Devastor Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 minute ago, Dantε said: Ποση ωρα παιρνουν περιπου τα τεστ αυτα; Να το αφησω βραδυ η κανα 2ωρο αρκει; Κανα 2ωρο αρκεί. Εγώ συνήθως το αφήνω να τρέξει 10 Iteration που είναι κάπου γύρω στα 45 λεπτά Αφού πρώτα έχω τρέξει 25 κυκλους TM5 με 1usmus και Y-Cruncher 1-7-0 4 Iteration Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2023 από Devastor 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
konik Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Στα ίδια χρήματα θα προτιμούσατε 2x16gb 3200c14 ή 3600c16 ? Σε ποιο σενάριο είναι καλύτερες οι πρώτες και σε ποιο οι δεύτερες ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 2 minutes ago, konik said: Στα ίδια χρήματα θα προτιμούσατε 2x16gb 3200c14 ή 3600c16 ? Σε ποιο σενάριο είναι καλύτερες οι πρώτες και σε ποιο οι δεύτερες ? Το πρώτο σενάριο είναι σίγουρο οτι είναι Samsung B-Die Το δευτερό σενάριο δεν μας λέει όλη την ιστορία.. μπορεί να είναι Hynix Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
konik Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, Devastor είπε Το πρώτο σενάριο είναι σίγουρο οτι είναι Samsung B-Die Το δευτερό σενάριο δεν μας λέει όλη την ιστορία.. μπορεί να είναι Hynix Αυτό σε gaming και browsing πως αποτυπώνεται? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dantε Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Devastor είπε Κανα 2ωρο αρκεί. Εγώ συνήθως το αφήνω να τρέξει 10 Iteration που είναι κάπου γύρω στα 45 λεπτά Αφού πρώτα έχω τρέξει 25 κυκλους TM5 με 1usmus και Y-Cruncher 1-7-0 4 Iteration Βεβαια δεν ειναι Ν64+FFT γιατι σε μενα το Ν64 ειναι το 15ο τεστ. Εφοσον το ειχα ξεκινησει το αφησα και θα εβαζα μετα Ν64+FFT. Οπως και να χει πεταξε ερρορ. Το VST τεστ για τι ειναι; Και με καποια ταση η timing μπορω να το διορθωνω; 1 ώρα πριν, Devastor είπε Το δευτερό σενάριο δεν μας λέει όλη την ιστορία.. μπορεί να είναι Hynix Ισως και E-Die. Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2023 από Dantε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, konik είπε Στα ίδια χρήματα θα προτιμούσατε 2x16gb 3200c14 ή 3600c16 ? Σε ποιο σενάριο είναι καλύτερες οι πρώτες και σε ποιο οι δεύτερες ? 3200 14-14-14 και 3600 16-16-16 είναι σίγουρα B-Die Προτιμάς το 3600 16-16-16 γιατί δουλεύει ταχύτερα σε XMP Αν δε σε νοιάζει το XMP και θα κάνεις manual tuning πάρε όποιο βρεις φτηνότερο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 38 minutes ago, Dantε said: Βεβαια δεν ειναι Ν64+FFT γιατι σε μενα το Ν64 ειναι το 15ο τεστ. Εφοσον το ειχα ξεκινησει το αφησα και θα εβαζα μετα Ν64+FFT. Οπως και να χει πεταξε ερρορ. Το VST τεστ για τι ειναι; Και με καποια ταση η timing μπορω να το διορθωνω; Ισως και E-Die. Καλώς τα δέχτηκες. Για ανέβασε vSOC και ξέχνα τα 1.0375 κλπ κλπ ποτέ μου δεν τα πίστεψα και να και η απόδειξη. Αλλιώς κατεβάζεις το fabric σου Δεν έχεις Ν32 λογικά, βάλε FFT+N64 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dantε Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2023 3 ώρες πριν, Devastor είπε Καλώς τα δέχτηκες. Για ανέβασε vSOC και ξέχνα τα 1.0375 κλπ κλπ ποτέ μου δεν τα πίστεψα και να και η απόδειξη. Αλλιώς κατεβάζεις το fabric σου Δεν έχεις Ν32 λογικά, βάλε FFT+N64 Εδωσα λιγο Vsoc (1,075) και περασε FFT+N64+VTS 20 iterations. Και το εβαλα και 5 iterations με ολα τα τεστ και παλι τα εβγαλε. Αρα υποθετω ειμαι 100% οκ τωρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas123pao Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Αν δεν μου εμφανισουν WHEA τα windows μετα από χρήση αρκετών εβδομάδων σημαίνει ότι είμαι σταθερός? Ή παλι και χωρίς WHEA μπορεί να μην είμαι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dantε Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Βάζω ενα πινακακι με καποιες χρησιμες σημειώσεις που είχα κάνει. Είναι διάφορα μαζεμένα απο το θέμα εδω και το ιντερνετ. Φυσικά αρκετά υπάρχουν στο κλασσικό οδηγό. https://github.com/integralfx/MemTestHelper/blob/oc-guide/DDR4 OC Guide.md Αν κάποιος έχει να προσθέσει κάτι, το κάνει ελέυθερα. Ζυγά με GD on * tCL Κατάλληλα tRDWR/tWRRD για να bootαρει ανάλογα με ζυγό/μονό tCL tRCDWR Συνήθως κατεβαίνει πιο πολύ από το RD tRCDRD tRP tRAS Σε Ryzen = 21 και δεν ασχολείσαι ξανά tRC tRP+tRAS το ελάχιστο που πάει tRRDS 6/4 tRRDL 6/4 tFAW 24/16 tRRDS x 4 / tRRDL x 4 (το χαμηλότερο από τα δύο) tWTRS 4 tWTRL 12/10/8 * tWR 20/16/12 tRTP x 2 tRFC tRDRDSCL 4/3/2 tWRWRSCL 4/3/2 * tCWL tCL/tCL-1/tCL-2 Αν ζυγό tCL, τότε =tCL * tRTP 10/8/6 tRDWR 10/9/8 Mπαίνει ανάλογα το tCL tWRRD 3/2/1 Mπαίνει ανάλογα το tCL tRDRDSC 1 tRDRDSD 4 tRDRDDD 4 tWRWRSC 1 tWRWRSD 6 tWRWRDD 6 tPHYRDL Επηρεάζεται από VDDP, CR, συχνότητα και αν CL=μονό ProcOdt Χαμηλο= λιγότερη σταθερότητα,λιγότερο απαιτούμενο Vram Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2023 από Dantε 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 7 ώρες πριν, kostas123pao είπε Αν δεν μου εμφανισουν WHEA τα windows μετα από χρήση αρκετών εβδομάδων σημαίνει ότι είμαι σταθερός? Ή παλι και χωρίς WHEA μπορεί να μην είμαι? Πρέπει να μην έχεις WHEA + να ανεβαίνει η απόδοση στα bench. Αυτό γιατί υπάρχει πιθανότητα να κάνει autocorrection/throttling και να μην ανεβαίνει η απόδοση ή και να πέφτει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, Dantε είπε Βάζω ενα πινακακι με καποιες χρησιμες σημειώσεις που είχα κάνει. Είναι διάφορα μαζεμένα απο το θέμα εδω και το ιντερνετ. Φυσικά αρκετά υπάρχουν στο κλασσικό οδηγό. https://github.com/integralfx/MemTestHelper/blob/oc-guide/DDR4 OC Guide.md Αν κάποιος έχει να προσθέσει κάτι, το κάνει ελέυθερα. Ζυγά με GD on * tCL Κατάλληλα tRDWR/tWRRD για να bootαρει ανάλογα με ζυγό/μονό tCL tRCDWR Συνήθως κατεβαίνει πιο πολύ από το RD tRCDRD tRP tRAS Σε Ryzen = 21 και δεν ασχολείσαι ξανά tRC tRP+tRAS tRRDS 6/4 tRRDL 6/4 tFAW 24/16 tRRDS x 4 / tRRDL x 4 (το χαμηλότερο από τα δύο) tWTRS 4 tWTRL 12/10/8 * tWR 20/16/12 tRTP x 2 tRFC tRDRDSCL 4/3/2 tWRWRSCL 4/3/2 * tCWL tCL/tCL-1/tCL-2 Αν ζυγό tCL, τότε =tCL * tRTP 10/8/6 tRDWR 10/9/8 Mπαίνει ανάλογα το tCL tWRRD 3/2/1 Mπαίνει ανάλογα το tCL tRDRDSC 1 tRDRDSD 4 tRDRDDD 4 tWRWRSC 1 tWRWRSD 6 tWRWRDD 6 tPHYRDL Επηρεάζεται από VDDP, CR, συχνότητα και αν CL=μονό ProcOdt Χαμηλο= λιγότερη σταθερότητα,λιγότερο απαιτούμενο Vram δε φαινεται τιποτα bro αλλαξε μελανη η βαλε χρωμα !!!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dantε Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε δε φαινεται τιποτα bro αλλαξε μελανη η βαλε χρωμα !!!! Εχεις ασπρο φοντο για αυτο 😛 Spoiler Ζυγά με GD on * tCL Κατάλληλα tRDWR/tWRRD για να bootαρει ανάλογα με ζυγό/μονό tCL tRCDWR Συνήθως κατεβαίνει πιο πολύ από το RD tRCDRD tRP tRAS Σε Ryzen = 21 και δεν ασχολείσαι ξανά tRC tRP+tRAS το ελάχιστο που πάει tRRDS 6/4 tRRDL 6/4 tFAW 24/16 tRRDS x 4 / tRRDL x 4 (το χαμηλότερο από τα δύο) tWTRS 4 tWTRL 12/10/8 * tWR 20/16/12 tRTP x 2 tRFC tRDRDSCL 4/3/2 tWRWRSCL 4/3/2 * tCWL tCL/tCL-1/tCL-2 Αν ζυγό tCL, τότε =tCL * tRTP 10/8/6 tRDWR 10/9/8 Mπαίνει ανάλογα το tCL tWRRD 3/2/1 Mπαίνει ανάλογα το tCL tRDRDSC 1 tRDRDSD 4 tRDRDDD 4 tWRWRSC 1 tWRWRSD 6 tWRWRDD 6 tPHYRDL Επηρεάζεται από VDDP, CR, συχνότητα και αν CL=μονό ProcOdt Χαμηλο= λιγότερη σταθερότητα,λιγότερο απαιτούμενο Vram Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2023 από Dantε 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dantε Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Στις 18/7/2023 στις 9:42 ΜΜ, kkatzos είπε Το SOTTR είναι περίεργο benchmark. Έχει διακυμάνσεις από run σε run. Πρέπει να το τρέχεις τουλάχιστον 3 φορές σε κάθε tune που δοκιμάζεις και κάθε φορά να τρέχεις μία φορά το bench, να βγαίνεις και να ξαναμπαίνεις για το επόμενο run. Από τα 3 runs διάλεγε το καλύτερο ή παίρνε Μ.Ο. Και το πολύ σημαντικό: Έχει καθιερωθεί, ανεξαρτήτως ανάλυσης της οθόνης, να το τρέχουμε σε 1080p Highest preset χωρίς καμία άλλη αλλαγή. Κάνε εκεί λοιπόν τα runs σου. Τρέχε το 1080p Highest preset. Δε μας ενδιαφέρουν τα fps. Μας ενδιαφέρει η στήλη CPU Game. Κυρίως average και 95%. Τα ξανα ετρεξα οπως ειπες. Δηλαδη 3 φορες με κλεισιμο το game ενδιαμεσα και κρατησα το καλυτερο, αν και οι διαφορες ηταν 1-2 fps. Το εβαλα 1080ρ (νομιζα οτι ετσι το ειχα ,αλλα δεν ηταν τελικα ) και με High preset. Τωρα φανηκε βελτιωσε με το ανεβασμα. Οχι κατι θεαματικο αλλα κατι ειναι και αυτο Το σκεφτομαι να δοκιμασω και στα 3800. Κυριως μηπως το καταφερω να παιξει με tCL 15-16 και 1Τ. Αλλα σκεφτομαι οτι αντε ξανα μανα απο την αρχη η ολη διαδικασια και κατα ποσο θα αξιζει απο θεμα κερδους (αν υπαρξει κιολας ) 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 57 λεπτά πριν, Dantε είπε Τα ξανα ετρεξα οπως ειπες. Δηλαδη 3 φορες με κλεισιμο το game ενδιαμεσα και κρατησα το καλυτερο, αν και οι διαφορες ηταν 1-2 fps. Το εβαλα 1080ρ (νομιζα οτι ετσι το ειχα ,αλλα δεν ηταν τελικα ) και με High preset. Τωρα φανηκε βελτιωσε με το ανεβασμα. Οχι κατι θεαματικο αλλα κατι ειναι και αυτο Το σκεφτομαι να δοκιμασω και στα 3800. Κυριως μηπως το καταφερω να παιξει με tCL 15-16 και 1Τ. Αλλα σκεφτομαι οτι αντε ξανα μανα απο την αρχη η ολη διαδικασια και κατα ποσο θα αξιζει απο θεμα κερδους (αν υπαρξει κιολας ) 1080 p highest Παίξε εχεις και παλια έκδοση 492 είναι η τελευταία!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα