Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, petasis είπε

Να μην είναι crucial? 🙃

Δεν ξέρω, μου χτύπησε άσχημε η μάρκα. Άλλαξα τον ssd στο vaio pro 13 που έχω (με μόλις 4GB ram άτιμη σόνυ), και έβαλα δίσκο crucial, και σε λιγότερο από 6μηνο άρχισαν τα blue screens. Ποιος το ξανανοίγει το ρημάδι να ξαναλλάξει δίσκο;

Καταλαβαίνω και αυτά που γράφονται για τις μνήμες της corsair, αλλά όλα μου τα pc corsair μνήμες έχουν, και στο μοναδικό που είχα αστάθεια, ήταν ένα με g.skill (που τελικά τις άλλαξα με hyperx, και αυτό επειδή ήταν στο QVL της μητρικής).

Τι σχέση έχει ο SSD Crucial με τις ram;

Και γενικά στις μνήμες δεν έχει σημασία ο AiB αλλά τι ICs φοράνε. Υπάρχουν και κακές και καλές Corsair, το ίδιο για τις G.Skill..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, petasis said:

Να μην είναι crucial? 🙃

Δεν ξέρω, μου χτύπησε άσχημε η μάρκα. Άλλαξα τον ssd στο vaio pro 13 που έχω (με μόλις 4GB ram άτιμη σόνυ), και έβαλα δίσκο crucial, και σε λιγότερο από 6μηνο άρχισαν τα blue screens. Ποιος το ξανανοίγει το ρημάδι να ξαναλλάξει δίσκο;

Καταλαβαίνω και αυτά που γράφονται για τις μνήμες της corsair, αλλά όλα μου τα pc corsair μνήμες έχουν, και στο μοναδικό που είχα αστάθεια, ήταν ένα με g.skill (που τελικά τις άλλαξα με hyperx, και αυτό επειδή ήταν στο QVL της μητρικής).

Ο δίσκος με τις μνήμες τρελή σύγκριση αλλά για να σε διαφωτίσω

Το QVL απλά σημαίνει οτι τις βάλανε στην μητρική και ενεργοποιήσανε το XMP και ήτανε οκ, τίποτα παραπάνω αλλά για να σε διαφωτίσω σε advanced mode οι Crucial ήτανε οι ΜΟΝΕΣ ΜΝΗΜΕΣ που κανείς μα κανείς δεν είχε θέμα να τις τρέξει σε XMP ακόμα και σε Β350 μητρική με 1ης γενιάς Ryzen αλλά ναι ξέχασα και εμένα προχθές μου χάλασε το καζανάκι και για αυτό φταίει η καταραμένη η G.Skill

Ώρες ώρες καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς..

Εσύ δεν είσαι με τα 128GB που σου φταίνε οι Ryzen?

3 hours ago, yiannis1991 said:

Τι σχέση έχει ο SSD Crucial με τις ram;

Και γενικά στις μνήμες δεν έχει σημασία ο AiB αλλά τι ICs φοράνε. Υπάρχουν και κακές και καλές Corsair, το ίδιο για τις G.Skill..

Γιάννη ο φίλος έχει 128 GB @ 3600 σε 5950Χ και σίγουρα οχι top of the line Μητρική και του φταίει η AMD που δεν είναι σταθερός.. τι ψάχνεις

Επεξ/σία από Devastor
Δημοσ.

Moλις πηγα σε zen 3 , αγορασα τον 5600x ( Για 5800χ πηγαινα αρχικα αλλα εν τελη στα σεναρια που τον θελω εχουν μηδαμινες διαφορες ). Εβαλα pbo και επαιξα με curve optimizer ( negative 15 ) , μπουσταρει στα 4.85 ghz και ειναι σταθερος. (Prime95 , με freezer ii 280 παει μεχρι 75c) 

Χωρις να καταφυγω σε manual oc υπαρχει τιποτα αλλο να κανω για να μπουσταρει ακομα πιο πανω ; 

Επισκέπτης
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Moλις πηγα σε zen 3 , αγορασα τον 5600x ( Για 5800χ πηγαινα αρχικα αλλα εν τελη στα σεναρια που τον θελω εχουν μηδαμινες διαφορες ). Εβαλα pbo και επαιξα με curve optimizer ( negative 15 ) , μπουσταρει στα 4.85 ghz και ειναι σταθερος. (Prime95 , με freezer ii 280 παει μεχρι 75c) 

Χωρις να καταφυγω σε manual oc υπαρχει τιποτα αλλο να κανω για να μπουσταρει ακομα πιο πανω ; 

Πώς πήγε στα 4.85? Έβαλες AutoOC +200ΜΗz;

Δημοσ.

Aπο το amd overclocking section στo bios εβαλα pbo advanced 

PBO limits -Motherboard PPT 500W, TDC 200A , EDC 220A

PBO SCALAR 1X

Curve optimizer all core negetive 15

Max boost clock override 200mhz 

Thermal throtle 90c

Σε gaming παιζει 4.6 με 4.85 , σε prime 95 στα 4.4-4.5 .

Ειναι βλακεια παντως που αφηνει μονο 200mhz πανω η amd. 

17 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Πώς πήγε στα 4.85? Έβαλες AutoOC +200ΜΗz;

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Aπο το amd overclocking section στo bios εβαλα pbo advanced 

PBO limits -Motherboard PPT 500W, TDC 200A , EDC 220A

PBO SCALAR 1X

Curve optimizer all core negetive 15

Max boost clock override 200mhz 

Thermal throtle 90c

Σε gaming παιζει 4.6 με 4.85 , σε prime 95 στα 4.4-4.5 .

Ειναι βλακεια παντως που αφηνει μονο 200mhz πανω η amd.

Να κοιτάζεις το effective clock στο hwinfo αν όντως πάνε οι πύρινες στα 4,85. Επίσης παίξε λίγο με τα limits και θα δεις καλύτερα αποτελέσματα. Το ιδανικό που βρήκα είναι 110W, 65A, 95A και έχω την υψηλότερη all-core σε cinebench.

Y.Γ. Ναι όντως βλακεία, πες ότι έχει κάποιος golden sample και μπορεί να πάει παραπάνω. Τα ίδια κάνει και στις κάρτες με το core και memory clock..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Να κοιτάζεις το effective clock στο hwinfo αν όντως πάνε οι πύρινες στα 4,85. Επίσης παίξε λίγο με τα limits και θα δεις καλύτερα αποτελέσματα. Το ιδανικό που βρήκα είναι 110W, 65A, 95A και έχω την υψηλότερη all-core σε cinebench.

Ποσο εχεις all core σε cinebench . Με τα παραπανω πιανει 4.5 ghz στο cinebench r20. 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Ποσο εχεις all core σε cinebench . Με τα παραπανω πιανει 4.5 ghz στο cinebench r20. 

4.5 στο cinebenchR23, με -10 negative και πιάνω και 80 βαθμούς. Οπότε στους 75 θα ήταν λίγο παραπάνω..

Υ.Γ. Και χωρίς AutoOC, αν και δεν νομίζω να κάνει διαφορά στο all-core.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι εγώ στην παρέα των γνωστών Ballistix..μην ρωτάτε γιατί μου ήρθε 3 μέρες πριν φύγω διακοπές με 40ρια.

Πήρε 3600/16 normal calc subs για πλάκα, και βλέπουμε.

Άμα έχουμε κανένα έτοιμο προφίλ σε συνδυασμό με 5600Χ, ευπρόσδεκτο.

Εδώ ήμουν:

latbalold.png.93225d396ce4f4f264ef1f90f8d9461a.png

Εδώ είμαι:

image.png.789a6ac78065842c15ec6dd2c798a90a.png

Επεξ/σία από Πέτρος
Δημοσ.
24 minutes ago, Πέτρος said:

Κι εγώ στην παρέα των γνωστών Ballistix..μην ρωτάτε γιατί μου ήρθε 3 μέρες πριν φύγω διακοπές με 40ρια.

Πήρε 3600/16 normal calc subs για πλάκα, και βλέπουμε.

Άμα έχουμε κανένα έτοιμο προφίλ σε συνδυασμό με 5600Χ, ευπρόσδεκτο.

Εδώ ήμουν:

latbalold.png.93225d396ce4f4f264ef1f90f8d9461a.png

Εδώ είμαι:

image.png.789a6ac78065842c15ec6dd2c798a90a.png

Αυτά είναι Windows 11? Γιατί αν όχι και στις 2 περιπτώσεις κάτι πάει πολύ λάθος με το fabric σου

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Devastor είπε

Αυτά είναι Windows 11? Γιατί αν όχι και στις 2 περιπτώσεις κάτι πάει πολύ λάθος με το fabric σου

Όχι, 10ρια, με auto τα σχετικά της μητρικής (όπως πάντα).

Τί βλέπεις?

Μόλις μπήκα με 3800/18-1900, δεν το έχω τεστάρει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 minute ago, Πέτρος said:

Όχι, 10ρια, με auto τα σχετικά της μητρικής (όπως πάντα).

Τί βλέπεις?

Μόλις μπήκα με 3800/18-1900, δεν το έχω τεστάρει.

Πολύ χαμηλή L3 και το memory write είναι κάτω απο ότι θα έπρεπε να είναι

Το Write πρέπει να είναι πάντα memory speed (3600 στην περίπτωση σου) * 8 

Επεξ/σία από Devastor
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Devastor είπε

Πολύ χαμηλή L3 και το memory write είναι κάτω απο ότι θα έπρεπε να είναι

Το Write πρέπει να είναι πάντα memory speed (3600 στην περίπτωση σου) * 8 

Όχι όχι, αυτά είναι αναμενόμενα.

Το write έτσι είναι στους zen3 1 ccd (ή x,  τα μπερδεύω),  έτσι σχεδιάστηκε, ας πούμε.

Η l3 έχει αυτό το θέμα μέχρι κάποιο agesa version (είμαι σε πειραματικό σύστημα, δεν έχουμε πάρει ακόμα τη διόρθωση).

3800-1900 πετάει επανεκκίνηση στο aida bench (whea, ίσως), αλλά φαίνεται να είναι σταθερό σε ΤΜ5.

Να δω λίγο τα όρια εδώ και ανάλογα θα πάω για 3733 ή οτιδήποτε κρατάει.

• Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, Πέτρος said:

Όχι όχι, αυτά είναι αναμενόμενα.

Το write έτσι είναι στους zen3 1 ccd (ή x,  τα μπερδεύω),  έτσι σχεδιάστηκε, ας πούμε.

Η l3 έχει αυτό το θέμα μέχρι κάποιο agesa version (είμαι σε πειραματικό σύστημα, δεν έχουμε πάρει ακόμα τη διόρθωση).

3800-1900 πετάει επανεκκίνηση στο aida bench (whea, ίσως), αλλά φαίνεται να είναι σταθερό σε ΤΜ5.

Να δω λίγο τα όρια εδώ και ανάλογα θα πάω για 3733 ή οτιδήποτε κρατάει.

Αν σου πατάει restart κατά πάσα πιθανότητα είναι WHEA 18, δοκίμασε με stock CPU να δείς αν μπορεί να το κάνει το fabric σου

Θα σου έδινα τα δικά μου τα 3733 Rev E αλλά δεν ξέρω αν σου κάνουν

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Devastor είπε

Αν σου πατάει restart κατά πάσα πιθανότητα είναι WHEA 18, δοκίμασε με stock CPU να δείς αν μπορεί να το κάνει το fabric σου

Θα σου έδινα τα δικά μου τα 3733 Rev E αλλά δεν ξέρω αν σου κάνουν

Πρακτικά με stock cpu είμαι.
Οκ,  έχω το pbo και ένα αρνητικό offset, αλλά τίποτα άλλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...