Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες!

Πρόσφατα έγινα μέλος μια καινούριας εταιρίας & όσον αφορά το λογισμικό της είμαστε πολύ πίσω.

-Αρχικά θέλω να μάθω, αν γίνεται να αγοράσουμε άδεια χρήσης για Windows 7/10 & να την βάλουμε να παίξει πάνω σε Windows από τον "θείο", χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε επανεγκατάσταση λογισμικού (format).

-Έπειτα θέλω να κάνω το ίδιο για για το MS Office.

Στην συνέχεια, υπάρχει πρόβλημα με τις εκδόσεις των Windows; Είχα ακούσει κάτι για τις εταιρίες ότι & καλά θα πρέπει να "φοράνε" την Pro έκδοση.

Κάθε βοήθεια στο συγκεκριμένο θέμα θα εκτιμηθεί!

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν είναι "και καλά".

Υποχρεωτικό είναι.

Αν χρησιμοποιείς νόμιμη έκδοση home, σε γράφουνε.

Όπως και το Office φυσικά.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι "και καλά".

Υποχρεωτικό είναι.

Αν χρησιμοποιείς νόμιμη έκδοση home, σε γράφουνε.

Όπως και το Office φυσικά.

Μάλιστα, οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να βάλουμε Pro έκδοση. 1 το κρατούμενο.

Με τις άδειες τι γίνεται;

Δημοσ.

Από τη στιγμή που θα έχεις τιμολόγιο, και το serial number του θα είναι ίδιο με αυτό των windows δε νομίζω να έχεις πρόβλημα.

Για σιγουριά όμως, καλύτερα να γινόταν μια καθαρή εγκατάσταση.

Δημοσ.

Τι windows έχουν τα μηχανάκια; Είναι όλα η ίδια έκδοση ή είναι διάφορες εκδόσεις;

Με τις άδειες χρήσης, το νόμιμο είναι να έχεις τιμολογημένη άδεια χρήσης ΚΑΙ τα windows να έχουν περασμένο το σωστό serial. Αν/όταν έρθουν για έλεγχο θα σου τρέξουν σε κάθε μηχανάκι ένα belarc advisor ή κάποιο άλλο auditing πρόγραμμα και θα σου πουν... "αυτά τα προγράμματα έχεις, με αυτές τις άδειες χρήσης, φέρε τώρα τα τιμολόγια". Οπότε θα πρέπει να κάνεις uninstall τα crack/mack/chack και να ενεργοποιήσεις τα windows με τις αγορασμένες άδειες χρήσης.

Και για τις εκδόσεις... είναι φυσικό ότι οι home εκδόσεις είναι για χρήση σε σπίτι και οι pro/corporate για χρήση σε επιχειρήσεις. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο θα σου κάνουν ιστορίες αν έχεις αγορασμένη home έκδοση σε επιχείρηση. Αυτό πρέπει να το ρωτήσεις.

Δημοσ.

Αν αγοράσεις τις αντίστοιχες εκδόσεις με τα windows που έχεις σε καθε μηχάνημα, μπορείς να περάσεις το αγορασμένο serial και νομίζω δεν θα έχεις πρόβλημα(Φυσικά με το αντίστοιχο τιμολόγιο).

Τωρα για το οτι δεν μπορείς να έχεις home εκδόσεις (Φυσικά πάλι με τιμολόγιο) σε εταιρία/γραφείο/χώρο εργασίας δεν νομίζω οτι στέκει, χωρίς να γνωρίζω κατι σίγουρο. Αν υπάρχει κάποια αναφορά, ας κάνετε ενα ποστ καθώς με ενδιαφέρει και εμένα...

Δημοσ.

Μάλιστα μάλιστα..

Με έχετε καλύψει πλήρως με τις απαντήσεις σας, κάτι όμως ακόμα..

Μπορούμε να βάλουμε freewares; Θα έχουμε κάποιο πρόβλημα με αυτό;

Αν αντικαταστήσω το MS Office με το Open Office σε εταιρικό υπολογιστή τι γίνετε;

Δημοσ.

Ναι, κ εγω open office έχω. Κανονικά νομίζω ότι χρειάζεσαι ενα μηδενικό τιμολόγιο αλλα σίγουρα θα μας πει ενας λογιστης. Στα δωρεαν δεν εχω τπτ, αν γίνει έλεγχος βλέπουμε... Στα επι πληρωμή που τα βρήκα δωρεάν σε κάποια προσφορά, εχω εκτυπώσει το email απο την εταιρία με το serial και οτι μου το έδωσαν δωρεάν και ο Θεός βοηθός. :-D

Δημοσ.

ποιοι είναι αυτοί που έρχονται και σου κάνουν έλεγχο?

Ποια ο κανενας ,μονο σε καρφωτες και μονο πια της ΜS και της adope τα αλλα δεντους νοιαζουν

Δημοσ.

Ποια ο κανενας ,μονο σε καρφωτες και μονο πια της ΜS και της adope τα αλλα δεντους νοιαζουν

ιδιώτης μπορεί να έρθει να κάνει έλεγχο σε εταιρικό πι-σι? :shock:

Δημοσ.

ιδιώτης μπορεί να έρθει να κάνει έλεγχο σε εταιρικό πι-σι? :shock:

Εμενα οταν ηρθαν πριν 12 χρονια ηταν ενα κλιμακιο απο το υπουργείο οικονομιας της αθηνας,τωρα δεν ξερω ,βλεπω μια ιδιωτική εταιρεία να διαφημίζεται στο fb που προσκαλεί κοσμο να καρφώσει εναντι αμοιβης τα παρανομα λογισμικα

Δημοσ.

ποιοι είναι αυτοί που έρχονται και σου κάνουν έλεγχο?

ΣΔΟΕ καθώς ειναι οικονομικό το "έγκλημα". Υποθέτω για να σκαλίζουν το pc θα πρέπει να έχουν και κανένα τεχνικό μαζί ή της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν μπορείς να αγοράσεις ΟΕΜ άδειες ή DSP μετά από την αγορά του υπολογιστή. Αν αγοράσεις σήμερα άδειες θα πρέπει να είναι Retail. Αλλιώς πρέπει να πάρεις Get Genuine , στην ουσία δηλαδή παραδέχεσε πως είχες σπασμένα και αγόρασες πλέον αυθεντικά.

Δημοσ.

Επειδή σε κανέναν δεν αρέσει το σπίτι του Bill Gates, θα έχω πρόβλημα στους αν γίνουν έλεγχους, με Linux & OpenOffice & Freeware εφαρμογές; Υπάρχει κάποια έκδοση των Linux που να απευθύνεται σε εταιρίες; Ας μας δώσει κάποιος τα φώτα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...