pvprestart Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Καλησπέρα θα ήθελα τα φώτα σας έχω την κάρτα γραφικών (ASUS GeFroce GTX1060 6GB strix oc Gaming) Ποια θα ήταν η διάφορα άμα εγώ επερνα μια τον 4gb η τον 2 gb και γενικά τι παίζει με τα GB στης κάρτες γραφικών... Σε τι πάνω κάτω έχει διάφορα π.χ τα gb της ram παίζουν ρόλο μαζί με της κάρτας γραφικών η είναι κάτι διαφορετικό
Stogianz Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Παίζουν ρόλο τα gigabyte της μνήμης της κάρτας γραφικών,παρόλα αυτά δεν είναι απόλυτα. Σίγουρα ένα μοντέλο όπως η 1060π.χ που βγαίνει με 3 και 6 gb,αυτή των 6gb σε ένα παιχνίδι που χρησιμοποιεί αρκετή Vram θα γεμίζει πολύ πιο δύσκολα σε σχέση με αυτή των 3gb και θα ειναι πολύ πιο futureproof. Απο κάποια σημείο όμως και μετά δεν παίζει και τόσο σημαντικό ρόλο,π.χ οι διαφορες σε απόδοση σε μια rx460 2gb και μια των 4gb ήταν μηδαμινές (έχω να δω benchmarks κανα 8μηνο δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι).
solution1 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Έχει να κάνει κυρίως με τα textures που αποθηκεύει η κάρτα. Το βασικό ερώτημα είναι, τι ανάλυση έχει η οθόνη σου; 2
pvprestart Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Έχει να κάνει κυρίως με τα textures που αποθηκεύει η κάρτα. Το βασικό ερώτημα είναι, τι ανάλυση έχει η οθόνη σου; 1920χ1080 75 hz απλός αυτό που ήθελα να μάθω άμα τα 6gb ειναι καλύτερα απο τα 2gb η τα 4 gb
jgeorgiou Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 pvprestart πρωτευον χαρακτηριστικό στην κάρτα είναι ο επεξεργαστής GPU στην περίπτωση σου είναι ο NVIDIA GTX1060 αν έχουμε 2 κάρτες που έχουν την ίδια GPU τότε καλύτερη είναι αυτή που έχει την περισσότερη μνήμη (σε όλα αυτά παίζουν ρόλο και τα MHZ αλλά ας μην το μπερδέψουμε) Αν κάποιος έχει ασθενέστερη GPU με περισσότερη μνήμη η κάρτα είναι ποιο αργή λόγω GPU. Στα 1920χ1080 η συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών παίζει μια χαρά με τα 3GB και άνω. παράδειγμα η GTX1050TI/4GB είναι ασθενέστερη & φθηνότερη από την 1060/3GB παρόλο που έχει περισσότερη μνήμη, 1
drteo Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Εκτος απο την αναλυση μεγαλο ρολο παιζουν και τα settings που θες να παιξεις σε ενα παιχνιδι , δηλαδη αν βαλεις ενα παιχνιδι και θες να ανεβασεις τα settings προφανως θες παραπανω μνημη. Τωρα για την αναλυση που θα παιξεις τα 4 ειναι οκ. Αλλα εγω θα επερνα με 6 για να εχω αερα για τα καινουρια games που θα ερθουν τα 4 μπορει να μην ειναι αρκετα οπωτε καλυτερα δωσε κατι παραπανω και πηγαινε στα 6.
lc4duke Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Μεγαλυτερη διαφορα θα δεις αναλογα τα bit της καρτας παρα με τα ποσα gb ειναι χωρις να σημαινει οτι δεν παιζουν κ αυτα τον ρολο τους.
Whitefanged Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Μεγαλυτερη διαφορα θα δεις αναλογα τα bit της καρτας Θα μας το εξηγήσεις λίγο αυτό? 1
lc4duke Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Θα μας το εξηγήσεις λίγο αυτό? Δλδ δεν εχει καμια διαφορα μια καρτα στα 128 με μια στα 256? Εγω νομιζω οτι εχει μεγαλη διαφορα στο πως επεξεργαζεται settings οπως ΑΑ FSAA textures κλπ..Δε ξερω ισως να κανω κ λαθος.
Drake27 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Εγώ πρόσφατα πήρα της gigabyte την gtx 1060 3gb,η καρτουλα παίζει μια χαρά και τα ποιο απαιτητικά παιχνίδια,σε σχέση με την vram όσο ποιο πολύ έχεις τόσο ποιο πολύ σκίαση ή antialasing του φορτώνεις. Στα περισσότερα παιχνίδια τους βάζω cmaa low/high που δεν την φορτώνει πολύ την κάρτα. Το black desert,σαν mmo έχει τρελή απαιτήσει στα γραφικά και ιδίως στης σκιάσεις,σε σχέση με την rx470 4gb που είχα,με αυτήν έχει 60fps καρφωτό και δεν πέφτει,ενώ πριν είχα 40-55fps με σκιές στα medium,τώρα high. Οσο για τα bit παιζουν ρολο γενικα,αλλα ποιο πολυ παιζει ρολο της τσιπακια μνημης φοραει,η rx470 ήταν 256bit αλλά της σκιές δεν της σήκωνε. Γενικά η 1060 είναι mid range κάρτα και γενικά να μην έχεις και της τεράστιες προσδοκίες,αν θες για μένα,γνώμη μου,αν σου περισσεύουν τα λεφτά,τσίμπα μια 1070 που είναι ποιο futureproof.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα