Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Ψέματα είπα για τις μνήμες, άλλο προφίλ:

memb1qeh.png

Το άλλαξα γιατί ο τύπος που έγραψε το memory OC calculator είπε ότι είχα πολύ χαμηλά τα trrds/trrdl και έχανα επιδόσεις. Με το τωρινό προφίλ είδα + 3 frames στο SOW στα 720p :-D

Σιγά τις διαφορες δηλαδή αλλα τουλάχιστον μιλάμε για 100% stability.

Επεξ/σία από Spartan117
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καταφερνω να μπουταρω τον 1700 στα 4ghz αλλα δεν φαινεται να ειναι σταθερο , μπαινει windows αλλα δεν περναει cinebench .

Eκανα 3 προσπαθειες ,

η 1η ηταν με manual 1.38 ( το ρυζεν μαστερ εβλεπε 1.425 ) κρασαρε το cinebench ,

μια 2η με 1.37 ( ρυζεν μαστερ 1.415 )κρασαρε το cinebench 

και μια 3η με 1.36 ( ρυζεν μαστερ 1.40 ) κρασαρε το pc και πηγε σε boot .

Λογικα το llc δινει παραπανω voltage ? Πως να συνεχισω ? Το οτι το cinebench κρασαρει στο run παιζει να μην φτανει το ρευμα ή να ειναι απο temps ? 

Ξανα δοκιμασε απο τα χαμηλοτερα volts στα ηψηλοτερα αλλα βαλε llc 3 πιο ειναι σχετικα safe απο οτι λενε.

Tο llc βοηθαει να μην εχεις μεγαλο vdrop δλδ σε μεγαλο φορτο να μην πεφτει η ταση του επεξεργαστη ,οσο πιο μεγαλο llc τοσο χαμηλοτερο vdrop. Τα llc 4,5 δεν τα συνιστουν γτ μπορει να δωσουν στιγμιαια αρκετο ρευμα παραπανω απο αυτο που εχεις ορισει. Δοκιμασε απο 1.375v μεχρι 1.425v που λενε οτι ειναι safe αλλα για εμενα δεν αξιζει να δωσεις τοσο.

Ξανα δοκιμασε απο τα χαμηλοτερα volts στα ηψηλοτερα αλλα βαλε llc 3 πιο ειναι σχετικα safe απο οτι λενε.

Tο llc βοηθαει να μην εχεις μεγαλο vdrop δλδ σε μεγαλο φορτο να μην πεφτει η ταση του επεξεργαστη ,οσο πιο μεγαλο llc τοσο χαμηλοτερο vdrop. Τα llc 4,5 δεν τα συνιστουν γτ μπορει να δωσουν στιγμιαια αρκετο ρευμα παραπανω απο αυτο που εχεις ορισει. Δοκιμασε απο 1.375v μεχρι 1.425v που λενε οτι ειναι safe αλλα για εμενα δεν αξιζει να δωσεις τοσο.

Το ryzen master μην το χρησιμοποιηεις.

• Like 1

Προσπαθω να δω ποσο μπορει να φτασει με την Χ62 σε λογικο θορυβο , αν δεν μου αρεσει το voltage στα 4 θα κλειδωσω 3.9 με 1.35

Αν με manual πανε ολα κομπλε και βρω καποιο λογικο voltage για 4 , μετα θα θυσιασω σταθεροτητα αν το βαλω παλι με offset για να ρυθμισω p-states ?

Προσπαθω να δω ποσο μπορει να φτασει με την Χ62 σε λογικο θορυβο , αν δεν μου αρεσει το voltage στα 4 θα κλειδωσω 3.9 με 1.35

Mε τι προγραμμα το στρεσαρεις?

Αν με manual πανε ολα κομπλε και βρω καποιο λογικο voltage για 4 , μετα θα θυσιασω σταθεροτητα αν το βαλω παλι με offset για να ρυθμισω p-states ?

Δεν νομιζω να εχει διαφορα σε σταθεροτητα απο manual σε offset δεν εχω συνατησει κατι τετοιο με τον δικο μου μεχρι τωρα

• Like 1

Mε τι προγραμμα το στρεσαρεις?

Kατσε να περασει πρωτα cinebench και μετα βλεπουμε , λογικα πρωτα το render με το bmw και μετα Aida64 κανα μισαωρο και αλλο ενα μισαωρο prime ... Στα 3.9 τα εχει περασει ολα με max 71c με την Νzxt στο ησυχο προφιλ 

Kατσε να περασει πρωτα cinebench και μετα βλεπουμε , λογικα πρωτα το render με το bmw και μετα Aida64 κανα μισαωρο και αλλο ενα μισαωρο prime ... Στα 3.9 τα εχει περασει ολα με max 71c με την Νzxt στο ησυχο προφιλ

Αν θες για να μην κουραζεσαι με τα πολυωρα τρεξε το standar του intel burn test που χρησιμοποιει και avx και τον ζοριζει αρκετα. Μπορει να το βαλεις να τρεξει οσα runs θελεις.

• Like 1

Εστειλα τον επεξεργαστη για rma στην amd και με τη βοηθεια της renaxan ,καταφερα να μου κανουν αμεση αλλαγη χωρις rma σε κανα δυο μερες θα εχω καινουριο 1700 , χωρις το linux bug και με καλυτερο imc οπως μου ειπαν απο την amd ,ελπιζω να εχει καλυτερη συμπεριφορα με μεγαλυτερα mhz απο τα 3066 στις μνημες.

Για την ιστορια δεν εχω ιδεα αν ειχε το Linux bug αλλα ηταν κατασκευασμενος πριν την 25 εβδομαδα.Hταν την 14η για την ακριβεια. Με λιγο πρηξιμο και με ευγενικο τροπο παντα ,μου τον αλλαξαν με καινουριο :D.

• Like 5

Εστειλα τον επεξεργαστη για rma στην amd και με τη βοηθεια της renaxan ,καταφερα να μου κανουν αμεση αλλαγη χωρις rma σε κανα δυο μερες θα εχω καινουριο 1700 , χωρις το linux bug και με καλυτερο imc οπως μου ειπαν απο την amd ,ελπιζω να εχει καλυτερη συμπεριφορα με μεγαλυτερα mhz απο τα 3066 στις μνημες.

Για την ιστορια δεν εχω ιδεα αν ειχε το Linux bug αλλα ηταν κατασκευασμενος πριν την 25 εβδομαδα. Με λιγο πρηξιμο και με ευγενικο τροπο παντα ,μου τον αλλαξαν με καινουριο :D.

Εχω περιέργεια να δω αν στο νέο REV , εχουν πειράξει τον IMC χωρίς να έχουν πει τίποτα ....

Για σκέψου, 3466Mhz με το καλημέρα .... :devil:

Τον πας τάπα, τον spartan !!! :ph34r:

• Like 3

Εχω περιέργεια να δω αν στο νέο REV , εχουν πειράξει τον IMC χωρίς να έχουν πει τίποτα ....

Για σκέψου, 3466Mhz με το καλημέρα .... :devil:

Τον πας τάπα, τον spartan !!! :ph34r:

Δεν ξερω μιας και η μητρικη μου δεν εχει τις επιλογες της hero για τις μνημες οπως bgs και bgs alt. Παντως ειναι πολυ θετικο που στον αλλαζουν ετσι ευκολα... 

Και με 3200 με σφιχτα timιngs θα ειμαι ικανοποιημενος μιας και ο προηγουμενος ηταν για τα πανηγυρια στο θεμα μνημες...

• Like 1

Δεν ξερω μιας και η μητρικη μου δεν εχει τις επιλογες της hero για τις μνημες οπως bgs και bgs alt. Παντως ειναι πολυ θετικο που στον αλλαζουν ετσι ευκολα... 

Και με 3200 με σφιχτα timιngs θα ειμαι ικανοποιημενος μιας και ο προηγουμενος ηταν για τα πανηγυρια στο θεμα μνημες...

Κοίταξε μόνο μήπως αυτός είναι για τα πανηγύρια στο θέμα O/C ...

• Like 1

Κοίταξε μόνο μήπως αυτός είναι για τα πανηγύρια στο θέμα O/C ...

και ο προηγουμενος μεχρι τα 3,9 πηγαινε stable με λογικα ρευματα. Γενικα ηταν απο τα "κακα" κομματια.

Θα δειξει, λες μετα να τους στειλω και να τους πω θελω τον παλιο μου επεξεργαστη πισω ?  :D

Kαλα εγω λογω folding@home τον εχω στοκ γιατι Overclocked τραβαει πολυ ρευμα, μονο για κανα bench ανεβαινω...

• Like 2

και ο προηγουμενος μεχρι τα 3,9 πηγαινε stable με λογικα ρευματα. Γενικα ηταν απο τα "κακα" κομματια.

Θα δειξει, λες μετα να τους στειλω και να τους πω θελω τον παλιο μου επεξεργαστη πισω ?  :D

Kαλα εγω λογω [email protected] τον εχω στοκ γιατι Overclocked τραβαει πολυ ρευμα, μονο για κανα bench ανεβαινω...

Δεν ξέρω.

Πλέον τα καλά κομμάτι πάνε στα RIPPER .

Ο 1950Χ στην τιμή που έχει, πουλάει σαν ξεροκόμματο σε όσους ασχολούνται με productivity και ο 1700 παραμένει το πιο basic μοντέλο που μπορούν να ρίξουν όλη την σκαρταδούρα χρονίζοντας στα 3Ghz ...

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...