Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εξαρτάτε από το τι ακριβώς είναι το freeware. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες και θα πρέπει να διαβάσεις την άδεια χρήσης του κάθε προγράμματος σχετικά με το τι επιτρέπει ο δημιουργός του και τι όχι.

Όσο για το linux, υπάρχουν και εμπορικές εκδόσεις π.χ. η redhat. Αν όμως το πας σε linux και openoffice δε νομίζω να μπορέσει να σε πειράξει κανένας.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν όμως το πας σε linux και openoffice δε νομίζω να μπορέσει να σε πειράξει κανένας.

Κι εγώ αυτό πιστεύω.. Όμως ας μας πει και κάποιος που ξέρει, μην βγάλω πάλι το φίδι από την τρύπα γιατί μου έχει κάνει το χέρι και το έχει πιάσει πόνος..

Δημοσ.

Πιστεύω ότι ο ποιο αρμόδιος να σε κατατοπίσει είναι ο λογιστής της εταιρείας και αν δεν ξέρει να ρωτήσει για να μάθει. Αυτή είναι η δουλειά του στο κάτω, κάτω.

• Like 1
Δημοσ.

Πιστεύω ότι ο ποιο αρμόδιος να σε κατατοπίσει είναι ο λογιστής της εταιρείας και αν δεν ξέρει να ρωτήσει για να μάθει. Αυτή είναι η δουλειά του στο κάτω, κάτω.

Καλησπέρα & καλό μήνα

Θα ρωτήσω και σε περίπτωση που βγάλω άκρη θα ενημερώσω κι εδώ, να έχουμε γενικά μια ιδέα για το τι παίζει. Αν ενδιάμεσα μάθετε κάτι άλλο μην διστάσετε να postάρετε B)  

Δημοσ.

Δεν είναι "και καλά".

Υποχρεωτικό είναι.

Αν χρησιμοποιείς νόμιμη έκδοση home, σε γράφουνε.

Όπως και το Office φυσικά.

Θα ήθελα πολύ να μάθω που ακριβώς στηρίζεται ο παραπάνω ισχυρισμός.

Υπάρχει σε καποιο EULA ότι απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται εκδόσεις home για επαγγελματική χρήση; Υπάρχει κάποια νομοθεσία ή κάτι χειροπιαστό ή απλά λέμε ό,τι μας κατέβει;

• Like 2
Δημοσ.

Υπάρχει σε καποιο EULA ότι απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται εκδόσεις home για επαγγελματική χρήση; Υπάρχει κάποια νομοθεσία ή κάτι χειροπιαστό ή απλά λέμε ό,τι μας κατέβει;

Συμφωνώ όμως, αν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο γιατί υπάρχουν τα πρόστιμα από τους ελέγχους?

Δημοσ.

Η οδηγία της Microsoft?!?

Ναι, δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο...

Δημοσ.

Συμφωνώ όμως, αν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο γιατί υπάρχουν τα πρόστιμα από τους ελέγχους?

Πρόστιμο από έλεγχο θα φας, αν δεν έχεις άδεια για το λογισμικό που χρησιμοποιείς. Ή αν χρησιμοποιείς πχ λογισμικό με εκπαιδευτική άδεια (academic) για επαγγελματική χρήση.

Υπάρχει πουθενά κάποιος όρος στην άδεια των Windows που να απαγορεύει τη χρήση των εκδόσεων "Home" σε εταιρίες;

Δημοσ.

Αντιγράφω από τη σελίδα της microsoft:

"When the license is intended for business use (except for academic institutions), the license that is acquired preinstalled or through a full package product must be a Windows Professional version."

Δημοσ.

"When the license is intended for business use (except for academic institutions), the license that is acquired preinstalled or through a full package product must be a Windows Professional version."

Οτι έγραψα παραπάνω. Αυτο είναι οδηγία της microsoft ( και της καθε εταιρίας φυσικά), οχι νόμος. Εφόσον εχω αγοράσει κάτι νόμιμα, θα το χρησιμοποιώ σε όποιο pc θέλω

Δημοσ.

Έτσι είναι, απλά ένα pc με windows home δεν γίνεται join σε domain.

Τι εννοείς με τούτο? Ότι ΑΝ έχεις μια εταιρία που χρειάζεται 1 και μόνο υπολογιστή, μπορείς να της βάλεις HOME?

Δημοσ.

Με καλύπτεις εν μέρη: Τα δικαιώματα χρήσης του λογισμικού περιγράφονται στην άδεια τελικού χρήστη (EULA).

Το ερώτημα είναι, όταν εγώ πάω να εγκαταστήσω μια έκδοση "Home" των windows σε κάποιο σύστημα, αναγράφεται μέσα στην EULA πως απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί για επαγγελματική χρήση;

Γενικά κατά τον έλεγχο κοιτάνε αν το λογισμικό που έχεις εγκατεστημένο, έχει την αντίστοιχη άδεια. Δε νομίζω (τονίζω ότι δε νομίζω) ότι μπαίνουν σε τέτοια λεπτομέρεια περί home / professional.

Βρήκα και αυτό

https://community.spiceworks.com/topic/1855232-using-windows-home-at-work-allowed-or-not

στο οποίο κάποιοι "σύμβουλοι" απαιτούν από τον χρήστη να πληρώσει την άδεια για professional, καθώς τα χρησιμοποιεί για επαγγελματική χρήση, αλλά μόλις αναφέρεται "πες μου σε ποιο σημείο παραβιάζω την άδεια", την κάνουν Λούης.

Δημοσ.

Τι εννοείς με τούτο? Ότι ΑΝ έχεις μια εταιρία που χρειάζεται 1 και μόνο υπολογιστή, μπορείς να της βάλεις HOME?

ναι, μπορεί να έχει και πάνω από 1 (ο κάθε υπολογιστής με την δική του άδεια), αλλά σε workgroup όχι σε domain, στα office είναι αλλιώς.

Δημοσ.

ναι, μπορεί να έχει και πάνω από 1 (ο κάθε υπολογιστής με την δική του άδεια), αλλά σε workgroup όχι σε domain, στα office είναι αλλιώς.

Έχω μπερδευτεί, τι εννοείς domain?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...