Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Aν θελεις και το wow factor μιας high end κοιτα και την X370 Strix gaming-f ... Παντως εχει διαφορα η C6H με την prime , η C6H εχει ΠΟΛΛΕΣ περισσοτερες επιλογες στο bios 

Επισης θα επαιρνα 1070ti και οχι 1080 , ακομα και υπερχρονισμενες οι διαφορες τους ειναι αστειες ... 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα συμφωνήσω και εγώ κρίμα τα λεφτά για την Μητρική ... Χ370 PRO και είσαι ΟΚ

Επίσης για τροφοδοτικό εγώ μετά από πολύ ψάξιμο τις τελευταίες μέρες κατέληξα εδώ : https://www.skroutz.gr/s/11452857/Corsair-TX-M-Series-TX750M.html , Σε όλους διάβασα κορυφαίες κριτικές ...

Σχετικά με τις μνήμες ότι δεν διορθώσει το Agesa 1,0,07 θα τα διορθώσει το X470 αν δεν κάνω λάθος κάπου εκεί τον Μάρτιο.

Ο Elmor ... στο OCN είπε " AGESA 1007 comes with support for Raven Ridge APUs. AMD has also changed the entire BIOS base structure so we have to do a lot of work to port everything to the new version, which may result in further bugs. The advantage is that it makes it easier to support future CPUs (Raven Ridge, Pinnacle Ridge). The cold boot fix will be implemented as soon as we have a recent AGESA version which supports it. "

Σου ηρθαν οι μνημες?

Να ακυρώσω από vision δεν γίνεται παιδιά τους έχω 20 μέρες τους λέω βγάλτε αυτό βάλτε εκείνο δεν μπορώ να ακυρώσω. Στα συν ότι θα με συναρμολογησουν τον υπολογιστή. Οι τιμές είναι παράλογες το ξέρω στην Ελλάδα βρισκόμαστε. Μητρική έβαλα καλή γιατί στο μέλλον ίσως βάλω κάποιον ryzen 2 και σίγουρα χαμένη δεν θα πάει. 1080ti αυτή τη στιγμή δεν θα με βοηθήσει στα 1080p 60p που παίζω μελλοντικά μια volta στα 300 ευρώ θα έχει καλύτερες επιδόσεις της 1080ti(έχουμε μέχρι τότε). Γενικά πολλές επιλογές βάλε αυτό βγάλε εκείνο με κούρασε όλο αυτό 1 μηνα τώρα.

akoinonitos με ποιο bios εισαι ? Στο πετσοκοψαν και εσενα νομιζω με το 902 , στην στριξ παντως τελευταιο πληρες bios (ιδιο με της C6H ) ηταν το 813

Αν πας στο visionstudio.gr , αυτή την καρτούλα στα 800€ που έχουν είναι καλή επιλογή. 

Το γράφω και εδώ για να το δουν και τα παιδιά.

Να ακυρώσω από vision δεν γίνεται παιδιά τους έχω 20 μέρες τους λέω βγάλτε αυτό βάλτε εκείνο δεν μπορώ να ακυρώσω. Στα συν ότι θα με συναρμολογησουν τον υπολογιστή. Οι τιμές είναι παράλογες το ξέρω στην Ελλάδα βρισκόμαστε. Μητρική έβαλα καλή γιατί στο μέλλον ίσως βάλω κάποιον ryzen 2 και σίγουρα χαμένη δεν θα πάει. 1080ti αυτή τη στιγμή δεν θα με βοηθήσει στα 1080p 60p που παίζω μελλοντικά μια volta στα 300 ευρώ θα έχει καλύτερες επιδόσεις της 1080ti(έχουμε μέχρι τότε). Γενικά πολλές επιλογές βάλε αυτό βγάλε εκείνο με κούρασε όλο αυτό 1 μηνα τώρα.

Ελα βρε εσύ, δηλαδή η X370 PRIME PRO δεν θα παίζει με RYZEN 2 ? 

Ασε που όταν πας να πουλήσεις, είναι διαφορετικά να πουλήσεις 1080TI και διαφορετικά να πουλήσεις 1080 ...

akoinonitos με ποιο bios εισαι ? Στο πετσοκοψαν και εσενα νομιζω με το 902 , στην στριξ παντως τελευταιο πληρες bios (ιδιο με της C6H ) ηταν το 813

Με το 1001 ειμαι τωρα μακραν το καλυτερο ολων. Ναι με το 902 εκοξαν ολα τα καλουδια του cbs μενου οι τραχαναδες.

• Like 1

Με την vega δεν ανεβαινεις, κατεβαινεις και τσαμπα σκορπας τα λεφτα σου, τα φθηνα mobo ειναι καλα μεχρι να καουνε κυριως με πουσαρισμενες μνημες στο θεο που θελει να τις παει, μαζι και το cpu αντιστοιχα ψηλα. Για τον nvme συμφωνω και το τροφοδοτικο συμφωνω.

Aπό oc σε μνήμες δύσκολα έως αδύνατο να πάει άκλαυτη μητρική. Ακόμα και αυτά τα ελεεινά 1-2 phases vrm για το soc και το αντίστοιχο συνήθως ακόμα υποδεέστερο για το vdimm επαρκούν (δε τραβάνε ρεύμα οι ddr4). Αυτό που μπορεί να συμβεί είναι είτε να τις κάψεις απευθείας/σε βάθος χρόνου με overvoltage (1.4+ για hynix και 1.5+ για samsung) ή να κάνεις degrade με το καιρό τον IMC του ryzen (1.2+ soc). Για τον πυρήνα από την άλλη μεριά ναι χρειάζεσαι καλά vrm από ένα σημείο και μετά (1.35v+,3.9GHz+), το οποίο δε πρόκειται να το πετύχεις με stock cooler έτσι και αλλιώς :-D.

• Like 1

Ποια θα καεί ρε παιδιά. Η ASUS X370 PRIME PRO θα καεί από Ryzen επεξεργαστή ? 

Τρέλα πουλάμε ή μου φαίνεται ? 

Για εμένα τα δεδομένα λένε 

GALAXY GTX 1080TI 

ASUS X370 PRIME PRO 

Τις φτηνότερες CL16 3200Mhz μνήμες.

NVME δίσκο .

Τροφοδοτικό διάλεξε ότι θες από τα παραπάνω. Εξάλλου και το χειρότερο από αυτά καλό είναι .

• Like 1

Ποια μητρικη εχεις?

Έχω στην άκρη μία MSI x370 gaming pro, και Τρίτη μάλλον θα έχω και την ASUS Χ370 PRO

Ποια θα καεί ρε παιδιά. Η ASUS X370 PRIME PRO θα καεί από Ryzen επεξεργαστή ? 

... 

Ξέρω και μία ιστορία με δράκους .... νομίζω ότι οι υπερβολές δεν βοηθάνε κανένα 

Έχω στην άκρη μία MSI x370 gaming pro, και Τρίτη μάλλον θα έχω και την ASUS Χ370 PRO

Να σου δωσω την prime να μου δωσεις την msi? :D

Να τις δοκιμασεις στην msi γτ θελω να δω αν παιζουν στα 3466 ,σε 2 review σε titanium επαιξαν στα 3466 με 1.4v. Βεβαια ειχαν x επεξεργαστες και στα 2.

Sorry κιολας για 1080/60 τσαμπα το ψαχνεις τοσο και για τις μνημες, παρε μια 1070ti/1080 που μεταξυ μας η διαφορα στην τιμη ειναι γελοια, μια ματια εριξα στο amazon και οι 2-3 1070ti που πουλανε ειναι ελαχιστα πιο κατω απο τις αντιστοιχες 1080, αλλα και παλι ακριβοτερες απο πολλες 1080 απο αλλες εταιρειες. To amazon.fr ειχε την 1080 g1 στα 517 την προηγουμενη βδομαδα.

Γενικα δεν ξερω που θα πας μετα σε monitor, θα πας σε 1080p 144Hz ή σε μεγαλυτερη αναλυση 2Κ+?

Ενδεικτικα, εμενα σε πολλα ΑΑΑ παιχνιδια σε 2Κ η 1080 ειναι σχεδον στα ορια της για να βγαλει 60fps σταθερα, δεν με κοβουν ουτε ο 1400, ουτε οι 3200 μνημες, σε αλλα παιζει πιο χαλαρα, αλλα και παλι για να πεις οτι εισαι cpu/memory bound, πρεπει να πας σε 1080p και να κυνηγας 100+ fps, αναλογα το παιχνιδι.

Να σου δωσω την prime να μου δωσεις την msi? :D

Να τις δοκιμασεις στην msi γτ θελω να δω αν παιζουν στα 3466 ,σε 2 review σε titanium επαιξαν στα 3466 με 1.4v. Βεβαια ειχαν x επεξεργαστες και στα 2.

Θα δοκιμάσω και θα σου πώ νεότερα ... αλλά θεωρώ την Asus καλύτερη κατασκευή και στα VRM και στο κύκλωμα ήχου ... κλπ.

Από την άλλη εγώ είμαι μετριοπαθής ... το 1,4 το θεωρώ πολύ ... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...