Πέτρος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 40 λεπτά πριν, bebius είπε Πλέον κάτι γίνεται και πρέπει να περάσω και στα δυο τις ίδιες παραμέτρους από ότι έχω καταλάβει. Ξέρει κανείς τι ισχύει; Ναι, θέλει ξύλο η MSI, αν έκανε τέτοια πατάτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
just getting started Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Γράφω εδώ στο σωστό thread αφού με έστειλε ο Πέτρος. Προσπαθώ να μειώσω όσο μπορώ το μπουκάλι από 5600 σε 4070 σε Asus strix b550-a με gskill 3200cl16 (F4-3200C16-8GVKB). Αυτή τη στιγμή είμαι με CO -30 all cores και μένει μόνιμα στα 4450 σε όλους τους πυρήνες. Από ότι είπε και ο Πέτρος δλδ δεν αξίζει να ασχοληθώ με PBO? Υπάρχει κάποιος εύκολος οδηγός να αρχίσω με τις μνήμες μήπως; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, bebius είπε Σε μια MSI X470 Gaming Pro Carbon με τον 5600X, πέρασα πρόσφατα το τελευταίο BIOS με AGESA ComboAm4v2PI 1.2.0.A.και περνώντας το CPU overclocking μου παρατήρησα ότι υπάρχουν δύο μενού για να το κάνεις: 1. Settings -> Advanced -> AMD Overclocking 2. Overclocking -> Advanced CPU Configuration -> AMD Overclocking Aυτό έπαιζε και παλιότερα αλλά πάντα έπαιζα μόνο με το 2ο μενού χωρίς πρόβλημα. Πλέον κάτι γίνεται και πρέπει να περάσω και στα δυο τις ίδιες παραμέτρους από ότι έχω καταλάβει. Ξέρει κανείς τι ισχύει; Χ570 με msi εδω παιζω με βιος 1.2.0.Α με το 1. Settings -> Advanced -> AMD Overclocking δε μου χρειαζεται το αλλο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bebius Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, ultraex2003 είπε Χ570 με msi εδω παιζω με βιος 1.2.0.Α με το 1. Settings -> Advanced -> AMD Overclocking δε μου χρειαζεται το αλλο Στο άλλο το PBO είναι αφημένο στο Auto; Edit: Μετά από πολλά πειράματα νομίζω κατάλαβα πως λειτουργεί. Αν αλλάξεις κάτι στο 2ο η αλλαγή φαίνεται και στο 1ο, το αντίθετο δεν συμβαίνει. Αν πας και πειράξεις το ένα από τα 2 και π.χ. το πας από auto σε enabled και πάλι auto ενώ στο 2ο έχεις περάσει τιμές κανονικά, οι τιμές θα αγνοηθούν και θα περάσει η αλλαγή που έγινε στο mode (θα ξαναγίνει auto με μάλλον default values). Γενικά μπάχαλο. Το καλύτερο είναι να πειράξεις μόνο το ένα με το άλλο να είναι στο auto και να μην πειραχτεί ποτέ. 17 ώρες πριν, just getting started είπε Γράφω εδώ στο σωστό thread αφού με έστειλε ο Πέτρος. Προσπαθώ να μειώσω όσο μπορώ το μπουκάλι από 5600 σε 4070 σε Asus strix b550-a με gskill 3200cl16 (F4-3200C16-8GVKB). Αυτή τη στιγμή είμαι με CO -30 all cores και μένει μόνιμα στα 4450 σε όλους τους πυρήνες. Από ότι είπε και ο Πέτρος δλδ δεν αξίζει να ασχοληθώ με PBO? Υπάρχει κάποιος εύκολος οδηγός να αρχίσω με τις μνήμες μήπως; Eφόσον δεν έχεις πρόβλημα με το -30 πουθενά στις εφαρμογές και τα παιχνίδια σου (υπόψιν ότι ένα stress test σίγουρα θα βγάλει κάτι), έχεις πετύχει ήδη σημαντικό Overclock καθώς για ίδιες τάσεις οι πυρήνες θα πηγαίνουν στις μεγαλύτερες δυνατές συχνότητες. Για το RAM overclock μπορείς να ξεκινήσεις να διαβάζεις αυτό: https://github.com/integralfx/MemTestHelper/blob/oc-guide/DDR4 OC Guide.md#finding-a-baseline Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2023 από bebius 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, bebius είπε Στο άλλο το PBO είναι αφημένο στο Auto; Edit: Μετά από πολλά πειράματα νομίζω κατάλαβα πως λειτουργεί. Αν αλλάξεις κάτι στο 2ο η αλλαγή φαίνεται και στο 1ο, το αντίθετο δεν συμβαίνει. Αν πας και πειράξεις το ένα από τα 2 και π.χ. το πας από auto σε enabled και πάλι auto ενώ στο 2ο έχεις περάσει τιμές κανονικά, οι τιμές θα αγνοηθούν και θα περάσει η αλλαγή που έγινε στο mode (θα ξαναγίνει auto με μάλλον default values). Γενικά μπάχαλο. Το καλύτερο είναι να πειράξεις μόνο το ένα με το άλλο να είναι στο auto και να μην πειραχτεί ποτέ. Eφόσον δεν έχεις πρόβλημα με το -30 πουθενά στις εφαρμογές και τα παιχνίδια σου(υπόψιν ότι ένα stress test σίγουρα θα βγάλει κάτι), έχεις πετύχει ήδη σημαντικό Overclock καθώς για ίδιες τάσεις οι πυρήνες θα πηγαίνουν στις μεγαλύτερες δυνατές συχνότητες. Για το RAM overclock μπορείς να ξεκινήσεις να διαβάζεις αυτό: https://github.com/integralfx/MemTestHelper/blob/oc-guide/DDR4 OC Guide.md#finding-a-baseline με το αλλο το 2ο δεν ασχολουμαι καθολου το αγνοω παντελως !!!!!!!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 21 hours ago, kkatzos said: Θεωρητικά τέτοιου είδους προβλήματα μπορούν να διορθωθούν με χρήση θετικού vcore offset. Δηλαδή CO -30 για να ρίχνει καλά καλά υπο φορτίο την τάση και με το offset να διορθώνει σε idle επηρεάζοντας λίγο την τάση σε φορτίο. Δεν αξίζει. Καλύτερα να μπεί μικρότερο CO. Στα παλιότερα AGESA άξιζε πλέον οχι 19 hours ago, bebius said: Σε μια MSI X470 Gaming Pro Carbon με τον 5600X, πέρασα πρόσφατα το τελευταίο BIOS με AGESA ComboAm4v2PI 1.2.0.A.και περνώντας το CPU overclocking μου παρατήρησα ότι υπάρχουν δύο μενού για να το κάνεις: 1. Settings -> Advanced -> AMD Overclocking 2. Overclocking -> Advanced CPU Configuration -> AMD Overclocking Aυτό έπαιζε και παλιότερα αλλά πάντα έπαιζα μόνο με το 2ο μενού χωρίς πρόβλημα. Πλέον κάτι γίνεται και πρέπει να περάσω και στα δυο τις ίδιες παραμέτρους από ότι έχω καταλάβει. Ξέρει κανείς τι ισχύει; Απο πολύ παλιά το έχει αυτό η MSI δεν είναι κάτι νέο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Στις 8/12/2023 στις 11:59 ΠΜ, SabotazNic είπε Δοκίμασα και φουλ στοκ σε Tm5 και memtest86 και έπαιρνα errors, οπότε και δοκίμασα τα ζευγάρια https://www.e-shop.gr/ram-gskill-f4-4000c16d-32gtzr-32gb-2x16gb-ddr4-4000mhz-trident-z-rgb-dual-kit-p-PER.578015 Αν αντιπροτεινουν αυτες τις ram, να τις παρω? Το 2ο κιτ ειναι το παρακατω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Andi113xx Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Παραθέτω DDR4 oc απο 2x8gb Micron.E die αγορασμένα 2018. 1.5 χρόνο σε τέτοιους χρονισμούς 0 WHEA errors ή errors σε 8ωρη p95. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Στις 10/12/2023 στις 10:07 ΜΜ, just getting started είπε Γράφω εδώ στο σωστό thread αφού με έστειλε ο Πέτρος. Προσπαθώ να μειώσω όσο μπορώ το μπουκάλι από 5600 σε 4070 σε Asus strix b550-a με gskill 3200cl16 (F4-3200C16-8GVKB). Αυτή τη στιγμή είμαι με CO -30 all cores και μένει μόνιμα στα 4450 σε όλους τους πυρήνες. Από ότι είπε και ο Πέτρος δλδ δεν αξίζει να ασχοληθώ με PBO? Υπάρχει κάποιος εύκολος οδηγός να αρχίσω με τις μνήμες μήπως; Δες από πάνω, το πρόγραμμα που χρησιμοποιεί ο φίλος, το Thaiphoon burner (ελπίζω να είσαι σε win10), ναμας δείξει τον τύπο της μνήμης που χρησιμοποιείς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
just getting started Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2023 Πέρα από τον manufacturer, δεν κατάλαβα να λέει κάτι χρήσιμο σε σχέση με cpuz ας πούμε 😂 Τρίτη στήλη με thermal sensor δεν είχε εμένα παρεμπιπτόντως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 11 ώρες πριν, just getting started είπε Πέρα από τον manufacturer, δεν κατάλαβα να λέει κάτι χρήσιμο σε σχέση με cpuz ας πούμε 😂 Τρίτη στήλη με thermal sensor δεν είχε εμένα παρεμπιπτόντως. Αυτό το Samsung στα "dram components", μια χαρά χρήσιμη πληροφορία είναι. Δώσε κι ένα Zen Timings, αντίστοιχα, να δούμε ακριβώς τί/πώς τρέχει τώρα. Εσείς οι γνωστοί κύριοι-κύριοι, τα φώτα σας λίγο. Θα καταφέρει να έχει κάτι αξιοπρεπές ο φίλος? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 38 minutes ago, Πέτρος said: Αυτό το Samsung στα "dram components", μια χαρά χρήσιμη πληροφορία είναι. Δώσε κι ένα Zen Timings, αντίστοιχα, να δούμε ακριβώς τί/πώς τρέχει τώρα. Εσείς οι γνωστοί κύριοι-κύριοι, τα φώτα σας λίγο. Θα καταφέρει να έχει κάτι αξιοπρεπές ο φίλος? Άσε τους γνωστούς κύριους-κύριους κάτω παλιοσατανα Samsung C-Die έχει, οτι υπήρχε στον πάτο του βαρελιού εκείνη την ημέρα σε κάποιο εργοστάσιο της G.Skill Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, Devastor είπε Άσε τους γνωστούς κύριους-κύριους κάτω παλιοσατανα Samsung C-Die έχει, οτι υπήρχε στον πάτο του βαρελιού εκείνη την ημέρα σε κάποιο εργοστάσιο της G.Skill Ωραία, οπότε θα έχετε μεγαλύτερο challenge! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 20 minutes ago, Πέτρος said: Ωραία, οπότε θα έχετε μεγαλύτερο challenge! Το μόνο challenge που εγώ προσωπικά έχω με αυτά τα dies είναι στα πόσα μέτρα μπορώ να κάνω τρίποντο το kit στον μπαζοκαδο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
just getting started Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Ααχαχαχαχα πώς γίνεται κάθε φορά που έχω πάρει μνήμες να είναι μάπα 😂 Τα timings αυτά είναι τέλος πάντως. Αν δεν γίνεται τίποτα, έχετε κάποιο τίμιο Κιτ να προτείνετε 32 γίγα σε λογική τιμή μήπως αλλάξω στο κοντινό μέλλον? Κάποιο που να σηκώνει λίγο πείραγμα δλδ 😂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα