Dantε Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 36 λεπτά πριν, nickk0kkav είπε Δοκιμασε cl 17, tcwl 16 βεβαια ΚΑΙ tRDWR 9 ή και μεγαλυτερο Με 8 δε προκειται να κανεις boot ΠΟΤΕ . Το ειχα γραψει κ πριν λιγες μερες παλι δε θυμαμαι για ποιον φιλο για cl 15. Με μονο cl ΠΑΝΤΑ πρεπει το trdwr να παει +1 γιατι παιζει ενας περιεργος τυπος με το cl και το tcwl (που ειναι παντα ζυγο φυσικα ) . Να το γραψω κ πιο αναλυτικα τωρα που το βρηκα Ουσιαστικα επειδη το cl ειναι μονο και το tcwl ζυγο (παντα) cl - tcwl = 1 Trdwr = 7 + 1 + διαφορα cl / tcwl Αρα εχουμε tRDWR = 7 + 1 + 1 = 9 σαν ελαχιστο. Απλα και μονο επειδη το CL ειναι μονο . Δηλαδη αν ειχες CL = tcwl = 14 το trdwr θα ηταν 8 δηλαδη κ 12 ή και 8 να ηταν το cl που λεει ο λογος παντα το trdwr θα ηταν 8 . Μη σκεφτεσαι αφου με cl 16 πχ το βαζω 8 γιατι με cl 17 να το χαλαρωσω δε παει ετσι . Συμβαινει παντα στα μονα cl . Σε μενα νομιζω το ειχες γραψει αλλα μεσα στη πληροφορια με τοσους οδηγους που εχω διαβασει αυτες τις μερες, το ξεχασα Οντως επαιξε με tRDWR=9 (Αν και ειμαι 90% σιγουρος οτι ειχα δοκιμασει και 9 και δεν ειχε παιξει.Τι να πω,αφου δουλευει τωρα..). Αν και συμφωνα με αυτα που μου εβαλες,για 4000 απο οτι καταλαβαινω, 10 επρεπε να το εχω. Το δοκιμασα και το 10 αλλα αφου παιζει με 9, το αφηνω ετσι. Το tWRRD δεν εχω καταλαβει ιδιαιτερα ποσο πρεπει να το εχω. Το αφηνω 2 προς το παρον. Το θεμα ειναι οτι παλι μου γυρισε το tPHYRDL σε 28. Εδωσα και VDDP μεχρι 1,05 αλλα δεν αλλαξε κατι... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 το ποιο σταθερο-καλυτερο μου αποτελεσμα βγηκε με HYDRA 1.2F 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xartemporas Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 5800x3d -30 all cores - G-Skill Ripjaws V 32GB(3200 14) @ 3800 16 Win11 Pro Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2023 από xartemporas 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 5 ώρες πριν, xartemporas είπε 5800x3d -30 all cores - G-Skill Ripjaws V 32GB(3200 14) @ 3800 16 tPHYRDL mismatch έχεις λογικά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xartemporas Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 1 minute ago, kkatzos said: tPHYRDL mismatch έχεις λογικά. Πως θα μπορουσε να διορθωθει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas123pao Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Προσφατα αλλαξα μητρική απο b450 tomahawk και πήγα σε asus b550 α gaming. Το θέμα είναι ότι στην β450 έπαιζα στα 3800 με GDM off και 2Τ ενώ σε αυτήν δεν κάνει κάν ποστ όταν βάζω GDM off ούτε καν στα 3600. Φταίει η μητρική? Μπορώ να δοκιμάσω κάτι? Να το αφήσω έτσι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
azazil1190 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Με μόλις 68w.... voila! Τέλος μέ τα τεστακια κ τα μπεντς. 11 hours ago, xartemporas said: Πως θα μπορουσε να διορθωθει? Δοκίμασε να ανεβάσεις vddp και εάν δεν...δοκίμασε λίγο να χαλαρώσεις κάποια timings.Εγω αλλάζοντας ένα δύο από τα primarys το είχα φέρει στα 26/26(όταν το είχα στα 3866 Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2023 από azazil1190 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 11 ώρες πριν, xartemporas είπε Πως θα μπορουσε να διορθωθει? Για αρχή ελέγχεις ΑΝ έχεις mismatch. Κάτω στο ZenTimings επιλέγεις και τα δύο DIMMs και βλέπεις αν και στα δύο έχεις tPHYRDL = 26. Αν στο ένα είναι 28 έχεις mismatch και αφού έχεις ήδη πολύ υψηλό VDDP θα φτιάξει μόνο αν, από GDM on + 1T που είσαι τώρα, το γυρίσεις σε GDM off + 2T. 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrisde Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, kkatzos είπε Για αρχή ελέγχεις ΑΝ έχεις mismatch. Κάτω στο ZenTimings επιλέγεις και τα δύο DIMMs και βλέπεις αν και στα δύο έχεις tPHYRDL = 26. Αν στο ένα είναι 28 έχεις mismatch και αφού έχεις ήδη πολύ υψηλό VDDP θα φτιάξει μόνο αν, από GDM on + 1T που είσαι τώρα, το γυρίσεις σε GDM off + 2T. Επί της ουσίας, το penalty του mismatch ποιο είναι; Οκ λίγο μεγαλύτερο latency, πόσο περίπου αλήθεια; Κάτι άλλο; Πρακτικά υπάρχει κάποια απώλεια; Ρωτάω γιατί έχω mismatch και δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό. GDM off και 2Τ δεν πάει με τίποτα, έχω μπλε οθόνες και reboots. Έχω δοκιμάσει ρεύματα, χαλαρότερα timings, διάφορα Procodt κτλ και Dvrstr, τζίφος. Τι χάνω εν τέλει; Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2023 από chrisde 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xartemporas Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, kkatzos said: Για αρχή ελέγχεις ΑΝ έχεις mismatch. Κάτω στο ZenTimings επιλέγεις και τα δύο DIMMs και βλέπεις αν και στα δύο έχεις tPHYRDL = 26. Αν στο ένα είναι 28 έχεις mismatch και αφού έχεις ήδη πολύ υψηλό VDDP θα φτιάξει μόνο αν, από GDM on + 1T που είσαι τώρα, το γυρίσεις σε GDM off + 2T. Θα το τσεκάρω μετά. Mε GDM off + 2T θα έχω performance hit ? Επίσης κάπου διάβασα οτι εκτός από το VDDP , πρέπει να δοκιμάσω αλλαγές και στα ProcODT, vSOC. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2023 από xartemporas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
azazil1190 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 50 minutes ago, chrisde said: Επί της ουσίας, το penalty του mismatch ποιο είναι; Οκ λίγο μεγαλύτερο latency, πόσο περίπου αλήθεια; Κάτι άλλο; Πρακτικά υπάρχει κάποια απώλεια; Ρωτάω γιατί έχω mismatch και δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό. GDM off και 2Τ δεν πάει με τίποτα, έχω μπλε οθόνες και reboots. Έχω δοκιμάσει ρεύματα, χαλαρότερα timings, διάφορα Procodt κτλ και Dvrstr, τζίφος. Τι χάνω εν τέλει; Για μένα βάλε ένα καλό xmp 3600 c14 φλατ. Gdm disable 1T Τράβα ένα -30 all core cpu και άραξε . Δεν βλέπω τρελές διάφορες όπως στους απλούς 5000 που εκεί αξίζει να ασχοληθείς σοβαρά με μνήμες ώστε να πάρεις την απόδοαη που λείπει.(μιλάμε για αναλύσεις μέχρι 1440π) Ο 5800χ3δ είναι έτοιμος out of the box. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2023 από azazil1190 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrisde Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 24 λεπτά πριν, azazil1190 είπε Για μένα βάλε ένα καλό xmp 3600 c14 φλατ. Gdm disable 1T Τράβα ένα -30 all core cpu και άραξε . Δεν βλέπω τρελές διάφορες όπως στους απλούς 5000 που εκεί αξίζει να ασχοληθείς σοβαρά με μνήμες ώστε να πάρεις την απόδοαη που λείπει.(μιλάμε για αναλύσεις μέχρι 1440π) Ο 5800χ3δ είναι έτοιμος out of the box. Λες καλύτερα σφιχτά timings από μεγαλύτερη συχνότητα, αρκεί να είναι gdm disable και tPHYRDL = 26 σε όλα; Θα το δοκιμάσω και αυτό, αν και είχα διαβάσει ότι οι 3d οφελούνται περίσσότερο από τη συχνότητα. Εν τέλει όμως αν κάποιος μπορεί να διαφωτίσει σχετικά με το penalty του mismatch; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 14 ώρες πριν, kostas123pao είπε Προσφατα αλλαξα μητρική απο b450 tomahawk και πήγα σε asus b550 α gaming. Το θέμα είναι ότι στην β450 έπαιζα στα 3800 με GDM off και 2Τ ενώ σε αυτήν δεν κάνει κάν ποστ όταν βάζω GDM off ούτε καν στα 3600. Φταίει η μητρική? Μπορώ να δοκιμάσω κάτι? Να το αφήσω έτσι? Μπορεί να φταίει και το βίος σε μενα με την Χ570 είχε θέματα με κάποια βίος σε θέματα με μνήμες boot αστάθεια κλπ τώρα παίζω με 1.2.07? Σταθερός και ψηλά στα 2000 fclk Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
azazil1190 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 2 minutes ago, chrisde said: Λες καλύτερα σφιχτά timings από μεγαλύτερη συχνότητα, αρκεί να είναι gdm disable και tPHYRDL = 26 σε όλα; Θα το δοκιμάσω και αυτό, αν και είχα διαβάσει ότι οι 3d οφελούνται περίσσότερο από τη συχνότητα. Εν τέλει όμως αν κάποιος μπορεί να διαφωτίσει σχετικά με το penalty του mismatch; Όχι λέω ακόμα χειρότερα απλά ένα δυνατό xmp από το να σπας τα @@ σε περίπτωση που δεν πάει το τσιπ. Η το πουλάς και δοκιμάζεις την τύχη σου με άλλο cpu.Στα των μνημών είχα διαβάσει και εγώ ότι καλύτερα παίζουν σε υψηλότερη συχνότητα. Βέβαια στα 3866 που δοκίμασα με 16αρια είχα χειρότερα αποτελέσματα από ότι 3733 με σφικτά timings.Μιλαω για σενάρια gaming.Η αλήθεια είναι ότι δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα να δω στα 3866 .Έβγαλα ένα τμ5 και το παράτησα .Κάποια στιγμή ίσως ασχοληθώ για 3866+ αν μου έρθει η όρεξη.(Μπορεί να μην έρθει και ποτέ και να πάω σε έναν 7800χ3δ που είναι στα άμεσα πλάνα) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xartemporas Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 6 minutes ago, chrisde said: Εν τέλει όμως αν κάποιος μπορεί να διαφωτίσει σχετικά με το penalty του mismatch; Aυτό ήθελα να ρωτήσω και εγώ, αν δεν έχει ουσιαστικη διαφορά στην απόδοση και δε βγάλω άκρη με τις αλλαγές που θα δοκιμάσω, να το αφήσω ως έχει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα