Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, kogos είπε

Ερώτηση σχετικά με θερμοκρασίες. 

Έχω 1700 με στοκ ψύκτρα και σε prime ανεβάζει 63 βαθμούς, ενώ σε idle είναι 30-34 βαθμούς. (πάστα arctic mx4).

Έτυχε και πήρα στα χέρια μου αυτό το Σαββατοκύριακο έναν amd 8320E με μία ψύκτρα coolermaster των 40ευρώ, και σε prime πιάνει μόλις 38 βαθμούς. (με πάστα arctic silver 5). Σε idle δουλεύει στους 20. Περίμενα πολύ μεγαλύτερες θερμοκρασίες από την σειρά της amd που υποτίθεται ότι ζεσταίνονται πολύ. 

Κάνει τόση διαφορά η ψύκτρα ή εγώ έχω κάνει  κάποια βλακεία με την στοκ ψύκτρα του 1700? Περίμενα ότι ο 1700 ως πιο efficient να είχε χαμηλότερες θερμοκρασίες από τον 8320Ε και μου ήρθε κάπως όταν το είδα. 

Οι FX δεν είναι θερμοί επεξεργαστές.

Ενεργοβόροι ναι, θερμοί όχι.

Κάτω από τους 35C ο αισθητήρας των FX δεν δείχνει σωστά. Μετά τους 35C αρχίζει να δείχνει σωστά.

Για να καταλάβεις πως γίνεται ένας ενεργοβόρος επεξεργαστής να έχει καλή θερμική συμπεριφορά, θα πρέπει να σκεφτείς το πόσα watt αντίστοιχούν ανά μονάδα επιφανείας. Από την επιφάνεια γίνεται η απαγωγή θερμότητας .

Οι FX ήταν πολύ καλοί σε αυτό το κομμάτι.

Οι Ryzen πρέπει να έχουν μεγαλύτερη συμπύκνωση τρανσίστορ ανά μονάδα επιφανείας , οπότε συμπεριφέρονται λίγο χειρότερα σε αυτό το κομμάτι.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά.. Έχω asrock ab350 pro4 με ryzen 3 1200 2 μνήμες crusial 2400 κάρτα 1050ti 4g  με 500w τροφοδοτικό .Θέλω να ρωτήσω σε τι τιμές για overclock θα είναι σταθερό και εάν θα δω αλλαγές στο gaming;Εχω δει κάποια βίντεο στα 3.8 με 1.3 v αλλά επειδή δεν ξέρω  και πολλά.. οποίος μπορεί ας με βοηθήσει..Στα τεστ σταθερότητας ποια είναι η φυσιολογική μεγίστη θερμοκρασία που θα πρέπει να δω;;

Επεξ/σία από dimitrismt09

Καλησπερα , αγορασα τον ryzen 1400 και μετα ειδα οτι για 12 ευρω δεν πηρα τον 1500 χ . Αυτο που κανω με τον υπολογιστη ειναι κανενα παιχνιδακι τυπου pubg , LoL .Επισης θα τον συνοδευσω αν ολα πανε καλα με μια 1060 3 gb αν ερθει ποτε γιατι ολο μου αλλαζουν ημερομηνια παραδοσης και δεν βλεπω να ερχεται ποτε . Αυτο που θελω να μαθω ειναι αν  αξιζει να κανω oc στον 1400 για τις εργασιες αυτες η δεν θα δω τεραστια διαφορα ? Και αν ναι ενα safe oc ωστε να αντεξει 2 χρονια ο επεξεργαστης με μαμα ψυξτρα στα ποσα ghz πρεπει να τον αφησω? Ευχαριστω σε οσους βοηθησουν

14 ώρες πριν, alex09 είπε

Καλησπερα , αγορασα τον ryzen 1400 και μετα ειδα οτι για 12 ευρω δεν πηρα τον 1500 χ . Αυτο που κανω με τον υπολογιστη ειναι κανενα παιχνιδακι τυπου pubg , LoL .Επισης θα τον συνοδευσω αν ολα πανε καλα με μια 1060 3 gb αν ερθει ποτε γιατι ολο μου αλλαζουν ημερομηνια παραδοσης και δεν βλεπω να ερχεται ποτε . Αυτο που θελω να μαθω ειναι αν  αξιζει να κανω oc στον 1400 για τις εργασιες αυτες η δεν θα δω τεραστια διαφορα ? Και αν ναι ενα safe oc ωστε να αντεξει 2 χρονια ο επεξεργαστης με μαμα ψυξτρα στα ποσα ghz πρεπει να τον αφησω? Ευχαριστω σε οσους βοηθησουν

Δεν υπάρχει σημαντική διαφορά στο προσδόκιμο ζωής ενός cpu αν μείνεις σε safe voltages/temps. Μου έχουν πεθάνει cpu που ήταν stock μια ζωή και ζουν ακόμα άλλα που έφαγαν oc με το καλημέρα. Μη φοβάστε αρκεί να ξέρετε τι κάνετε και να ρωτάτε αν έχετε κάποια απορία. :huh:

Ο μόνος λόγος που αξίζει ο 1500x σε σχέση με τον 1400 είναι που έρχεται με την spire αντί για την stealth. Προσπάθησε να τον πας 3.6-3.7 με 1.25v για αρχή και δες αν είσαι stable και τι θερμοκρασίες έχεις (core performance boost, AMD cool n quiet κλειστά και το fan curve να πάει στο 100% από τους 50 βαθμούς). Η καλύτερη επιλογή από όλες για pubg θα ήταν ο 8400 και μετά ο 1600 στα 3.8+ με καλές μνήμες πάντως.

• Thanks 1

Ρε παιδιά να ρωτήσω.. στον 1700χ που έχω βλέπω σε idle να είναι τα ρολόγια 2200mhz και να μην πηγαίνουν παρακάτω. Σήμερα ας πούμε που ήμουνα σε έναν φίλο με i7 7700 τα ρολόγια idle ήταν 700-800 MHz.

Παίζει τίποτα? Η έτσι είναι οι ryzen μήπως? 

OC κλπ δεν έχω κάνει πάντως 

2 ώρες πριν, ZahosDoganos είπε

Ρε παιδιά να ρωτήσω.. στον 1700χ που έχω βλέπω σε idle να είναι τα ρολόγια 2200mhz και να μην πηγαίνουν παρακάτω. Σήμερα ας πούμε που ήμουνα σε έναν φίλο με i7 7700 τα ρολόγια idle ήταν 700-800 MHz.

Παίζει τίποτα? Η έτσι είναι οι ryzen μήπως? 

OC κλπ δεν έχω κάνει πάντως 

Καλησπέρα αυτο ειναι λογω  ΑMD Ryzen   power plan , αν βαλει το εξοικονομηση ενεργειας για παραδειγμα θα πεφτει και εσενα χαμηλα. Αυτο το ρυθμισε ετσι η amd γιατι υπηρχαν καποια θεματα αποδοσης για παραδειγμα σε παιχνιδια. Εμενα το mafia 3 για παραδειγμα με πεταγε εξω .

• Like 1

2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Καλησπέρα αυτο ειναι λογω  ΑMD Ryzen   power plan , αν βαλει το εξοικονομηση ενεργειας για παραδειγμα θα πεφτει και εσενα χαμηλα. Αυτο το ρυθμισε ετσι η amd γιατι υπηρχαν καποια θεματα αποδοσης για παραδειγμα σε παιχνιδια. Εμενα το mafia 3 για παραδειγμα με πεταγε εξω .

Καλησπέρα guru των ραιζεν :P

Το έχω αλλάξει το πλαν, το έχω βάλει balanced και στο minimum processor state είναι στο 5%.

Καλά με ραιζεν πλαν ήταν μόνιμα τέρμα τα ρολόγια 

13 λεπτά πριν, ZahosDoganos είπε

Καλησπέρα guru των ραιζεν :P

Το έχω αλλάξει το πλαν, το έχω βάλει balanced και στο minimum processor state είναι στο 5%.

Καλά με ραιζεν πλαν ήταν μόνιμα τέρμα τα ρολόγια 

Πλακα πλακα ,επειδη δεν τον εχω τον δικο μου και ποτε στοκ αλλα σημερα ειναι στοκ το εβαλα τωρα στο 5% και πεφτει μεχρι 1550mhz νομιζω με παλιότερους chipset drivers επεφτε και λιγο πιο κατω ,βεβαια μπορει να κανω και λαθος ,αλλα μην σε απασχολει και ιδιαιτερα ,το θεμα ειναι να πεφτει το ρευμα το οποιο οντως πεφτει.

• Like 1

6 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Πλακα πλακα ,επειδη δεν τον εχω τον δικο μου και ποτε στοκ αλλα σημερα ειναι στοκ το εβαλα τωρα στο 5% και πεφτει μεχρι 1550mhz νομιζω με παλιότερους chipset drivers επεφτε και λιγο πιο κατω ,βεβαια μπορει να κανω και λαθος ,αλλα μην σε απασχολει και ιδιαιτερα ,το θεμα ειναι να πεφτει το ρευμα το οποιο οντως πεφτει.

Aye aye, Captain!! Το πιασα όλα κομπλέ. Να σαι καλα ευχαριστώ

Δοκίμασα βέβαια κ μια μεριά χ38 το ratio που είχες πει, φορ φαν, πήγε με 1.3v κομπλέ αλλά το άλλαξα πάλι δεν μου προσφέρει κ τίποτα τρομερό στο rendering είναι η αλήθεια. Να πήγαινε 4.5 να πω οκ βρε παιδί μου :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, ZahosDoganos είπε

Aye aye, Captain!! Το πιασα όλα κομπλέ. Να σαι καλα ευχαριστώ

Δοκίμασα βέβαια κ μια μεριά χ38 το ratio που είχες πει, φορ φαν, πήγε με 1.3v κομπλέ αλλά το άλλαξα πάλι δεν μου προσφέρει κ τίποτα τρομερό στο rendering είναι η αλήθεια. Να πήγαινε 4.5 να πω οκ βρε παιδί μου :P

Ειδικα σε σχεση με το ποσο ανεβαινει η καταναλωση , εγω εβγαλα την υδροψυξη να ριξω ενα καθαρισμα στο ψυγειο εχθες και λεω δεν βαζω το στοκ κουλερ πανω ουτως η αλλως τον τελευταιο καιρο δεν κανω κατι το ιδιαιτερο στο Pc ,και μου αρεσε τοσο οπτικα με το στοκ κουλερ που εβαλα την υδροψυξη στο κουτι της και τον εβαλα να τρεχει στοκ.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eπιτελους κατι πανω απο τα 3333mhz stable στην prime x370 pro.

Επρεπε να χαλαρωσω λιγο τα timings σε σχεση με αυτα που δινει το calculator. tras και trc ισως να παιρνουν κατεβασμα αλλα προς το παρον ειμαι οκ και ετσι.

3400.png.d0de0c140a9fda199e8e0325685b31e8.png

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, bilythekid είπε

μπορει να παει 3700 ο 1700 με στοκ ρευμα?max boost clock,ετσι το λεει η amd.

Ναι ,αναλογα το κομματι βεβαια μπορει και με πολυ λιγοτερο , 1.178v ειναι το στοκ

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

27 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Ναι ,αναλογα το κομματι βεβαια μπορει και με πολυ λιγοτερο , 1.178v ειναι το στοκ

όλα στο auto και να βαλω cpu core ratio 37?και ρευμα auto?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...