Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

21 hours ago, Dantε said:

Εδωσα λιγο Vsoc (1,075) και περασε FFT+N64+VTS 20 iterations.

Και το εβαλα και 5 iterations με ολα τα τεστ και παλι τα εβγαλε.

Αρα υποθετω ειμαι 100% οκ τωρα.

Το VST άσχετα αν σχεδόν μαξάρει την μνήμη δεν είναι καθόλου μα καθόλου για το fabric, το Ν64 του αλλάζει τον αδόξαστο (και το FFT φυσικά)

Ναι λογικά αφου τα πέρασες όλα αυτά είσαι κομπλέ αλλά δές και στο AIDA64 latency test οτι δεν σου κάνει σκαμπανεβάσματα το latency

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, ultraex2003 είπε

1080 p highest Παίξε εχεις και παλια έκδοση 492 είναι η τελευταία!! 

Ενταξει το νοημα ειναι να δω αν υπαρχει βελτιωση. Φανταζομαι οτι οσο λιγοτερο gpu bound ειναι τοσο πιο εντονα θα φαινεται κιολας. Οποτε με το High θα φαινεται εστω και λιγο πιο καλα η διαφορα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dantε είπε

Ενταξει το νοημα ειναι να δω αν υπαρχει βελτιωση. Φανταζομαι οτι οσο λιγοτερο gpu bound ειναι τοσο πιο εντονα θα φαινεται κιολας. Οποτε με το High θα φαινεται εστω και λιγο πιο καλα η διαφορα.

να και ενα δικο μου με high preset

5700x -20 co +150  στα 3800 cas 16  4Χ8  με 6700xt στοκ πυρηνας +2100 οι μνημες

image.jpeg.e9f5e2324fb1d6cf537c73312cc8e062.jpeg

image.jpeg

Επεξ/σία από ultraex2003
  • Like 2

14 hours ago, ultraex2003 said:

να και ενα δικο μου με high preset

5700x -20 co +150  στα 3800 cas 16  4Χ8  με 6700xt στοκ πυρηνας +2100 οι μνημες

image.jpeg.e9f5e2324fb1d6cf537c73312cc8e062.jpeg

image.jpeg

Νίκο το 1.2.0.Α που έχει βγάλει η MSI είναι μακράν καλύτερο απο το 1.2.0.7 (καλά για το 1.2.0.8 το οποίο είχε γ@$%$#%#$ησει το memory training δεν μιλάμε). Όλα παίζουν ρολόι εκεί

Το CPU σου δεν μπορεί να κάνει +200? Στο λέω γιατί είναι καλύτερο να παίζεις με +200 και -15 CO ας πούμε

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Devastor είπε

Νίκο το 1.2.0.Α που έχει βγάλει η MSI είναι μακράν καλύτερο απο το 1.2.0.7 (καλά για το 1.2.0.8 το οποίο είχε γ@$%$#%#$ησει το memory training δεν μιλάμε). Όλα παίζουν ρολόι εκεί

Το CPU σου δεν μπορεί να κάνει +200? Στο λέω γιατί είναι καλύτερο να παίζεις με +200 και -15 CO ας πούμε

Ξέρεις γιατί δε το βάζω βλέπω ότι εχει κυκλοφορήσει η msi bios σε μερικές μητρικές με υποστήριξη σε aspm control και περιμένω να βγει στην tomahawk 

Beitrag im Thema 'Ultimative AM4 UEFI/BIOS/AGESA Übersicht' https://www.hardwareluxx.de/community/threads/ultimative-am4-uefi-bios-agesa-Übersicht.1228903/post-29984511

Επεξ/σία από ultraex2003

Τσιμπησα ακομα λιγο καποιες ρυθμισεις σημερα. Κατεβασα trcdwr απο το 19 στο 16 το πηγα μεχρι 12 αλλα απο 16 και κατω πεφτει το performance το trp απο το 19 στο 18 trdwr απο το 18 στο 14 και twrrd απο το το 7 στο 4. Εχουμε καποια gains σε aida και SOTTR. 

Εδω το προηγουμενο aida

Screenshot-1.png

Και το νεο με τα νεα timings. 

Screenshot-1.png

Τελευταιο run SOTTR με τα προηγουμενα νουμερα

Screenshot-2.png

Σημερα τελευταιο με τα νεα. Τσιμπησα 8fps σε min 5 σε 95% και 2 στα average. 

Screenshot-2.png

Και εδω σε full hd 

Screenshot-3.png

• Like 3

2 hours ago, Arkin said:

Τσιμπησα ακομα λιγο καποιες ρυθμισεις σημερα. Κατεβασα trcdwr απο το 19 στο 16 το πηγα μεχρι 12 αλλα απο 16 και κατω πεφτει το performance το trp απο το 19 στο 18 trdwr απο το 18 στο 14 και twrrd απο το το 7 στο 4. Εχουμε καποια gains σε aida και SOTTR. 

Εδω το προηγουμενο aida

Screenshot-1.png

Και το νεο με τα νεα timings. 

Screenshot-1.png

Τελευταιο run SOTTR με τα προηγουμενα νουμερα

Screenshot-2.png

Σημερα τελευταιο με τα νεα. Τσιμπησα 8fps σε min 5 σε 95% και 2 στα average. 

Screenshot-2.png

Και εδω σε full hd 

Screenshot-3.png

40 tRC απλά δεν

• Like 1

4 minutes ago, Arkin said:

Τι εννοεις?

Ούτε καν τα B-Die δεν κάνουν 40 tRC πόσο μάλλον τα δικά σου. Αν θές να ασχοληθείς με memory overclocking σου προτείνω να ρίξεις μια ματιά εδώ

2 hours ago, ultraex2003 said:

Ξέρεις γιατί δε το βάζω βλέπω ότι εχει κυκλοφορήσει η msi bios σε μερικές μητρικές με υποστήριξη σε aspm control και περιμένω να βγει στην tomahawk 

Beitrag im Thema 'Ultimative AM4 UEFI/BIOS/AGESA Übersicht' https://www.hardwareluxx.de/community/threads/ultimative-am4-uefi-bios-agesa-Übersicht.1228903/post-29984511

Ναι δεν μπορώ να καταλάβω πώς έχει βγεί στην b450 και στα Β550 ακόμα δεν, πάντως και εγώ με το 1.2.0.8 είχα θέματα με τις μνήμες

Μόλις τώρα, Devastor είπε

Ούτε καν τα B-Die δεν κάνουν 40 tRC πόσο μάλλον τα δικά σου. Αν θές να ασχοληθείς με memory overclocking σου προτείνω να ρίξεις μια ματιά εδώ

Τόσο το έχω και πέρασε κανονικά το tm5 usmus τεστ 10 κύκλους. Και στα παιχνίδια δεν έχω whea κτλ. Γράφει 40 ενώ είναι παραπάνω δηλαδή? 

Έχεις απενεργοποιήσει το fast boot από bios; Το tm5 για μένα καλό είναι να το βάλεις να κάνει 20 κύκλους. Μου έχουν τύχει ουκ ολίγες φορές αστάθειες μετά τον 10ο κύκλο...

1 ώρα πριν, chrisde είπε

Έχεις απενεργοποιήσει το fast boot από bios; Το tm5 για μένα καλό είναι να το βάλεις να κάνει 20 κύκλους. Μου έχουν τύχει ουκ ολίγες φορές αστάθειες μετά τον 10ο κύκλο...

Νομιζω ανοιχτο το εχω το fast boot και μπαινει αμεσα στα windows υπαρχει λογος να το κλεισω? Θα δοκιμασω και με παραπανω κυκλους. Στα παραπανω timings το χαμηλοτερο trp πεταει errors οποτε το ξανα εβαλα εκει που ειναι. Εχουν πιασει ταβανι με το ρευμα που τις δινω λογικα εδω τεραστιο boost οποτε ειναι στα ορια τους για χαμηλοτερα timings. Με τερμα tuning b-die τιποτα 4000/14 πιστευω ακομα ενα 15-20% παιζει να το επερνα σε αυτα τα memory sensitive παιχνιδια αλλα ειναι κοντα τριπλασια τιμη οποτε ειναι αυτοματως no go τετοιες ram. 

7 ώρες πριν, Arkin είπε

Νομιζω ανοιχτο το εχω το fast boot και μπαινει αμεσα στα windows υπαρχει λογος να το κλεισω? Θα δοκιμασω και με παραπανω κυκλους. Στα παραπανω timings το χαμηλοτερο trp πεταει errors οποτε το ξανα εβαλα εκει που ειναι. Εχουν πιασει ταβανι με το ρευμα που τις δινω λογικα εδω τεραστιο boost οποτε ειναι στα ορια τους για χαμηλοτερα timings. Με τερμα tuning b-die τιποτα 4000/14 πιστευω ακομα ενα 15-20% παιζει να το επερνα σε αυτα τα memory sensitive παιχνιδια αλλα ειναι κοντα τριπλασια τιμη οποτε ειναι αυτοματως no go τετοιες ram. 

Χμ μαλλον δεν καταλαβες πιο fast boot λεει οχι των windows, στο bios στο τομεα των ram . Καταλαβες δεν καταλαβες σωστα ομως η απαντηση ειναι η ιδια :P

Λογικα αν δε το πειραξες θα ειναι ανοικτο. Πρεπει να το κλεισεις γιατι κανει γρηγοροτερο boot αλλα για να το πετυχει αυτο κανει skip καποιους ελεγχους στο memory training .

ΠΑΝΤΑ πρεπει να ειναι κλειστο το fast boot οταν κανεις δοκιμες για ram overclocking για να εισαι σιγουρος οτι γινεται σωστα το training και οτι σε καθε boot ξεκινας με τις ιδιες ρυθμισεις αλλιως μετα απο το restart μπορει να εχεις διακυμανσεις και στα benchmarks γιατι μπορει να περνει οτι ρυθμισεις το βολευει για να κανει boot .

Μετα απο καποιους μηνες που εισαι 100% σιγουρος για το overclock το ανοιγεις παλι .

Μεχρι τοτε θυσιαζεις λιγα δευτερολεπτα στο boot για καλυτερη αποδοση κ μεγαλυτερη στσθεροτητα .

Μαλιστα υπαρχει περιπτωση στα ιδια timings με fast boot να βγαζεις tm5 καθαρο ενω νε fast boot off να βγαζει λαθη . Αυτο δε γινεται γιατι ξεγελιεται το tm 5 αλλα μπορει μια ρυθμιση στο 19 πχ κατα τη διαρκεια του fast boot να το κανει 20 πχ

Tm5 καλο ειναι να τρεχουμε 20 κυκλους γιατι μετα το κυκλο 15 (νομιζω σε συγκεκριμενο κυκλο ισως τον 18 ?? ) δοκιμαζει συγχρονισμο trfc που πιθανον να μη σου βγαλει blue screen αλλα να σου κανει corrupt τα windows . Και μετα να ψαχνεσαι αν κολλησες ιο πχ κ να φταιει η ram . + οτι τεσταρεις κ αν βγαζει λαθη σε μεγαλυτερες θερμοκρασιες

Προσωπικα εχω φαει πολλες φορες error κυκλο 18 (?) κ χαλαρωσα trfc 

• Like 3

35 λεπτά πριν, nickk0kkav είπε

Χμ μαλλον δεν καταλαβες πιο fast boot λεει οχι των windows, στο bios στο τομεα των ram . Καταλαβες δεν καταλαβες σωστα ομως η απαντηση ειναι η ιδια :P

Λογικα αν δε το πειραξες θα ειναι ανοικτο. Πρεπει να το κλεισεις γιατι κανει γρηγοροτερο boot αλλα για να το πετυχει αυτο κανει skip καποιους ελεγχους στο memory training .

ΠΑΝΤΑ πρεπει να ειναι κλειστο το fast boot οταν κανεις δοκιμες για ram overclocking για να εισαι σιγουρος οτι γινεται σωστα το training και οτι σε καθε boot ξεκινας με τις ιδιες ρυθμισεις αλλιως μετα απο το restart μπορει να εχεις διακυμανσεις και στα benchmarks γιατι μπορει να περνει οτι ρυθμισεις το βολευει για να κανει boot .

Μετα απο καποιους μηνες που εισαι 100% σιγουρος για το overclock το ανοιγεις παλι .

Μεχρι τοτε θυσιαζεις λιγα δευτερολεπτα στο boot για καλυτερη αποδοση κ μεγαλυτερη στσθεροτητα .

Μαλιστα υπαρχει περιπτωση στα ιδια timings με fast boot να βγαζεις tm5 καθαρο ενω νε fast boot off να βγαζει λαθη . Αυτο δε γινεται γιατι ξεγελιεται το tm 5 αλλα μπορει μια ρυθμιση στο 19 πχ κατα τη διαρκεια του fast boot να το κανει 20 πχ

Tm5 καλο ειναι να τρεχουμε 20 κυκλους γιατι μετα το κυκλο 15 (νομιζω σε συγκεκριμενο κυκλο ισως τον 18 ?? ) δοκιμαζει συγχρονισμο trfc που πιθανον να μη σου βγαλει blue screen αλλα να σου κανει corrupt τα windows . Και μετα να ψαχνεσαι αν κολλησες ιο πχ κ να φταιει η ram . + οτι τεσταρεις κ αν βγαζει λαθη σε μεγαλυτερες θερμοκρασιες

Προσωπικα εχω φαει πολλες φορες error κυκλο 18 (?) κ χαλαρωσα trfc 

+1111111

I cannot emphasize enough. Τόσο καιρό νόμιζα ότι ήμουν σταθερός, αλλά ξαφνικά άρχισα να τρώω crashes και blue screens ενώ έπαιζα και τότε συνειδητοποίησα ότι οι δόκιμές μου είχαν γίνει με fast boot enable. Μόλις το έκανα disable μετά τον 10ο κύκλο είχα error. Μην τα πολυλογώ, μετά από δοκιμές έπρεπε να χαλαρώσω trc (58->60) και τα SCL (2>4) για να μην έχω θέματα.

Εν ολίγοις, ωραία η αύξηση των επιδόσεων, όχι τόσο στα max και τα avg fps αλλά κυρίως στα lows διότι εκεί είναι που υπάρχει το μεγαλύτερο κέρδος στα μη competitive παιχνίδια τουλάχιστον, αλλά αν δεν είσαι 100% σταθερός είναι δώρον άδωρον. Χίλιες φορές να έχεις λίγο χαμηλότερες επιδόσεις αλλά να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι δεν θα φας crash στο άκυρο.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...