Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα, θελω να συνδεσω το TP-Link TP-WA801ND v3 AP των γωνιων μου με το free κοινοτικο δικτυο στο χωριο ωστε να εχουν ιντερνετ οσο κατσουν για διακοπες εκει. Δοκιμαζω τωρα που ειμαι Αθηνα να συνδεσω το AP με το Root AP εδω στο σπιτι στην Αθηνα ωστε να μπορω μετα να κανω το ιδιο στο χωριο χωρις τρελες φασαριες, αλλα εχω προβλημα.
Ακολουθω τις οδηγιες εδω οπως εμφανιζονται, αλλα παρολο που φαινομενικα η διαδικασια σεταρισματος του universal repeater ολοκληρωνεται κανονικα και μου εντοπιζει το σημα του repeater AP με το ονομα του οικιακου δικτυου δεν μου συνδεεται στο ιντερνετ. Τι μπορει να εχω κανει λαθος?
η IP του tp-link ειναι 192.168.0.254 και η ΙΡ του Root AP ειναι 192.168.1.1

Δημοσ.
Note:
Please make sure the Repeater’s IP address is in the same IP segment with the Root Router and avoid the IP conflict. If not, you can change the Repeater’s IP address here to match the same IP segment with the root router.

Θα πρέπει να βάλεις στο repeater διεύθυνση 192.168.1.254, για παράδειγμα.

Δημοσ.

διορθωσα την Ip του extender απο το μενου network, τωρα μου βγαζει το εξης σφαλμα:

uXoAYpP.jpg

edit: Τωρα μου εμφανιζει πως συνδεθηκε κανονικα, κανει Ping ορθα αλλα  οταν παω να μπω σε καποια ιστιοσελιδα ειτε θα μου την εμφανισει μετα απο παααααρα πολλη ωρα ειτε δεν θα μπει ποτε

Δημοσ.

Συνδεσου πρώτα απευθείας στο router (χωρίς repeater) και δες την ip και το gateway που παίρνει ο υπολογιστής σου. Σημείωσε τα(1). 

Κανε reset το repeater, μπες στις ρυθμίσεις και 

• Αλλαξε το login/pass για το administration του repeater (αυτό που σκαλίζεις τις ρυθμίσεις). Αν δεν εει κωδικό, ΒΑΛΕ
  • Φροντισε το gateway του repeater να ειναι διαφορετικό του αρχικου router ( σε σενα ειναι οκ αν οπως λες ειναι 192.168.0.x και 192.168.1.x)
  • Ρυθμισε το universal repeater (δίκτυο, ασφάλεια, κωδικός, κλπ)
  • απενεργοποιησε το dhcp
  • Save settings και reboot το repeater

Ασε λίγη ώρα (λίγα λεπτα) να πιάσει και να συνδεθεί στο router. 

Στον υπολογιστή σου τωρα:

Συνδεσου ασύρματα στο repeater (θα ειναι αυτό με το δυνατό σήμα)

Μπες στις ρυθμίσεις της ασύρματης κάρτας σου και βάλε καρφωτά ip/mask/gateway και dns.

Ip δες αυτή που σου ειπα στο (1) αλλά βάλε κάποιο μεγαλο νουμερο. Αν πχ σου εδωσε 192.168.1.4, εσυ βαλε 192.168.1.66

Στο mask 255.255.255.0 ((ΟΤΙ ελεγε στο (1)

Στο gateway οτι ελεγε στο (1)

Στα dns βαλε της google (8.8.8.8 και 8.8.4.4 ) ή όποιου αλλου dns θες (πχ opendns)

Save, reboot τον υπολογιστή και αν δεν υπάρχει αλλο προβλημα, θα εισαι οκ. 

Οσον αφορα το wifi του χωριου. Αν εχει κάποιο welcome screen τύπου "Πάτα ΟΚ αν συμφωνείτε με τους όρους" θα φας ψιλο-ήττα γιατί ειναι μεγαλο μπερδεμα (αν γίνεται) να ξεπεράσεις αυτό το κλικ μεσα απο τον repeater. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...