Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

To TM5 παντως δε θα ελεγα πως ειναι ιδιαιτερα καλο στο να πιανει σφαλματα.

Το αφησα ενα 8ωρο ,10 κυκλους anta extreme και τελειωσε οκ, αλλα το Prime με Large FFTs βρηκε σφαλματα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

43 λεπτά πριν, Dantε είπε

To TM5 παντως δε θα ελεγα πως ειναι ιδιαιτερα καλο στο να πιανει σφαλματα.

Το αφησα ενα 8ωρο ,10 κυκλους anta extreme και τελειωσε οκ, αλλα το Prime με Large FFTs βρηκε σφαλματα...

Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Το ΤΜ5 βρίσκει σφάλματα στη RAM (timings, συχνότητες, Vdimm κτλ κτλ)

Το Prime Large FFT στρεσάρει τη CPU και τον IMC.

Αν π.χ. το Vsoc είναι κάπως χαμηλό δε θα φανεί στο TM5 αλλά στο Prime 95.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Το ΤΜ5 βρίσκει σφάλματα στη RAM (timings, συχνότητες, Vdimm κτλ κτλ)

Το Prime Large FFT στρεσάρει τη CPU και τον IMC.

Αν π.χ. το Vsoc είναι κάπως χαμηλό δε θα φανεί στο TM5 αλλά στο Prime 95.

Οταν ομως παιζω μονο με timings ,θεμα RAM δεν ειναι;

Η παιζει να κοτσαρω ενα timing και ενω η RAM το σηκωνει ,δυσανασχετει ο IMC και για αυτο πεταει σφαλμα στο Prime και στο ΤΜ5 οχι;

Επεξ/σία από Dantε
  • Like 1

28 λεπτά πριν, Dantε είπε

Η παιζει να κοτσαρω ενα timing και ενω η RAM το σηκωνει ,δυσανασχετει ο IMC και για αυτο πεταει σφαλμα στο Prime και στο ΤΜ5 οχι;

Μπορεί να συμβαίνει και αυτό. Κυρίως με το tRCDRD

1 λεπτό πριν, kkatzos είπε

Μπορεί να συμβαίνει και αυτό. Κυρίως με το tRCDRD

Το RD το εχω αφησει ησυχο καθως στο 20 μου εβγαζε σφαλματα. Οποτε το ανεβασα στο 21 και το αφησα και απο τοτε εχω τρεξει πολλα βραδια ΤΜ5 και Prime χωρις να βγαζει κατι. Γενικα τα tRP, tRC και tRDCWR κατεβαζω τωρα και τρεχω ΤΜ5, κατεβασμα παλι, Prime και μετα κατεβασμα ξανα, προκειμενου να κερδιζω και χρονο.

Τι να πω θα κανω ενα massive stability check με ΤΜ5 και Prime χωρις να αλλαξω timings για να τσεκαρω οτι το σημειο που βρισκομαι ειναι 100% σταθερο και να εχω ενα σημειο να γυρισω εαν προκυψει κατι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το καλύτερο τεστ είναι η καθημερινή χρήση και τα σενάρια συχνού πολυωρου gaming.Φυσικα και σεναρια idle σε amd cpu Για αυτό μετά από σεταρισμα έχω τον τεστερ τον γιο μου😆

Mου έχει τύχει σε ιντελ αλλά και αμδ στο παρελθόν να περνάω τα πάντα από στρες τεστς και σε gaming να με πετάξει στο ντεσκτοπ σε άσχετη στιγμή και μετά από μέρες  που συνήθως είναι σενάρια imc και περισσότερο ram oc.Με στοκ gpu

Επεξ/σία από azazil1190
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, azazil1190 είπε

Το καλύτερο τεστ είναι η καθημερινή χρήση και τα σενάρια συχνού πολυωρου gaming.Φυσικα και σεναρια idle σε amd cpu Για αυτό μετά από σεταρισμα έχω τον τεστερ τον γιο μου😆

Mου έχει τύχει σε ιντελ αλλά και αμδ στο παρελθόν να περνάω τα πάντα από στρες τεστς και σε gaming να με πετάξει στο ντεσκτοπ σε άσχετη στιγμή και μετά από μέρες  που συνήθως είναι σενάρια imc και περισσότερο ram oc.Με στοκ gpu

Γι'αυτό και δεν κάνω ποτέ Prime και Ycruncher τεστ κτλ κτλ.

ΤΜ5 μια ώρα και μετά BF2042, BF V (σε CPU limited φάση) αν για μια εβδομάδα με συνεχόμενα 3-ωρα δεν έχει προβλήματα τότε πραγματικά το θεωρώ σταθερό.

Επεξ/σία από kkatzos
  • Like 8

Για μνημες παντως, το Prime με εχει βγαλει ασπροπροσωπο απο εποχες intel haswell που κλοκαρα μνημες. Αν εχει περασει 3ωρο, τοτε ποτε δεν εχω φαει μπλε οθονη. Για αυτο και επιμενω με αυτο. 

Παντως πιστευω με συνδυασμο TM5+Prime ειμαι κατα 99,9% καλυμμενος. Και επειδη θελω 100% σταθεροτητα στο συστημα, για αυτο το κουραζω τοσο πολυ. Δε θα ηθελα σε κανα 10μερο να φαω στο ξεκαρφωτο καμια μπλε οθονη.

ZenTimings_Screenshot.png.1fa190ccb29875f84d1145bd8454edc9.png

Τα tRRDL, tWTRL,tRTP,tWR εχει νοημα να τα κατεβασω;

Τα δοκιμασα με 4,8,6,12 (τιμη για το καθενα με τη σειρα που τα εγραψα) και ετρεξα ενα Aida64 και ειδα ελαχιστη αυξηση (0,1-0,2ns) και καμια διαφορα σε Read-Writes.

Προσφερουν σε gaming κατι;

8 hours ago, Arkin said:

Για πειτε τα καλα παιδια του θεματος σφιγγουν καθολου οι παρακατω ram η δεν υπαρχει σωτηρια?

IMG-20230717-110316.jpg
IMG-20230717-110327.jpg
IMG-20230717-110341.jpg
Screenshot-1.png
Screenshot-4.png
IMG-20230717-110445.jpg

Screenshot-3.pngScreenshot-2.png

Σε παίρνει ελαφρά ανάλογα και πόσο τυχερός είσαι στα του κιτ.

3600 c18 ειναι σωστά?

• Like 2

23 ώρες πριν, Arkin είπε

Και όντως Γιάννη μια χαρά είναι οι 3200cl14 οι δικές μου είναι σαπιες και έχουμε παρόμοια fps άρα δεν περνει από ram λύθηκε το μυστήριο με το παιχνίδι.

Τι δεν παίρνει;

Στο Ghostwire, στη σκηνή που δοκιμάζαμε:

3200 15-15-15 XMP vs tuned 3933 16-17-16 = 19% διαφορά

23 ώρες πριν, Arkin είπε

Πειραξες και τα subtimings? Aν ναι τοτε καπου εκει κρυβετε το μυστικο σε ενα απο αυτα και δινει το boost

Προφανώς και πειράζεις sub-timings. Δίνουν από καλό έως τεράστιο boost ανάλογα τι κιτ είναι.

8 ώρες πριν, Arkin είπε

Για πειτε τα καλα παιδια του θεματος σφιγγουν καθολου οι παρακατω ram η δεν υπαρχει σωτηρια?

Δεν παίζουμε με screenshots από το bios. Κατέβασε το ZenTimings και να χρησιμοποιείς κάποιο παιχνίδι (π.χ. το bench του Shadow of the Tomb Raider ή του Far Cry 6 σε Ultra + RT 720p) για benchmark. Για κάθε μεγάλη αλλαγή που κάνεις πρέπει να τρέχεις και το bench για να βλέπει τι πήρες.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, azazil1190 είπε

Σε παίρνει ελαφρά ανάλογα και πόσο τυχερός είσαι στα του κιτ.

3600 c18 ειναι σωστά?

3600CL18 single όμως. Δεν έχω ιδέα τι να πειράξω από subtimings. 

2 ώρες πριν, kkatzos είπε

Τι δεν παίρνει;

Στο Ghostwire, στη σκηνή που δοκιμάζαμε:

3200 15-15-15 XMP vs tuned 3933 16-17-16 = 19% διαφορά

Προφανώς και πειράζεις sub-timings. Δίνουν από καλό έως τεράστιο boost ανάλογα τι κιτ είναι.

Δεν παίζουμε με screenshots από το bios. Κατέβασε το ZenTimings και να χρησιμοποιείς κάποιο παιχνίδι (π.χ. το bench του Shadow of the Tomb Raider ή του Far Cry 6 σε Ultra + RT 720p) για benchmark. Για κάθε μεγάλη αλλαγή που κάνεις πρέπει να τρέχεις και το bench για να βλέπει τι πήρες.

Λίγο αργότερα θα δώσω νούμερα από zen timings και θα εγκαταστήσω και shadow και μου λέτε τι να πειράξω και βλέπουμε. Κάποια subtimings είναι αρκετά υψηλά από εκεί ελπίζω να πάρουν οι μνήμες. Τεστάρω και ghostwire σε συγκεκριμένα σημεία μιας και αυτό περνει αρκετά όπως βλέπω από μνήμες. 

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...