Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Devastor είπε

Και εμένα -30 μου τα έβγαζε, ούτε μισάωρο δεν βγάζανε όμως στο corecycler με 720-720 SSE

Δε διαφωνω αλλα σου δινει εστω μια γενικη ιδεα του που να κινηθεις...

Πχ αν το ξεκινησω και εγω ετσι, θα βαλω τα γρηγορα cores σε ενα -15, τα αλλα ενα -25 και δοκιμες.

Παντως μου φαινεται πως πρεπει να εχει σχεση με το οτι ο νεος 5800Χ που πηρα, δειχνει το CCD1 ως ενεργο ενω ο προηγουμενος ελεγε το 0.

Παντως στην εκδοση που χρησιμοποιω του Hydra λεει οτι το εχει διορθωσει το bug που μου εμφανιζεται. Προφανως δεν εχει διορθωθει.

• Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 hours ago, Dantε said:

Δε διαφωνω αλλα σου δινει εστω μια γενικη ιδεα του που να κινηθεις...

Πχ αν το ξεκινησω και εγω ετσι, θα βαλω τα γρηγορα cores σε ενα -15, τα αλλα ενα -25 και δοκιμες.

Παντως μου φαινεται πως πρεπει να εχει σχεση με το οτι ο νεος 5800Χ που πηρα, δειχνει το CCD1 ως ενεργο ενω ο προηγουμενος ελεγε το 0.

Παντως στην εκδοση που χρησιμοποιω του Hydra λεει οτι το εχει διορθωσει το bug που μου εμφανιζεται. Προφανως δεν εχει διορθωθει.

και ο 5800Χ ΒΟ που ειχα CCD1 ειταν ενεργο

image.jpeg.47b78d0a05850bb8b90b9ac030d8a915.jpeg

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ultraex2003 είπε

και ο 5800Χ ΒΟ που ειχα CCD1 ειταν ενεργο

image.jpeg.47b78d0a05850bb8b90b9ac030d8a915.jpeg

Μενα τα οριζει ως 0 & 1 οποτε το ενεργο ειναι το δεξια. Πεταει και ενα σχετικο μηνυμα κιολας το Hydra ,οτι δεν ειναι νορμαλ το configuration η κατι τετοιο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 minutes ago, Dantε said:

Μενα τα οριζει ως 0 & 1 οποτε το ενεργο ειναι το δεξια. Πεταει και ενα σχετικο μηνυμα κιολας το Hydra ,οτι δεν ειναι νορμαλ το configuration η κατι τετοιο.

κατι στραβωνει  στο συστημα σου δεν ξερω τι ειναι ομως μπας και εχεις 2 ccd?

εκανα υπερβαση με δικες μου  ρυθμισεις και ρευματα στο περιπου

για αρχη  CO -20 all core  power limit 120/90/110  με ΗΟC

τρεχω  iteration με  ρυθμιση  SSE  720/720---- 20 λεπτα ανα πυρηνα  4700 load

image.jpeg.33b86d77a28370abaedf9d04089c60fa.jpeg

Επεξ/σία από ultraex2003
Δημοσ.

Bug ειναι , απλα δε το εχει διορθωσει. Λογικα πρεπει να περιμενω νεα εκδοση. Ελεγα μηπως γινοταν bypass απλα καπως.

Θα δοκιμασω και με corecycler παντως. Θα τα βαλω -25 & -15 και θα δοκιμασω. Θελω να σεταρω πρωτα τον επεξεργαστη για να δω μετα και τι σηκωνει και απο μνημες. Μπας και καταφερω και παιξω και εκει ψηλα, μετα την αποτυχια τον προηγουμενο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dantε είπε

Α, το ίδιο θέμα (δεξί ccd) έχω κι εγώ, ίσως αυτό να φταίει και στους 2.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Α, το ίδιο θέμα (δεξί ccd) έχω κι εγώ, ίσως αυτό να φταίει και στους 2.

Αν γυρισω το cpu 180 μοιρες, λες να φτιαξει; 😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίδες, προσωπικά εγώ τα stability test μου για το CO είναι τα εξής, φυσικά και όλα είναι με corecycler και SMT ON. Τα γράφω με την σειρά...

Y-Cruncher με Kangari ZN2
SSE 720-720
AVX2 768-768
OCCT large extreme variable AVX2 (all core)

30' για κάθε core σε όλα τα test, το αφήνω το βραδάκι να τρέξει ή/και όσο είμαι στην δουλειά

Δεν είναι κάτι πρωτότυπο, είναι γραμμένα και σε πολλά threads στο reddit αλλά προσωπικά για εμένα αυτά βρήκα οτι είναι τα ποιο δύσκολα να περάσει ένας ασταθής core. Επίσης μην βασίζεστε στο hydra που κάνει -2 stepping (από -30 σε -28 πχ) ανά 5 πάει το stepping δυστυχώς

@ultraex2003 έχεις παλιά έκδοση του corecycler που δεν υποστηρίζει SMT. Δοκίμασε το 0.9.4.2

Επεξ/σία από Devastor
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Devastor είπε

Παίδες, προσωπικά εγώ τα stability test μου για το CO είναι τα εξής, φυσικά και όλα είναι με corecycler και SMT ON. Τα γράφω με την σειρά...

Y-Cruncher με Kangari ZN2
SSE 720-720
AVX2 768-768
OCCT large extreme variable AVX2 (all core)

30' για κάθε core σε όλα τα test, το αφήνω το βραδάκι να τρέξει ή/και όσο είμαι στην δουλειά

Δεν είναι κάτι πρωτότυπο, είναι γραμμένα και σε πολλά threads στο reddit αλλά προσωπικά για εμένα αυτά βρήκα οτι είναι τα ποιο δύσκολα να περάσει ένας ασταθής core. Επίσης μην βασίζεστε στο hydra που κάνει -2 stepping (από -30 σε -28 πχ) ανά 5 πάει το stepping δυστυχώς

@ultraex2003 έχεις παλιά έκδοση του corecycler που δεν υποστηρίζει SMT. Δοκίμασε το 0.9.4.2

Θα το βαλω το βραδυ και εγω λοιπον να τρεξει να δω.

Ανα 5 λες φανταζομαι, επειδη ανα 2 δεν ειναι ιδιαιτερη η διαφορα και ειναι πολυ μικρες οι πιθανοτητες να κανει τη διαφορα μεταξυ σταθεροτητας και ασταθειας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, Dantε said:

Θα το βαλω το βραδυ και εγω λοιπον να τρεξει να δω.

Ανα 5 λες φανταζομαι, επειδη ανα 2 δεν ειναι ιδιαιτερη η διαφορα και ειναι πολυ μικρες οι πιθανοτητες να κανει τη διαφορα μεταξυ σταθεροτητας και ασταθειας.

Ναι εγώ πάντα όταν ανεβάζω/κατεβάζω CO πάω ανά 5

Επίσης στο ZN2-Kagari εγώ προσωπικά κάνω όλα τα τεστ μαζί με  το C17  και βάζω 12GB ram

Επεξ/σία από Devastor
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρες!

Για πείτε εάν έχετε δοκιμάσει το παρακάτω ,μόνο σενάρια gaming.Δεν πρόλαβα ποτέ να κάνω δοκιμές δεν είχα την όρεξη ούτε τον χρόνο.Απο όσο διάβασα σε διάφορα φόρουμ σε σενάρια gaming είναι καλύτερα τα 4χ8 δεν ξέρω εάν ισχύει.

2x16gb(3200c14)vs 4x8gb(3600c15)

Ξέρω ότι με τα 4 κόβει συχνότητα.Ετσι ήμουν και στον 5950χ.

Με τα 2χ8 έπαιζα if1900 σταθερά (3800 c16 με σφικτά secondary) Με το που έβαλα 4 ντιμακια(3600c15) μόνο μέχρι 3733 με ρεύματα και timings τα ίδια που είχα στα 3800.

Περιμένω έναν 5800χ3δ για να μπει στο σύστημα του μικρού(mobo εχω hero x570).

Ήταν να του φτιάξω ένα σύστημα με 7800χ3δ αλλά επειδή το σύστημα θα πάει ακλαφτο και ανοίγει δύο φορές τον μήνα σκέφτηκα κρίμα τα χρήματα.

**Στόχος μου τα 3800 c14/15 σταθερά , εφόσον το επιτρέπει και ο imc

Επεξ/σία από azazil1190
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Καλημέρες!

Για πείτε εάν έχετε δοκιμάσει το παρακάτω ,μόνο σενάρια gaming.Δεν πρόλαβα ποτέ να κάνω δοκιμές δεν είχα την όρεξη ούτε τον χρόνο.Απο όσο διάβασα σε διάφορα φόρουμ σε σενάρια gaming είναι καλύτερα τα 4χ8 δεν ξέρω εάν ισχύει.

Με τα 2χ8 έπαιζα if1900 σταθερά (3800 c16 με σφικτά secondary) Με το που έβαλα 4 ντιμακια(3600c15) μόνο μέχρι 3733 με ρεύματα και timings τα ίδια που είχα στα 3800.

Ήταν να του φτιάξω ένα σύστημα με 7800χ3δ αλλά επειδή το σύστημα θα πάει ακλαφτο και ανοίγει δύο φορές τον μήνα σκέφτηκα κρίμα τα χρήματα.

και το 3733 δε ειναι κακο περιμενε ομως να δεις και τι cpu θα σου κατσει  τωρα εαν καιγεσαι να παιξεις ψηλα πουλα αυτες που εχεις και πανε σε 2Χ16

Δημοσ.
Just now, ultraex2003 said:

και το 3733 δε ειναι κακο περιμενε ομως να δεις και τι cpu θα σου κατσει  τωρα εαν καιγεσαι να παιξεις ψηλα πουλα αυτες που εχεις και πανε σε 2Χ16

Καλά εννοείται πως δεν είναι κακό εάν καταφέρω να σφίξω δυνατά .

Περιμένω να δω imc για αρχή και να δω μέχρι που με αφήνει να Μπουταρω με τα 4 και αν δω ότι δεν σε αυτά που θέλω θα κουμπωσω τα 2χ16(τα περιμένω και αυτά )

Δημοσ.
1 ώρα πριν, azazil1190 είπε

Καλημέρες!

Μήπως στο σενάριο με τα 4 dims θέλει λίγο (ελάχιστο) παραπάνω φαγάκι ο MC?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...