Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχμ έχασες το νόημα εγώ το έκανα το ποστ για να σταματήση αυτό το πράγμα και να κάνουμε την αγορά τον μεταξύριζμένων μας πιο ευχάριστη

:shock:

Δημοσ.

-σνιπ-

Ίσως έχεις δίκιο ότι “εκμετάλλευση” δεν είναι σωστή επιλογή λέξης για τις περιπτώσεις αυτές.Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να πω ότι είναι παράνομες (ή αντιστοίχου επιπέδου πρόβλημα)τέτοιες αγγελίες. Ο παραλληλισμός δεν έγινε για να κρίνει τις αγγελίες αυτές καθ'αυτές. Απλά προσπαθούσα,με ακραία παραδείγματα ομολογουμένως, να εξηγήσω γιατί,κατά την γνώμη μου,δεν μπορούμε να λέμε οτι “Ααα φίλε μου supply and demand” και άρα κάποιος που πουλάει επίτηδες ένα προϊόν σε μεγαλύτερη της αξίας του τιμή , επειδή ξέρει ότι υπάρχει κάποιος που θα το αγοράσει, φέρεται αξιοπρεπέστατα και δεν μπορούμε να “διαμαρτυρηθούμε”(με την μη αγορά του προϊόντος ή ανοίγοντας θέμα στο φορουμ) για τέτοιες συμπεριφορές.

Μπορεί να είναι ξεκάθαρα έλλειψη λεξιλογίου δικιά μου απλά δεν μου αρέσει αυτή η λογική του έχει ζήτηση το Χ πράγμα και άρα θα ανεβάσω την αξία του στο θεό. Κατά κύριο λόγο επειδή (πάλι ίσως ακραία) μου φέρνει στο μυαλό έναν άνθρωπο ανάμεσα σε πολλούς που πεθαίνουν της πείνας να πουλάει το καρβέλι το ψωμί για δύο σπίτια και μια νύφη. Βέβαια καμία σχέση η περίπτωση αυτή με το “Θέλω νεα GPU για να πίασω ΧΧ fps στο παιχνίδι μου” αλλά μου αφήνει μια κακή γεύση στο στόμα όπως και να έχει.

Αντίστοιχη περίπτωση που γίνεται εμφανές το πρόβλημα που έχω είναι αν για παράδειγμα βλέπω ότι κάποιος δεν πολυξέρει τι έχει και του παίρνω αυτό που θέλω σε πολύ χαμηλότερη τιμή απο της αξίας του. Δεν είναι έγκλημα σίγουρα, αλλά πρέπει ίσως να επικριθεί γιατί αν όλοι υιοθετήσουμε τέτοια συμπεριφορά κοιτάμε απλά να φάμε ο ένας τον άλλο.

Συμφωνώ,πάντως, δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνεις πέρα από το 1)Να μην το αγοράσεις και ίσως 2)Να πείς στον πωλητή ότι “Κοίτα θέλω το πράγμα που πουλάς αλλά η τιμή είναι απαγορευτική. Εγώ θα έδινα μέχρι Χ ευρώ.” με πρόθεση όχι να τον κλέψεις τον άλλον (που είναι το ίδιο με αυτό που κατηγορώ απλά από την αντίθετη πλευρά) αλλά να φέρεις την τιμή σε πιο λογικά για εσένα πλαίσια. Τώρα άν σε γράψει/αρνηθεί απαντάς με μία από τα ίδια και συνεχίζεις την ζωή σου.

Οι αγγελίες όπως και να το κάνουμε ειτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Δυστυχώς ο καθένας μας όταν θέλει να αγοράσει κάτι θέλει να βρει την ευκαιρία να πάρει φθηνά κάτι που κοστίζει πολύ περισσότερο και όταν είναι να πουλήσει θέλει όσο το δυνατόν να πούλησει πιο κοντά στην τιμή που το αγόρασε.

Ο κανόνας είναι ένας είτε μας αρέσει είτε όχι. Χρειαζόμαστε κάτι ψάχνουμε τις αγγελίες αν βρούμε στην τιμή που το θελουμε οκ αλλιώς πάμε στην επόμενη αγγελία.

Δεν είναι δυνατόν σαν αγοραστές να γουστάρουμε να κάνουμε παζάρια και από το δεύτερο pm να ρωτάμε "ρε φιλαράκο καλύτερη τιμή δεν γίνεται; " και μόλις ανεβάσουμε μια αγγελία για πωληςη να γράφουμε φαρδιά πλατιά "παζάρια θα διαγράφονται " ....

Οι παράλογες τιμές στις αγγελίες ευτυχώς διορθώνονται μόνες τους......αν πουλάς κάτι σε τιμή καταστήματος θα σου μείνει αμανάτι κανα τρεις τέσσερις μήνες μέχρι να καταλάβεις ότι η τιμή που το δίνεις είναι παράλογη....

Δεν διαφωνώ καθόλου με αυτά που λες και όπως είπα αν σε λογικά πλαίσια τεθεί μια τιμή δικαιολογώ τον καθένα να μην θέλει να μπει σε διαδικασία για παζάρια. Απλά το “όπως θέλεις να σου φερθούν να φέρεσαι” είναι σε αυτές τις περιπτώσεις η καλύτερη φιλοσοφία. Ούτε θα μπω μέσα για τον άλλο αλλά δεν θα κοιτάξω να του τα φάω απο πάνω. Απλά ακόμα και να διορθώνονται μόνες τους τέτοιες αγγελίες, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί ο καθένας να τις κατακρίνει ανάλογα.

Δημοσ.

Μικρή ανάλυση:

Τα τεχνολογικά προϊόντα απαξιώνονται. Μάλιστα όσο πιο ακριβό τόσο μεγαλύτερη η απαξίωση. Φτάνουν σε ένα σχετικά χαμηλό επίπεδο τιμής , μετά παραμένουν για λίγο χρονικό διάστημα και μετά πέφτουν με σχετικά αργότερους ρυθμό μέχρι οριστικής απαξίωσης. Πχ κινητό 1000€ σε τρία χρόνια μπορεί να έχει 250€ δηλαδή απομείωση 250€ κατ' έτος. Ενώ κινητό 120€ σε τρία χρόνια θα έχει 30€ δηλαδή απομείωση 30€.

Συμπέρασμα: αν θέλει κάποιος υψηλή τεχνολογία η θα πρέπει να την κρατάει μήνες μόνο και μετά να την δίνει η θα πρέπει να είναι αποφασισμένος ότι θα είναι κορυφαίος για λίγο και μετά θα αρχίσει να είναι ξεπερασμένος.

Η καλύτερη λύση είναι τα λεγόμενα best value for price η αλλιώς sweet spot! Κατά την γνώμη μου για τα κινητά είναι περίπου στα 150€ οπότε έχεις σχετικά καλή ποιότητα και χάνεις λίγα με την απομείωση. Τεχνολογικά είσαι ένα χρόνο πίσω αλλά δεν πειράζει και πολύ. Αντίστοιχα και στις κάρτες γραφικών και στα είδη υπολογιστή γενικότερα .

• Like 3
Δημοσ.

καλησπερα!! παρατηρησα μια αγγελια, η οποια φερει ψευδα στοιχεια στα χαρακτηρηστικα του προιοντος και γενικα, το αντικειμενο, ειναι μια φθηνη κινεζικη απομιμηση. Παρολα αυτα, ο πωλητης πουλαει το προιον ως γνησιο, φυσικα σε πολλαπλασια τιμη απο οτι γενικα αξιζει. τι θα μπορουσα να κανω απο μερια μου, ωστε να προστατευσω εναν μελλοντικο αγοραστη του συγκεκριμενου προιοντος?

Δημοσ.

εχμ έχασες το νόημα εγώ το έκανα το ποστ για να σταματήση αυτό το πράγμα και να κάνουμε την αγορά τον μεταξύριζμένων μας πιο ευχάριστη και πιο καλύτερη όσο αναφορά της τιμές της αγοράς

Είναι σαν να μου λες ότι όλοι όσοι το κάνουν αυτό θα διαβάσουν το θέμα σου και θα σταματήσουν.

Αυτό που λέω ειναι ότι αλλαγή δεν θα επιφέρει όσο και αν συμφωνούμε όλοι.

Δημοσ.

καλησπερα!! παρατηρησα μια αγγελια, η οποια φερει ψευδα στοιχεια στα χαρακτηρηστικα του προιοντος και γενικα, το αντικειμενο, ειναι μια φθηνη κινεζικη απομιμηση. Παρολα αυτα, ο πωλητης πουλαει το προιον ως γνησιο, φυσικα σε πολλαπλασια τιμη απο οτι γενικα αξιζει. τι θα μπορουσα να κανω απο μερια μου, ωστε να προστατευσω εναν μελλοντικο αγοραστη του συγκεκριμενου προιοντος?

Αν όντως πουλάει κάτι ως γνήσιο και είναι απομίμηση υπάρχει πάνω δεξιά στην αγγελία το κουμπί της αναφοράς, που μπορείς να εξηγήσεις στους mod τι παίζει και δρουν αυτοί αναλόγως.

• Like 1
Δημοσ.

εγω ειπα το παραδειγμα με τις μητρικες γιατι ειναι τρελο ο ενας να ζηταει πχ 50 ευρω για μια μητρικη και ενας αλλος να ζηταει τα ιδια λεφτα για ολοκληρο το συστημα ..... σε αυτον οτι και να του πεις θα σου πει ..αν θελεις ... γενικα η αγορα μεταχειρισμενων θελει αρκετο ψαξιμο ... οσο για γνωση θεωρω το λιγοτερο χαζο αυτον που θα παει να αγορασει κατι χωρις να δει καποια χαρακτηριστικα ή καποια βιντεο στο ιντερνετ για να παρει μια ιδεα τι θα πρεπει να περιμενει .... το ιντερνετ εχει το καλο οτι προσφερει γνωση 

ολα αυτα να ξερετε δεν γινονται μονο στην ελλαδα ειναι παγκοσμια .... για πηγαινε να παρεις ενα μεταχειρισμενο συστημα στο βελγιο να δεις τι γινεται

Δημοσ.

Προς τι το μισος και ο αλληλοσπαραγμος ?

Προσφορα και ζητηση

Δεν μπορεις να υποχρεωσεις κανεναν να σου πουλησει 

Καλος αγοραστης ειναι ο ενημερωμενος αγοραστης

Βρηκες κατι το πηρες

Εισαστε οτι εισαστε γιατι γκρινιαζετε σαν μωρα με την πιπιλα

Δημοσ.

Ποσα thread ακομα απο τυπους που ανακαλυπτουν τη ζωη, το ιντερνετ, τα ελληνικα websites, το ινσομνια, τις αγγελιες κλπ και θεωρουν οτι πρεπει να σχολιασουν κατι που δεν αποδεχονται μεχρι να...το αποδεχτουν.

Η διαμορφωση της τιμης προκυπτει απο τον πωλητη και αν δεν σου αρεσει ειτε παζαρευεις (φευ), ειτε προσπερνας. Ως εκει μπορεις και δικαιουσαι να φτασεις ως υποηψηφιος αγοραστης. Αν δεν ψωνισεις εσυ, αν δεν ψωνισω εγω και αν δεν ψωνισει κανεις, τοτε ο πωλητης θα αναγκαστει να ριξει την τιμη. Αν βρει αγοραστη, τοτε μεγεια του με χαρα του και καλα κανει.
Τα σχολια και η κλαψα για υψηλες τιμες ειναι περιττα.

ΥΓ. Βλεποντας το mindset σου, την ορθογραφια σου και τα επιχειρηματα σου, νιωθω την αναγκη να πω κατι κι ας μην το χρειαστεις ποτε...: Αν δεις προιον που σε ενδιαφερει σε φοβερη τιμη, φθηνο, ουαου, "επιασα την καλη-γρηγορα να προλαβω", ΠΡΟΣΕΧΕ ΠΟΛΥ.

• Like 4
Δημοσ.

Ποσα thread ακομα απο τυπους που ανακαλυπτουν τη ζωη, το ιντερνετ, τα ελληνικα websites, το ινσομνια, τις αγγελιες κλπ και θεωρουν οτι πρεπει να σχολιασουν κατι που δεν αποδεχονται μεχρι να...το αποδεχτουν.

Η διαμορφωση της τιμης προκυπτει απο τον πωλητη και αν δεν σου αρεσει ειτε παζαρευεις (φευ), ειτε προσπερνας. Ως εκει μπορεις και δικαιουσαι να φτασεις ως υποηψηφιος αγοραστης. Αν δεν ψωνισεις εσυ, αν δεν ψωνισω εγω και αν δεν ψωνισει κανεις, τοτε ο πωλητης θα αναγκαστει να ριξει την τιμη. Αν βρει αγοραστη, τοτε μεγεια του με χαρα του και καλα κανει.

Τα σχολια και η κλαψα για υψηλες τιμες ειναι περιττα.

ΥΓ. Βλεποντας το mindset σου, την ορθογραφια σου και τα επιχειρηματα σου, νιωθω την αναγκη να πω κατι κι ας μην το χρειαστεις ποτε...: Αν δεις προιον που σε ενδιαφερει σε φοβερη τιμη, φθηνο, ουαου, "επιασα την καλη-γρηγορα να προλαβω", ΠΡΟΣΕΧΕ ΠΟΛΥ.

Πες τα ρε φίλε επιτέλους μια λογική άποψη

Δημοσ.

Λοιπον ο φιλος που ξεκινησε το topic εχει εν μερει δικιο...Το site ελεω κρίσης εχει κατακλυστει απο νέους χρήστες με μηδενικες αξιολογησεις που προσπαθουν να πουλησουν σε τιμες εξωπραγματικές προφανώς λαμβάνοντας υπόψη

..τα χρήματα που εδωσαν πριν 2-3 χρονια για να αγορασουν κατι...Με αυτο τον τροπο για να βρεις μια αγγελια της προκοπης πρεπει να ξεφυλίσεις καμμια 10αρια σελιδες αγγελιών πραγμα που κανει κουραστική την ιστορία. Για αρκετο καιρο οι αγγελιες στο ινσομνια εχουν γινει αντικειμενο αρνητικου σχολιασμου (...χλευασμού...καλυτερα) σε άλλα..site

Δημοσ.

Το προβλημα ειναι οτι μπαιναμε εδω για να βρουμε πιο <<ψαγμενους>> χρηστες.

Παλιοτερα καθομουν και εψαχνα τις αγγελιες μια μια ( στο αντικειμενο που ψαχνω φυσικα ) για να τσεκαρω,τωρα το 80% των αγγελιων ειναι οτι να'ναι  και το 20% ( αυτες που αξιζουν στην ουσια ) φευγει στο πρωτο δεκαπενταλεπτο,με αποτελεσμα να ψαχνω αδικως.

Δημοσ.

Οτι να ναι.. Θα ηθελα να πω κατι σχετικο ασχετο.

Μερικοι οταν βαζουν αγγελια ενα τηλεφωνο πχ, δινουν λινκ για τεχνικα χαρακτηριστικα του τηλεφώνου, το skroutz.gr. Αντι να βαλουν πχ το gsmarena, phonearena κλπ.

Τι θελω να πω ομως.

Οταν μπαινεις στο σκρουτζ, απο κατω θα διαβασεις σχολια, κυριως αρνητικα της συσκευης που κοιτας. Αυτο (δεν ξερω για τους αλλους αγοραστες) σαν αγοραστη εμενα με αποτρεπει να αγορασω. Διοτι οταν διαβαζεις τα αρνητικα της συσκευης που θελεις να αγορασεις, προβληματα που βγαζει κλπ, το σκεφτεσαι δυο και τρεις φορες να το παρεις.

Δεν λεω, καλα κανουν και παραμπεμπουν σε site οπου διαβαζεις γνωμες και απο χρηστες που ηδη το εχουν, αλλα πως να το πω, σαν marketing δεν προωθείται ωραια η αγγελια.

Πχ πωλειται ταδε φον 50 ευρω (τιμη καινουριου 100 πχ). Σε παραπεμπει στο σκρουζ και βλεπεις οτι εχει δυο στα πεντε αστερακια αξιοπιστιας συσκευης. Ε, δεν νομιζω να το παρεις. Αν σου εδινε site χωρις σχολια χρηστων όμως, ε υπαρχουν και καποιοι που δεν μπαινουν στον κοπο να δουν σχολια απο σκρουτζ η myphone και το αγοραζουν μπαμ μπαμ.

:P

Ανεφερα απλως μια σκεψη, μη με φατε :)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...