Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 27/06/2023 at 21:02, Πέτρος said:

Όχι απλά ξεράθηκε, βγήκε σε λωρίδες σα να βγάζεις φλοιό δέντρου.

Δεν περίμενα τέτοιο πράγμα. Σίγουρα 2 χρόνια, λογικά και λίγο παραπάνω, από τότε που πήρα guyτον επεξεργαστή (Μάρτης του 21, νομίζω).

Noctua NT-H2

Δεν την έχω δοκιμάσει την συγκεκριμένη αλλά έχω ακούσει καλά λόγια. Εμένα η kryonaut μου έκανε λακούβες στην CPU και από εκεί και πέρα παίζω μόνο με mx4 (6 πλέον)

Συνήθως αλλάζω πάστα κάθε 6μηνο να είμαι καλυμμένος. In other news επιτέλους κατέληξα σε ένα σταθερό και καλό co για τον 5600

Χρόνια πολλά

Επεξ/σία από Devastor
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

43 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Μόνο το CLDO_VDDP και τα GDM on/off και 1/2Τ το επηρεάζουν.

Ανέβασε το CLDO_VDDP στα 0,95V για αρχή.

Με το VDDP στο 0,95 οντως επαιξε.

Παιρνω αρκετα καλα νουμερα,αλλα μενει το πιο σημαντικο. Να το καταφερω να ναι σταθερο

Untitled.jpg.de2ebe2bbbbaf6bdd02e8a6e8bfb8c89.jpg

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτι κάναμε χτες με το καφεδάκι.

Προτιμώ τα παρακάτω από τα 3866 2Τ.Στον 3δ δίνουν περισσότερο στα παιχνίδια με 1Τ

Σήμερα θα δω που αλλού με παίρνει να σφίξω ακόμα. Ρευματακι για τις ραμς στα παρακάτω 1.43ν not bad at all.

IMG_20230630_081052.jpg

Επεξ/σία από azazil1190
  • Like 6

1 ώρα πριν, azazil1190 είπε

Σήμερα θα δω που αλλού με παίρνει να σφίξω ακόμα. Ρευματακι για τις ραμς στα παρακάτω 1.43ν not bad at all.

Οι 3 τάσεις που είναι στο ~1V δε χρειάζεται να είναι τόσο ψηλά.

Αν έχεις όρεξη για tweaking μπορεί να τις χαμηλώσεις πολύ (γύρω στο 0,9V) και λογικά θα πέσουν ακόμα λίγο οι θερμοκρασίες.

Επίσης το Vsoc για 3733 μπορεί λογικά να παίξει και κάτω από 1V και αυτό σίγουρα θα χαμηλώσει περαιτέρω τις θερμοκρασίες.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 minutes ago, kkatzos said:

Οι 3 τάσεις που είναι στο ~1V δε χρειάζεται να είναι τόσο ψηλά.

Αν έχεις όρεξη για tweaking μπορεί να τις χαμηλώσεις πολύ (γύρω στο 0,9V) και λογικά θα πέσουν ακόμα λίγο οι θερμοκρασίες.

Επίσης το Vsoc για 3733 μπορεί λογικά να παίξει και κάτω από 1V και αυτό σίγουρα θα χαμηλώσει περαιτέρω τις θερμοκρασίες.

Θα τα δω μετά που θα πάω σπίτι .

Θέλω να δω πόσο μπορώ να σφίξω σε αυτά τα ρεύματα και εάν είμαι σταθερός θα αρχίσω να ρίχνω .Γενικά χτες έκανα πολύ βιαστικά πειράγματα μιας και μου έχει φύγει η τόση κάψα .

Σε θερμοκρασίες rams k cpu πάντως είμαι καλά .

Γιατί όχι να πάει και καλύτερα εφόσον είμαι σταθερός.😉

Επεξ/σία από azazil1190
  • Like 1

Πέρασμα τελευταίου beta bios από msi (μιας και είχα το αρχικό πάνω για 5800Χ3D όταν είχε πρωτοβγεί) και run στα 3800mhz/16......πήρε boost τελικά σε σχέση με το πρωταρχικό της msi και τα 4000mhz που είχα τρέξει τότε με το 1st gen bios.....

3.jpg

• Like 5

19 ώρες πριν, Dantε είπε

Με το VDDP στο 0,95 οντως επαιξε.

Παιρνω αρκετα καλα νουμερα,αλλα μενει το πιο σημαντικο. Να το καταφερω να ναι σταθερο

Untitled.jpg.de2ebe2bbbbaf6bdd02e8a6e8bfb8c89.jpg

Δυστυχως αρνειται να παιξει 1Τ και 4000 πεισματικα.

Τι και αν δοκιμασα σωβρακα timings, τι και αν εδωσα τασεις αρκετα υψηλοτερα, τιποτα.

Πεταει ερρορς στο prime με το που πατησεις να ξεκινησει το τεστ.

Οποτε αναγκαστικα το γυρισα σε 2Τ προκειμενου να εχω το tphyrdl 26. Ακομα και με σωβρακα timings ειχα 59,4 ns οποτε εσφιξα τα δευτερευοντα και τωρα τρεχω prime μαζι με occt vram για να τσεκαρω και infinity fabric. Αν ειναι ολα οκ, θα σφιξω και primaries για να δουμε ποσο θα πεσει το latency.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έσφιξα λίγο ακόμα.

Δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να το ψάξω άλλο με τα timings κ χρονισμούς.Δεν νομίζω να κερδίσω και τπτ σημαντικό.

Κάποια στιγμή θα δω πόσο μπορώ να κατεβάσω ρεύματα στα παρακάτω αλλά και έτσι να τα αφήσω δεν με χαλάει.

IMG_20230630_191613.jpg

Επεξ/σία από azazil1190
  • Like 4

21 ώρες πριν, azazil1190 είπε

Δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να το ψάξω άλλο με τα timings κ χρονισμούς.Δεν νομίζω να κερδίσω και τπτ σημαντικό.

Έχεις και στα δύο DIMMs 26άρι tPHYRDL?

On 30/06/2023 at 09:39, kkatzos said:

Κάτω απο 1V το vSOC για 3733?

15 λεπτά πριν, Devastor είπε

Κάτω απο 1V το vSOC για 3733?

Ναι, γιατί όχι;

Ο kostas_anes στα 3800 είναι με 0,925V έλεγε.

Εγώ στα 3800 ήθελα 1V αν θυμάμαι καλά. Τώρα θέλω 0,96V για τα 3600 αλλά δεν έχω δοκιμάσει και πιο κάτω να πω την αλήθεια.

Κάθε τσιπάκι είναι διαφορετικό και οι Β2 θέλουν γενικά χαμηλότερες τάσεις.

9 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Με τα παραπάνω ρεύματα ναι.

Αν τα αλλάξω ίσως παίξει 26/28 δεν το έχω δει ακομα

26/26 θέλεις, άρα μια χαρά είσαι εκεί. Το CLDO_VDDP επηρεάζει το tPHYRDL οπότε το χαμηλώνεις μέχρι εκεί που δε γυρίζει σε 26/28.

• Like 1

2 minutes ago, kkatzos said:

Ναι, γιατί όχι;

Ο kostas_anes στα 3800 είναι με 0,925V έλεγε.

Εγώ στα 3800 ήθελα 1V αν θυμάμαι καλά. Τώρα θέλω 0,96V για τα 3600 αλλά δεν έχω δοκιμάσει και πιο κάτω να πω την αλήθεια.

Κάθε τσιπάκι είναι διαφορετικό και οι Β2 θέλουν γενικά χαμηλότερες τάσεις.

Χμ.. ώρα να δοκιμάσω το Β2 5600 με κανα τρελό SOC φάση 1V και έτσι. Το θέμα είναι οτι το να τεστάρεις το vSOC είναι χρονοβόρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρε παιδια υπαρχει καποιος περιορισμος με 2Τ και το tCL;

Προσπαθω να παιξω με 2Τ και 17αρι αλλα δε bootαρει καν το συστημα και το LED CPU μενει ανοιχτο.

Δοκιμασα να δωσω τασεις, να χαλαρωσω δευτερευοντα timings αλλα τιποτα.

ZenTimings_Screenshot.png.448c699a89ae1b28a5f910f442cdda41.png

Ουσιαστικα ειμαι εδω, βαζω tCL 17 και δε bootαρει καν. Με 16 bootαρει αλλα ειναι ασταθες!

Προφανως μαζι κατεβαζω και το tCWL σε 16.

Επεξ/σία από Dantε

4 ώρες πριν, Dantε είπε

Βρε παιδια υπαρχει καποιος περιορισμος με 2Τ και το tCL;

Προσπαθω να παιξω με 2Τ και 17αρι αλλα δε bootαρει καν το συστημα και το LED CPU μενει ανοιχτο.

Δοκιμασα να δωσω τασεις, να χαλαρωσω δευτερευοντα timings αλλα τιποτα.

ZenTimings_Screenshot.png.448c699a89ae1b28a5f910f442cdda41.png

Ουσιαστικα ειμαι εδω, βαζω tCL 17 και δε bootαρει καν. Με 16 bootαρει αλλα ειναι ασταθες!

Προφανως μαζι κατεβαζω και το tCWL σε 16.

Δοκιμασε cl 17, tcwl 16 βεβαια ΚΑΙ tRDWR 9 ή και μεγαλυτερο 

Με 8 δε προκειται να κανεις boot ΠΟΤΕ . Το ειχα γραψει κ πριν λιγες μερες παλι δε θυμαμαι για ποιον φιλο για cl 15. Με μονο cl  ΠΑΝΤΑ πρεπει το trdwr να παει +1 γιατι παιζει ενας περιεργος τυπος με το cl και το tcwl (που ειναι παντα ζυγο φυσικα ) . Να το γραψω κ πιο αναλυτικα τωρα που το βρηκα 

Ουσιαστικα επειδη το cl ειναι μονο και το tcwl ζυγο (παντα) cl - tcwl = 1 

Trdwr = 7 + 1 + διαφορα cl / tcwl

Αρα εχουμε tRDWR = 7 + 1 + 1 = 9 σαν ελαχιστο. Απλα και μονο επειδη το CL ειναι μονο . Δηλαδη αν ειχες CL = tcwl = 14 το trdwr θα ηταν 8 δηλαδη κ 12 ή και 8 :P να ηταν το cl που λεει ο λογος παντα το trdwr θα ηταν 8 . Μη σκεφτεσαι αφου με cl 16 πχ το βαζω 8 γιατι με cl 17 να το χαλαρωσω δε παει ετσι . Συμβαινει παντα στα μονα cl . 

Screenshot_20230701_231533_Opera.jpg

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...