Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 hours ago, akisk said:

Ναι δεν είναι άσχημα, ευχαριστώ για το τιπ! Απλά να επαναλάβω ότι με 400 δεν έμπαινε στα windows για κανένα λόγο. Δεν ξέρω πού μπορεί να οφείλεται αυτό.. Ας δοκιμάσει και κανένας ακόμα με 5900/5950.

Πέρα απο την πλάκα όμως δεν βλέπω καμια διαφορά στα benchmarks που έχω κάνει οπότε ΜΑΛΛΟΝ το AIDA την διαβάζει λάθος (κλασσική περίπτωση βλάβης)

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετα απο BSOD λογω WHEA error πως μπορω να τσεκαρω ποιο core εσκασε;

Εχω δοκιμασει απο των windows το log ,αλλα δεν εβγαλα ακρη.

ΥΓ. Το βρηκα. Ζεστανε ο καιρος και αρχισαν να σκανε τα cores και το uv στη καρτα 😁

Επεξ/σία από Dantε

1 ώρα πριν, Dantε είπε

ΥΓ. Το βρηκα. Ζεστανε ο καιρος και αρχισαν να σκανε τα cores και το uv στη καρτα 😁

Τι βρήκες ακριβώς;

Το UV curve στην κάρτα θα έπρεπε να είναι εξαρτώμενο από τη θερμοκρασία, ως εκ τούτου να δουλεύει σωστά χειμώνα-καλοκαίρι.

Είτε να ρίχνει συχνότητα, είτε να ανεβάζει τάση, είτε και τα δύο ανάλογα τη θερμοκρασία του πυρήνα στο διάστημα 60 - 75C.

13 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Τι βρήκες ακριβώς;

Το UV curve στην κάρτα θα έπρεπε να είναι εξαρτώμενο από τη θερμοκρασία, ως εκ τούτου να δουλεύει σωστά χειμώνα-καλοκαίρι.

Είτε να ρίχνει συχνότητα, είτε να ανεβάζει τάση, είτε και τα δύο ανάλογα τη θερμοκρασία του πυρήνα στο διάστημα 60 - 75C.

Στο CPU εριξα -5 το CO στο core που πεταξε WHEA.

Στη καρτα ναι, κανονικα δε θα επρεπε να εχει σχεση η ambient αλλα για καποιο λογο μου κρασαρε game (PUBG)+drivers ενω αρκετους μηνες ηταν οκ. Το pubg οταν κρασαρει ειναι 99% θεμα OC. Το εχω βασικα και σα benchmark για τις ρυθμισεις

23 minutes ago, Dantε said:

Στο CPU εριξα -5 το CO στο core που πεταξε WHEA.

Στη καρτα ναι, κανονικα δε θα επρεπε να εχει σχεση η ambient αλλα για καποιο λογο μου κρασαρε game (PUBG)+drivers ενω αρκετους μηνες ηταν οκ. Το pubg οταν κρασαρει ειναι 99% θεμα OC. Το εχω βασικα και σα benchmark για τις ρυθμισεις

Αυτό είναι το θέμα με το percore CO, 1 voltage rail υπάρχει οχι 8 

Χαραμίζεις τσάμπα χρόνο για λιγότερο απο 0.5% απόδοση

14 hours ago, Dantε said:

BSOD με WHEA error στο ιδιο core με τη προηγουμενη φορα, ενω μειωσα -5 το CO. Τι φαση;

Κανα 6μηνο δεν ειχε εμφανισει τιποτα.

Όπως προείπα, υπάρχει μόνο ενα voltage rail που σημαίνει οτι τα cores "δανείζονται" voltage απο άλλα γειτονικά cores 

Κάποιο άλλο core είναι unstable και κάνει το core που σκάει unstable επίσης

Δεν υπάρχει λόγος για Percore CO

• Like 1

• 1 μήνα μετά...

Καλημέρα σε όλους, έχω εδώ και χρόνια ένα kit ripjaws CJR 2x8 που το έχω σφίξει ικανοποιητικά στα 3800 με έναν 5600x. 

Θα δώσω στη σύζυγο μνήμες και CPU και θα πάω για last dance AM4 με 5700x3d και 2x16gb. 

Ποιες οικονομικές μνήμες να πάρω; Τις ίδιες μήπως που είχαν oc potential; Αξίζει το ram oc με 3d cache;

22 minutes ago, bebius said:

Καλημέρα σε όλους, έχω εδώ και χρόνια ένα kit ripjaws CJR 2x8 που το έχω σφίξει ικανοποιητικά στα 3800 με έναν 5600x. 

Θα δώσω στη σύζυγο μνήμες και CPU και θα πάω για last dance AM4 με 5700x3d και 2x16gb. 

Ποιες οικονομικές μνήμες να πάρω; Τις ίδιες μήπως που είχαν oc potential; Αξίζει το ram oc με 3d cache;

Όχι δεν αξίζει τόσο το tuning με 3D cache.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν υπάρχει στη μητρική αισθητήρας, ή γενικά κάποιος τρόπος να ξέρουμε την θερμοκρασία στις μνήμες, πόσο έχει νόημα να ανεβάσουμε το ρεύμα που ρίχνουμε?

Ειδικά τώρα καλοκαίρι, 1.42v μήπως είναι πολλά, χωρίς active cooling? (Δεν νομίζω το pump fam της liquid freezer 3 να κάνει και κάτι...)

Edit: επίσης το 3800-18-22-22-44 δεν είναι λίγο περίεργο να βγάζει καλύτερο bandwidth+latency στο Aida από 3600-16-19-19-39 δεδομένου των πολύ μεγαλύτερων primaries?

Επεξ/σία από just getting started

1 minute ago, just getting started said:

Αν δεν υπάρχει στη μητρική αισθητήρας, ή γενικά κάποιος τρόπος να ξέρουμε την θερμοκρασία στις μνήμες, πόσο έχει νόημα να ανεβάσουμε το ρεύμα που ρίχνουμε?

Ειδικά τώρα καλοκαίρι, 1.42v μήπως είναι πολλά, χωρίς active cooling? (Δεν νομίζω το pump fam της liquid freezer 3 να κάνει και κάτι...)

Βλέποντας και κάνοντας. Δηλαδή, ανεβάζεις μέχρι να διαπιστώσεις αστάθεια στην εφαρμογή/συνδυασμό εφαρμογών (TM5, OCCT κλπ.) που χρησιμοποιείς για να ελέγξεις τη σταθερότητα του overclock.

• Like 1

Προς το παρόν το έχω αφήσει να τρέχει TM5 (1usmus v3 config), να βάλω μήπως κάποιο άλλο config? Δεν βρίσκω πώς να αλλάξω πόσα cycles κάνει, γιατί τελειώνει γρήγορα 😂

41 λεπτά πριν, just getting started είπε

Προς το παρόν το έχω αφήσει να τρέχει TM5 (1usmus v3 config), να βάλω μήπως κάποιο άλλο config? Δεν βρίσκω πώς να αλλάξω πόσα cycles κάνει, γιατί τελειώνει γρήγορα 😂

Άνοιξε το συγκεκριμένο config με το notepad, κάπου γράφει για cycles=3...κάνε το 30, σώσε, ξαναφορτωσε στο ΤΜ5.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...