SabotazNic Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Gents...τελικά το έκανα το απονενοημένο και αυτή τη στιγμή τρέχω έναν 5600Χ πάνω στη Χ370 μου (Asrock Taichi). Τρέχω με το ένα μόνο dimm, με τα δύο αρνούνταν να προχωρήσει στο αρχικό boot μόλις έβαλα τον επεξεργαστή (ίσως να έφταιγαν κι άλλα, βέβαια, κάποιο καλώδιο ή οτιδήποτε). Για αρχή λέω να βάλω το vdimm στο 1.4 (που το είχα στο 3400 προφίλ με τον 1700 μου), να ξέρω ότι δεν λείπει κάτι από εκεί. Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να μπουν (cad_bus, resistances κλπ), για να λειτουργήσει σωστά η μνήμη έστω και stock κατά τα άλλα? Με ποιο bios εισαι? https://www.asrock.com/MB/AMD/X370 Taichi/index.asp#BIOS https://www.asrock.com/support/cpu.asp?s=AM4&u=654 Εχει βγει beta για support zen 3? Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2021 από SabotazNic Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2021 5 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Με ποιο bios εισαι? https://www.asrock.com/MB/AMD/X370 Taichi/index.asp#BIOS https://www.asrock.com/support/cpu.asp?s=AM4&u=654 Εχει βγει beta για support zen 3? Έχει βγει καιρό τώρα, νομίζω πριν καν γυρίσει η χρονιά. Έκδοση 6.61 Εδώ είμαι τώρα: Το RamCalc είναι outdated πλέον? Δεν έχει επιλογή για Zen3, όσο βλέπω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NiKoSmile Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Δοκίμασε manual oc με συνδυασμό Thaiphoon Burner/DramCalc Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2021 από NiKoSmile Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Μόλις τώρα, NiKoSmile είπε Δοκίμασε manual oc με συνδυασμό Thaiphoon Burner/DramCalc Εδώ είναι το μαμάτο. Δεν διαβάζει τα exports του Thaiphoon, τοέχω καιρό τώρα. Έχω σβήσει και κάνει τα πάντα από την αρχή, και αρνείται. Υπάρχει περίπτωση να αλλάξω τιμές μέσα από τα Win με το Ryzen Master? Δεν με αφήνει να μπω BIOS με κανένα τρόπο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tjole7 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 https://i.imgur.com/yBfRy5u.p Αυτό το βήμα το κάνεις, πρίν δημιουργήσεις το αρχείο καταγραφής? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, tjole7 είπε https://i.imgur.com/yBfRy5u.p Αυτό το βήμα το κάνεις, πρίν δημιουργήσεις το αρχείο καταγραφής? Δεν μου δείχνει κάτι, λευκή σελίδα. edit: Τελικά, χρειαζόταν να κατεβάσω τη νεότερη έκδοση του Thaiphoon, για να βγάλει συμβατά exports. Άντε να δούμε. Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2021 από Πέτρος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) H 1η προσπάθεια αυστηρά με το DramCalc (3600/safe) απέτυχε παταγωδώς. Οk, το αντέχω. Πρακτικά σταματάω εδώ, και βλέπουμε (από) αύριο. I summon all the deities! (blood sacrifices readily available) Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2021 από Πέτρος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Πήρε χωρίς να κάνει κιχ τις ρυθμίσεις (με νέο πέρασμα, εννοείται) του παλιού προφίλ για τα 3400 (απλά με παραπάνω τάση για "ασφάλεια"). Αριστερά τα νούμερα στον 1700, δεξιά στον 5600Χ, για τη βασική σύγκριση. Έχω μια βάση, νομίζω. Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2021 από Πέτρος 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NiKoSmile Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 49 λεπτά πριν, Πέτρος είπε 1Πήρε χωρίς να κάνει κιχ τις ρυθμίσεις (με νέο πέρασμα, εννοείται) του παλιού προφίλ για τα 3400 (απλά με παραπάνω τάση για "ασφάλεια". Αριστερά τα νούμερα στον 1700, δεξιά στον 5600Χ, για τη βασική σύγκριση. Έχω μια βάση, νομίζω. Αυτό το δοκίμασες και δεν δουλεύει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε Αυτό το δοκίμασες και δεν δουλεύει; Στη συγκεκριμένη μητρική, το calc δεν έχει δουλέψει ποτέ μα ποτέ. Σε άλλες, φίλων, που το δοκίμασα, με τη μία. Εννοείται πως θα ξαναδοκιμάσω. edit: Μου βγάζει Α1 PCB revision...το οποίο δεν υπάρχει στις επιλογές. Αν επιλέξω "bad bin", έχω τα παρακάτω: τα οποία μπορεί και να δουλέψουν στα timings (αλλά με χειρότερα αποτελέσματα λογικά), αλλά πρέπει να είναι εντελώς off σε termination. Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2021 από Πέτρος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NiKoSmile Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Έτσι δε θα βγάλεις άκρη. Πρέπει να κάνεις import xmp, ή να δεις το XMP 1 profile από το thaiphoon burner και να το περάσεις με το χέρι. Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2021 από NiKoSmile Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 1 ώρα πριν, NiKoSmile είπε Έτσι δε θα βγάλεις άκρη. Πρέπει να κάνεις import xmp, ή να δεις το XMP 1 profile από το thaiphoon burner και να το περάσεις με το χέρι. Αυτό που έβαλα παραπάνω, είναι με import. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NiKoSmile Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 23 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Αυτό που έβαλα παραπάνω, είναι με import. Δεν είδα συμπληρωμένα nanoseconds & tRFC, γιαυτό το είπα . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 27 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε Δεν είδα συμπληρωμένα nanoseconds & tRFC, γιαυτό το είπα . Άμα σου λέω ότι το calc σε εμένα κάνει κόλπα, ότι και να δοκιμάσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NiKoSmile Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 2 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Άμα σου λέω ότι το calc σε εμένα κάνει κόλπα, ότι και να δοκιμάσω. Δοκίμασε σε άλλο pc/laptop κτλ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα