dem Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Χαρμανης είπε Είσαι ωραίος. Να σου πώ την αλήθεια δεν με ενδιαφέρει αν θα φτάσω στο Max boost το cpu . Εγω απλά θέλω να αξιοποιήσω την ισχύ του σε games κλπ χωρίς να τον τεντώσω φουλ.. θα δοκιμάσω μερικά απο αυτά που είπες να δώ και στην πράξη. Ευχαριστώ πάρα πολύ Max boost single core που σε ενδιαφέρει σε games θα πάρεις με PBO disabled. Μικροδιαφορές μην νομίζεις ούτε καν ... Αν θέλεις να για δοκιμή κάντο και enabled βάλε advanced , motherboard limits , βάλε scalar x4 αν θέλεις βάλε και 50-100 MHz πάνω , βασικά κάνε ότι θελεις για δοκιμή αν δεις καμιά διαφορά γράψε μου χεχεχε. Μπορεί σε με μερικά να δεις , δεν παίζω και παιχνίδια για να σου πω ειδικά , αλλά σε bench που δοκίμασα sottr , AOC , metro δεν είδα τίποτα. Αν τύχει και διαβασεις πουθενά ότι αφού με auto το CPU πάει πάνω από 1.3 θα βάλω 1.3 allcore oc και παίρνω καλύτερα temps κτλ, είναι τελείως λάθος imo μόνο αυτό μην κανεις. Το CPU σε συγκεκριμένα φορτία μπορεί να κατέβει σε 1.15-1.18 που είναι μακριά από 1.3 και το "safe" 1.325 που θα δεις δεξιά και αριστερά. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2021 από dem 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 @yiannis1991 τα δοκίμασες αυτά που σου είπα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 18 λεπτά πριν, Χαρμανης είπε Εγω απλά θέλω να αξιοποιήσω την ισχύ του σε games κλπ χωρίς να τον τεντώσω φουλ.. Η πρόταση του dem για αρνητικό Vcore offset ίσως να σου δουλέψει. Λέω ίσως γιατί από λίγες δικές μου δοκιμές, υπάρχουν ορισμένοι συνδυασμοί ρυθμίσεων που οδηγούν σε clock stretching και απώλεια επιδόσεων. Π.χ. με ανοιχτό PBO και Auto/χαμηλά Scalar values. Αυτό είναι πρόβλημα γιατί σε Zen/Zen+ που το boosting δούλευε ακριβώς όπως στις Vega GPUs, ήξερες ότι με όσο πιο πολύ αρνητικό offset έβαζες είχες και σίγουρη αύξηση επιδόσεων, οπότε επικεντρωνόσουν κυρίως σε stability testing. Σε Zen2 θέλει επιπλέον και προσεκτικό performance testing. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 2 minutes ago, parsifal said: Η πρόταση του dem για αρνητικό Vcore offset ίσως να σου δουλέψει. Λέω ίσως γιατί από λίγες δικές μου δοκιμές, υπάρχουν ορισμένοι συνδυασμοί ρυθμίσεων που οδηγούν σε clock stretching και απώλεια επιδόσεων. Π.χ. με ανοιχτό PBO και Auto/χαμηλά Scalar values. Αυτό είναι πρόβλημα γιατί σε Zen/Zen+ που το boosting δούλευε ακριβώς όπως στις Vega GPUs, ήξερες ότι με όσο πιο πολύ αρνητικό offset έβαζες είχες και αύξηση επιδόσεων, οπότε επικεντρωνόσουν κυρίως σε stability testing. Σε Zen2 θέλει επιπλέον και προσεκτικό performance testing. Αυτό, σε Ζεν+ με το Undervolt απλά δεν ήσουνα σταθερός ενώ σε Ζεν2 χάνεις σε απόδοση. Εγώ προσωπικά θα έβαζα τα σωστά limits και θα κατέβαζα LLC Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Χαρμανης Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, Devastor είπε @yiannis1991 τα δοκίμασες αυτά που σου είπα? Ναι τα έκανα όλα εκτός από τα offsets το pbo το αφήνω auto δεν με απασχολεί και τόσο και αυτό με το power supply idle control που δεν ξέρω τι κάνει ακριβώς.. Από κει κ περα εχω πάλι μέχρι 1.000 το vcore και τα temps παίζουν από 35 μέχρι 45 να προσθέσω οτι τρέχει το icue απο πισω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dem Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, parsifal είπε Η πρόταση του dem για αρνητικό Vcore offset ίσως να σου δουλέψει. Λέω ίσως γιατί από λίγες δικές μου δοκιμές, υπάρχουν ορισμένοι συνδυασμοί ρυθμίσεων που οδηγούν σε clock stretching και απώλεια επιδόσεων. Π.χ. με ανοιχτό PBO και Auto/χαμηλά Scalar values. Αυτό είναι πρόβλημα γιατί σε Zen/Zen+ που το boosting δούλευε ακριβώς όπως στις Vega GPUs, ήξερες ότι με όσο πιο πολύ αρνητικό offset έβαζες είχες και σίγουρη αύξηση επιδόσεων, οπότε επικεντρωνόσουν κυρίως σε stability testing. Σε Zen2 θέλει επιπλέον και προσεκτικό performance testing. Ακριβώς , για αυτό του είπα σε εκείνο το σημείο , αν θελει μη βάλει αρνητικό offset. Στο δικό μου έχω τσεκαρει ότι μέχρι και - 0.075 μπορεί οριακά να έχω και λίγο καλύτερες επιδόσεις όμως μιλάμε πάλι για αστείες διαφορες σε επίπεδο bench αλλά τουλάχιστον προς τα πάνω , υπάρχουν περιπτωσεις που το αρνητικό offset μπορεί με clock stretching να φέρει αρνητικό αποτέλεσμα . 15 λεπτά πριν, Devastor είπε Αυτό, σε Ζεν+ με το Undervolt απλά δεν ήσουνα σταθερός ενώ σε Ζεν2 χάνεις σε απόδοση. Εγώ προσωπικά θα έβαζα τα σωστά limits και θα κατέβαζα LLC Σε οοοοοτι έχω δοκιμάσει με αρνητικό offset μέχρι 0.075 κάτω δεν χάνω σε απόδοση , μη σου πω σε CB 20 15 cpuz κερδίζω κι όλας 13 λεπτά πριν, Χαρμανης είπε Ναι τα έκανα όλα εκτός από τα offsets το pbo το αφήνω auto δεν με απασχολεί και τόσο και αυτό με το power supply idle control που δεν ξέρω τι κάνει ακριβώς.. Από κει κ περα εχω πάλι μέχρι 1.000 το vcore και τα temps παίζουν από 35 μέχρι 45 να προσθέσω οτι τρέχει το icue απο πισω Βασικά σε άλλον έκανε mention ο devastor ... Το icue τις αφηνει τις ρυθμίσεις στην aio και όταν δεν είναι background, κάντο exit και δες έτσι για δοκιμή. Αν και βασικά δεν νοιάζουν οι idle θερμοκρασίες... Τα είπαμε αυτά , και 0.2 να κατεβαίνει πάλι όταν έχεις monitoring πρόγραμμα ανοιχτό πάλι τις ίδιες θα βλέπεις σαν idle temps για τους λόγους που σου εξήγησα . Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2021 από dem Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 19 λεπτά πριν, Devastor είπε @yiannis1991 τα δοκίμασες αυτά που σου είπα? Ναι. Τελικά ήθελε 1.0375 vsoc με LLC2.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Χαρμανης Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Πήγε μέχρι 0.880 κατι , με κλειστό icue Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 7 minutes ago, yiannis1991 said: Ναι. Τελικά ήθελε 1.0375 vsoc με LLC2.. 0.9 VDDP? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, Devastor είπε 0.9 VDDP? Ναι. Δεν δοκίμασα και με 0.950 να δω αν χρειαζόταν και αυτό ή μόνο το LLC στο vsoc.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Χαρμανης Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Τα αφήνω έτσι οπότε ? Μόνο το power supply idle mode δεν άλλαξα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνει. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2021 από Χαρμανης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 6 minutes ago, yiannis1991 said: Ναι. Δεν δοκίμασα και με 0.950 να δω αν χρειαζόταν και αυτό ή μόνο το LLC στο vsoc.. Ωραία, πέρνα και y-cruncher με το config που έχει στο github και είσαι πένα (Το P95 ΔΕΝ τα βρίσκει αυτά) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 20 λεπτά πριν, Devastor είπε Ωραία, πέρνα και y-cruncher με το config που έχει στο github και είσαι πένα (Το P95 ΔΕΝ τα βρίσκει αυτά) Στο github που; Σε έναν οδηγό για DRR4 OC που έχει; Και πόσο να το αφήσω; 3 loops; 2 ώρες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 minutes ago, yiannis1991 said: Στο github που; Σε έναν οδηγό για DRR4 OC που έχει; Και πόσο να το αφήσω; 3 loops; 2 ώρες; Αυτό εδώ, το βάζεις στο φάκελο του Y-Cruncher και το ονομάζεις memtest.cfg θα σταματήσει μόνο του. Είναι διαφορετικό απο αυτό που έχει το Github απλά πρέπει να κάνεις shortcut και στο τέλος να βάλεις pause:1 config:memtest.cfg // y-cruncher Configuration File // Version: 0.7.8 Build 9507 // // Load this from y-cruncher or run directly: // y-cruncher config filename.cfg // // If you're copying Windows file paths into here, be sure to replace // all backslashes "\" with forward slashes "/". Backslash is an // escape character. // { Action : "StressTest" StressTest : { AllocateLocally : "true" LogicalCores : [0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11] TotalMemory : 14214071040 SecondsPerTest : 200 SecondsTotal : 3600 StopOnError : "true" Tests : [ "N32" "N64" "HNT" "VST" "C17" ] } } Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2021 από Devastor Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, Devastor είπε Αυτό εδώ, το βάζεις στο φάκελο του Y-Cruncher και το ονομάζεις memtest.cfg θα σταματήσει μόνο του. Είναι διαφορετικό απο αυτό που έχει το Github απλά πρέπει να κάνεις shortcut και στο τέλος να βάλεις pause:1 config:memtest.cfg // y-cruncher Configuration File // Version: 0.7.8 Build 9507 // // Load this from y-cruncher or run directly: // y-cruncher config filename.cfg // // If you're copying Windows file paths into here, be sure to replace // all backslashes "\" with forward slashes "/". Backslash is an // escape character. // { Action : "StressTest" StressTest : { AllocateLocally : "true" LogicalCores : [0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11] TotalMemory : 14214071040 SecondsPerTest : 200 SecondsTotal : 3600 StopOnError : "true" Tests : [ "N32" "N64" "HNT" "VST" "C17" ] } } Αυτό ακριβώς έκανα, ωραία. Τρέχει ήδη.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα