Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Αφού τα έδωσες πριν δεν μπορείς να ξέρεις αν έφταιγε αυτό.

Μια χαρά είναι το 1usmus_v3. Έχει αναθρέψει γενιές κι γενιές overclocked dimmάκια.

Το Vsoc σου μου είχε φανεί χαμηλό για 4000MT/s

Πρέπει να τρέξεις το Prime95 με custom ρυθμίσεις που θα σου πει ο @Devastor

Το vsoc μου είναι 1.1 default με βάση αυτό που μετράει η μητρική. το είχα πάει 1.15 αλλά τώρα το έχω default.

Όλα default και XMP είναι εκτός

1. του ram voltage που έδωσα 0,03 για να διαβάζει 1.4 η μητρική
  2. To LLC του CPU και του VSOC τα ανέβασα από 4 σε 2 (όσο μικρότερο πιο ισχυρό)
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, The__Blade είπε

https://www.overclock.net/threads/official-amd-ryzen-ddr4-24-7-memory-stability-thread.1628751/page-660

σε αυτό το Thread ο Anta λέει ότι το προφιλ του 1usmus έχει σφάλματα και προτείνει το universal 2 σαν βέλτιστο προφιλ.

3 με 4 κύκλους λέει εγώ θα πάω για καμμιά 20αρια

[email protected] 3.31 kB · 0 downloads

Προτίνει δε να το τρέχεις μαζί με Furmark. Δεν κατάλαβα το γιατί μάλλον για θερμοκρασίες και αστάθειες ρευμάτων.

Έχω βάλει το καβουρδιστίρι να δουλεύει full, καλοριφέρ σκέτο

Μια χαρά είναι το 1usmus, όλοι εδώ μέσα είμαστε 4+ χρόνια σταθεροί με αυτό το config απλά θέλει 20 κύκλους το λιγότερο

Υπόψην οτι αυτό κοιτάει μόνο μνήμες και τίποτα παραπάνω, ένα TM5 δεν είναι αρκετό να θεωρήσω εγώ προσωπικά ένα σύστημα σταθερό αλλά ο καθένας ας κάνει οτι θέλει

Ο λόγος (βασικά οι λόγοι) που λέει να τρέχει Furmark απο πίσω είναι 1) αναπαράσταση gaming scenario όπου η GPU ψήνει τις μνήμες 2) load σε PCI-E lane για fabric stability

• Like 2
  • Thanks 1

31 λεπτά πριν, Devastor είπε

Μια χαρά είναι το 1usmus, όλοι εδώ μέσα είμαστε 4+ χρόνια σταθεροί με αυτό το config απλά θέλει 20 κύκλους το λιγότερο

Υπόψην οτι αυτό κοιτάει μόνο μνήμες και τίποτα παραπάνω, ένα TM5 δεν είναι αρκετό να θεωρήσω εγώ προσωπικά ένα σύστημα σταθερό αλλά ο καθένας ας κάνει οτι θέλει

Ο λόγος (βασικά οι λόγοι) που λέει να τρέχει Furmark απο πίσω είναι 1) αναπαράσταση gaming scenario όπου η GPU ψήνει τις μνήμες 2) load σε PCI-E lane για fabric stability

οκ πρώτα θέλω να είμαι σίγουρος για τις μνήμες έχω περάσει 20 κύκλους 1usmus και 10 κύκλους από το νέο του anta777 me furmark.

Το βράδυ θα δοκιμάσω 30 κύκλους anta777 και furmark.

Μετά θεωρώ ότι οι μνήμες είναι σταθερές; ή κάνω κάτι άλλο δώσε φώτα!

Από κει και πέρα για CPU σκέφτομαι μήπως πάω σε static voltage γιατί έχω αυτά τα reboot σε low-Medium load που με τρελαίνουν.

Σηκώνουν άραγε 4.4-4.5 ghz All core me 1.3 volt τα 5600g?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, The__Blade είπε

οκ πρώτα θέλω να είμαι σίγουρος για τις μνήμες έχω περάσει 20 κύκλους 1usmus και 10 κύκλους από το νέο του anta777 me furmark.

Από κει και πέρα για CPU σκέφτομαι μήπως πάω σε static voltage γιατί έχω αυτά τα reboot σε low-Medium load που με τρελαίνουν.

bro !!!περα απο τους 20 κυκλους κλπ εχεις δοκιμασει αυτα τα 4.4 και 4.5 της cpu  με τις μνημες χαμηλα πχ 3600 /3733 η και το αναποδο αν  συνεχιζουν τα  θεματα  με reboot  κατι μου λεει οτι το πακετο σου μνημες  ψηλα και το cpu ψηλα δεν καθετε καλα

Επεξ/σία από ultraex2003
  • Like 1

8 ώρες πριν, The__Blade είπε

Μετα κρατας το oc στις μνημες κ το cpu stock για 10 μερες πχ να δεις κτι εισαι σταθερος κ μετα δοκιμαζεις oc στη cpu

Ξερω οτι σε ξενερωνω κ εχεις παρει φωτια να κανεις oc τα παντα ολα :P αλλα πατα κ λιγο φρενο . Αμα τα πειραξεις ολα ταυτοχρονα κ φας crash αντε βρες τι φταιει 

Επισης δεν ξερω τις δυνατοτητες oc του 5600g αλλα κ μονο που πειραζεις μνημες κανεις ηδη oc στο cpu. Στην infinity fabric. Επισης πειραζεις ρευματα soc ,vddp ,vddg . Προφανως το oc στη cpu περιοριζεται απο ολα αυτα . Εννοω αν ειχες stock μνημες τα παντα ή xmp το cpu oc θα εφτανε ψηλοτερα απο οτι θα φτασει τωρα με πειραγμενες μνημες . Οποτε μη κοιτας στο internet ο ταδε με τον ιδιο επεξεργαστη εφτασε τοσα ghz με την ιδια ψυχτρα, δε ξερεις αν εχει κανει κατι στη μνημη κ ποσο εχει ζορισει τα πραγματα εκει ! 

Ωστοτο το memory oc ειναι πολυ πιο σημαντικο απο το cpu στη τελικη αποδοση , ειδικα αν σε ενδιαφερει το gaming οποτε σταθεροποιεις πρωτα μνημες 100% σε stock επεξεργαστη (εκτος απο if φυσικα) κ μετα κοιτας για cpu 

Αν εχεις πειραξει cpu τα crashes σε idle μυριζουν χαμηλη ταση στη cpu . Αλλα αν τα πειραξες ολα ταυτοχρονα αντε βγαλε ακρη 

51 λεπτά πριν, nickk0kkav είπε

Μετα κρατας το oc στις μνημες κ το cpu stock για 10 μερες πχ να δεις κτι εισαι σταθερος κ μετα δοκιμαζεις oc στη cpu

Ξερω οτι σε ξενερωνω κ εχεις παρει φωτια να κανεις oc τα παντα ολα :P αλλα πατα κ λιγο φρενο . Αμα τα πειραξεις ολα ταυτοχρονα κ φας crash αντε βρες τι φταιει 

Επισης δεν ξερω τις δυνατοτητες oc του 5600g αλλα κ μονο που πειραζεις μνημες κανεις ηδη oc στο cpu. Στην infinity fabric. Επισης πειραζεις ρευματα soc ,vddp ,vddg . Προφανως το oc στη cpu περιοριζεται απο ολα αυτα . Εννοω αν ειχες stock μνημες τα παντα ή xmp το cpu oc θα εφτανε ψηλοτερα απο οτι θα φτασει τωρα με πειραγμενες μνημες . Οποτε μη κοιτας στο internet ο ταδε με τον ιδιο επεξεργαστη εφτασε τοσα ghz με την ιδια ψυχτρα, δε ξερεις αν εχει κανει κατι στη μνημη κ ποσο εχει ζορισει τα πραγματα εκει ! 

Ωστοτο το memory oc ειναι πολυ πιο σημαντικο απο το cpu στη τελικη αποδοση , ειδικα αν σε ενδιαφερει το gaming οποτε σταθεροποιεις πρωτα μνημες 100% σε stock επεξεργαστη (εκτος απο if φυσικα) κ μετα κοιτας για cpu 

Αν εχεις πειραξει cpu τα crashes σε idle μυριζουν χαμηλη ταση στη cpu . Αλλα αν τα πειραξες ολα ταυτοχρονα αντε βγαλε ακρη 

είμαι ακριβώς στην κατάσταση που περιγράφεις 😂

Οι μνήμες είναι XMP αλλά είναι τόσο ψηλά που αυτό δεν λέει κάτι μέχρι 3600-3800 είναι νορμαλ για 5000 σειρά.

θα κάνω λίγο κράτει!

• Like 2

8 λεπτά πριν, The__Blade είπε

είμαι ακριβώς στην κατάσταση που περιγράφεις 😂

Οι μνήμες είναι XMP αλλά είναι τόσο ψηλά που αυτό δεν λέει κάτι μέχρι 3600-3800 είναι νορμαλ για 5000 σειρά.

θα κάνω λίγο κράτει!

Σε xmp και κανεις τοσα test !? Λογω κρασαρισματων προφανως τωρα καταλαβαινω . Λοιπον παρολο που τα τεστ στις μνημες φαινοντα καθαρα μπορεις να παρεις το dram calculator στη ταχυτητα που τρεχεις τις rams κ να τσεκαρεις τα timings που σου βγαζει το calculator στο safe preset με τα timings που εχει παρει απο το xmp. Τα δειχνει το calculator μονο τα ρευματα που εχεις αυτη τη στιγμη δε θυμαμαι αν δειχνει. 

Τραβα ενα screenshot κ ανεβασε το εδω υπαρχουν ατομα που μπορουν με μια ματια να δουν αν κατι δε παει καλα . Μπορει να τσιναει καπου η μητρικη. Επισης παιζει ρολο αν ειναι 2 dim ή 4 .

Σε καθε περιπτωση στο bios οι επιλογες fast memory boot και power save mode (πως λεγεται αυτο δε θυμαμαι ) πρεπει να ειναι στο off . 

Επισης μπορεις να δεις αν εχεις crashes χωρις να βαλεις xmp . Οταν βλεπεις νετφλιξ πχ ή κανεις κατι πολυ χαλαρο . 

Θα μπορουσε να φταιει οτιδηποτε 

Στις 21/11/2022 στις 7:07 ΜΜ, The__Blade είπε

μου κάνει τεράστια εντύπωση στην ανάλυση που λες.

Χοντρικά δώσε κάποια παραδείγματα βελτίωσης των lows.

Με βάση αυτά που λέμε ο 5800Χ3D θα είναι μπροστά στα lows από όλα τα άλλα CPUS AMD ή INTEL...

Update έσκασε reboot με στοκ ρολόγια στο CPU πως τσεκάρουμε μνήμη παίδες;

Παλιά Prime 95 blend 12 ώρες, έχει αλλάξει κάτι;

Οταν λες stock ρολογια εννοεις ολα default για το cpu ,χωρις co?

13 hours ago, The__Blade said:

Λοιπόν αρχίζουμε γιατί έχεις μπερδευτεί λίγο, πρώτα θα κάνεις τις μνήμες και μετά το CPU

Για τις μνήμες
ΤΜ5 1usmus config με 25 runs και μετά P95 Large+OCCT VRAM για μια ωρίτσα (όσο είναι το free δηλαδή)

Για το CPU
P95 Custom FFT με In-place FFT checked, 32k-192k με 1 timer. Το τρέχεις μέχρι να κάνει ένα full cycle, δηλαδή μέχρι να περάσει το 192Κ FFT σε όλα τα cores/threads

• Like 3
  • Thanks 1

1 λεπτό πριν, The__Blade είπε

Αυτό γιατί δεν θέλω να ψάχνω τα timings για 3800... οπότε θέλω να κρατήσω τα xmp

Από τα 4000/18 στα 3800/18 με ίδια όλα τα timings από 4000, θα παίξει όπως είναι κατά 99.99%. Φόρτωσε ΧΜΡ και απλά άλλαξε τη συχνότητα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Devastor είπε

Λοιπόν αρχίζουμε γιατί έχεις μπερδευτεί λίγο, πρώτα θα κάνεις τις μνήμες και μετά το CPU

Για τις μνήμες
ΤΜ5 1usmus config με 25 runs και μετά P95 Large+OCCT VRAM για μια ωρίτσα (όσο είναι το free δηλαδή)

Για το CPU
P95 Custom FFT με In-place FFT checked, 32k-192k με 1 timer. Το τρέχεις μέχρι να κάνει ένα full cycle, δηλαδή μέχρι να περάσει το 192Κ FFT σε όλα τα cores/threads

μνήμες P95 large ταυτόχρονα με το OCCT? πόση ram από τα 32 να δώσω στο p95?

Για το CPU noted Thanks!

3 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Από τα 4000/18 στα 3800/18 με ίδια όλα τα timings από 4000, θα παίξει όπως είναι κατά 99.99%. Φόρτωσε ΧΜΡ και απλά άλλαξε τη συχνότητα.

Δεν θα είμαι φλώρος με 3800 18-22-22 ?

Για τον 5600 έχω 2-3 μέρες να το σκεφτώ.

γενικά ο 5600 o non x είναι χειρότερο Bin από 5600Χ? ή αν ασχοληθείς μπορείς να του δώσεις ικανοποιητικό all core?

Επεξ/σία από The__Blade

1 λεπτό πριν, The__Blade είπε

Δεν θα είμαι φλώρος με 3800 18-22-22 ?

Ξεκάθαρα, αλλά θα λειτουργεί.

Άμα κάνεις την αλλαγή στον 5600 και σταθεροποιηθείς γενικά, μπορεί να σε σφίξουμε και λίγο.

Μόλις τώρα, Πέτρος είπε

Ξεκάθαρα, αλλά θα λειτουργεί.

Άμα κάνεις την αλλαγή στον 5600 και σταθεροποιηθείς γενικά, μπορεί να σε σφίξουμε και λίγο.

Σωστά.

αφού φαίνεται πως είμαι σταθερός στα 4000 vram θα δώσω gia 4200 - 4400 με 1.5v στη μνήμη στις επόμενες μέρες.

Για να δούμε αν ο 5600g είναι καλός στις μνήμες όπως λένε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...