Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα παω καπου που να αισθανομαι καλα με το voltage , 1.45 ας πουμε χωρις να εχω δυνατοτητα να ρυθμισω τα p-states δεν παω .. Και αυτος ειναι και ο λογος που ειμαι συμφωνος με την αγορα C6H αντι για Prime που λεγανε τα παιδια λιγα ποστ πισω .

Επισης μπορω να βαλω το bulk 101 ? Να δειχνει 4 και οχι 3.98 ας πουμε ( σε εμενα απο 3.8 δειχνει 3.799 ) θυμαμαι το εκανα στον i7 920 χωρις θεμα αλλα εκει χρονιζαμε μονο με bulk

1.45 ειναι πολυ θα το καταλαβεις απο τις θερμοκρασιες. Αν εχει bulk multi ξεκλειδωτο η μητρικη σου μπορεις αλλα θα ανεβασεις λιγο και τις μνημες ταυτοχρονα και δεν ξερω τι θα σου εμφανισει εκει. Βασικα 3.9 περιπου ειναι μια χαρα με τα περισσοτερα chip να τα πιανουν στα 1.35v με 1.375v . Αν εχεις τα 4ghz με κατω απο 1.4v θα εισαι σουπερ. Μεχρι και εγω που τον λιωνω στο overvoltage για benchmarks το εχω στα 3875 με 1.325v llc3 για 24/7 για να εχω και ησυχια. Εγω για τα 4ghz θελω 1.45 με llc 4 η 1.425 με llc5 οτιδηποτε πιο κατω δεν μου περναει intel burn test.
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators

Ερώτηση κρίσεως: Γιατί στα 2800 βγάζω bootable memtest 10ώρες, ενώ με τα ίδια settings δεν βγάζω ούτε μία ώρα prime95 blend? Μου έχει φάει τη ζωή, όλη μέρα τρέχω tests να δω πού θα σταθεροποιηθεί 100%.

Μόλις τις βάλω 2666 βγάζω και blend. 

CPU στα 3.65 με ένα πολύυυυ μικρό undervolt, πρακτικά stock.

Επίσης η ASUS B350M-A για μνήμες έως 2666 δίνει 0.95 SOC, ενώ μόλις τις βάλεις 2800 το πάει 1.05. Φυσικά μπορείς να το καρφώσεις όπου θες εσύ.

To vsoc καλο ειναι να ειναι στο 1.10 αμα θες να κανεις οc τις μνημες.

Γενικα εχει ξανα αναφερθει πρωτα στοκ cpu και κανεις oc τις ραμ και μετα αφου βρεις stable σημειο ανεβαζεις και το cpu.

Ολες ανεβηκαν, οι dual rank 3200 cl16 απο 140 εχουν φτασει την 200αρα. Μαλλον υπηρξε γενικη ταση αναβαθμισης αυτο τον χρονο και με την χαμηλη παραγωγη, οι τιμες ανεβηκαν. Και δεν θελω να σε στεναχωρησω, αλλα εχει 1-1.5 μηνα που ανεβηκαν τοσο πολυ και τον προηγουμενο μηνα δεν κυκλοφορησαν οι ryzen, αλλα οι coffee lake, αν και γενικα ειναι περιοδος που παραδοσιακα, στα pc πεφτει χρημα και γινονται πωλησεις, να εισαι σιγουρος για καθε 4 καφεδες ζητημα να πουλιεται ενας ryzen και αυτοι με τους καφεδες, αναγκαζονται να πληρωσουν 2400 και 2666 μνημες σε τιμες που τον σεπτεμβριο επαιζαν οι trident και επαιρνες και ρεστα. Γενικα ειναι κακη περιοδος, αν σε παιρνει τρεναρε το για φεβρουαριο.

Έχεις απόλυτο δίκιο. Οι δικές μου που δεν είναι top (hynix m-die single rank), τον Αύγουστο τις πήρα 137 (που και πάλι διπλή τιμή μέσα σε ένα χρόνο και κοροϊδία), και τώρα μετά τους coffee βλέπω στο skroutz 191...

Με stock CPU και τη RAΜ 2800 περνάει blend όμως (και memtest). 

Αυτά είναι τα κλασικά των ryzen, και μένα με 3.8+ και 3066 μου κάνει κουλά. 3.7/3066 και 3.8+/2933 όλα μια χαρά go figure.

• Moderators

Αυτά είναι τα κλασικά των ryzen, και μένα με 3.8+ και 3066 μου κάνει κουλά. 3.7/3066 και 3.8+/2933 όλα μια χαρά go figure.

Μήπως πρέπει να παίξουμε και με τις υπόλοιπες τάσεις ή απλά ζούμε με αυτό;

Μόλις μίλησα με vision studio εξαιρετικη αντιμετώπιση από μέρους τους αλλάχτηκε η παραγγελία σε αυτή που έγραψα χθες και ακυρώθηκε η προηγούμενη. Μπράβο τους.

Screenshot_20171113-123325_01.png

Μακριά από τις trident z RGB μνήμες γίνεται corrupt το spd και χαλάνε. Πήρα τις κανονικές να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Είμαι καλλυμενος για 3-4 χρόνια σίγουρα. Έπειτα ίσως να αλλάξω την gpu και να πάω σε κάποιον ryzen 2.

• Like 2

Έχεις απόλυτο δίκιο. Οι δικές μου που δεν είναι top (hynix m-die single rank), τον Αύγουστο τις πήρα 137 (που και πάλι διπλή τιμή μέσα σε ένα χρόνο και κοροϊδία), και τώρα μετά τους coffee βλέπω στο skroutz 191...

αυτό που θα δοκίμαζα είναι

1 .soc από 1,1----1.15 

2. Να ανέβαζα λίγο ακόμα την cpu ( max 1.35 )

• Like 2

Καλά εμένα χωρίς 1.15 soc (1.16-1.175 στα win) δε ποστάρει καν από 2933 και πάνω. Cpu vid έχει μια βάση αυτό που λες, αν και είναι stable στα ίδια Volt με λιγότερο clock στη μνήμη.

• Like 1

Μόλις μίλησα με vision studio εξαιρετικη αντιμετώπιση από μέρους τους αλλάχτηκε η παραγγελία σε αυτή που έγραψα χθες και ακυρώθηκε η προηγούμενη. Μπράβο τους.

Screenshot_20171113-123325_01.png

Μακριά από τις trident z RGB μνήμες γίνεται corrupt το spd και χαλάνε. Πήρα τις κανονικές να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Είμαι καλλυμενος για 3-4 χρόνια σίγουρα. Έπειτα ίσως να αλλάξω την gpu και να πάω σε κάποιον ryzen 2.

Τα σεταπ μας είναι αρκετά κοντά , να ξέρεις το p400 έχει included rgb strip και με μια μικρή πατέντα μπορείς να παρακάμψεις το αρκετά απλό controller του κουτιού και να τα βάλεις όλα πάνω στην strix

• Like 1

Τα σεταπ μας είναι αρκετά κοντά , να ξέρεις το p400 έχει included rgb strip και με μια μικρή πατέντα μπορείς να παρακάμψεις το αρκετά απλό controller του κουτιού και να τα βάλεις όλα πάνω στην strix

Στο κουτί δεν αλλάζει το χρώμα πατώντας το πάνω μπροστά κουμπί? Αν γίνεται πάντως να αλλάζει μέσω aura θα το έκανα γιατί όχι. Ryzen 1700 και εσύ?

ο 1700 ειναι στην τιμη των 280 απλα το καλυτερο cpu που μπορεις να παρεις αυτη τη στιγμη all arround και για το μελλον!!!!!

Στο κουτί δεν αλλάζει το χρώμα πατώντας το πάνω μπροστά κουμπί? Αν γίνεται πάντως να αλλάζει μέσω aura θα το έκανα γιατί όχι. Ryzen 1700 και εσύ?

Ναι κανονικά από το κουμπάκι δεξιά αλλά έχει πολύ βασικά εφέ και χρώματα , πρέπει να κανιβαλλισεις το καλώδιο του στριπ και να αλλάξεις το βύσμα σε κλασσικό και να μπει καπάκια πάνω στην x370 strix (λογικά θα υπάρχει και ανταπτορας σε κάνα ebay) ... Το κακό είναι ότι η στριξ αναγνωρίζει τα 2 headers ως το ίδιο στριπ και θα έχεις το wraith rgb ίδιο χρώμα με το στριπ

Ναι εχουμε ίδιο cpu , mobo , case .. και στο μέλλον που θα πάρεις Χ62 θα έχουμε και ίδιο cooler ... Θα συνηθίσεις σίγουρα το ring στο wraith και η μόνη επιλογή θα είναι Χ62 μετά :P

• Like 1

Ναι κανονικά από το κουμπάκι δεξιά αλλά έχει πολύ βασικά εφέ και χρώματα , πρέπει να κανιβαλλισεις το καλώδιο του στριπ και να αλλάξεις το βύσμα σε κλασσικό και να μπει καπάκια πάνω στην x370 strix (λογικά θα υπάρχει και ανταπτορας σε κάνα ebay) ... Το κακό είναι ότι η στριξ αναγνωρίζει τα 2 headers ως το ίδιο στριπ και θα έχεις το wraith rgb ίδιο χρώμα με το στριπ

Ναι εχουμε ίδιο cpu , mobo , case .. και στο μέλλον που θα πάρεις Χ62 θα έχουμε και ίδιο cooler ... Θα συνηθίσεις σίγουρα το ring στο wraith και η μόνη επιλογή θα είναι Χ62 μετά :P

Ωραίος φίλε μου θα δω πως είναι χωρίς το strip και αν γίνεται εύκολα θα το κάνω. Ελπίζω να μείνω ευχαριστημένος με τον υπολογιστή και μακροπροθεσμα. OC σκέφτομαι για 3.8 με την wrath για αυτό έκοψα από την υδροψυξη που είχα πριν. Και η msi έχει ωραία χρώματα ελπίζω να δέσει με το υπόλοιπο σύστημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...