Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

λοιπον εχω εναν r7 1700x και σκεφτομαι να τον κλοκαρω ,εχω στοκ cooler απο εναν r5 1600,πιστευεται οτι θα μπορεσει να δουλεψει ως πρεπει ? επισης τι 120mm υδροψυξη κατω απο 80 μπορω να χρησιμοποιησω για ενα θεμιτο 4.1?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λοιπον εχω εναν r7 1700x και σκεφτομαι να τον κλοκαρω ,εχω στοκ cooler απο εναν r5 1600,πιστευεται οτι θα μπορεσει να δουλεψει ως πρεπει ? επισης τι 120mm υδροψυξη κατω απο 80 μπορω να χρησιμοποιησω για ενα θεμιτο 4.1?

Εξαρταται ποσο ρευμα θελει για τα 4.1, για κατω απο 80 ευρω θα προτιμουσα μια Noctua παρα μια 120αρα υδροψυξη.

• Like 4

Γρηγόρη ερώτηση περί oc καθότι δεν έχω ασχοληθεί πέραν των βασικών.

Σε asus pro 370 και 1700 βάζω 40 multiplier, llc3, cstate off, performance boost off, manual vcore 1.35v. Είναι σταθερό αλλά δεν ρίχνει συχνότητα όταν η cpu κάθεται.

Υποθέτω πως πρέπει να θέσω offset και όχι manual vcore για να ρίχνει και συχνότητα, σωστά?

P.S. δεν δοκίμασα με χαμηλότερο ρεύμα, είναι πρώτη δοκιμή. Λογικά και με χαμηλότερο ρεύμα θα είναι σταθερός

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γρηγόρη ερώτηση περί oc καθότι δεν έχω ασχοληθεί πέραν των βασικών.

Σε asus pro 370 και 1700 βάζω 40 multiplier, llc3, cstate off, performance boost off, manual vcore 1.35v. Είναι σταθερό αλλά δεν ρίχνει συχνότητα όταν η cpu κάθεται.

Υποθέτω πως πρέπει να θέσω offset και όχι manual vcore για να ρίχνει και συχνότητα, σωστά?

P.S. δεν δοκίμασα με χαμηλότερο ρεύμα, είναι πρώτη δοκιμή. Λογικά και με χαμηλότερο ρεύμα θα είναι σταθερός

Δεν θα ριξει συχνοτητα οτι και να κανεις, κανε enable το cstate και θα ριχνει μονο την ταση οταν δεν την χρειαζεται. Επισης χαμηλωσε την ταση μπορει να παιξει στα 4ghz και με λιγότερο ρευμα θεωρω, με 1.3v-1.33v νομιζω θα εισαι σταθερος. Επεξ/σία από akoinonitos

Να ρωτησω 1.2 vcore για 3.7 στον 1600 ειναι σε λογικο επιπεδο;

Βγαζει 80 λεπτα AIDA64 και 30 run ΙΒΤ στο very high

Αν φανταστείς ότι έχω τον 1700 στα 3.8 με 1.26 τότε μου ακούγεται λογικό.

Να ρωτησω 1.2 vcore για 3.7 στον 1600 ειναι σε λογικο επιπεδο;

Βγαζει 80 λεπτα AIDA64 και 30 run ΙΒΤ στο very high

Αν ειναι σταθερος τοτε δεν υπαρχει θεμα.

• Like 1

Βρες πρώτα την μητρική και μετά διάλεξε κάποιες από αυτές που προτείνει και έχει τσεκάρει ο κατασκευαστής. Μην διαλέγεις πρώτα ram.

• Like 1

Καλησπέρα στην παρέα.Θέλω απόψεις. Όταν η gpu είναι το bottleneck(1060 και κάτω) σε r3 1200 αξίζει το oc? 

Εξαρτάται την gpu και το botlleneck. Αν είναι πολύ αδύναμη θα την κρατάει στο 100% (= gpu bottleneck) παντού ο stock 1200. Αν όμως έχει κάποια ισχύ (η gpu) και σε κάποια σημεία του παιχνιδιού παίζει με λιγότερο από ~90-95% (ανάλογα και τις ρυθμίσεις) μπορεί να πάρεις κάποια fps παραπάνω με OC στον 1200. Τώρα αν σ' εκείνα τα σημεία έχεις αρκετά παραπάνω fps (είπαμε ανάλογα τις ρυθμίσεις) απ' όσα "σηκώνει" η οθόνη σου ή είναι π.χ. στα μενού του παιχνιδιού, δεν κερδίζεις και τίποτα σπουδαίο με τα παραπάνω fps.

Εξαρτάται την gpu και το botlleneck. Αν είναι πολύ αδύναμη θα την κρατάει στο 100% (= gpu bottleneck) παντού ο stock 1200. Αν όμως έχει κάποια ισχύ (η gpu) και σε κάποια σημεία του παιχνιδιού παίζει με λιγότερο από ~90-95% (ανάλογα και τις ρυθμίσεις) μπορεί να πάρεις κάποια fps παραπάνω με OC στον 1200. Τώρα αν σ' εκείνα τα σημεία έχεις αρκετά παραπάνω fps (είπαμε ανάλογα τις ρυθμίσεις) απ' όσα "σηκώνει" η οθόνη σου ή είναι π.χ. στα μενού του παιχνιδιού, δεν κερδίζεις και τίποτα σπουδαίο με τα παραπάνω fps.

R7 370 2gb. Φαίνεται να κερδίζω περισσότερο προς το παρόν απο ram 2666 σε 2933 παρά απο το oc σε cpu.Τουλάχιστον σε gta V το benchmark είναι +5-10 σε πολλα σημεία. Συγκριτικά με το oc στον επεξεργαστή που δίνει 2-3 max. Ωστόσο ευθύνεται το game για αυτο καθαρά . Για να δω διαφορά θα πρέπει να βρεθω σε πιο φρέσκο ή πιο optimized game για ryzen σωστα; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...