ultraex2003 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Devastor είπε Κάπου έχεις αστάθεια. Εδώ με 3733 CL16 Rev E 2x8 Τα χω ψάξει δε βλέπω που μπορεί να χω θεμα Έχεις κάποια πρόταση που να εστιασω; Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2023 από ultraex2003 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Και ενα aida 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 7 ώρες πριν, azazil1190 είπε Είσαι σκληρός . Εγώ το τρέχω δέκα κύκλους σε win mode και από κει και πέρα τεσταρω σε παιχνίδια και γενική χρήση και idle μέσα.Αν έχω όρεξη τρέχω και κάνα occt. Εάν δεν έχω whea, reboot και είμαι σταθερός και δεν χάνω απόδοση δεν θα έχω ποτέ θέμα.Ετσι δλδ κάνω από τότε που άρχισα να ασχολούμαι και δεν είχα κάποιο θέμα Aλλά δίκαιος... Αν βγάζει τους 10 κύκλους στο 1usmus, κατά 95% είναι οκ σαν σετάρισμα. Τους παραπάνω τους θέλω μήπως με την ώρα/ζέστη από το stress πετάξει κανένα error μόνο του, για επιβεβαίωση. Εννοείται τα BF είναι εξαιρετικός δείκτης σταθερότητας, αλλά δεν βγάζεις άκρη τί από όλα μπορεί να φταίει. WHEA στα 3600 που είναι ο Arkin, αρκετά δύσκολο να δει, πρέπει να έχει φάει μεγάλη παντόφλα σαν κομμάτι. 5 ώρες πριν, Arkin είπε Το εχω 22 λεπτα ακομα cycle 1 λεει δεν παει στο 2 ενω εχει περασει τα τεστς ποσες φορες. Εχω το extreme anda που εχουν recommend it στο github. Το Anda θέλει πάνω από μια ώρα ο κάθε κύκλος για 32γίγα...είναι όντως extreme testing. 4 ώρες πριν, Arkin είπε Ναι δεν περιμενα τοσο καλα. TCWL δεν δοκιμασα κατω απο 12 εβαλα 16 βαζω 14 βλεπω κομπλε βαζω 12 παλι κομπλε. Θα δοκιμασω 10 αυριο. Το rtfc στο 480 που το εβαλα με κρασερνε το tomb raider στο τελος του benchmark οποτε οριακα ηταν το πηγα 500 αν και δεν ειμαι 100% σιγουρος γιατι ειχα πειραξει και τα 2 scl στο 3 απο το 4 που τα εχω τωρα οποτε ισως πεφτει ακομα λιγο παλι δυσκολα ομως αφου στα 450 δεν μπουταρε. Απο εδω και περα αξιζει να ασχοληθω με συχνοτητα tras trc κτλ? Τελειωσε μολις 4 ώρες πριν, Arkin είπε Αυριο με το καλο θα δοκιμασω 3733 αν και δυσκολα το βλεπω τα sub θα παιξουν τα κανονικα οπως 19 19 19 θα χρειαστουν σιγουρα χαλαρωμα οποτε παλι στα ιδια θα ερθουμε. Πριν που δοκιμασα 18 18 18 στα 3600 δεν μπουταρε οποτε ουτε στα 3733 19 19 19 βλεπω να μπουτερνει. Θα το τρεξω ναι ετρεξα μολις tomb raider bench με hwinfo μηδεν whea οποτε καλο ειναι και αυτο. Ποσο ακομα να δωσουν και αυτες οι ram Πρέπει να έχεις πάρει κάπου το 80-85% από όσα μπορούν να δώσουν η μνήμες σου στα 3600. Από εδώ και πέρα, ίσως αρχίσει να ζορίζει το πράγμα για να δεις πραγματική βελτίωση. Το tRFC κάπου είχε πάρει το μάτι μου ότι τυπικά πρέπει να είναι πολλαπλάσιο του 8, αλλιώς κάνει μόνο του διόρθωση. Δεν ξέρω αν ισχύει, δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα, δεν ξέρω αν σε DR θέλει κάτι διαφορετικό. Αν είσαι στο 500, δες 488/496/504. Αν θες να δοκιμάσεις για παραπάνω συχνότητα, δες είτε 3733 είτε 3800, αλλάζοντας μόνο το tRFC, με απλή μέθοδο των 3 και στρογγυλοποιώντας προς τα πάνω σε πολλαπλάσιο του 8. Με 504, πχ, πας για 528. Τα υπόλοιπα όπως τα έχεις, άντε να κάνεις πάλι ένα clear cmos, αλλά αν είσαι τυχερός θα πάρεις κέρδος μπόλικο. Το AIDA τρέχε το σε safe mode, 3-4 φορές με 5'' μεταξύ κάθε κύκλου, για να δεις πιο σωστά (χωρίς την κάθε ππριά των win και των διαφόρων προγραμμάτων να τρέχει από πίσω) νούμερα. Α, αν δεις ότι τα νούμερά σου σε ικανοποιούν και είσαι και σταθερός, σώσε το προφίλ, βγες από το νήμα εδώ και άλλαξε το λογαριασμό σου, αλλιώς δεν θα ησυχάσεις. Τα καλά παιδιά εδώ δεν σε αφήνουν να αγιάσεις. Πάντα θα σου πετάνε ένα hint για κάτι-κάπως καλύτερο. @Tambas91 βλέπεις πώς γίνεται το σωστό το στήσιμο? 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Δεν ξερω τι γινεται κατεβασα tras 25 εβαλα 3733 ram απο 3600 και 1866 το FCLK επαιξε αμεσως με 1.40voltage. Tελικα τις ελεγα μπανανα τις ram αλλα φαινονται πολυ δυνατες για non b-die κομματι για τα 94 ευρω που τις πηρα. Μαζι με το σφιξιμο ερχονται και τα gains. Τεραστια ανοδο στα average με stock apo 178 στα 214 και στα max απο 280 στα 347. Τι να πω μπραβο. 5 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Aλλά δίκαιος... Αν βγάζει τους 10 κύκλους στο 1usmus, κατά 95% είναι οκ σαν σετάρισμα. Τους παραπάνω τους θέλω μήπως με την ώρα/ζέστη από το stress πετάξει κανένα error μόνο του, για επιβεβαίωση. Εννοείται τα BF είναι εξαιρετικός δείκτης σταθερότητας, αλλά δεν βγάζεις άκρη τί από όλα μπορεί να φταίει. WHEA στα 3600 που είναι ο Arkin, αρκετά δύσκολο να δει, πρέπει να έχει φάει μεγάλη παντόφλα σαν κομμάτι. Το Anda θέλει πάνω από μια ώρα ο κάθε κύκλος για 32γίγα...είναι όντως extreme testing. Πρέπει να έχεις πάρει κάπου το 80-85% από όσα μπορούν να δώσουν η μνήμες σου στα 3600. Από εδώ και πέρα, ίσως αρχίσει να ζορίζει το πράγμα για να δεις πραγματική βελτίωση. Το tRFC κάπου είχε πάρει το μάτι μου ότι τυπικά πρέπει να είναι πολλαπλάσιο του 8, αλλιώς κάνει μόνο του διόρθωση. Δεν ξέρω αν ισχύει, δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα, δεν ξέρω αν σε DR θέλει κάτι διαφορετικό. Αν είσαι στο 500, δες 488/496/504. Αν θες να δοκιμάσεις για παραπάνω συχνότητα, δες είτε 3733 είτε 3800, αλλάζοντας μόνο το tRFC, με απλή μέθοδο των 3 και στρογγυλοποιώντας προς τα πάνω σε πολλαπλάσιο του 8. Με 504, πχ, πας για 528. Τα υπόλοιπα όπως τα έχεις, άντε να κάνεις πάλι ένα clear cmos, αλλά αν είσαι τυχερός θα πάρεις κέρδος μπόλικο. Το AIDA τρέχε το σε safe mode, 3-4 φορές με 5'' μεταξύ κάθε κύκλου, για να δεις πιο σωστά (χωρίς την κάθε ππριά των win και των διαφόρων προγραμμάτων να τρέχει από πίσω) νούμερα. Α, αν δεις ότι τα νούμερά σου σε ικανοποιούν και είσαι και σταθερός, σώσε το προφίλ, βγες από το νήμα εδώ και άλλαξε το λογαριασμό σου, αλλιώς δεν θα ησυχάσεις. Τα καλά παιδιά εδώ δεν σε αφήνουν να αγιάσεις. Πάντα θα σου πετάνε ένα hint για κάτι-κάπως καλύτερο. @Tambas91 βλέπεις πώς γίνεται το σωστό το στήσιμο? Δεν υπαρχει φιλε μου εχω καταχαρει δες το ποστ μου. 3733 και εριξα και το tras τι να πω μπραβο. Δεν αλλαξα το trfc μονο τη συχνοτητα και το fclk. Τεραστιο boost συγκρικα με stock. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
azazil1190 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Πέτρος said: Aλλά δίκαιος... Αν βγάζει τους 10 κύκλους στο 1usmus, κατά 95% είναι οκ σαν σετάρισμα. Τους παραπάνω τους θέλω μήπως με την ώρα/ζέστη από το stress πετάξει κανένα error μόνο του, για επιβεβαίωση. Εννοείται τα BF είναι εξαιρετικός δείκτης σταθερότητας, αλλά δεν βγάζεις άκρη τί από όλα μπορεί να φταίει. WHEA στα 3600 που είναι ο Arkin, αρκετά δύσκολο να δει, πρέπει να έχει φάει μεγάλη παντόφλα σαν κομμάτι. Το Anda θέλει πάνω από μια ώρα ο κάθε κύκλος για 32γίγα...είναι όντως extreme testing. Πρέπει να έχεις πάρει κάπου το 80-85% από όσα μπορούν να δώσουν η μνήμες σου στα 3600. Από εδώ και πέρα, ίσως αρχίσει να ζορίζει το πράγμα για να δεις πραγματική βελτίωση. Το tRFC κάπου είχε πάρει το μάτι μου ότι τυπικά πρέπει να είναι πολλαπλάσιο του 8, αλλιώς κάνει μόνο του διόρθωση. Δεν ξέρω αν ισχύει, δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα, δεν ξέρω αν σε DR θέλει κάτι διαφορετικό. Αν είσαι στο 500, δες 488/496/504. Αν θες να δοκιμάσεις για παραπάνω συχνότητα, δες είτε 3733 είτε 3800, αλλάζοντας μόνο το tRFC, με απλή μέθοδο των 3 και στρογγυλοποιώντας προς τα πάνω σε πολλαπλάσιο του 8. Με 504, πχ, πας για 528. Τα υπόλοιπα όπως τα έχεις, άντε να κάνεις πάλι ένα clear cmos, αλλά αν είσαι τυχερός θα πάρεις κέρδος μπόλικο. Το AIDA τρέχε το σε safe mode, 3-4 φορές με 5'' μεταξύ κάθε κύκλου, για να δεις πιο σωστά (χωρίς την κάθε ππριά των win και των διαφόρων προγραμμάτων να τρέχει από πίσω) νούμερα. Α, αν δεις ότι τα νούμερά σου σε ικανοποιούν και είσαι και σταθερός, σώσε το προφίλ, βγες από το νήμα εδώ και άλλαξε το λογαριασμό σου, αλλιώς δεν θα ησυχάσεις. Τα καλά παιδιά εδώ δεν σε αφήνουν να αγιάσεις. Πάντα θα σου πετάνε ένα hint για κάτι-κάπως καλύτερο. @Tambas91 βλέπεις πώς γίνεται το σωστό το στήσιμο? Ναι ρε χαβαλε κάνω για το σκληρός. Σωστά τα λες απλά εχω άλλες μεθόδους για να βλέπω σταθερότητα τους οποίους και ανέφερα.Μπορει να μην είναι σωστοί αλλά τους έχω δοκιμάσει τόσα χρόνια και σπάνια να είχα θέμα.Αν είχα ανέβαζα απλά ρεύματα ελαφρά όπου χρειαζόταν (βάλε για να έχουμε 😆)και δεν έκανε κιχ μιλάμε για μετρημένες στα 5 δάκτυλα περιπτώσεις. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2023 από azazil1190 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, azazil1190 είπε Ναι ρε χαβαλε κάνω για το σκληρός. Σωστά τα λες απλά εγώ άλλες μεθόδους για να βλέπω σταθερότητα τους οποίους και ανέφερα.Μπορει να μην είναι σωστοί αλλά τους έχω ονομάσει τόσα χρόνια και σπάνια να είχα θέμα.Αν είχα ανέβαζα απλά ρεύματα ελαφρά όπου χρειαζόταν (βάλε για να έχουμε 😆)και δεν έκανε κιχ μιπάμε για μετρημένες στα 5 δάκτυλα περιπτώσεις. Ρε συ τι γινεται με τις ram να τις χωσω 3800 γιατι βλεπω επαιξαν αμεσα 3733 και bench κομπλε τωρα τρεχω το TM5. Τι τρελα gains εδωσαν. Και το tras επαιξα αμεσα στα 25 απο τα 38 που το ειχα. Πετρο για το rtfc το αφησα 500 επαιξε κανονικα δεν ειδα να ρυθμιζεται μονο του δηλαδη τωρα που ανεβηκαν οι ram. 480 παιζω κανονικα αλλα στο bench στο τελος κρασαρει οποτε το 500 ειναι safe παρακατω δεν παει το trfc βρηκαμε ταβανι. Για τα αλλα βεβαια ακομα δεν ξερω. Εριξα tcwl 12 κανενα θεμα επισης. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2023 από Arkin Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
azazil1190 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 4 minutes ago, Arkin said: Δεν ξερω τι γινεται κατεβασα tras 25 εβαλα 3733 ram απο 3600 και 1866 το FCLK επαιξε αμεσως με 1.40voltage. Tελικα τις ελεγα μπανανα τις ram αλλα φαινονται πολυ δυνατες για non b-die κομματι για τα 94 ευρω που τις πηρα. Μαζι με το σφιξιμο ερχονται και τα gains. Τεραστια ανοδο στα average με stock apo 178 στα 214 και στα max απο 280 στα 347. Τι να πω μπραβο. Δεν υπαρχει φιλε μου εχω καταχαρει δες το ποστ μου. 3733 και εριξα και το tras τι να πω μπραβο. Δεν αλλαξα το trfc μονο τη συχνοτητα και το fclk. Τεραστιο boost συγκρικα με stock. Εύγε ! Είσαι σούπερ .Για μένα μην ασχοληθείς άλλο δεν νομίζω να κερδίσεις και κάτι παραπάνω.Δες σταθερότητα όπως είσαι και άραξε. 1 minute ago, Arkin said: Ρε συ τι γινεται με τις ram να τις χωσω 3800 γιατι βλεπω επαιξαν αμεσα 3733 και bench κομπλε τωρα τρεχω το TM5. Τι τρελα gains εδωσαν. Και το tras επαιξα αμεσα στα 25 απο τα 38 που το ειχα. Καλά πήγανε οι μνημουλες . Κάνε και μια δοκιμή στα 3800 να σου φύγει η απορία αλλά μην περιμένεις τρελές διαφορές 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 4 λεπτά πριν, Arkin είπε Δεν ξερω τι γινεται κατεβασα tras 25 εβαλα 3733 ram απο 3600 και 1866 το FCLK επαιξε αμεσως με 1.40voltage. Tελικα τις ελεγα μπανανα τις ram αλλα φαινονται πολυ δυνατες για non b-die κομματι για τα 94 ευρω που τις πηρα. Μαζι με το σφιξιμο ερχονται και τα gains. Τεραστια ανοδο στα average με stock apo 178 στα 214 και στα max απο 280 στα 347. Τι να πω μπραβο. Δεν υπαρχει φιλε μου εχω καταχαρει δες το ποστ μου. 3733 και εριξα και το tras τι να πω μπραβο. Δεν αλλαξα το trfc μονο τη συχνοτητα και το fclk. Τεραστιο boost συγκρικα με stock. Τσέκαρε ωρέ σταθερότητα και τυχόν errors, είναι κρίμα να ψάχνεσαι μετά από λίγες μέρες. Αυτά που σου γράφω είναι μεθοδολογία τοίχο-τοίχο, να είσαι όσο πιο ασφαλής γίνεται. 1 λεπτό πριν, azazil1190 είπε Ναι ρε χαβαλε κάνω για το σκληρός. Σωστά τα λες απλά εγώ άλλες μεθόδους για να βλέπω σταθερότητα τους οποίους και ανέφερα.Μπορει να μην είναι σωστοί αλλά τους έχω ονομάσει τόσα χρόνια και σπάνια να είχα θέμα.Αν είχα ανέβαζα απλά ρεύματα ελαφρά όπου χρειαζόταν (βάλε για να έχουμε 😆)και δεν έκανε κιχ μιπάμε για μετρημένες στα 5 δάκτυλα περιπτώσεις. Εννοείται χαβαλέ κάνουμε, η ρουτίνα του καθενός είναι η απόλαυσή του. Απλά να τα "μάθει" (γράφω ο άσχετος) τυπικά σωστά όποιος δεν έχει ασχοληθεί ξανά και μετά αποφασίζει. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 1 λεπτό πριν, azazil1190 είπε Εύγε ! Είσαι σούπερ .Για μένα μην ασχοληθείς άλλο δεν νομίζω να κερδίσεις και κάτι παραπάνω.Δες σταθερότητα όπως είσαι και άραξε. Τοσο καιρο γιατι δεν τις επιανα δεν ξερω τι τρελα gains εδωσαν σας ευχαριστω και σας εννοειται αλλα οπως ειπε ο dante εριξε και λιγο διαβασμα κατι εμαθα. Να χωσω 3800 1900 και να δουμε μπας και η παιζω με την τυχη μου λες? Μόλις τώρα, Πέτρος είπε Τσέκαρε ωρέ σταθερότητα και τυχόν errors, είναι κρίμα να ψάχνεσαι μετά από λίγες μέρες. Αυτά που σου γράφω είναι μεθοδολογία τοίχο-τοίχο, να είσαι όσο πιο ασφαλής γίνεται. Εννοείται χαβαλέ κάνουμε, η ρουτίνα του καθενός είναι η απόλαυσή του. Απλά να τα "μάθει" (γράφω ο άσχετος) τυπικά σωστά όποιος δεν έχει ασχοληθεί ξανά και μετά αποφασίζει. Θα τρεξω ναι εχω κρατησει profiles σε Usb του bios και απλα κανω load αν δεν μπουταρει. Θελω να δοκιμασω για 3800 τελευταια για σημερα μπας και μπουταρει και μετα τσεκαρω stability. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 3 λεπτά πριν, Arkin είπε Πετρο για το rtfc το αφησα 500 επαιξε κανονικα δεν ειδα να ρυθμιζεται μονο του δηλαδη τωρα που ανεβηκαν οι ram. 480 παιζω κανονικα αλλα στο bench στο τελος κρασαρει οποτε το 500 ειναι safe παρακατω δεν παει το trfc βρηκαμε ταβανι. Autocorrect, θεωρητικά. Δίνεις εσύ 500 αλλά o imc το "προσαρμόζει" αυτόματα στο πολλαπλάσιο του 8 (αν, ξαναλέω, ισχύει αυτός ο μπούσουλας). Αν στο 480 είσαι οριακά άνετος, 1-2 σκαλιά παραπάνω που έχεις δώσει σε εξασφαλίζουν. Αν είσαι σταθερός εδώ, θα δεις ξαφνικά άλλον υπολογιστή. Οι διαφορές μεταξύ "tuning" και tuning, που λέμε κάπου γκουχου-γκούχου αλλού με κάποιους γκούχου-γκούχου άλλους. Σκέψου τί βλέπει κόσμος που έχει σκάσει καλά χρήματα και τρέχει με κάτι 3800/14, ας πούμε. 4 λεπτά πριν, Arkin είπε Να χωσω 3800 1900 και να δουμε μπας και η παιζω με την τυχη μου λες Εδώ που έφτασες, προφανώς θα δοκιμάσεις. Τί τύχη? Άντε να ξαναφορτώσεις ένα προφίλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
azazil1190 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 8 minutes ago, Πέτρος said: Σκέψου τί βλέπει κόσμος που έχει σκάσει καλά χρήματα και τρέχει με κάτι 3800/14, ας πούμε. Έτσι είχα τον 5800χ 3800c14 με πολύ σφικτά secondary .Είχα πάθει ζημιά με το συγκεκριμένο cpu και τον imc που είχε. Ότι του έβαζες το έπαιζε στις μνήμες. Τον έδωσα για να πάω στον 5950 μαλακία κίνηση αλλά την έκανα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 10 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Autocorrect, θεωρητικά. Δίνεις εσύ 500 αλλά o imc το "προσαρμόζει" αυτόματα στο πολλαπλάσιο του 8 (αν, ξαναλέω, ισχύει αυτός ο μπούσουλας). Αν στο 480 είσαι οριακά άνετος, 1-2 σκαλιά παραπάνω που έχεις δώσει σε εξασφαλίζουν. Αν είσαι σταθερός εδώ, θα δεις ξαφνικά άλλον υπολογιστή. Οι διαφορές μεταξύ "tuning" και tuning, που λέμε κάπου γκουχου-γκούχου αλλού με κάποιους γκούχου-γκούχου άλλους. Σκέψου τί βλέπει κόσμος που έχει σκάσει καλά χρήματα και τρέχει με κάτι 3800/14, ας πούμε. Εδώ που έφτασες, προφανώς θα δοκιμάσεις. Τί τύχη? Άντε να ξαναφορτώσεις ένα προφίλ. 3800 δεν μπουταρει ουτε με 1.40 ουτε με 1.42 voltage μολις δοκιμασα οποτε μενουμε εδω παλι μια χαρα ειναι. Στα 480 trfc ημουν οριακα αφου κρασαρε στο bench στο τελος με τα 500 εχω βγαλει πολλα και tm5 κομπλε μεχρι στιγμης. Απο εδω και περα δεν ξερω αν μπορουν να δωσουν παραπανω οι ram ηδη πηρα τεραστιο boost μονο απο το tuning των ram. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 1 λεπτό πριν, azazil1190 είπε Έτσι είχα τον 5800χ 3800c14 με πολύ σφικτά secondary .Είχα πάθει ζημιά με το συγκεκριμένο cpu και τον imc που είχε. Ότι του έβαζες το έπαιζε στις μνήμες. Τον έδωσα για να πάω στον 5950 μαλακία κίνηση αλλά την έκανα Εσύ είσαι άλλη κατηγορία. Πότε τον δίνεις τον 3δ, είπαμε? Μόλις τώρα, Arkin είπε 3800 δεν μπουταρει ουτε με 1.40 ουτε με 1.42 voltage μολις δοκιμασα οποτε μενουμε εδω παλι μια χαρα ειναι. Στα 480 trfc ημουν οριακα αφου κρασαρε στο bench στο τελος με τα 500 εχω βγαλει πολλα και tm5 κομπλε μεχρι στιγμης. Απο εδω και περα δεν ξερω αν μπορουν να δωσουν παραπανω οι ram ηδη πηρα τεραστιο boost μονο απο το tuning των ram. Σίγουρα έχεις τα 3800, αλλά θέλουν δουλίτσα, θέλει να πειράξεις κι άλλα πράγματα, να χαλαρώσεις αρκετά στην αρχή και μετά να ξανασφίξεις. Θα έχεις διαφορά από τα 3733? Θα έχεις. Θα αξίζει? Μόνο αν τα καταφέρεις θα μάθεις. Έχει ζέστη για τον επόμενο 1.5 μήνα...κάτσε στα 3733 και κάνε μπάνια! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 14 λεπτά πριν, Arkin είπε Θελω να δοκιμασω για 3800 τελευταια για σημερα μπας και μπουταρει και μετα τσεκαρω stability. B2 επεξεργαστή έχεις. Κάνε save το 3600 προφίλ και πήγαινε αμέσως για 3866. Εκεί βέβαια θα χρειαστεί μάλλον να βάλεις GDM off + 2T για να έχεις tPHYRDL 26/26. 1 λεπτό πριν, Arkin είπε 3800 δεν μπουταρει ουτε με 1.40 ουτε με 1.42 voltage 18 - 21 -21 ή κάτι τέτοιο χρειάζεσαι για 3800 και πάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2023 Εχει μνημες που πουλανε 4000cl14 προφανως θα ξεσκιζουν αλλα εχουν και 270 ευρω κοντα τριπλασια τιμη απο αυτες που πηρα. Αυτα τα B-Die τα εφτιαξαν παρθενες λογικα και ειναι τοσο δυνατα δεν μπορει. 3 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Εσύ είσαι άλλη κατηγορία. Πότε τον δίνεις τον 3δ, είπαμε? Σίγουρα έχεις τα 3800, αλλά θέλουν δουλίτσα, θέλει να πειράξεις κι άλλα πράγματα, να χαλαρώσεις αρκετά στην αρχή και μετά να ξανασφίξεις. Θα έχεις διαφορά από τα 3733? Θα έχεις. Θα αξίζει? Μόνο αν τα καταφέρεις θα μάθεις. Έχει ζέστη για τον επόμενο 1.5 μήνα...κάτσε στα 3733 και κάνε μπάνια! 1 λεπτό πριν, kkatzos είπε B2 επεξεργαστή έχεις. Κάνε save το 3600 προφίλ και πήγαινε αμέσως για 3866. Εκεί βέβαια θα χρειαστεί μάλλον να βάλεις GDM off + 2T για να έχεις tPHYRDL 26/26. 18 - 21 -21 ή κάτι τέτοιο χρειάζεσαι για 3800 και πάνω. Αυτο που με ειπε και ο azali οτι θελει χαλαρωμα τα subtimings οποτε κατι θα παρω κατι θα δωσω αν παω για 3800. 3866 δεν το βλεπω για τετοιες ram. Με GDM και 2t δεν ασχοληθηκα καθολου διαβασα οτι θα πανε σιγουρα πιο πανω αλλα παλι κατι χανεις με το 2Τ και το αφησα στην ακρη. Πηραν πολυ παντως σαν να εχω αλλες ram ειναι με λιγες ωρες ψαξιμο και πειραγμα. 5 bios reset εκανα ολα και ολα και τα 2 τωρα με τα 3800 που δοκιμασα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα