Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν εχω το αλλο συστημα εδω, ειναι 300χλμ μακρυα :P αλλιως θα το ειχα κανει.

Δοκιμασα και τις δικες μου 2Χ8 corsair 4.20 (samsung) και οντως παιζουν στα 2933 (θεωρητικα και παραπανω).

Αρα εφοσον οι hynix παιζουν στο δικο μου συστημα στα 3000, τοτε η asrock τον παιρνει... :P

Δε παιζει καν να του πω να μπει στη διαδικασια για rma μητρικης... το πιο πιθανο ειναι να του πουν οτι παιζει κομπλε.

Πες του τουλάχιστον να δοκιμάσει να βγάλει και να ξαναβάλει την CPU .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε καταλαβες, το συστημα με το προβλημα το εχω εδω, το αλλο ιδιο συστημα που ειναι κομπλε ειναι μακρυα.

Θα τον βγαλω και τον cpu αλλα δεν ελπιζω.

Λοιπον εβαλα-εβγαλα cpu δεν αλλαξε κατι.

Αλλη cpu δεν εχω...

Δε πειραζει μωρε, με τη 1050ti δε προκειτε να χασει ουτε ενα frame.

Τωρα παιζω με ρευματα, προς το παρον εχω κατεβει στα 1.29v για τα 3.8, σε prime το HWinfo αναφερει 1.281v.

Μηξπως τελικα δε θελει καθολου παραπανω ρευμα ; :P

Μετα απο 30 λεπτα prime95, εχω 61C θερμοκρασια cpu (θερμοκρασια δωματιου 26C) σε σχετικα κακο απο αποψη αερισμου κουτι https://www.skroutz.gr/s/8291814/BitFenix-Nova-Window.html (αυτο ειχε ο φιλος) με 1 ssd + 3 Μηχανικους μεσα και 1 artic F12 να βγαζει και 2 ανεμηστηρες 900rpm (πολυ χαμηλης ροης) να βαζουν.

Αρκετα καλες θερμοκρασιες.

Ο 1200 που δοκιμασα στα 3,8 με 1,268 επιανε και 80αρια στο prime95.Με μαμα ψυκτρα παντα.

Βεβαια ειχα αφησει τη μαμα παστα πανω.Ετσι και αλλιως σιγα μη περασει σε καθημερινη χρηση και gaming τους 60 για να βαλω αλλη.

Ερωτηση, το HWinfo αναφερει μ,ια θερμορασια "CPU (Tctl/Tidle)" η οποια σε prime95 παιζει καπου στους 78-80C τι ειναι τουτο ?

Και εγω μαμα παστα αφησα, δεν υπαρχει περιπτωση να τον δουλεψει ετσι ο χρηστης.

Επισης ερηξα και αλλο τα volt στα 1.28125 και δειχνει να μη μασαει...

Εσεις με τους 1600 ποσα volt ρου εχετε δωσει γιατι εχω νομιζω οτι σε γενικες γραμμες απο οτι εχω διαβασει θελουν 1.35 περιπου για τα 3.8.

Λοιπον δοκιμαζω 1.2625 (Prime96 πεφτει στους 1.244) εδω και 20 λεπτα...

Δε δειχνει να εχει προβλημα και καρδισα και μειον 5 βαθμους στη θερμοκρασια του cpu, ταβανιαζει στους 56C !

• Like 1

Λοιπον δοκιμαζω 1.2625 (Prime96 πεφτει στους 1.244) εδω και 20 λεπτα...

Δε δειχνει να εχει προβλημα και καρδισα και μειον 5 βαθμους στη θερμοκρασια του cpu, ταβανιαζει στους 56C !

Λοιπον απο εχθες το βραδυ μεχρι  τωρα που γυρισα απο τη δουλεια ετρεχε Prime95 στα 3.8Ghz και 1.24v (το hwinfo αναφερει 1.212 σε full load) χωρις να βγαλει λαθη.

Νομιζω οτι μαλλον το κομματι ειναι αστερι αλλα βαριεμαι να το δοκιμασω πιο κατω.

• Like 3

Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε ακόμα αλλα έχει βγει ένα Ryzen memory timing calculator που ανάλογα με τα dimms που έχετε υπολογίζει timings + sub timings, το software + guide εδώ: http://www.overclock.net/t/1640919/ryzen-dram-calculator-overclocking-dram

Μια ματια που το έριξα φαίνεται αρκετά καλο, τα timings για τα δικά μου dimms τα βγάζει σωστά.

• Like 3

Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε ακόμα αλλα έχει βγει ένα Ryzen memory timing calculator που ανάλογα με τα dimms που έχετε υπολογίζει timings + sub timings, το software + guide εδώ: http://www.overclock.net/t/1640919/ryzen-dram-calculator-overclocking-dram

Μια ματια που το έριξα φαίνεται αρκετά καλο, τα timings για τα δικά μου dimms τα βγάζει σωστά.

Σε καποιο φορουμ το διαβαζα εχθες και το κατεβασα αλλα δεν εχω μνημες να το δοκιμασω :P

ρε παιδια να ρωτησω κατι.

το fid και did τι ειναι?

γιατι το αλλαξα σε 157-8 και κανω overclock στα 3890 stable ενω πριν αν επελαγα 39 Multi δεν ηταν σταθερο.

τι ειναι safe στο fid και did?  επηρεάζει κατι αλλο .

ευχαριστω.

ρε παιδια να ρωτησω κατι.

το fid και did τι ειναι?

γιατι το αλλαξα σε 157-8 και κανω overclock στα 3890 stable ενω πριν αν επελαγα 39 Multi δεν ηταν σταθερο.

τι ειναι safe στο fid και did? επηρεάζει κατι αλλο .

ευχαριστω.

Ειναι πολλαπλασιαστες σε 16αδικο. Μονο fid να αλλαζεις δεν ξερω τι παιζει αν αλλαξεις did,παντως ειναι safe αλλωστε overclock με zen states στην μητρικη μου οταν υπηρχε η επιλογη μονο με fid υπηρχε επιλογη να κανεις.

Να σου πω την αληθεια δεν ειχω παρατηρησει διαφορα σε overclock με core multi και με fid.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...