akoinonitos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 20 λεπτά πριν, kwstasps είπε Παράλειψη...σε παιχνίδια εννουσα αν θα δω κάτι παραπάνω. Να κάνω undervolting εννοείς? Θα έχω κέρδος σε θερμοκρασία?δεν βλέπω πάνω από 58 βαθμούς. Εξαρταται σε τι αναλυση παιζεις και τι καρτα εχεις. Μπορεις να δοκιμασεις ομως να το διαπιστωσεις και μονος σου αν θα εχεις καλυτερη αποδοση. Ναι για undervolting λεω αλλα αν δςν σε νοιαζει κιολας μια χαρα εισαι. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Warlord1981 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Καλησπέρες παιδια. Ετρεξα χτες 12 ωρες prime95 small FFT χωρις κανενα error σε 1700X και ASUS ROG Strix X370-F με multiplier 38 και με manual Vcore στα 1.2815. 'ΟΛA τα υπολοιπα sto ΒΙΟS default ακομα και οι μνημες στο auto. Θερμοκρασια επαιζε 57-58C. Δοκιμασα και 1.275 αλλα εκανε freeze το pc μετα απο 5 ωρες. Το θέμα ειναι πως σε idle to CAM εδειχνε γυρω στα 1.275 vcore , ενω οταν ετρεχε το prime95 επεφτε στα ~1.205. Γιατί συμβαίνει αυτό? Οσο για το o/c κρινετε ειναι οκ ή παραείναι χαμηλη η ταση? Ισως να πειράξω LLC? Απο την μια βλεπω καποιους που για 3.8 θελουν 1.35 και απο την αλλη καποιους που πεφτουν κατω και απο 1.25 (μεχρι που ο akoinonitos πιο πανω επεσε και κατω απο 1.2) και εχω μπερδευτει. Επισης μηπως να προτιμήσω offset vcore? Οταν σεταρω offset το VID παει αυτοματα 1.375 το οποιο ειναι αρκετά ψηλό. Μπορώ βεβαια να βαλω αρνητικο offset αλλα δεν εχω καταλαβει πως ακριβως δουλευει αυτο. Θελει να ρυθμιστουν pstates? Στα windows τι power plan να εχω για την καθε περιπτωση (ειτε για manual vcore ειτε για offset)? Ryzen Balanced ή High Performance? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αυτο που περιγραφεις λεγεται vdrop. Οταν ο επεξεργαστης στρεσαρεται η ταση πεφτει ,αυτο μπορεις να το "διορθωσεις" με το llc. Αναλογα το llc που θα βαλεις θα εχεις και μικροτερο vdrop. Τωρα ειναι και θεμα τυχης τι κομματι θα σου κατσει δεν στανταρ το ποσα volts θελει για τα 3.8 . Σε περιπτωση που θες να βαλεις offset ταση θα πρεπει να βρεις την stock ταση τιυ επεξεργαστη σου. Συνηθως το γραφει στο bios οταν εισαι στην καρτελα με τα volts κατω αριστερα. Για να υπολογισεις ποσο offset θες να δωσεις θα κανεις την πραξη: Offset ταση = η ταση που θες να δωσεις - στοκ ταση πχ : εγω θελω να δωσω για τον δικο μου επεξεργαστη 1.325ν ,η στοκ ταση του ειναι 1.187ν Αρα οffset = 1.325v - 1.187v Aρα η τιμη για το offset που πρεπει να βαλω ειναι 0.138v. Και εφοσον θελω να προσθεσω παρα πανψ ταση απο την στοκ επιλεγω (+) και 0.138. Για power plan βαλε ryzen balanced δεν εχει σχεση με την ταση αν ειναι manual η offset Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2018 από akoinonitos 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Warlord1981 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Αυτο που περιγραφεις λεγεται vdrop. Οταν ο επεξεργαστης στρεσαρεται η ταση πεφτει ,αυτο μπορεις να το "διορθωσεις" με το llc. Αναλογα το llc που θα βαλεις θα εχεις και μικροτερο vdrop. Τωρα ειναι και θεμα τυχης τι κομματι θα σου κατσει δεν στανταρ το ποσα volts θελει για τα 3.8 . Σε περιπτωση που θες να βαλεις offset ταση θα πρεπει να βρεις την stock ταση τιυ επεξεργαστη σου. Συνηθως το γραφει στο bios οταν εισαι στην καρτελα με τα volts κατω αριστερα. Για να υπολογισεις ποσο offset θες να δωσεις θα κανεις την πραξη: Offset ταση = η ταση που θες να δωσεις - στοκ ταση πχ : εγω θελω να δωσω για τον δικο μου επεξεργαστη 1.325ν ,η στοκ ταση του ειναι 1.187ν Αρα οffset = 1.325v - 1.187v Aρα η τιμη για το offset που πρεπει να βαλω ειναι 0.138v. Και εφοσον θελω να προσθεσω παρα πανψ ταση απο την στοκ επιλεγω (+) και 0.138. Για power plan βαλε ryzen balanced δεν εχει σχεση με την ταση αν ειναι manual η offset Σε ευχαριστω πολυ για τις χρησιμες πληροφορίες. Αρα το vdrop ειναι αρνητικό φαινόμενο που πρεπει να εξαληφθει η καπως να μειωθει σωστα? Ουσιαστικά δηλαδη το cpu μου έβγαλε 12 ωρες prime95 στα 3.8 με τάση 1.2815 στο BIOS αλλα λογω vdrop πραγματικη ταση ~1.205? Καλό δεν είναι αυτο? θα μπορουσα δλδ να δωσω πχ ~1.21 στο BIOS με LLC1/2 και να τις βγαλει παλι? Προκειται για silicon lottery? Οσο για το offset πρεπει να ενεργοποιησω και cstates? Η ταση που θα θελω να δωσω θα έχει πρωτα βρεθει με την manual διαδικασια απο πάνω σωστα? Γενικά να προτιμήσω manual η offset? Ευχαριστω και παλι! Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2018 από Warlord1981 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Προτιμησε llc3. Το llc στι asus οσο μεγαλυτερο ειναι τοσο μικροτερο ειναι το vdrop. Οσο μικροτερο vdrop ομως τοσο πιο λιγο ζοριζονται τα vrm της μητρικης. Ναι ενεργοποιησε και cstates. Τωρα για να βρεις την ταση που θες καντο οπως λες,οχι οτι δεν γινεται και με offset ομως. Στην δικη μου μητρικη τι manual τι offset ειναι το ιδιο και το αυτο. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2018 από akoinonitos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
subarus-14 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 παιδιά χθες που έκανα edit σε ένα βίντεο στο abobe premiere μόλις το έβαλα να κάνει export κρασαρε το pc ,δηλαδή πάγωσε στο 30% και δεν έκανε τίποτα το pc, με αποτέλεσμα να το κάνω restart. στην αρχή είπα είναι το overclock που έχω κάνει. βγάζω το overclok και αφήνω της ραμ στα 3200mhz πάω στο adobe πάλι τα ίδια, τα βάζω stock της μνήμες λειτούργησε κανονικά, βάζω το overclock στο cpu πάλι κανονικά, μόλις έβαζα τους χρονισμούς στις ραμ Αυτά τα έτοιμα που δίνει η asus croshair vi hero, δηλαδή το έβαζα στο docpstandard και δούλευαν όλα μια χαρά ούτε 1 σφάλμα στο memtest ούτε κολλήματα ούτε crash πουθενά. ο χρονισμός είναι 16-18-18-18-38, και η ραμ ειναι gskill tridenz 3200mhz 16gb. παρατήρησα όταν βάζω το global c state control στο enable και δίνω λίγο παραπάνω τάση στης μνήμες απο 1,35 σε 1,355 λειτουργεί μια χαρά στο adobe δεν κρασαρι δηλαδή στο export του βίντεο .τι παίζει γιατί το κάνει αυτό? ευχαριστώ πολύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Είναι κλασικό με τις hynix θέλουν παραπάνω volt για να είναι stable στα 3000+, συνήθως 1.36-1.38. Καλό είναι και το soc να είναι 1.100+ (ανάλογα τι λοταρία σου κάτσε στον imc). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
subarus-14 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Το soc το έχω 1.10 10 ώρες πριν, ilos είπε Είναι κλασικό με τις hynix θέλουν παραπάνω volt για να είναι stable στα 3000+, συνήθως 1.36-1.38. Καλό είναι και το soc να είναι 1.100+ (ανάλογα τι λοταρία σου κάτσε στον imc). Το soc το έχω 1.100 το Oc cpu 3.9 με llc3 στα 136250. Το θέμα είναι όταν βάζω auto το c stase control κρασαρι και με 1355 volt. Γιατί? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Inler Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Bios 3404 για Asus X370 Pro Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2018 από Inler 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, Inler είπε Bios 3404 για Asus X370 Pro μου αρεισει πολυ η asus στο changelog... improve system performance; (ρωταει να της απαντησουμε?) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannisXXX Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε μου αρεισει πολυ η asus στο changelog... improve system performance; (ρωταει να της απαντησουμε?) Στα αγγλικα το ; ειναι ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LambisElef Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 9 ώρες πριν, giannisXXX είπε Στα αγγλικα το ; ειναι ? σαν την άνω τελεία σε μας είναι, παύση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Παιδια χιουμοριστικα το εγραψα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kogos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ερώτηση σχετικά με θερμοκρασίες. Έχω 1700 με στοκ ψύκτρα και σε prime ανεβάζει 63 βαθμούς, ενώ σε idle είναι 30-34 βαθμούς. (πάστα arctic mx4). Έτυχε και πήρα στα χέρια μου αυτό το Σαββατοκύριακο έναν amd 8320E με μία ψύκτρα coolermaster των 40ευρώ, και σε prime πιάνει μόλις 38 βαθμούς. (με πάστα arctic silver 5). Σε idle δουλεύει στους 20. Περίμενα πολύ μεγαλύτερες θερμοκρασίες από την σειρά της amd που υποτίθεται ότι ζεσταίνονται πολύ. Κάνει τόση διαφορά η ψύκτρα ή εγώ έχω κάνει κάποια βλακεία με την στοκ ψύκτρα του 1700? Περίμενα ότι ο 1700 ως πιο efficient να είχε χαμηλότερες θερμοκρασίες από τον 8320Ε και μου ήρθε κάπως όταν το είδα. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2018 από kogos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 2 hours ago, kogos said: Ερώτηση σχετικά με θερμοκρασίες. Έχω 1700 με στοκ ψύκτρα και σε prime ανεβάζει 63 βαθμούς, ενώ σε idle είναι 30-34 βαθμούς. (πάστα arctic mx4). Έτυχε και πήρα στα χέρια μου αυτό το Σαββατοκύριακο έναν amd 8320E με μία ψύκτρα coolermaster των 40ευρώ, και σε prime πιάνει μόλις 38 βαθμούς. (με πάστα arctic silver 5). Σε idle δουλεύει στους 20. Περίμενα πολύ μεγαλύτερες θερμοκρασίες από την σειρά της amd που υποτίθεται ότι ζεσταίνονται πολύ. Κάνει τόση διαφορά η ψύκτρα ή εγώ έχω κάνει κάποια βλακεία με την στοκ ψύκτρα του 1700? Περίμενα ότι ο 1700 ως πιο efficient να είχε χαμηλότερες θερμοκρασίες από τον 8320Ε και μου ήρθε κάπως όταν το είδα. Η θερμοκρασια του 8320 ειναι λαθος. Ολη η σειρα FX ειχε θεματα με το report της θερμοκρασιας. Οσο πιο κρυος ειναι τοσο πιο λαθος ειναι το reported temp απο το πραγματικο. Οταν φτασει καπου 50+ τοτε αρχιζει και σου δειχνει ποση ειναι και η πραγματικη θερμοκρασια. Ασχετα με αυτο βεβαια, ολη η σειρα FX ηταν απιστευτα κρυοι δεδομενου και της συχνοτητας που τρεχανε, λογω της πολυ καλης θερμικης απαγωγης. Οι φημες που εχουν βγει ειναι ανυποστατες, και βασιζονται σε κατι ατομα σαν τον Dr_73, τον βασιλια της παραπληροφορησης. 2 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα