Dantε Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 6 ώρες πριν, parsifal είπε Η μητρική δεν έχει δυστυχώς αισθητήρα θερμοκρασίας στα VRM, και βαριέμαι να ψάχνω το θερμόμετρο υπερύθρων για μετρήσεις. Αυτό που έχω κάνει είναι στο BIOS να ενεργοποιήσω PBO manual/advanced με τις εξής τιμές: PPT 140W, TDC 112A, EDC 132A, CPU Thermal Limit 70C. Από ένα γρήγορο stress test με AIDA64 δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα με αυτές τις ρυθμίσεις. Σε low thread count workloads μπουστάρει αρκετά ψηλά. Όχι όσο στην B550 που τον είχα πριν αλλά πολύ ικανοποιητικά δεδομένων των συνθηκών. Αν δω τίποτα προβλήματα, θα αρχίσω να ρίχνω σταδιακά το PPT value, π.χ. 140 > 120 > 100W κ.ο.κ. Αυτη ειναι; https://www.asus.com/motherboards-components/motherboards/prime/prime-b350m-a/ Χωρις ψυκτρα και 140 watt PPT ,να ξερεις θα τηγανιζονται. Αν σου αρεσει να ζεις επικινδυνα αστο. Στη θεση σου θα εβαζα ψυκτρα πανω η αλλιως κατεβασμα ΡΡΤ κατω απο 120. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Δεν έχεις άδικο. Θα ρίξω το PPT στα 100W, ούτως ή άλλως είναι το PC της συζύγου πλέον και δεν τρέχει τίποτα ιδιαίτερα απαιτητικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Να τα μας, καλώς τα τα 18ρια από το πουθενά, 2 σε λιγότερο από μια ώρα, με το συνοδευτικό restart ενώ έπαιζα BF2042. Όπως έπαιζα και χτες, και προχτές και την προηγούμενη εβδομάδα, χωρίς θέμα. Υ, oh Υ? Τί προτείνετε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Για να δούμε, μου έσκασε ένας πυρήνας στο core cycler, από αυτούς που δεν είχα πειράξει καθόλου από τις προτεινόμενες CO τιμές (σε αντίθεση με άλλους που τους τέντωσα τόσο καιρό). Είμαι με +200, βέβαια. Από -22 στο -20 για αρχή, και θα δείξει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 35 minutes ago, Πέτρος said: Για να δούμε, μου έσκασε ένας πυρήνας στο core cycler, από αυτούς που δεν είχα πειράξει καθόλου από τις προτεινόμενες CO τιμές (σε αντίθεση με άλλους που τους τέντωσα τόσο καιρό). Είμαι με +200, βέβαια. Από -22 στο -20 για αρχή, και θα δείξει. Τι FFT Size τρέχεις στο corecycler? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, Devastor είπε Τι FFT Size τρέχεις στο corecycler? Defaults, για αρχή. Τί προτείνεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 1 hour ago, Πέτρος said: Defaults, για αρχή. Τί προτείνεις? Κάπου τα έχω γραμμένα σπίτι, αύριο θα στα δώσω σε PM 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Ξανά πίσω σε αρνητικό offset, λοιπόν. Ύστερα από μήνα με την τελευταία αλλαγή στο CO, αποφάσισε χτες και μου πέταξε και reboot on idle, όταν σε αυτό το διάστημα έχει μείνει το σύστημα 36+ώρες αφημένο χωρίς να κάνει τίποτα. Αυτά, με 18ρια πάντα, ξεκίνησαν τώρα κοντά που πήγα πάλι σε 3800/16 από 3733/16. Αλλά 18ρια, όχι 19ρι. Ντεν καταλαβαίνω. Πυρήνας δεν είναι το 18ρι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 4 hours ago, Πέτρος said: Ξανά πίσω σε αρνητικό offset, λοιπόν. Ύστερα από μήνα με την τελευταία αλλαγή στο CO, αποφάσισε χτες και μου πέταξε και reboot on idle, όταν σε αυτό το διάστημα έχει μείνει το σύστημα 36+ώρες αφημένο χωρίς να κάνει τίποτα. Αυτά, με 18ρια πάντα, ξεκίνησαν τώρα κοντά που πήγα πάλι σε 3800/16 από 3733/16. Αλλά 18ρια, όχι 19ρι. Ντεν καταλαβαίνω. Πυρήνας δεν είναι το 18ρι? Οχι απαραίτητα, μπορεί να είναι οτι δεν σηκώνει 1900 FCLK Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Μόλις τώρα, Devastor είπε Οχι απαραίτητα, μπορεί να είναι οτι δεν σηκώνει 1900 FCLK Μα δεν θα έπρεπε να βγάζει 19, τότε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 1 minute ago, Πέτρος said: Μα δεν θα έπρεπε να βγάζει 19, τότε? Σε άλλη περίπτωση σου πετάει 19, αν δεν το σηκώνει σου βγάζει 18 με cache hierarchy error To fabric το κοίταξες αν είναι σταθερό? Αν σου πετάξει 19 τότε πρέπει να ανεβάσεις τα voltages Αν απο την άλλη σου σκάσει reboot όσο το τεστάρεις τότε δεν το σηκώνει το CPU Επεξ/σία 9 Μαΐου 2023 από Devastor Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, Devastor είπε Σε άλλη περίπτωση σου πετάει 19, αν δεν το σηκώνει σου βγάζει 18 με cache hierarchy error Α, αυτό δηλαδή: Οπότε επιστροφή σε 3733/16? Επεξ/σία 9 Μαΐου 2023 από Πέτρος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Just now, Πέτρος said: Α, αυτό δηλαδή: Οπότε επιστροφή σε 3733/16? Checkare το fabric σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 5 λεπτά πριν, Devastor είπε Checkare το fabric σου Το έχεις ξαναπεί, πες το ξανά για τη διαδικασία, pls. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 1 minute ago, Πέτρος said: Το έχεις ξαναπεί, πες το ξανά για τη διαδικασία, pls. OCCT VRAM+P95 large ffts (ταυτόχρονα) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα