Προς το περιεχόμενο

Service κλιματιστικου ΙΧ σε ηλεκτρολογο αυτοκινητων ή ειδικο τεχνιτη ?

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

καθε ποτε κανουμε σερβις στο κλιματιστικο του αυτοκινητου? γιατι ρωτησα την αντιπροσωπια και μου ειπε οτι οσο δουλευει δεν το πειραζουμε...και μου ακουστηκε καπως περιεργο και σαν να σου λεει οταν σου χαλασει ελα να σου τα παρουμε διπλα...

να τονισω οτι παγωνει το αμαξι σαν την πρωτη μερα και δεν εχει θεμα προληπτικα ρωταω...

Φίλτρο καμπίνας αλλάζουμε κάθε χρόνο.

Φρέον το κοιτάζουμε κάθε 2 χρόνια , εκτός εάν υπάρχει διαρροή.

Το σωστό είναι να ζυγιστει η ποσότητα του.

Έτσι οπως το εξηγείται, φαίνεται σαν διαρροή φρέον , παρόμοιο πρόβλημα είχα στο Honda Accord.

Στην αντιπροσωπεια ποτέ δεν είχαν ασχοληθεί πραγματικά.

Το έφτιαξα πρόσφατα , μαζι με αλλαγη φίλτρου καμπίνας.

Το φρέον ειναι σωστό να ζυγιστεί.

Συνήθως κανένας δεν το κάνει, μου έκανε περιεργία στο συνεργείο.

Καλύτερα να μην το χρησιμοποιείται, μέχρι να βρείτε άκρη , μπορέι να προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για να δουλευει στην αρχη και εν συνεχεια να κλεινει,εχει μεσα  υγρο στα ορια.το κοστος για συμπληρωμα δεν ειναι τραγικο,απο 20-40 το πολυ.το θεμα ειναι να μην ξεραθηκε κανα ορινγκ μεσα σε συμπιεστη και εχει αλλα  μετα....

• Like 1

Απο το 2008 που το εχω φιλτρο καμπινας αλλαζαν σε εξουσιοδοτημενο .Φρεον  δεν νομιζω να κοιταξαν ποτε .

Οι μάστορες στα κλιματιστικά είναι πονεμένη ιστόρια και εγώ το ανακάλυψα αυτό με τον άσχημο τρόπο.

Βασικά ποτέ μην εμπιστεύεσαι τον πιο φτηνό και σε ηλεκτρολόγους που κάνουν δουλειές με κουπόνια μην πηγαίνεις ποτέ γιατί το θέμα κλιματισμός το έχουν βρει ως αρπαχτή και δεν ειδικεύονται στο θέμα.

Υπάρχουν λίγοι ηλεκτρολόγοι που ξέρουν από κλιματιστικά και συνήθως έχουν παρά πολύ δουλειά.

Το να συμπληρώσεις φρέον δεν είναι τίποτα και εγώ το κάνω,σε αντιπροσωπεία ακόμα και για ένα τρύπιο σωληνάκι που σε έναν έξω θα το κολλήσουν με 5 ευρώ θα σου πάρουν ένα κατοστάρικο για αντικατάσταση.

Το κομπρεσέρ αν έχει ζημιά πρέπει να βρεθεί και ο λόγος που χάλασε πριν αντικατασταθεί γιατί εγώ πχ άλλαξα κομπρεσέρ που πλήρωσα 600 ευρώ και σε 3 μέρες είχε ξαναχαλάσει γιατι υπήρχε θέμα στο ψυγείο.

Το κομπρεσέρ σε καινούργια αυτοκίνητα δεν ακούγεται όταν κομπλάρει.

• Like 2

Οι μάστορες στα κλιματιστικά είναι πονεμένη ιστόρια και εγώ το ανακάλυψα αυτό με τον άσχημο τρόπο.

Βασικά ποτέ μην εμπιστεύεσαι τον πιο φτηνό και σε ηλεκτρολόγους που κάνουν δουλειές με κουπόνια μην πηγαίνεις ποτέ γιατί το θέμα κλιματισμός το έχουν βρει ως αρπαχτή και δεν ειδικεύονται στο θέμα.

Υπάρχουν λίγοι ηλεκτρολόγοι που ξέρουν από κλιματιστικά και συνήθως έχουν παρά πολύ δουλειά.

Το να συμπληρώσεις φρέον δεν είναι τίποτα και εγώ το κάνω,σε αντιπροσωπεία ακόμα και για ένα τρύπιο σωληνάκι που σε έναν έξω θα το κολλήσουν με 5 ευρώ θα σου πάρουν ένα κατοστάρικο για αντικατάσταση.

Το κομπρεσέρ αν έχει ζημιά πρέπει να βρεθεί και ο λόγος που χάλασε πριν αντικατασταθεί γιατί εγώ πχ άλλαξα κομπρεσέρ που πλήρωσα 600 ευρώ και σε 3 μέρες είχε ξαναχαλάσει γιατι υπήρχε θέμα στο ψυγείο.

Το κομπρεσέρ σε καινούργια αυτοκίνητα δεν ακούγεται όταν κομπλάρει.

Για αυτο ισως δεν ακουσα τιποτα ουτε τωρα που κατεβηκα στο αμαξι . Ειναι του 2008.

Στου γιου μου το Audi TT του 2000 εχει χαλασει και θελουν 250-300 για μεταχειρισμενο .

• Like 1

Εγω ειχα αλλαξει  κομπρεσερ και δουλεύει αλλά δε ξερω ποσο ψυκτικο εβαλε ο μαστορας. Τη μια μου ελεγε οτι επειδη ειναι νεο θελει λιγοτερη ποσότητα και γενικά μου τα μασαγε λίγο.

Απο απόδοση δε βγάζει πολύ κρυο αερα σε σχεση με αλλα αυτοκίνητα και οταν εχει ζεστες δε κανει παρα πολλα πραγματα.

Δε ξερω αν φταίει το οτι εχει χαλάσει το κλαπέτο και φέρνει αέρα μονο απέξω.

βασικα το πιο πιθανό σενάριο στην περίπτωση του γιάννη, εφόσον δουλευει κανονικά ο συμπιεστης και δεν ειναι καποιο ηλεκτρολογικό πρόβλημα στο κομπλερ του, ειναι να εχει χασει απο κάπου φρέο και καποια ασφαλιστική βαλβιδα να κλεινει το συμπιεστη για να μην πάθει ζημιά. Λογικα με ενα γεμισμα θα στρώσει...

Εγω ειχα αλλαξει  κομπρεσερ και δουλεύει αλλά δε ξερω ποσο ψυκτικο εβαλε ο μαστορας. Τη μια μου ελεγε οτι επειδη ειναι νεο θελει λιγοτερη ποσότητα και γενικά μου τα μασαγε λίγο.

Απο απόδοση δε βγάζει πολύ κρυο αερα σε σχεση με αλλα αυτοκίνητα και οταν εχει ζεστες δε κανει παρα πολλα πραγματα.

Δε ξερω αν φταίει το οτι εχει χαλάσει το κλαπέτο και φέρνει αέρα μονο απέξω.

Σε τι αμαξι ? Κοστος ? Καινουργιο ?

βασικα το πιο πιθανό σενάριο στην περίπτωση του γιάννη, εφόσον δουλευει κανονικά ο συμπιεστης και δεν ειναι καποιο ηλεκτρολογικό πρόβλημα στο κομπλερ του, ειναι να εχει χασει απο κάπου φρέο και καποια ασφαλιστική βαλβιδα να κλεινει το συμπιεστη για να μην πάθει ζημιά. Λογικα με ενα γεμισμα θα στρώσει...

Θα δειξει το μεσημερι...

Παιδια εγω ξερω για το service χρησιμοποιουν το μηχανημα που τα κανει αυτοματα μονο του..

Δηλαδη σου αφαιρει ολο το φρεον με το λαδι.. μετα βαζει το νεο με το λαδι και στο τελος κανει ελεγχο για διαρροη..

http://www.cryotech.gr

Πήγαινε με κλειστά μάτια σε αυτόν.

Εξειδικευμένο συνεργείο στον κλιματισμό και δεν έχω ακούσει κανένα παράπονο .

Μολις γυρισα .Εχει προβλημα ενα πηνιο στο κομπρεσερ και δεν ξεκιναει . Πρεπει να βγει και αν επισκευαζεται το πηνιο που μαλλον απιθανο κοστος 110 ευρω

Ολοκληρο το κομπρεσερ 390 ευρω imitation.

Θα το παω αυριο σε κανα δυο ακομα και αν δεν ...θα παω να το αφησω εκει .Αν δεν επισκευαζεται το πηνιο 50 ευρω εργασια .

Για 390αρι δεν μπορω τωρα .

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...