Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
καλημέρα η καλησπερα.. προτού νευριάσω αρκετό κόσμο θέλω να ρωτήσω κάτι για τα άτομα που πουλάνε πράγματα κοντά στην τιμή του καινούργιου η και πιο πάνω όχι μόνο στο site αλλά γενικότερα 

καταλαβενω ότι μπορείς απλώς να αγνόησης την τιμή και να προχωρησης παρακάτω στην επόμενη αγγελία που σε συμφερη για αυτά που θες να δόσης... αλλά είναι λίγο σπαστικό ώρες ώρες γιατί ψάχνω για κάτι και μετά βλέπω ότι η τιμή του για παραδηγμα στο (Σκρουτζ) είναι η ίδια εάν όχι 20-25 ευρώ διάφορα...

Δεν μπορώ να πω.. ο καθένας βάζει της δικές του τιμές στα πράγματα που έχει στην κατοχή του δεν είμαι κανένας που μπορώ να κρίνω... γιατί είναι κάτι δικό σου και εσύ ξερης πόσο θα το δόσης από την στιγμή που εσύ το αγόρασες...

αλλά για να κάνουμε την ημέρα μας πιο εύκολη και πιο ευχάριστη για όλους θέλω να παίξουμε ένα παιχνίδι... να σκεφτητε... πόσο θα έδινες εσύ για αυτό το πράγμα σύμφωνα με την αξία του ως κενούργιο (παραδηγμα δεν θα έδινες 280 μεταχειρισμένο άμα αυτό που ήθελες έκανε 300 κενούργιο...) έτσι...?

σίγουρα έχω κάνει αρκετά λάθη όσο αναφορά αυτό το ποστ γιατί είναι κάπως πιο περίπλοκο από αυτό που λέω εγώ αλλά βαριεμαι να ολοκληρώσω ανάλογα με την απάντηση τον ηπολιπόν μέλον θα απαντήσω και θα συζητήσω αλλά για τώρα αυτά έχω να πω ευχαριστώ.

Εσείς τη λέτε παιδιά με ενδιαφέρη η γνώμη σας  

• Like 1
Δημοσ.

Έχεις δίκιο αλλά πρέπει να κατανοήσεις την κουτοπονηριά του καθένα καθώς και το δικαίωμα του να προσπαθήσει να το δώσει όσο παραπάνω μπορεί

Δημοσ.

Εγώ δεν βρίσκω κάπου άδικο σε αυτά που λες αλλά ταυτόχρονα δεν βρίσκω ουσιαστικό λόγο ύπαρξης αυτού του θέματος πέρα από απλά να "τα βγάλεις από μέσα σου".

Ότι και να πούμε εδώ η κατάσταση ίδια θα παραμείνει.

Δημοσ.

καλημέρα η καλησπερα.. προτού νευριάσω αρκετό κόσμο θέλω να ρωτήσω κάτι για τα άτομα που πουλάνε πράγματα κοντά στην τιμή του καινούργιου η και πιο πάνω όχι μόνο στο site αλλά γενικότερα 

καταλαβενω ότι μπορείς απλώς να αγνόησης την τιμή και να προχωρησης παρακάτω στην επόμενη αγγελία που σε συμφερη για αυτά που θες να δόσης... αλλά είναι λίγο σπαστικό ώρες ώρες γιατί ψάχνω για κάτι και μετά βλέπω ότι η τιμή του για παραδηγμα στο (Σκρουτζ) είναι η ίδια εάν όχι 20-25 ευρώ διάφορα...

Δεν μπορώ να πω.. ο καθένας βάζει της δικές του τιμές στα πράγματα που έχει στην κατοχή του δεν είμαι κανένας που μπορώ να κρίνω... γιατί είναι κάτι δικό σου και εσύ ξερης πόσο θα το δόσης από την στιγμή που εσύ το αγόρασες...

αλλά για να κάνουμε την ημέρα μας πιο εύκολη και πιο ευχάριστη για όλους θέλω να παίξουμε ένα παιχνίδι... να σκεφτητε... πόσο θα έδινες εσύ για αυτό το πράγμα σύμφωνα με την αξία του ως κενούργιο (παραδηγμα δεν θα έδινες 280 μεταχειρισμένο άμα αυτό που ήθελες έκανε 300 κενούργιο...) έτσι...?

σίγουρα έχω κάνει αρκετά λάθη όσο αναφορά αυτό το ποστ γιατί είναι κάπως πιο περίπλοκο από αυτό που λέω εγώ αλλά βαριεμαι να ολοκληρώσω ανάλογα με την απάντηση τον ηπολιπόν μέλον θα απαντήσω και θα συζητήσω αλλά για τώρα αυτά έχω να πω ευχαριστώ.

Φίλε, χωρίς καμία πρόθεση να σε προσβάλω, πολύ σωστά αυτά που λες...

αλλά ρε συ τα ορθογραφικά σου είναι απίστευτα! Ρίχτα αυτά που θέλεις να γράψεις στο word και έτσι θα γίνεται και πιο ελκυστικό το κείμενο σου!

• Like 2
Δημοσ.

Ο κάθε ένας βάζει ότι αγγελία θέλει με ότι τιμή νομίζει ότι πρέπει να βάλει. Οποίος διαφωνεί με την τιμή πάει παρακάτω. Τωρα αν αυτό που θέλεις κάνει 300 και εσυ εδώ το βρίσκεις 280€ πας και το αγοράζεις καινούριο τόσο απλό. Αν τώρα εδώ βάλει κάποιος αγγελία με "παραλογη" τιμή αργά ή γρήγορα όταν θα δει ότι αυτό που πουλάει είναι ακριβό και μένει στο ράφι θα κατεβάσει την τιμή επίσης τόσο απλό.....

• Like 2
Δημοσ.

ρε παιδια ολα ειναι προσφορα και ζητηση ..... αν κατι τραβιεται.... θα ειναι σχετικα κοντα στην τιμη του καινουριου.... αν οχι τοτε πεφτει παρα πολυ ..... το πιο απλο παραδειγμα ειναι οι μητρικες 775 σοκετ .... ενω θα επρεπε να ειναι κοντα στα 10-15 ευρω πουλιουνται κοντα στα 40-50 ευρω και αυτο γιατι οι επεξεργαστες οι τετραπυρηνοι ειναι αρκετα δυνατοι ακομα και για τα σημερινα δεδομενα ... πιο ακριβα παιρνεις μητρικη για ενα συστημα που ειναι 6-7 γενιες πισω (σε intel)  παρα για ενα τωρινο

Δημοσ.

Γενικά αυτό που έχω προσέξει στο σάιτ είναι πως τα μέλη ψάχνουν για πράγματα σε τιμή χώμα και οι περισσότερες αγγελίες που θα μπεις να δεις οι τιμές είναι γελοίες και δεν αξίζει η όλη διαδικασία. Σαφώς έχω βρει και μερικά πράγματα καινούργια σε αρκετά δελεαστικές τιμές και δεν άφησα την ευκαιρία να πάει χαμένη. Θέλει ψάξιμο και αρκετή υπομονή π.χ. εάν ψάχνεσαι να φτιάξεις έναν υπολογιστή και θέλεις να πάρεις μερικά κομμάτια μεταχειρισμένα ή ελαφρώς μεταχειρισμένα.

Δημοσ.

Τα πράγματα με τις αγγελίες είναι γενικά λίγο μπερδεμένα. Από τη μία δεν σου χρωστάει κανείς τίποτα για να σου τα δώσει όλα μισοτιμής και ευκαιρίες αλλά από την άλλη κάποιες τιμές είναι απλά παράλογες.

Το πρόβλημα είναι ακόμη πιο δύσκολο αφού δεν ξέρεις αν ο άλλος το κάνει από πονηρία,όπως είπαν και παραπάνω, ή αν απλά δεν έχει ιδέα τι έχει και πάει ανάλογα με το τι είχε πληρώσει όταν το αγόρασει, το μόνο που μένει είναι να δεις και να κρίνεις ο ίδιος. Κάποια μέλη ξέρουν τι έχουν και σε ποία τιμή θα πουληθεί και βάζουν ανάλογες τιμές που και δίκαιες (όχι χαμηλές αλλά δίκαιες) είναι και βγάζουν νόημα. Υπάρχει και ο κλασσικός που βάζει τιμή νέου και κάνει λες και πουλάει νερό στην έρημο με μηνύματα τύπου “παζάρια θα διαγράφονται” (με τα οποία μηνύματα δεν έχω κανένα πρόβλημα αν η τιμή ανήκει στην προηγούμενη κατηγορία) και απλά ζητάνε να μένει απούλητο το αντικείμενο όχι 3 αλλά 13 μήνες.

Αυτά που λες δικαιολογημένα είναι ιδιαίτερα αν ψάχνεις να αγοράσεις πχ κάρτα γραφικών αυτήν την εποχή αλλά δεν υπάρχει λύση άλλη από το να προσπαθήσεις να λογικέψεις κάποιους που ίσως απλά δεν ξέρουν και να ελπίζεις να μην απλά περιμένουν το “κορόιδο” που θα πάρει ότι πουλάνε επειδή το χρειάζεται/θέλει/του γυάλισε.

Και όσο για την προσφορά και ζήτηση που τόσο πολύ ρόλο παίζει στις τιμές τον προϊόντων δυστυχώς δεν είναι νόμος και δεν είναι δικαιολογία για την απληστία ούτε για την εκμετάλλευση κάποιου με λιγότερες γνώσεις. Και αν δεν είναι εκμετάλλευση και ο άλλος “ας έκανε την έρευνα του” τότε δεν πρέπει να κατηγορούμε ούτε αυτούς που πουλάνε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που έχουν ανεβοκατεβάσει στο Έβερεστ καμία δεκαριά φορές σαν ευκαιρίες με λίγα χιλιόμετρα, ούτε τον εργοδότη που δεν σου δίνει πάνω από κατώτατο μισθό για δουλεία που αξίζει τα διπλά, ούτε τους τυπάδες που πουλάνε εισιτήρια έξω από την συναυλία για 5 φορές την αξία τους και ούτε ,ξέρω και εγώ τυχαία , την intel που πούλαει διπύρηνους επεξεργαστές για 130 ευρώ.

Δεν πρέπει γενικά ποτέ να βασίζεσαι στα μεταχειρισμένα για κάτι που έχεις ανάγκη γιατί μπορεί μια εβδομάδα να χτίσεις 2 πύργους εύκολα και οικονομικά και την άλλη να τρέχεις και να μην βρίσκεις τίποτα. Αν τώρα δεν έχεις άλλη επιλογή υπομονή και επιμονή.

• Like 1
Δημοσ.

θες αγοράζεις δεν σου αρέσει η τιμή απλά δεν αγοράζεις και πας στην επόμενη ο κάτοχος τόσο το κοστολογεί τόσο το πουλάει ,,, επίσης υπάρχει θέμα που μπορεί κάποιος να το συμβουλευτεί  στο υπολογισμό τιμής εάν κάποιος θέλει να  ρωτήσει για αγορά η πώληση  αλλιώς είναι δικό του θέμα επίσης πολλοί δεν εμπιστεύονται  το skroutz και δεν το χρησιμοποιούν ........

Δημοσ.

θες αγοράζεις δεν σου αρέσει η τιμή απλά δεν αγοράζεις και πας στην επόμενη ο κάτοχος τόσο το κοστολογεί τόσο το πουλάει ,,, επίσης υπάρχει θέμα που μπορεί κάποιος να το συμβουλευτεί στο υπολογισμό τιμής εάν κάποιος θέλει να ρωτήσει για αγορά η πώληση αλλιώς είναι δικό του θέμα επίσης πολλοί δεν εμπιστεύονται το skroutz και δεν το χρησιμοποιούν ........[/size]

γιατί να μην εμπιστεύεσαι το Σκρουτζ; Συγκεντρώνει μεγάλο μέρος της αγοράς (εκτός π.χ. από κιτρινομάγαζο και πλαίσιο αλλά ποιος να θέλει να πάρει πλέον κάτι από πλαίσιο) και απλά και γρήγορα μπορείς να δεις που κυμαίνονται οι τιμές των προϊόντων. Μπορείς να τσεκάρεις και τις τιμές των προϊόντων τους προηγούμενους μήνες για να είσαι σίγουρος πως δεν ανέβασαν επίτηδες την τιμή για να την μειώσουν μετά από κάποιο διάστημα και να έχουν αυτή τη τιμή σαν προσφορά.
  • Like 1
Δημοσ.

Εγώ δεν βρίσκω κάπου άδικο σε αυτά που λες αλλά ταυτόχρονα δεν βρίσκω ουσιαστικό λόγο ύπαρξης αυτού του θέματος πέρα από απλά να "τα βγάλεις από μέσα σου".

Ότι και να πούμε εδώ η κατάσταση ίδια θα παραμείνει.

εχμ έχασες το νόημα εγώ το έκανα το ποστ για να σταματήση αυτό το πράγμα και να κάνουμε την αγορά τον μεταξύριζμένων μας πιο ευχάριστη και πιο καλύτερη όσο αναφορά της τιμές της αγοράς

Ο κάθε ένας βάζει ότι αγγελία θέλει με ότι τιμή νομίζει ότι πρέπει να βάλει. Οποίος διαφωνεί με την τιμή πάει παρακάτω. Τωρα αν αυτό που θέλεις κάνει 300 και εσυ εδώ το βρίσκεις 280€ πας και το αγοράζεις καινούριο τόσο απλό. Αν τώρα εδώ βάλει κάποιος αγγελία με "παραλογη" τιμή αργά ή γρήγορα όταν θα δει ότι αυτό που πουλάει είναι ακριβό και μένει στο ράφι θα κατεβάσει την τιμή επίσης τόσο απλό.....

πφφ... και εγώ αυτό λέω δεν έχω θέμα απλώς θέλω να μιλήσω για αυτό ώστε να κάνουμε την αγορά μας πιο ευχάριστη και πιο συμφέρουσα χωρίς να γεμίζουμε σελίδες με αγγελίες που είναι ""άχρηστες""

Φίλε, χωρίς καμία πρόθεση να σε προσβάλω, πολύ σωστά αυτά που λες...

αλλά ρε συ τα ορθογραφικά σου είναι απίστευτα! Ρίχτα αυτά που θέλεις να γράψεις στο word και έτσι θα γίνεται και πιο ελκυστικό το κείμενο σου!

κοίτα να δεις εγώ το σουβλάκι από το χέρι μου δεν το αφήνω... τώρα ότι κατάλαβες :D

Δημοσ.

Συμφωνώ με αυτά πού λέτε αλλά αν κάποιος συγκρίνει με Σκρουτζ ας υπολογίζει και τα μεταφορικά τον χρόνο που θα κάνει να το έχει στα χέρια του και την υποστήριξη που θα έχει, γιατί κανείς δεν το κάνει αυτό, δεν είναι απλά η ξερή τιμή του Σκρουτζ, και εγώ πήρα το Μακ από γνωστή αλυσίδα μαζί με την τριετή εγγύηση που δίνει και έδωσα σίγουρα 200ε επάνω από Σκρουτζ για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Αν το δώσω και τρέχει η εγγύηση δεν θα κοιτάξω τιμή Σκρουτζ αλλά της αλυσίδας, όποιος θέλει το δέχεται όποιος θέλει προχωράει

Δημοσ.

Οι αγγελίες όπως και να το κάνουμε ειτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Δυστυχώς ο καθένας μας όταν θέλει να αγοράσει κάτι θέλει να βρει την ευκαιρία να πάρει φθηνά κάτι που κοστίζει πολύ περισσότερο και όταν είναι να πουλήσει θέλει όσο το δυνατόν να πούλησει πιο κοντά στην τιμή που το αγόρασε.

Ο κανόνας είναι ένας είτε μας αρέσει είτε όχι. Χρειαζόμαστε κάτι ψάχνουμε τις αγγελίες αν βρούμε στην τιμή που το θελουμε οκ αλλιώς πάμε στην επόμενη αγγελία.

Δεν είναι δυνατόν σαν αγοραστές να γουστάρουμε να κάνουμε παζάρια και από το δεύτερο pm να ρωτάμε "ρε φιλαράκο καλύτερη τιμή δεν γίνεται; " και μόλις ανεβάσουμε μια αγγελία για πωληςη να γράφουμε φαρδιά πλατιά "παζάρια θα διαγράφονται " ....

Οι παράλογες τιμές στις αγγελίες ευτυχώς διορθώνονται μόνες τους......αν πουλάς κάτι σε τιμή καταστήματος θα σου μείνει αμανάτι κανα τρεις τέσσερις μήνες μέχρι να καταλάβεις ότι η τιμή που το δίνεις είναι παράλογη....

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

τότε δεν πρέπει να κατηγορούμε ούτε αυτούς που πουλάνε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που έχουν ανεβοκατεβάσει στο Έβερεστ καμία δεκαριά φορές σαν ευκαιρίες με λίγα χιλιόμετρα, ούτε τον εργοδότη που δεν σου δίνει πάνω από κατώτατο μισθό για δουλεία που αξίζει τα διπλά, ούτε τους τυπάδες που πουλάνε εισιτήρια έξω από την συναυλία για 5 φορές την αξία τους και ούτε ,ξέρω και εγώ τυχαία , την intel που πούλαει διπύρηνους επεξεργαστές για 130 ευρώ.

Ωπ εδω το εχεις λιγο λαθος με τον παραλληλισμο.

Με βαση την λογικη των αγγελιων που τεθηκε ως ζητημα, ναι, δεν πρεπει να κατηγορεις αυτον που θα σου πουλησει ενα Seicento στα 14.000 ευρω με απειρα χιλιομετρα. Γιατι? Γιατι τοσα θελει. Αν ο αλλος σου πουλησει μεταχειρισμενο σκληρο για καινουριο, τον κατηγορεις (αναλογικα με τα χιλιομετρα αυτο).

Σχετικα με τον εργοδοτη, σου δινει το νομιμο? Αν ναι, δεν τον κατηγορεις και ψαχνεις αλλου δουλεια. Αναλογικα, σου πουλαει ο αλλος κινητο με αποδειξη στα Χ ευρω και σου φαινονται πολλα? Δεν αγοραζεις. Το αντιστοιχο θα ηταν ηταν να σου πουλουσε ο αλλος κλεμμενο κινητο.

Οι τυπαδες με τη μαυρη αγορα εισιτηριων ειναι παρανομοι εξ ορισμου :)

Γενικα εχει συζητηθει πολλακις. Σας κανει η τιμη? Αγοραζετε. Δε σας κανει? Ζητατε καλυτερη τιμη και αν σας συμφερει αγοραζετε, αν οχι πατε παρακατω. Χασιμο χρονου? Ναι, αλλα αυτο εχει η αγοραπωλησια μεταχειρισμενων, αλλιως παραγγελνεις το φθηνοτερο του Σκρουτζ και στο φερνουν στο σπιτι σου ξερωγω.

Επισης σχετικα με την εκμεταλλευση καποιου με λιγοτερες γνωσεις που γραφτηκε πριν. Δεν νομιζω πως ισχυει. Θελω να αγορασω το νεο iPhone (ή οτιδηποτε), δε θα δω ποσο κανει το ρημαδι για να ξερω τι χρηματα μου χρειαζονται? Δε θα πεσω στο σκρουτζ, ψαχνοντας το? Το πρωτο βημα δηλαδη ειναι να βρω ενα φορουμ (το οποιο ειναι τεχνολογικο ε, οχι η Χρυση Ευκαιρια) και να παω στις αγγελιες του και να δωσω οσα χρηματα ζητουν στην πρωτη αγγελια που θα δω?

Καπου δε στεκει αυτη η λογικη της εκμεταλλευσης νομιζω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...