Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απο τη στιγμη που εισαι σε εργασια, δε σου ανηκει το πισι και στο παρακολουθουν................. πολυ καλα κανουν. Γνωμη μου ειναι οτι σε ολα τα εταιρικα πισι επρεπε να γινεται αυτο δια νομου και υποχρεωτικα.

Δημοσ.

Απο τη στιγμη που εισαι σε εργασια, δε σου ανηκει το πισι και στο παρακολουθουν................. πολυ καλα κανουν. Γνωμη μου ειναι οτι σε ολα τα εταιρικα πισι επρεπε να γινεται αυτο δια νομου και υποχρεωτικα.

Όχιιιι δεν ξέρεις εσύ τους νόμους. Θα πάει σε εισαγγελέα επειδή τον έπιασαν να παίζει παιχνίδια στο friv.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν γίνεται μέσω software γιατί όχι; Αλλά έχω την εντύπωση ότι έχουν κλείσει τη δυνατότητα να εγκαταστήσω προγράμματα με την πρόφαση ότι μπορεί να μπεί ιός. Αν πάντως επιμείνω θα ανοίξουν τη δίοδο και θα μπορώ να εγκαταστήσω προγράμματα.

Φίλε elorant μπορεί να γνωρίζει ήδη γι αυτό και να έχει συνενέσει σε κάτι τέτοιο. Το ρουφιάνο πολλοί εμίσησαν, τη ρουφιανιά κανείς.

Δεν θα μείνω στο θέμα spying. Στον εταιρικό υπολογιστή μου έκανα αίτηση προκειμένου να μου δοθούν δικαιώματα superuser για να εχω την δυνατότητα να εγκαταστήσω προγράμματα. Και αν εξαιρέσουμε το vlc & mailware bytes τα άλλα ήταν vpn, checkpoint κοκ.

Σε άλλες επιχειρήσεις του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα δεν δίνεται καν το δικαίωμα αυτό και λογικό καθώς πρόκειται για περιουσία τους. Μάλιστα ένα διάστημα μου είχαν κατά λάθος κόψει την δυνατότητα να αλλάζω ip & proxy.

Τώρα αν θες να βλέπεις τα mail σου για λόγους δουλειάς μπορείς να φτιάξεις ένα για τους σκοπούς αυτούς.

Πάντως με ένα mailware bytes πολύ πιθανό να βρεις κάτι. Αν βρεις μπορείς να ρωτήσεις αν προβλέπεται από τον οργανισμό η ύπαρξη τέτοιου λογισμικού ή κάποιος άλλος είναι περίεργος....

Επεξ/σία από enigma84
Δημοσ.

εγω μετα απο 35 χρονια στη δουλεια ,ιδιωτικος τομεας σε διευθυντικη θεση ηξερα οτι το pc μου ειχε περιορισμους

καθε υπαλληλος ειχε αναλογους περιορισμους και δεν μπορουσε στο pc του κα κατεβασει ανεβασει να μπει σε καμμια 100 σιτε

και λοιπα και μερικοι μονο σε 5 τοποθεσιες για τους γνωστους λογους

προγραμματα κανεις δε μπορουσε να εγκαταστησει...οποτε ΙΛΛΙΣΕ μην προσπαθησεις γιατι δεν θα σε αφησει το συστημα να βαλεις

τιποτα......

για μενα ΙΛΛΙΣΕ δημιουργησε στο σπιτι ενα αλλο e mail και χρησιμοποιησε αυτο στη δουλεια οχι το ηδη υπαρχον με τα προσωπικα

σου

οποτε δεν θα εχεις και θεμα αν καποιος μπει στο pc σου για ελεγχο......πιθανολογω αν αυτο ειναι το πραγματικο σου προβλημα...αν

ειναι αλλο δεν μπορει κανενας να σε βοηθησει.

Δημοσ.

Υπαλλήλια, τι να πεις; Θέλουν και gaming στο pc του δημοσίου, δεν κοιτάνε εκεί να εξηπηρετήσουν κανένα φουκαρα που τρέχει στους ορόφους πανω κατω για ενα κωλόχαρτο

• Like 1
Δημοσ.

Ενταξει μην το γενικευετε γιατι δεν ειναι ολοι τεμπεληδες στο δημοσιο. Ουτε μπορειτε να κρινετε καποιον χωρις να γνωριζετε τι κανει και πως το κανει. Μπορουμε ομως να διαφωνουμε με αποψεις κτλ

Συμφωνω με τους προηγουμενους οτι το pc δεν σου ανηκει και μπορει ο/η προiσταμενος/νη σου να σε ελεγχει ανα πασα στιγμη αν δουλευεις ή κανεις κατι αλλο με το pc. Δεν εχει καμια δουλεια να κοιτας πραγματα εκτος εργασιας στο pc της εργασιας αν αυτο ειναι η πολιτικη της εταιριας ή του δημοσιου που εργαζεσαι. 

(Εργαζομενος σε ιδιωτικη εταιρια)

Δημοσ.

σαφως και δεν ειναι ολοι οι δημοσιοι ετσι. Ο συγκεκριμενος ομως ειναι για perman ban.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάλι τον βρήκα αξιοπρεπή ακόμη και μετά το "πέσιμο" που έφαγε.Και μάλλον έχει και δίκιο ότι δε μπορούν να σε παρακολουθούν χωρίς τη συγκατάθεσή  σου ή έστω ενημέρωση ότι ο τάδε υπολογιστής παρακολουθείται.

• Like 1
Δημοσ.

Εντάξει, μπήκε κάποιος σας είπε ότι είναι δημόσιος υπαλληλος και αρχίσαμε την καραμέλα για τους δημόσιους...

Να πω και εγώ ότι είμαι ο φούφουτος;

Ο εργοδότης έχει κάθε δικαίωμα να παρακολουθεί τα εταιρικά pc / e-mail / κλήσεις κτλ.   ΑΛΛΑ ο εργαζόμενος θα πρέπει να έχει ενημερωθεί γραπτώς και ρητά ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα από τον εργοδότη. Αν δεν έχει ενημερωθεί, τότε απαγορεύεται και πολύ πιθανό να βρεθεί μπλεγμένος ο εργοδότης (λέμε τώρα).

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή εργάζομαι και 'γω στο Δημόσιο και είμαι στο τμήμα της πληροφορικής, εάν δεν είναι δικός σου ο Η/Υ, δεν σου ανήκει. Συνεπώς δεν έχεις πλήρη δικαιώματα(Χρήστης με περιορισμό) και εμείς προσωπικά έχουμε περάσει και proxy για να κόψουμε τα facebook/youtube(Τσόντες κλπ κόβονται από syzefxis). Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι' αυτά(Αφού είναι εντολή άνωθεν). Κοίτα να δουλέψεις και άσε τις εντάσεις και τις δήθεν παρακολουθήσεις.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...