Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πριν και μετα. 30fps πανω στα average. Απο εδω και περα μονο αν κατεβασω συχνοτητα και το βασικο cl θα παρω boost αλλα δεν νομιζω να σηκωνουν αλλο. Οπως και να εχει ειναι τεραστια διαφορα σαν να εκανα jump ενα επιπεδο πανω καρτα γραφικων. Και στο ghostwire ειδα κοντα 20fps πανω. 

Screenshot-1.png

Screenshot-2.png

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

28 minutes ago, Arkin said:

Επεσε καλο σφιξιμο τουλαχιστον στα subtimings. Σφιξαν καπως τα λουρια.

Αρχικο

Screenshot_1.png.536c4aaac805b6d1d5e2c52

Τελευταιο. Στο shadow στα σημεια που επεφτε η καρτα <70% τωρα παει 76% το κατωτερο και γενικα πηρε τρομερο boost απο τα stock. Που να εριχνα και συχνοτητα και το κανονικα cl τα φοβηθηκα αυτα καποια sub ομως επεσαν παρα πολυ.  

Screenshot-1.png

Screenshot-2.png

Πηρε πολυ καλο boost και καποιες ρυθμισεις εσφιξαν πολυ. Τωρα θα τρεξω TM5 καμια ωρα οπως ειπες και βλεπουμε για errors θα εχω και hwinfo ανοιχτο για whea. Το usmus δεν το ηξερα θα το τσεκαρω και αυτο. 

Πάντως ανέβηκες πάρα πολύ από ότι βλέπω βάση του sotr τα νούμερα. 💪

• Like 1

Λιγο τσιμπημα ακομα ειχα ξεχασει καποιες ρυθμισεις

Το τελευταιο

Screenshot-1.png

Το νεο

Screenshot-1.png

Μόλις τώρα, azazil1190 είπε

Πάντως ανέβηκες πάρα πολύ από ότι βλέπω βάση του sotr τα νούμερα. 💪

Εξαιρετικα δεν το περιμενα και ακομα δειχνουν να περνουν. Ετρεξα 10 λεπτα tm5 το extreme anda77 και κομπλε εριξα και αλλο δες στο νεο zentimings εριξα και trfc και rdrdscl wrwrscl τα ειχα ξεχασει να τα πειραξω εριξα και κατα 2 μοναδες τα wrwrdd και wrwrsd. Τρεξω shadow και επανερχομαι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, Arkin said:

Λιγο τσιμπημα ακομα ειχα ξεχασει καποιες ρυθμισεις

Το τελευταιο

Screenshot-1.png

Το νεο

Screenshot-1.png

Έχεις όρεξη για nfs unbound.?

Πριν βάλεις τμ5 βάλε να παίξεις nfs για μισή με μία ώρα .Εάν δεν σε πετάξει desktop η κανά bsod σε αυτό το διάστημα έχεις πολλές πιθανότητες να είσαι σταθερός.Εαν παίξεις και δεν έχεις θέμα πριν βάλεις τμ5 δες Ινφο για whea να δούμε εάν έχει βγάλει όσο έπαιζες έτσι ώστε μην μπεις σε διαδικασία τμ5.

*Όσο και να φαίνεται αστείο το συγκεκριμένα game όπως και το bf στα σκάει στα μούτρα εάν έχεις θεμα

Επεξ/σία από azazil1190
  • Like 2

1 λεπτό πριν, azazil1190 είπε

Έχεις όρεξη για nfs unbound.?

Πριν βάλεις τμ5 βάλε να παίξεις nfs για μισή με μία ώρα .Εάν δεν σε πετάξει deaktop η κανά bsod σε αυτό το διάστημα έχεις πολλές πιθανότητες να είσαι σταθερός.Εαν παίξεις και δεν έχεις θέμα πριν βάλεις τμ5 δες Ινφο για whea να δούμε εάν έχει βάλει όσο έπαιζες έτσι ώστε μην μπεις σε διαδικασία τμ5.

*Όσο και να φαίνεται αστείο το συγκεκριμένα game όπως και το bf στα σκάει στα μούτρα εάν έχεις θεμα

Για τωρα δυσκολα δεν το εχω και αγορασμενο το παιχνιδι θα τρεξω ομως οπως ειπες καμια ωρα ΤΜ5 να δω για errors και συνεχιζουμε. 

• Like 1

1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Για τωρα δυσκολα δεν το εχω και αγορασμενο το παιχνιδι θα τρεξω ομως οπως ειπες καμια ωρα ΤΜ5 να δω για errors και συνεχιζουμε. 

Μπες στο config του ΤΜ5 (το 1usmus προφίλ, το σωστό) και βάλε 30 κύκλους εκεί που έχει 3.

Load+exit. Μετά, boot σε safe mode και άσε το να τρέξει, θες κανένα 4ωρο τουλάχιστον με 32γιγα.

Πρέπει να το κάνεις κι αυτό.

• Like 1

2 minutes ago, Πέτρος said:

Μπες στο config του ΤΜ5 (το 1usmus προφίλ, το σωστό) και βάλε 30 κύκλους εκεί που έχει 3.

Load+exit. Μετά, boot σε safe mode και άσε το να τρέξει, θες κανένα 4ωρο τουλάχιστον με 32γιγα.

Πρέπει να το κάνεις κι αυτό.

Είσαι σκληρός .

Εγώ το τρέχω δέκα κύκλους σε win mode και από κει και πέρα  τεσταρω σε παιχνίδια και γενική χρήση και idle μέσα.Αν έχω όρεξη τρέχω και κάνα occt.

Εάν δεν έχω whea, reboot και είμαι σταθερός και δεν χάνω απόδοση δεν θα έχω ποτέ θέμα.Ετσι δλδ κάνω από τότε που άρχισα να ασχολούμαι και δεν είχα κάποιο θέμα 

2 ώρες πριν, azazil1190 είπε

Άσε να τρέξει ένα τμ5 τουλάχιστον 10 κύκλους για αρχή .Καμία ώρα Μαξ θα κάνει .

Για μένα τρέξε το usmus v3 να πάρεις μια πρώτη γεύση και να έχεις έναν μπουσουλα εάν στο βγάλει άνευ ερορς

Επίσης μετά από run του sotr κοίτα το ινφο για whea συνήθως εάν έχεις αστάθεια μετά το run του Μπεντς θα σου βγαζει whea

Το εχω 22 λεπτα ακομα cycle 1 λεει δεν παει στο 2 ενω εχει περασει τα τεστς ποσες φορες. Εχω το extreme anda που εχουν recommend it στο github.

Screenshot_1.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 minutes ago, Arkin said:

Το εχω 22 λεπτα ακομα cycle 1 λεει δεν παει στο 2 ενω εχει περασει τα τεστς ποσες φορες. Εχω το extreme anda που εχουν recommend it στο github.

Screenshot_1.png

Ναι ρε 3 κύκλους θα κάνει .Στον 3ο τελειώνει εάν θυμάμαι καλά το Άντα.θελει ωρίτσα να το βγάλει ανάλογα τις μνήμες ,το cpu και πόσα τεστ έχεις βάλει να κάνει στους τρείς κύκλους .

Το Anta extreme κατ εμε είναι πιο φτιαγμένο για ιντελ.

Στα ρύζια τρέχω usmus..

Στον ιντελ τα έχω δοκιμάσει ολα.Άντα ,ουσμους κ αμπσολουτ 

Επεξ/σία από azazil1190
  • Like 2

Ναι ρε 3 κύκλους θα κάνει .Στον 3ο τελειώνει εάν θυμάμαι καλά το Άντα.θελει ωρίτσα να το βγάλει ανάλογα τις μνήμες ,το cpu και πόσα τεστ έχεις βάλει να κάνει στους τρείς κύκλους .

Το Anta extreme κατ εμε είναι πιο φραγμένο για ιντελ.

Στα ρύζια τρέχω usmus.

Το καταλαβα ναι. Τρεχω usmus 18 λεπτα σε λιγο τελειωνει 3ος κυκλος. Καλα φαινονται γενικα ετσι? Εριξα πολυ καποια timings δεν νομιζω να περνει αλλο τα περισσοτερα ειναι στο extreme απο το github. Και το tcwl το εριξα αρκετα στο 12 ενω ελεγε -1 -2 απο tcl που ειναι 18.

Screenshot_2.png

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, Arkin said:

Το καταλαβα ναι. Τρεχω usmus 18 λεπτα σε λιγο τελειωνει 3ος κυκλος. Καλα φαινονται γενικα ετσι? Εριξα πολυ καποια timings δεν νομιζω να περνει αλλο τα περισσοτερα ειναι στο extreme απο το github. Και το tcwl το εριξα αρκετα στο 12 ενω ελεγε -1 -2 απο tcl που ειναι 18.

Screenshot_2.png

Μια χαρά είσαι εάν το βγάλει .

Για hynix καλά πήγανε.tcwl 12 και κάτω παίζουν συνήθως πιο εύκολα τα bdies.(ανάλογα την συχνότητα)

Εγώ στα 3733 το έχω τόσο .

Δεν δοκίμασα πιο χαμηλά δεν νομίζω να δώσει κάτι 

Επεξ/σία από azazil1190
  • Like 1

Μια χαρά είσαι εάν το βγάλει .

Για hynix καλά πήγανε.tcwl 12 και κάτω παίζουν συνήθως τα bdies

Ναι δεν περιμενα τοσο καλα. TCWL δεν δοκιμασα κατω απο 12 εβαλα 16 βαζω 14 βλεπω κομπλε βαζω 12 παλι κομπλε. Θα δοκιμασω 10 αυριο. Το rtfc στο 480 που το εβαλα με κρασερνε το tomb raider στο τελος του benchmark οποτε οριακα ηταν το πηγα 500 αν και δεν ειμαι 100% σιγουρος γιατι ειχα πειραξει και τα 2 scl στο 3 απο το 4 που τα εχω τωρα οποτε ισως πεφτει ακομα λιγο παλι δυσκολα ομως αφου στα 450 δεν μπουταρε. Απο εδω και περα αξιζει να ασχοληθω με συχνοτητα tras trc κτλ? 

Τελειωσε μολις

Screenshot_3.png

• Like 1

1 minute ago, Arkin said:

Ναι δεν περιμενα τοσο καλα. TCWL δεν δοκιμασα κατω απο 12 εβαλα 16 βαζω 14 βλεπω κομπλε βαζω 12 παλι κομπλε. Θα δοκιμασω 10 αυριο. Το rtfc στο 480 που το εβαλα με κρασερνε το tomb raider στο τελος του benchmark οποτε οριακα ηταν το πηγα 500 αν και δεν ειμαι 100% σιγουρος γιατι ειχα πειραξει και τα 2 scl στο 3 απο το 4 που τα εχω τωρα οποτε ισως πεφτει ακομα λιγο παλι δυσκολα ομως αφου στα 450 δεν μπουταρε. Απο εδω και περα αξιζει να ασχοληθω με συχνοτητα tras trc κτλ? 

Τελειωσε μολις

Screenshot_3.png

Με συχνότητα δες εάν μπουταρει στα 3733/1866 ,3800 if 1900 .Λογικά θα χρειαστεί να χαλαρώσεις τα timings . primary k secondary.Μπορει βέβαια να παίξουν και έτσι .Όλα θέλουν δοκιμές, πολλές δοκιμές.

Επίσης βάλε 10 κύκλους στο τμ5 στο usmus profile 

• Like 2

Με συχνότητα δες εάν μπουταρει στα 3733/1866 ,3800 if 1900 .Λογικά θα χρειαστεί να χαλαρώσεις τα timings . primary k secondary.Μπορει βέβαια να παίξουν και έτσι .Όλα θέλουν δοκιμές, πολλές δοκιμές.

Επίσης βάλε 10 κύκλους στο τμ5 στο usmus profile 

Αυριο με το καλο θα δοκιμασω 3733 αν και δυσκολα το βλεπω τα sub θα παιξουν τα κανονικα οπως 19 19 19 θα χρειαστουν σιγουρα χαλαρωμα οποτε παλι στα ιδια θα ερθουμε. Πριν που δοκιμασα 18 18 18 στα 3600 δεν μπουταρε οποτε ουτε στα 3733 19 19 19 βλεπω να μπουτερνει. Θα το τρεξω ναι ετρεξα μολις tomb raider bench με hwinfo μηδεν whea οποτε καλο ειναι και αυτο. 

Ποσο ακομα να δωσουν και αυτες οι ram

Screenshot-1.png

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...