Seliakos Δημοσ. Σάββατο στις 03:46 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:46 μμ (επεξεργασμένο) Χαίρετε παιδία και καλό μήνα, πρόσφατα άλλαξα μνήμες RAM από 2x8 Samsung b-die SR G.skill F4-3200C14D-16GTZ σε 4x16 F4-3200C14Q-64GTZ Samsung b-die DR (μέχρι στιγμής αποφάσισα να χρησιμοποιήσω μόνο τα 2 dimms εκ των τεσσάρων 2x16) με μια gigabyte b550m aorus elite ver 1.3 τρέχω την τελευταία έκδοση bios η οποία είναι η (FFf). Tρέχω τις μνήμες στα 3600mhz cl 15-15-15-28 με GDM OFF+1T δοκίμασα 3733 με κάθε ρύθμιση (ακόμα και με GDM ON) αλλά δεν μου μπούταρε καθόλου επομένως θα μείνω με τα 3600mhz ως επί τον πλείστον εδώ βρίσκονται τα αποτελέσματα από ZEN και AIDA τι θα μπορούσα να αλλάξω για περεταίρω βελτίωση των timings; -Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Επεξ/σία Σάββατο στις 10:59 μμ από Seliakos
Seliakos Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες (επεξεργασμένο) Στις 5/4/2025 στις 3:46 ΜΜ, Seliakos είπε Χαίρετε παιδία και καλό μήνα, πρόσφατα άλλαξα μνήμες RAM από 2x8 Samsung b-die SR G.skill F4-3200C14D-16GTZ σε 4x16 F4-3200C14Q-64GTZ Samsung b-die DR (μέχρι στιγμής αποφάσισα να χρησιμοποιήσω μόνο τα 2 dimms εκ των τεσσάρων 2x16) με μια gigabyte b550m aorus elite ver 1.3 τρέχω την τελευταία έκδοση bios η οποία είναι η (FFf). Tρέχω τις μνήμες στα 3600mhz cl 15-15-15-28 με GDM OFF+1T δοκίμασα 3733 με κάθε ρύθμιση (ακόμα και με GDM ON) αλλά δεν μου μπούταρε καθόλου επομένως θα μείνω με τα 3600mhz ως επί τον πλείστον εδώ βρίσκονται τα αποτελέσματα από ZEN και AIDA τι θα μπορούσα να αλλάξω για περεταίρω βελτίωση των timings; -Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Χαίρετε και πάλι επέστρεψα με αυτά τα timings απλά θέλω γνώμες στο τι θα πρέπει να διορθώσω. Τώρα μένει να δω άμα θα είμαι σταθερός.... Επεξ/σία πριν από 10 ώρες από Seliakos
parsifal Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δοκίμασες να χαλαρώσεις κάποια από τα timings για να δεις αν μπορείς να κάνεις boot πάνω από 3600 MT/s; Π.χ. 16-16/16-16-32-48, όλα τα υπόλοιπα timings auto, GDM on, VDIMM όπως είσαι στα 1.45V και δοκιμάζεις boot αυξάνοντας σταδιακά το speed strap, π.χ. 3666 > 3733 > 3800 κ.ο.κ.
Seliakos Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, parsifal είπε Δοκίμασες να χαλαρώσεις κάποια από τα timings για να δεις αν μπορείς να κάνεις boot πάνω από 3600 MT/s; Π.χ. 16-16/16-16-32-48, όλα τα υπόλοιπα timings auto, GDM on, VDIMM όπως είσαι στα 1.45V και δοκιμάζεις boot αυξάνοντας σταδιακά το speed strap, π.χ. 3666 > 3733 > 3800 κ.ο.κ. Το είχα δοκιμάσει με το να τρέξω 1867 MCLK, FCLK, UCLK με gdm on και όλα τα άλλα στο auto αλλά μου βαρούσε το bipper που είχα πάνω στην μητρική για σφάλματα και μετά μαύρη οθόνη, ως επί των πλείστων παρατήρησα ότι tWRRD αυτή την φορά με τα 32gb δεν μου ανοίγει καν στον bios από τις 2 μονάδες και κάτω, όπως επίσης το Rttnom, Rttwr, Rttpark τα έχω στο auto αυτή τη φορά γιατί τα προηγούμενα Ωmh που του έδινα με τα 16gb 7, 5, 3 δεν τα παίρνει πλέον. Πραγματικά έχει τέτοια μεγάλη διαφορά τα SR Dimms από τα DR όσον αφορά στο OC; Πάραυτα τα 3600mhz με τα timings πως τα βλέπεις πρέπει να ανεβάσω κάποιες μονάδες ή αντιστοίχως να κατεβάσω; Ευχαριστώ για των χρόνο σου! Επεξ/σία πριν από 9 ώρες από Seliakos
parsifal Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Από SR σε DR υπάρχουν κάποια timings και ρυθμίσεις που δε μπορούν να παραμείνουν τόσο σφιχτά όσο πριν, είτε γιατί ο memory controller του επεξεργαστή τρώει περισσότερο ζόρι είτε γιατί η μεγαλύτερη πυκνότητα των IC επάνω στα DIMMάκια ρίχνει την ποιότητα του σήματος στο δίαυλο των εντολών και των δεδομένων. Γενικά GDM off είναι πιο δύσκολο, tWR πρέπει να χαλαρώσει, τα SCLs επίσης, το άθροισμα tRDWR, tWRRD επίσης, βολτάζ και τιμές τερματισμού λίγο αυξημένα (όχι πάντα, παίζει ρόλο η ποιότητα της μητρικής).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα