azazil1190 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 2 minutes ago, ultraex2003 said: Μπορεί να φταίει και το βίος σε μενα με την Χ570 είχε θέματα με κάποια βίος σε θέματα με μνήμες boot αστάθεια κλπ τώρα παίζω με 1.2.07? Σταθερός και ψηλά στα 2000 fclk Νικ έχεις περάσει τελευταίους chipset? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Μόλις τώρα, azazil1190 είπε Νικ έχεις περάσει τελευταίους chipset? Όχι δε περνάω ποτέ chipset ότι βάζουν τα win 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
azazil1190 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Just now, ultraex2003 said: Όχι δε περνάω ποτέ chipset ότι βάζουν τα win Θα δοκιμάσω να τους κάνω uninstall γιατί νομίζω οι τελευταίοι κόβουν απόδοση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, azazil1190 είπε Θα δοκιμάσω να τους κάνω uninstall γιατί νομίζω οι τελευταίοι κόβουν απόδοση Ποτέ δεν έχασα από chipset απόδοση ερωτηση τι σας αναφερει στο hwinfo 64 και στο gpu-z σε idle παντα ....εχω 6700 xt Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2023 από ultraex2003 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 27 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε ερωτηση τι σας αναφερει στο hwinfo 64 και στο gpu-z σε idle παντα ....εχω 6700 xt Tα ίδια ακριβώς βλέπω, είτε σε idle είτε σε φορτίο, δεν αλλάζει η ένδειξη (6700Χτ επίσης, 23.4.3 οδηγοί). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) το αναφερω για το mismatch οσοι ψαχνεται μηπως και βοηθησω στο δικο μου παντα συστημα με αυτα τα timmings και ρευματα οπως φαινεται στο σκρινακι μου ξεκινωντας απο τα 3600 και 3666 εχω κανονικα 26 αρι TPHYRDL και CR1 στις μνημες μολις ανεβω ποιο πανω 3733 /3800 αν δε βαλω CR2 στις μνημες δεν πεφτω στο 26 και τιποτα αλλο δεν μου αλλαζει το 28αρι με καμμια αλλη ρυθμιση και εχω δοκιμασει τα παντα ολα αν θελεται κατι να τρεξω με καποιο timming εως τα 2000 ευχαριστως Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2023 από ultraex2003 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, xartemporas είπε Aυτό ήθελα να ρωτήσω και εγώ, αν δεν έχει ουσιαστικη διαφορά στην απόδοση και δε βγάλω άκρη με τις αλλαγές που θα δοκιμάσω... Η λογική είναι διαφορετική. Πρώτα επιδιώκουμε να έχουμε σε μια καλή/αποδεκτή συχνότητα tPHYRDL 26 και στα δύο DIMMs και μετά σφίγγουμε ή ανεβάζουμε συχνοτητα. Το 26/26 δε χρειάζεται υψηλότερη τάση σε τίποτα, εκτός ίσως από το VDDP στις υψηλότερες συχνότητες. 51 λεπτά πριν, xartemporas είπε να το αφήσω ως έχει. Καλύτερες επιδόσεις θα έχεις με ένα κλικ κάτω σε συχνότητα + 26/26. Και χαμηλότερες τάσεις σε Vsoc, Vdimm, VDDG κτλ κτλ. Ή ίδιες τάσεις αλλά καλύτερες επιδόσεις με GDM off + 2T στην ίδια συχνότητα. 59 λεπτά πριν, chrisde είπε Εν τέλει όμως αν κάποιος μπορεί να διαφωτίσει σχετικά με το penalty του mismatch; Σε non-3D είναι ανάμεσα 1 και 1,5 ns που είναι σεβαστή διαφορά. Σε X3D δεν ξέρω. 2 ώρες πριν, xartemporas είπε Θα το τσεκάρω μετά. Mε GDM off + 2T θα έχω performance hit ? Επίσης κάπου διάβασα οτι εκτός από το VDDP , πρέπει να δοκιμάσω αλλαγές και στα ProcODT, vSOC. 100 δοκιμές έχω κάνει και μόνο GDM, 1T/2T και CLDO_VDDP είδα να επηρεάζουν το tPHYRDL. Απλά είναι κάποιοι συνδυασμοί που σε κάποια συστηματα επίσης έχουν κάποιο αποτέλεσμα. Τουλάχιστον έτσι λένε στο web. Π.χ. GDM off + 1Τ + μονό CL πιο πιθανό να έχει χαμηλότερο tPHYRDL από GDM off + 1T + ζυγό CL. Σε αυτό που ρωτάς: Με GDM off + 2T + 26/26 θα έχεις πολύ μικρότερο hit από 28/28 ή από mismatch 26/28 στο tPHYRDL + GDM on + 1T. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2023 από kkatzos 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Tα ίδια ακριβώς βλέπω, είτε σε idle είτε σε φορτίο, δεν αλλάζει η ένδειξη (6700Χτ επίσης, 23.4.3 οδηγοί). πετρο δε θα επρεπε σε run η στο διαγνωστικο render test του gpu-z να παει 16Χ4.0 επισης το pci link speed δε θα επρεπε να αλλαζει οταν παιζω σε min - average -max - αυτο μενει ιδιο 8Χ gt/s χαχαχα δουλεια δεν εχω ψαχνω για κουσουρι !!!!!!!!!! Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2023 από ultraex2003 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dantε Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 2 λεπτά πριν, kkatzos είπε Η λογική είναι διαφορετική. Πρώτα επιδιώκουμε να έχουμε σε μια καλή/αποδεκτή συχνότητα tPHYRDL 26 και στα δύο DIMMs και μετά σφίγγουμε ή ανεβάζουμε συχνοτητα. Το 26/26 δε χρειάζεται υψηλότερη τάση σε τίποτα, εκτός ίσως από το VDDP στις υψηλότερες συχνότητες. Καλύτερες επιδόσεις θα έχεις με ένα κλικ κάτω σε συχνότητα + 26/26. Και χαμηλότερες τάσεις σε Vsoc, Vdimm, VDDG κτλ κτλ. Σε non-3D είναι ανάμεσα 1 και 1,5 ns που είναι σεβαστή διαφορά. Σε X3D δεν ξέρω. 100 δοκιμές έχω κάνει και μόνο GDM, 1T/2T και CLDO_VDDP είδα να επηρεάζουν το tPHYRDL. Απλά είναι κάποιοι συνδυασμοί που σε κάποια συστηματα επίσης έχουν κάποιο αποτέλεσμα. Τουλάχιστον έτσι λένε στο web. Π.χ. GDM off + 1Τ + μονό CL πιο πιθανό να έχει χαμηλότερο tPHYRDL από GDM off + 1T + ζυγό CL. Σε αυτό που ρωτάς: Με GDM off + 2T + 26/26 θα έχεις πολύ μικρότερο hit από 28/28 ή από mismatch 26/28 στο tPHYRDL. Να συμπληρώσω κατι. Και το tCL σε καποιες περιπτωσεις επηρεαζει το tPHYRDL. Πχ σε μενα στα 4000 και 2Τ , σε tCL 16 & 18 ειχε 26. Αλλα στο tCL 17 αρνουταν να παει 26 και πηγαινε 28, οτι και να εκανα. Ετρεξα τεστ και ειχα τρελο penalty (σχεδον 4 ns) οποτε μιας και το tCL 16 δε μου ειναι σταθερο, το αφησα 18. Ειχε αναφερθει και εδω παλαιοτερα οτι μονό tCL μπορει να δημιουργησει προβληματα στο tPHYRDL. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 13 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε πετρο δε θα επρεπε σε run η στο διαγνωστικο render test του gpu-z να παει 16Χ4.0 επισης το pci link speed δε θα επρεπε να αλλαζει οταν παιζω σε min - average -max - αυτο μενει ιδιο 8Χ gt/s χαχαχα δουλεια δεν εχω ψαχνω για κουσουρι !!!!!!!!!! Σε εσένα θα έπρεπε να αλλάζει, ναι. Σε εμένα, με Χ370 που έχω μόνο PCIXgen3 είναι λογικό να μένει όπως είναι σε φορτίο. Σε idle, όμως, θα έπρεπε να πέφτουμε και οι δύο σε 16x 1.1 ή 16x 2.0, αν θυμάμαι σωστά (εκτός κι αν αυτό ίσχυε σε παλιότερες γενιές καρτών μόνο). Αντίστοιχα ισχύει και για το Link speed. Μου το έκανε κάποιες φορές στη Vega, ανάλογα την έκδοση οδηγών, να μένει τερματισμένο. Αντίστοιχα, από πρόβλημα BIOS κάποια στιγμή maxαρα σε 8x. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Σε εσένα θα έπρεπε να αλλάζει, ναι. Σε εμένα, με Χ370 που έχω μόνο PCIXgen3 είναι λογικό να μένει όπως είναι σε φορτίο. Σε idle, όμως, θα έπρεπε να πέφτουμε και οι δύο σε 16x 1.1 ή 16x 2.0, αν θυμάμαι σωστά (εκτός κι αν αυτό ίσχυε σε παλιότερες γενιές καρτών μόνο). Αντίστοιχα ισχύει και για το Link speed. Μου το έκανε κάποιες φορές στη Vega, ανάλογα την έκδοση οδηγών, να μένει τερματισμένο. Αντίστοιχα, από πρόβλημα BIOS κάποια στιγμή maxαρα σε 8x. Αρα υπάρχει πρόβλημα Ερώτηση έχω 3 δίσκους σατα και 1 nvme pci 3.0 970 samsung στο 1ο σλοτ λες να κόβουν αυτα; Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2023 από ultraex2003 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 7 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε Αρα υπάρχει πρόβλημα Ερώτηση έχω 3 δίσκους σατα και 1 nvme pci 3.0 970 samsung στο 1ο σλοτ λες να κόβουν αυτα; Οι sata σίγουρα όχι, δεν δημιουργούν θέμα. Έναν nvme έχω κι εγώ, η μητρική μου αναφέρει πως δεν επηρεάζει. Δες το manual σου, αλλά σε Χ570 το βλέπω δύσκολο να μην το σηκώνει. Πιο πιθανό είναι να είναι λάθος report ή θέμα οδηγών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xartemporas Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 23 hours ago, xartemporas said: 5800x3d -30 all cores - G-Skill Ripjaws V 32GB(3200 14) @ 3800 16 Win11 Pro Με GDM OFF και CR 2Τ οντως καταφερα και το εκανα 26/26 το tPHYRDL αλλα δεν ειδα καμια ουσιαστικη διαφορα στο latency.. Το μονο που επηρρεαστηκε ελαχιστα(προς το χειροτερο) ειναι το Read speed : Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2023 από xartemporas 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrisde Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Λοιπόν να και τα δικά μου με mismatch: Με αυτά έχω: Με Gdm disable, 2Τ και tPHYRDL=26/both: Θεωρώ ότι η διαφορά είναι ανάξια λόγου εκτός και αν χάνω κάτι. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas123pao Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 3 ώρες πριν, ultraex2003 είπε Μπορεί να φταίει και το βίος σε μενα με την Χ570 είχε θέματα με κάποια βίος σε θέματα με μνήμες boot αστάθεια κλπ τώρα παίζω με 1.2.07? Σταθερός και ψηλά στα 2000 fclk Αυτό που παρατήρησα είναι ότι στην b450 tomahawk είχα agesa 1.2.0.7 ενώ στην asus b550 έχω 1.2.0.8. Να δοκιμάσω παλαιότερο BIOS άραγε?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα