ΙΛΛΙΣΟΣ Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Εργάζομαι σε Δημόσια Υπηρεσία και αντιμετωπίζω πιθανό θέμα κατασκοπίας του υπολογιστή μου. Το καταλαβαίνω ότι με παρακολουθούν όταν προσπαθώ να αυξήσω την ένταση των ηχείων του υπολογιστή μου. Ενώ συνήθως μπορώ να το κάνω, όταν με παρακολουθούν αυτό δεν μου επιτρέπεται. Υποψιάζομαι κάποιο συγκεκριμένο άτομο και θέλω να το ξεσκεπάσω αλλά δεν ξέρω πώς και ζητάω τη βοήθειά σας. Πώς μπορώ να δω αν με παρακολουθούν και πότε; Και επιπλέον πώς μπορώ να βρώ ποιός το κάνει; Μπορώ να προσκομίσω ότι πληροφορίες χρειαστεί και επίσης έχω την υπομονή να το κάνω σωστά και με το νόμο. Ακόμα και εισαγγελική παραγγελία μπορώ να πάρω και μπορώ να φέρω και άλλο άτομο στο γραφείο μου χωρίς να γίνει αντιληπτό προκειμένου να με βοηθήσει. Ευχαριστώ.
Lanike71 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Γιατί δεν πας στον προϊστάμενο σου; Μπορεί να είναι αυτός... Εννοείς μέσω software στον υπολογιστή σου;
ΙΛΛΙΣΟΣ Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Αν γίνεται μέσω software γιατί όχι; Αλλά έχω την εντύπωση ότι έχουν κλείσει τη δυνατότητα να εγκαταστήσω προγράμματα με την πρόφαση ότι μπορεί να μπεί ιός. Αν πάντως επιμείνω θα ανοίξουν τη δίοδο και θα μπορώ να εγκαταστήσω προγράμματα. Φίλε elorant μπορεί να γνωρίζει ήδη γι αυτό και να έχει συνενέσει σε κάτι τέτοιο. Το ρουφιάνο πολλοί εμίσησαν, τη ρουφιανιά κανείς.
slk200gr Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Αν κάνεις σωστα την δουλειά δου δεν σε νοιαζει,τωρα αν βλέπεις τσοντες η λυνεις σταυρόλεξα καλα κανουν
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Κατέβασε ένα antivirus και τρέχτο. Για παράδειγμα Malware Bytes. https://www.malwarebytes.com/
ΙΛΛΙΣΟΣ Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Αν κάνεις σωστα την δουλειά δου δεν σε νοιαζει,τωρα αν βλέπεις τσοντες η λυνεις σταυρόλεξα καλα κανουν Δεν είναι μόνο για τσόντες και σταυρόλεξα η δουλειά ενός ανθρώπου στον υπολογιστή. Ούτε ενός δημόσιου υπάλληλου. Έχω και σύνδεση με τα προσωπικά μου email. Δεν υπάρχει λόγος τα προσωπικά μου θέματα να μπαίνουν σε κοινή θέα. Και όχι, δεν κάνουν καλά αυτοί που σε παρακολουθούν. Η δουλειά φαίνεται εκ του αποτελέσματος. Οι νόμοι ορίζουν τα όριά μας. Είτε αυτό αρέσει είτε δεν αρέσει. Οκ, θα τρέξω το malware bytes και μετά τι θα δω;
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Τα προσωπικά σου e-mail δεν έχουν καμία δουλειά στον υπολογιστή της δουλειάς. Και θα σου 'λεγα το ίδιο πράγμα αν δούλευες στον ιδωτικό τομέα.
slk200gr Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δεν είναι μόνο για τσόντες και σταυρόλεξα η δουλειά ενός ανθρώπου στον υπολογιστή. Ούτε ενός δημόσιου υπάλληλου. Έχω και σύνδεση με τα προσωπικά μου email. Δεν υπάρχει λόγος τα προσωπικά μου θέματα να μπαίνουν σε κοινή θέα. Και όχι, δεν κάνουν καλά αυτοί που σε παρακολουθούν. Η δουλειά φαίνεται εκ του αποτελέσματος. Οι νόμοι ορίζουν τα όριά μας. Είτε αυτό αρέσει είτε δεν αρέσει. Οκ, θα τρέξω το malware bytes και μετά τι θα δω; Εκανες εγγραφη σημερα,εχεις 4 μηνυματα που ζητας βοηθεια πως να λουφαρρις στην δουλεια σου και να ταλαιπωρείς τον κοσμο,και οχι ρε φιλε δεν έχεις δικαιωμα να βλεπεις τα μαιλ σου στον δημοσιο υπολογιστη και στη δημόσια δουλεια που σε πληρωνουμε εμείς τα κορόιδα 5
NikosKallithea Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Εργάζομαι σε Δημόσια Υπηρεσία και αντιμετωπίζω πιθανό θέμα κατασκοπίας του υπολογιστή μου. Το καταλαβαίνω ότι με παρακολουθούν όταν προσπαθώ να αυξήσω την ένταση των ηχείων του υπολογιστή μου. Ενώ συνήθως μπορώ να το κάνω, όταν με παρακολουθούν αυτό δεν μου επιτρέπεται. Υποψιάζομαι κάποιο συγκεκριμένο άτομο και θέλω να το ξεσκεπάσω αλλά δεν ξέρω πώς και ζητάω τη βοήθειά σας. Πώς μπορώ να δω αν με παρακολουθούν και πότε; Και επιπλέον πώς μπορώ να βρώ ποιός το κάνει; Μπορώ να προσκομίσω ότι πληροφορίες χρειαστεί και επίσης έχω την υπομονή να το κάνω σωστά και με το νόμο. Ακόμα και εισαγγελική παραγγελία μπορώ να πάρω και μπορώ να φέρω και άλλο άτομο στο γραφείο μου χωρίς να γίνει αντιληπτό προκειμένου να με βοηθήσει. Ευχαριστώ. Ο admin μπορει να κανει στον υπολογιστη σου οτι γουσταρει, δεν ειναι δικος σου ο υπολογιστης 9
ΙΛΛΙΣΟΣ Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Τα προσωπικά σου e-mail δεν έχουν καμία δουλειά στον υπολογιστή της δουλειάς. Και θα σου 'λεγα το ίδιο πράγμα αν δούλευες στον ιδωτικό τομέα. Θα ξεκινήσω με το δικό σου σχόλιο. Μπορείς να μου πείς πού αναφέρεται αυτό που λες; Ποιός το λέει και πού; Φαίνεται να έχετε τεχνικές γνώσεις αλλά δεν είναι αρκετές για να θεμελιώσουν την οργάνωση από νομικής άποψης. Η οργάνωση κάθε εταιρίας προβλέπεται κατά την οργάνωσή της από νόμους και εγκυκλίους. Όχι από τον κάθε ένα που έχει κάτι να πεί. Έτσι γίνεται σε όλους του οργανισμούς. Αυτό που λες μπορεί να απαγορεύεται όπως και μπορεί να επιτρέπεται, πχ. ελλείψει άλλου email μπορεί να υπάρχει. Ο admin έχει τη δυνατότητα να κάνει στον υπολογιστή σου ότι γουστάρει. Δεν έχει όμως το δικαίωμα. Όσο για σένα slk200gr δεν πάς να δουλέψεις πρώτα πριν με πληρώσεις να κάθομαι; 10 ώρες την ημέρα κάθομαι στη δουλειά για να μπορείς εσύ να μιλάς. Και δεν έχω καν αυτοκίνητο και ζω στο ενοίκιο. Άρα με πληρώνεις λίγα και μου χρωστάς πολλά. Ναι σήμερα μπήκα στην παρέα. Και λοιπόν;
29gk Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Εργάζομαι σε Δημόσια Υπηρεσία και αντιμετωπίζω πιθανό θέμα κατασκοπίας του υπολογιστή μου. Το καταλαβαίνω ότι με παρακολουθούν όταν προσπαθώ να αυξήσω την ένταση των ηχείων του υπολογιστή μου. Ενώ συνήθως μπορώ να το κάνω, όταν με παρακολουθούν αυτό δεν μου επιτρέπεται. Υποψιάζομαι κάποιο συγκεκριμένο άτομο και θέλω να το ξεσκεπάσω αλλά δεν ξέρω πώς και ζητάω τη βοήθειά σας. Πώς μπορώ να δω αν με παρακολουθούν και πότε; Και επιπλέον πώς μπορώ να βρώ ποιός το κάνει; Μπορώ να προσκομίσω ότι πληροφορίες χρειαστεί και επίσης έχω την υπομονή να το κάνω σωστά και με το νόμο. Ακόμα και εισαγγελική παραγγελία μπορώ να πάρω και μπορώ να φέρω και άλλο άτομο στο γραφείο μου χωρίς να γίνει αντιληπτό προκειμένου να με βοηθήσει. Ευχαριστώ. - Ο επαγγελματικος εξοπλισμος που χρησιμοποιεις για να δουλεψεις, το pc σου δηλαδη, ο χωρος οπου εργαζεσαι οπως και ο χρονος για τον οποιο και αμοιβεσαι, ΔΕΝ ανηκουν σε εσενα και για αυτο και ΔΕΝ εχεις κανενα δικαιωμα να παρεμβεις σε αυτα. - Ειτε σε ιδιωτικη εταιρεια δουλευεις ειτε στο Δημοσιο, με την ευρεια εννοια, υπευθυνος για τον εξοπλισμο ειναι ειτε ο ιδιοκτητης ειτε ο διαχειριστης του δικτυου ενω για τον χωρο και τον χρονο, ο αμεσα προισταμενος σου. Σε αυτους λοιπον απευθυνεσαι κανονικα, τυπικα και νομιμα οταν εχεις καποιο προβλημα - Απο τη στιγμη που δουλευεις σε Δημοσια υπηρεσια, κακως και κακιστα μεταφερεις εκει τα προσωπικα σου προβληματα και συμφεροντα. Και δεν αναφερομαι στην εστω καθημερινη περιηγηση στο διαδικτυο ή τη θεαση των προσωπικων σου email αλλα το θεμα περι "κατασκοπιας" που θετεις και για το οποιο ετοιμαζεσαι να φτασεις μεχρι εισαγγελεα το οποιο και υπονοεο σαφεστατα κατι περισσοτερο απο μια παρουσια σε ενα φορουμ ή σε καποιο φατσομπουκι. - Αυτο που δεν γνωριζεις και που ολοσωστα σου επισημαναν και παραπανω καποιοι φιλοι, ειναι πως οταν δουλευεις σε δημοσιο pc, και τετοιο ειναι και θεωρητικα αλλα και πρακτικα το pc στην Δημοσια υπηρεσια, ολα τα προσωπικα δεδομενα σου, ανα πασα ωρα και στιγμη ειναι διαθεσιμα σε καποιον διαχειριστη, συντηρητη ή και χρηστη του pc σου. - Ειναι σιγουρο πως η αγνοια σου ( και των νομων ) θα σου δημιουργησει σιγουρα, αν δεν εχεις ηδη δηλαδη, μπελαδες. Μονο και μονο το οτι εισαι ετοιμος να πας σε εναν εισαγγελεα για να ζητησεις προστασια για ενα τετοιο ζητημα απο τη στιγμη που εισαι ενεργος Δημοσιος υπαλληλος και για το παρεχομενο απο την υπηρεσια σου εξοπλισμο, οδηγει με βεβαιοτητα σε πολυ μεγαλα προβληματα. Εαν μαλιστα εισαι και σε καμια "ευαισθητη" θεση ή υπηρεσια πχ αστυνομια, στρατο κτλ, θα βρεθεις πολυ μπλεγμενος. 8
slk200gr Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Θα ξεκινήσω με το δικό σου σχόλιο. Μπορείς να μου πείς πού αναφέρεται αυτό που λες; Ποιός το λέει και πού; Φαίνεται να έχετε τεχνικές γνώσεις αλλά δεν είναι αρκετές για να θεμελιώσουν την οργάνωση από νομικής άποψης. Η οργάνωση κάθε εταιρίας προβλέπεται κατά την οργάνωσή της από νόμους και εγκυκλίους. Όχι από τον κάθε ένα που έχει κάτι να πεί. Έτσι γίνεται σε όλους του οργανισμούς. Αυτό που λες μπορεί να απαγορεύεται όπως και μπορεί να επιτρέπεται, πχ. ελλείψει άλλου email μπορεί να υπάρχει. Ο admin έχει τη δυνατότητα να κάνει στον υπολογιστή σου ότι γουστάρει. Δεν έχει όμως το δικαίωμα. Όσο για σένα slk200gr δεν πάς να δουλέψεις πρώτα πριν με πληρώσεις να κάθομαι; 10 ώρες την ημέρα κάθομαι στη δουλειά για να μπορείς εσύ να μιλάς. Και δεν έχω καν αυτοκίνητο και ζω στο ενοίκιο. Άρα με πληρώνεις λίγα και μου χρωστάς πολλά. Ναι σήμερα μπήκα στην παρέα. Και λοιπόν; Σας πληρωνω πολλα χρονια πολλα λεφτα και ναι ξερω οχι μονο εγω αλλα ολοι ποσο πολυ δουλευετε,και μαυρα μεσανυχτα εχεις για τον νομο και ναι απαγορεύεται να χρησιμοποιείς πρωδοπικο μαιλ για οποιαδηποτε δημόσια εργασία και ο admin εχει καθε δικαίωμα γιαυτο και ειναι admin ,στο μονο που συμφβνω μαζι σου ειναι οτι ολοι την ημερα καθεσε,αυτο το πιστευω 2
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Θα ξεκινήσω με το δικό σου σχόλιο. Μπορείς να μου πείς πού αναφέρεται αυτό που λες; Ποιός το λέει και πού; Η κοινή λογική. Πληρώνεσαι για να παράγεις έργο εντός της οντότητας που σε πληρώνει. Το να ασχολείσαι με προσωπικά ζητήματα εν ώρα εργασίας παραβαίνει αυτό τον κανόνα. Ειδικά δε όταν χρησιμοποιείς πόρους του εργοδότη (ρεύμα, Internet, υπολογιστής κλπ). Δεν νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις αυτό, άλλο αν δεν θες. Δεν θα γίνω επιθετικός όπως κάποιοι άλλοι στη λογική ότι είσαι δημόσιος υπάλληλος. Και στον ιδιωτικό τομέα συμβαίνουν αυτά, και τα 'χουμε κάνει όλοι μας. Αλλά εσύ το πας ένα βήμα παρακάτω επικαλούμενος εισαγγελικές παραγγελίες και ιστορίες για ινδιάνους. Αν πας σε εισαγγελέα το πιθανότερο είναι να σε απολύσουν, ή θα σε στείλουν σε κάνα ξερονήσι που θα έχει εξήντα κατοίκους το χειμώνα. Μην το παρατραβάς. Είσαι παράτυπος, τουλάχιστον κάνε ό,τι κάνεις στη ζούλα.
Lanike71 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Θεωρώ ότι έχεις smartphone. Δες από κει τα mail σου, μπες και κανένα fb και τελειώνει η δουλειά. (Στο διάλειμμα εννοείται... ) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα