Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

11 ώρες πριν, Steliosviper είπε

Με βάλατε στην πρίζα με αυτό το tPHYRDL. Η μόνη αλλαγή σε 2Τ για να πέσει 26. μικρές διαφορές σε εμένα.

Για δες αν μπορείς να έχεις GDM off + 1T + 26/26 βάζοντας CL=15 (15-15-30-45).

Λένε κάποιοι ότι με 1Τ + μονό CL πετυχαίνεις το 26/26.

Και ΑΝ δουλέψει τι διαφορές στην απόδοση στο AIDA θα έχεις άραγε.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά όσο και να έσφιξα δεν έβλεπα διάφορες ιδιαίτερες στα παιχνίδια.

Στα 3866 2Τ με σφικτά timings κέρδιζα αρκετά σε aida latency write/copy κτλ.έβγαζα τμ5 αλλά στα παιχνίδια έβλεπα λιγότερα lows-avg. Στο cp2077 στην ανάλυση μου τα low ήταν 85.

Οπότε έσφιξα τα secondary και αλλο στα 3733 1Τ και εδώ κλείνω . Δυστυχώς στα 3800 το κομμάτι μου είναι τρύπιο και δεν νομίζω να στρώσει με διαφορετικό bios.

Σε aida παίζω στα παρακάτω.

Και επίσης δύο τεστ σε cp2077 max out ,και τα δύο run ίδια σετινγκς απλά το δεύτερο run είναι με τέρμα σφικτά timings.(αυτά που είμαι τώρα δλδ)Μεχρι 101 lows έφτασε παρακαλώ το cpu.Με default nvpanel settings

*Το συγκεκριμένο σύστημα έχει win ίδια(τα 11 περασμένα πάνω στα 10) από εποχή ρύζι 3900χ 😁

IMG_20230708_120037.jpg

IMG_20230708_120005.jpg

IMG_20230708_115938.jpg

Επεξ/σία από azazil1190
  • Like 5

1 ώρα πριν, azazil1190 είπε

Και επίσης δύο τεστ σε cp2077 max out ,και τα δύο run ίδια σετινγκς απλά το δεύτερο run είναι με τέρμα σφικτά timings.(αυτά που είμαι τώρα δλδ)Μεχρι 101 lows έφτασε παρακαλώ το cpu.Με default nvpanel settings

Ξανατρέξε το τώρα (το CP2077) με το SMT fix για να δεις τι πραγματικά ψάρια πιάνεις ;)

Στο bench μπορεί να μην έχει μεγάλη διαφορά αλλά in-game σίγουρα έχει.

Στα 3866 2Τ με σφικτά timings κέρδιζα αρκετά σε aida latency write/copy κτλ.έβγαζα τμ5 αλλά στα παιχνίδια έβλεπα λιγότερα lows-avg. Στο cp2077 στην ανάλυση μου τα low ήταν 85.

Μάλλον είχες WHEA ή ήσουν στο όριο και έκανε throttling.

1 hour ago, kkatzos said:

Ξανατρέξε το τώρα (το CP2077) με το SMT fix για να δεις τι πραγματικά ψάρια πιάνεις ;)

Στο bench μπορεί να μην έχει μεγάλη διαφορά αλλά in-game σίγουρα έχει.

Μάλλον είχες WHEA ή ήσουν στο όριο και έκανε throttling.

Νόμιζα με το τελευταίο update ότι το έφτιαξαν στην απόδοση..

Στα 3866 με 2Τ δεν είχα whea σε ινφο τουλάχιστον αλλά έπαιζα πολύ πιο χαλαρά σε timings.

Καλά δεν παίζει να ασχοληθώ άλλο έτσι και αλλιώς στα παιχνίδια δεν βλέπω και κάποια δραματική διαφορά ώστε να ασχοληθώ και άλλο.Οσο μπορω έφτιαξα τα lows και μείωσα το μπουκάλι που είχα με τον 5950χ.

Εδώ του έβαλα του μικρού τον 3δ να  τον κόβει λιγότερο από  τον 5950 και ο τύπος δεν παίζει τπτ άλλο πέρα από stumble guys και κάτι τετοια😆

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, kkatzos είπε

Για δες αν μπορείς να έχεις GDM off + 1T + 26/26 βάζοντας CL=15 (15-15-30-45).

Λένε κάποιοι ότι με 1Τ + μονό CL πετυχαίνεις το 26/26.

Και ΑΝ δουλέψει τι διαφορές στην απόδοση στο AIDA θα έχεις άραγε.

δούλεψε. Άλλαξα μόνο το tCL σε 15

image.jpeg.3c40ac511a89abfe0f8db0c502570cc7.jpeg

Επεξ/σία από Steliosviper
  • Like 3

4 λεπτά πριν, Steliosviper είπε

δούλεψε. Άλλαξα μόνο το tCL σε 15

Εγώ θα το άφηνα έτσι.

Και καλύτερο (οριακά) latency και σε bandwidth είναι καλύτερο από το CL14 + 2T και χαμηλότερη τάση χρειάζεσαι.

• Like 1

3 ώρες πριν, kkatzos είπε

Εγώ θα το άφηνα έτσι.

Και καλύτερο (οριακά) latency και σε bandwidth είναι καλύτερο από το CL14 + 2T και χαμηλότερη τάση χρειάζεσαι.

Ναι θα μείνει έτσι. Θα δοκιμάσω και σε παιχνίδια να δω αν έχει διαφορά. Ίσως με 15 χρειάζεται και λιγότερο ρεύμα τώρα. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 08/07/2023 at 12:13, azazil1190 said:

Τελικά όσο και να έσφιξα δεν έβλεπα διάφορες ιδιαίτερες στα παιχνίδια.

Οπότε έσφιξα τα secondary και αλλο στα 3733 1Τ και εδώ κλείνω . Δυστυχώς στα 3800 το κομμάτι μου είναι τρύπιο και δεν νομίζω να στρώσει με διαφορετικό bios.

Σε aida παίζω στα παρακάτω.

*Το συγκεκριμένο σύστημα έχει win ίδια(τα 11 περασμένα πάνω στα 10) από εποχή ρύζι 3900χ 😁

IMG_20230708_120037.jpg

IMG_20230708_120005.jpg

IMG_20230708_115938.jpg

5800χ3δ Vs το αλλο σύστημα μου 13900κf uv/oc 8000 c36 rams κουρδισμενες .( Daily stable)

Gpu τα ίδια ρολόγια oc και οι δύο. Καστομ ανάλυση στον 13900 γιατί είναι σε tv 4k το σύστημα ( δεν ξέρω εάν κόβει αυτό)

Αφού καταφέρνει το σκατό και πιάνει 13900 στο cp2077 είναι δυνατά τσιπακια οι 3δ.Οκ σε αλλά παιχνίδια είναι πίσω αλλά για την τιμή τους είναι σούπερ για κάποιον που έχει am4 πλατφόρμα και δεν θέλει να πάει σε νέα .

Επίσης από ότι φαίνεται η 1.63 έκδοση του παιχνιδιού λύνει τα θέματα στους amd cpus εάν πάρουμε σαν κριτήριο το Μπεντς.

IMG_20230709_162102.jpg

Επεξ/σία από azazil1190
  • Like 6

14 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

5800χ3δ Vs το αλλο σύστημα μου 13900κf uv/oc 8000 c36 rams κουρδισμενες .( Daily stable)

Gpu τα ίδια ρολόγια oc και οι δύο. Καστομ ανάλυση στον 13900 γιατί είναι σε tv 4k το σύστημα ( δεν ξέρω εάν κόβει αυτό)

Αφού καταφέρνει το σκατό και πιάνει 13900 στο cp2077 είναι δυνατά τσιπακια οι 3δ.Οκ σε αλλά παιχνίδια είναι πίσω αλλά για την τιμή τους είναι σούπερ για κάποιον που έχει am4 πλατφόρμα και δεν θέλει να πάει σε νέα .

Μην τα λες αυτά και στεναχωρείς τους strawman/pirmen/alexandroskle κτλ κτλ

:lol:

Του εκανες καλο tuning του 3D. Ίσως χαμηλότερη συχνότητα + πιο σφικτά timings να είναι καλύτερα για τον 3D.

19 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Επίσης από ότι φαίνεται η 1.63 έκδοση του παιχνιδιού λύνει τα θέματα στους amd cpus εάν πάρουμε σαν κριτήριο το Μπεντς.

Δεν το εχουν φτιάξει.

Απλά στο bench ίσως να επαρκούν τα 8 threads

IMG_20230709_162102.jpg

Αυτά μας δείχνεις και δεν ξέρω αν πρέπει να πάω σε αμ5 από την αρχή (με 7700, για να μπει κάποια στιγμή ο τελευταίος υποστηριζομενος) και βλέπουμε για καρτα (δεν σκίζω και τα βρακιά μου για αυτή τη γενιά σε κανέναν) ή να κοτσαρω 58003δ και 32γιγα μνήμη στο χ370 και με τα ρέστα κάρτα τώρα.

1 hour ago, Πέτρος said:

Αυτά μας δείχνεις και δεν ξέρω αν πρέπει να πάω σε αμ5 από την αρχή (με 7700, για να μπει κάποια στιγμή ο τελευταίος υποστηριζομενος) και βλέπουμε για καρτα (δεν σκίζω και τα βρακιά μου για αυτή τη γενιά σε κανέναν) ή να κοτσαρω 58003δ και 32γιγα μνήμη στο χ370 και με τα ρέστα κάρτα τώρα.

Πιστεύω καλύτερα είναι να πας σε am5 όταν πέσουν και άλλο οι τιμές στις μητρικές .Είναι πολύ ακριβές ακόμα χωρίς λόγο. Τουλάχιστον αυτές που κοιτάω εγώ (χ670 hero ξέρω από τις τοπ και είναι future proof αλλά...)Με έναν 5800χ3δ κάνεις δουλειά και αν παίζεις μια στο τόσο κανά game.Εγω ήθελα να βάλω στον μικρό έναν 7800χ3δ για αυτό και πούλησα τον 5950χ ώστε να αρχίσω να διώχνω τα αμ4 αλλά μου την γύρισε και δεν πολύ παίζει στο pc .Οπότε είπα τσάμπα χρήματα θα δώσω .Τι ήταν το πιο δυνατό να μπει επάνω στην μητρική και να δουλέψει καλύτερα την 4090? Έτσι βρήκα ευκαιρία τον 5800χ 3δ και τον κοτσαρα.Καποια στιγμή εάν αρχίσει να ξανα παίζει στο pc θα την κάνω την κίνηση.Ετσι και αλλιώς την 4090 θα την κρατήσει ακόμα και όταν βγουν οι νέες.

1 λεπτό πριν, azazil1190 είπε

Πιστεύω καλύτερα είναι να πας σε am5 όταν πέσουν και άλλο οι τιμές στις μητρικές .Είναι πολύ ακριβές ακόμα χωρίς λόγο. Τουλάχιστον αυτές που κοιτάω εγώ (χ670 hero ξέρω από τις τοπ και είναι future proof αλλά...)Με έναν 5800χ3δ κάνεις δουλειά και αν παίζεις μια στο τόσο κανά game.Εγω ήθελα να βάλω στον μικρό έναν 7800χ3δ για αυτό και πούλησα τον 5950χ ώστε να αρχίσω να διώχνω τα αμ4 αλλά μου την γύρισε και δεν πολύ παίζει στο pc .Οπότε είπα τσάμπα χρήματα θα δώσω .Τι ήταν το πιο δυνατό να μπει επάνω στην μητρική και να δουλέψει καλύτερα την 4090? Έτσι βρήκα ευκαιρία τον 5800χ 3δ και τον κοτσαρα.Καποια στιγμή εάν αρχίσει να ξανα παίζει στο pc θα την κάνω την κίνηση.Ετσι και αλλιώς την 4090 θα την κρατήσει ακόμα και όταν βγουν οι νέες.

Με ένα 250ρι αυτή τη στιγμή έχω ήδη τα πάντα που κοιτάζω σε μητρική (650, το "μεγάλο") και σε 2 μήνες θα έχει πέσει κανένα 30ρι.

Οι μνήμες λογικά θα είναι κάτω από 150, για 32χ6200/30 (ίσως ακόμα πιο κάτω, με τις 7000+ να βγαίνουν με την οκκά, πια).

Να δούμε με επεξεργαστή και κάρτα τι θα γίνει.

• Like 1

3 hours ago, kkatzos said:

Μην τα λες αυτά και στεναχωρείς τους strawman/pirmen/alexandroskle κτλ κτλ

:lol:

Του εκανες καλο tuning του 3D. Ίσως χαμηλότερη συχνότητα + πιο σφικτά timings να είναι καλύτερα για τον 3D.

Δεν το εχουν φτιάξει.

Απλά στο bench ίσως να επαρκούν τα 8 threads

Εντάξει μωρέ στο συγκεκριμένο πάει καλά σε άλλα πάει καλύτερα ο 13900.

Πάντως είναι vfm εάν τον συγκρίνεις με το κόστος που θέλουν οι νέες πλατφόρμες κ cpus και είναι μια καλή λύση όπως είπα και στον Πέτρο μέχρι να κάνεις μετάβαση.Οποιος έχει κάψα και τα φράγκα φυσικά πάει σε νέα πλατφόρμα είτε ιντελ είτε amd.Αν έφτιαχνα από αρχή το σύστημα θα πήγαινα σε 7800/7950 3d πάντως.

Και θα έδινα στον μικρό τον 13900😋

13 minutes ago, Πέτρος said:

Με ένα 250ρι αυτή τη στιγμή έχω ήδη τα πάντα που κοιτάζω σε μητρική (650, το "μεγάλο") και σε 2 μήνες θα έχει πέσει κανένα 30ρι.

Οι μνήμες λογικά θα είναι κάτω από 150, για 32χ6200/30 (ίσως ακόμα πιο κάτω, με τις 7000+ να βγαίνουν με την οκκά, πια).

Να δούμε με επεξεργαστή και κάρτα τι θα γίνει.

Εγώ είχα τις μνήμες (7200 teamgroup) στην άκρη για αμ5 αλλά τις πούλησα αφού έμεινα αμ4.

Ήθελα ακριβή μητρική για πιο fp ψυχολογικά είναι αυτά και είχα φάει κόλλημα με την asus.Γενικα έχω κόλλημα με τις asus γιατί μου αρέσει και έχω μάθει το μενού του bios τους.

Τώρα στην περίπτωση σου θα κοίταγα για 7800χ3δ που έχει αρχίσει να πέφτει σε τιμή και από χειμώνα κοιτάς για κάρτα .Από μόνος του ο 3δ θα σου δώσει καλό μπούστ με την κάρτα που έχεις τώρα.

• Like 1

2 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Όσο περιμένεις κερδισμένος είσαι.....οι ddr5 ακόμα τρίχες προσφέρουν....ο 5800Χ3D με 32gb ram παίζει μπάλα με 7000series (non 3d) ανετακι....

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...