Moderators Kercyn Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Moderators Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Καλησπέρα σας. Έχω ένα XML που έχω φτιάξει εγώ, και απ' αυτό κάνω generate ένα XSD. Ψάχνω να βρω έναν αναθεματισμένο τρόπο να οπτικοποιήσω το schema σε LaTeX που να μην παίρνει 3000 σελίδες. Θα προτιμούσα κάτι σαν αυτό, αλλά με τα attributes μέσα. Επίσης ορισμένα attributes είναι υποχρεωτικά, αλλά μπορεί να υπάρχει ή το ένα ή το άλλο. Δηλαδή σ' ένα node να υπάρχει είτε height και width, είτε radius. Ή αν υπάρχει ένα attribute κι έχει την τιμή true, τότε πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχει κι ένα άλλο. Αυτό με μπλα μπλα και custom πίνακες και επεξηγήσεις μια χαρά γίνεται, απλώς θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάποιος (έστω ψιλό)στάνταρ τρόπος να απεικονιστεί κάτι τέτοιο. UML; Κάποια παραλλαγή ενός SQL schema; Κάτι τέλος πάντων. Ευχαριστώ.
tsofras Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Με xslt δοκίμασες μήπως μπορείς να κάνεις αυτο που θέλεις? (αν και δεν έχω ασχοληθεί με Latex οποτε δεν καταλαβαίνω και 100% την ανάγκη σου)
Moderators Kercyn Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Μέλος Moderators Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Μην κολλάς τόσο στο LaTeX, το βασικό μου θέμα είναι πώς θα αναπαραστήσω τη δομή που θέλω. Η ιεραρχία είναι αυτή. Θέλω έναν όσο γίνεται ωραίο και συμπαγή τρόπο να προσθέσω τα attributes στα nodes, και μερικούς κανόνες όπως αυτοί που είπα παραπάνω. Αυτό που έχω σκεφτεί ως τώρα είναι να κάνω το κάθε node link που θα στέλνει τον αναγνώστη σε ένα μικρό πινακάκι που θα εξηγεί τι είναι το node, τα attributes του και τυχόν κανόνες για τα attributes. Για παράδειγμα, πάρε το node collider. Σε αυτό το node πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικά ένα attribute key και ένα attribute shape. Αν η τιμή του shape είναι "obb", τότε θα πρέπει να υπάρχουν τα attributes height και width. Αν είναι "circle", τότε θα πρέπει να υπάρχει το radius. Υπάρχει επίσης προαιρετικά ένα attribute is_trigger, το οποίο αν είναι true θα πρέπει να υπάρχει κι ένα attribute scriptfile.
nilosgr Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2017 Αυτο που περιγραφεις ειναι xml με semantics. Οποτε μηπως να δεις το προτυπο RDF ή OWL;
Moderators Kercyn Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Μέλος Moderators Δημοσ. 30 Ιουλίου 2017 Αυτο που περιγραφεις ειναι xml με semantics. Οποτε μηπως να δεις το προτυπο RDF ή OWL; Τα είδα και τα δύο, λίγο παραπάνω το OWL που είναι "επέκταση" του RDF. Η αλήθεια είναι ότι μου φάνηκε πολύ verbose, αλλά το μεγαλύτερό μου πρόβλημα είναι ότι είναι πολύ τεχνικά. Εγώ ένα XML έχω και θέλω να γράψω οδηγίες για το πώς πρέπει να το φτιάξει ο χρήστης, ο οποίος ενδεχομένως να μην ασχολείται ιδιαίτερα με τα κομπιούτερζ. Σ' ευχαριστώ πάντως.
Luciddream Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Δεν μπαίνω τελευταία στο φορουμ πολύ και μου ξέφυγε. Μπορεί να χεις βρεί ήδη λύση αλλά δες και τα εργαλεία τύπου: https://www.altova.com/xmlspy.html https://www.oxygenxml.com/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα