nickk0kkav Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 2 ώρες πριν, Devastor είπε Το είπανε τα παιδιά παρακάτω Did my motherboard degrade my CPU? : overclocking (reddit.com) btw Στο reddit γράφει οτι ο τυπος για stability έτρεξε 24ωρες prime 95 small fft στο 1.29 . Πάλι καλά που κάνει boot το pc μετά από αυτη τη χοντραδα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 7 minutes ago, nickk0kkav said: Στο reddit γράφει οτι ο τυπος για stability έτρεξε 24ωρες prime 95 small fft στο 1.29 . Πάλι καλά που κάνει boot το pc μετά από αυτη τη χοντραδα Δεν έχει σημασία ρε, τι 1 ώρα τι 24 ώρες η ζημιά έγινε. Βέβαια όταν οι "tech tubers" πάνε και βάζουνε τέτοια voltage σε κάτι CPU και πάει ο άλλος και πιστεύει τον κάθε ένα τι να πείς Το κορυφαίο είναι οτι πριν κανα μήνα υπήρχε ένα τυπάκι που πούλαγε 3600 και του λέω γύρνα τα όλα σε στοκ και στείλε μου φωτογραφία οτι πέρασε P95 Small FFTs ενα 2ωράκι με HWinfo ανοιχτό. Ακόμα περιμένω την φωτογραφία 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 3 ώρες πριν, Devastor είπε Δεν έχει σημασία ρε, τι 1 ώρα τι 24 ώρες η ζημιά έγινε Λίγο drama queen. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να υπάρξει ζημιά, αλλά οκ. Σίγουρα θέλει κάποιους μήνες για να φανεί. Τεσπα, ξανά γύρισα στο pbo προσωρινά. Από discord με συμβούλεψαν να βάλω ως τιμές 18w/core ppt και 15a edc/tdc. Έβαλα 144 και 120. Γενικά βλέπω ότι ό,τι τιμές βάλω, πάντα φτάνω τα 4080 στα threads. Δοκίμασα και το edc bug βάζοντας 1 και 10 και είχα clocks 3850-4150 στα threads αλλά λίγο χειρότερα σκορ (4730 από 4800) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, SabotazNic said: Λίγο drama queen. Λίγο delusional, μάλλον θα φταίει το report στο post σου περί για το SOTR. Η αλήθεια πονάει Καλή η αττάκα πάντως του δημοτικού Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2021 από Devastor Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Χαρμανης Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα παίδες μια ερώτηση. Επειδή πρόσφατα έφτιαξα ενα Pc με ryzen 5 3600xt και tomahawk b450 max μητρική. δεν γνωρίζω και πολύ καλά την φάση με τους amd .. Στις ρυθμίσεις της μητρικής το pbo ήταν στο auto, To αφήνω ως έχει η να το κάνω Enable. και τι διαφορές θα δώ ? Εκτός αν πρέπει να το κλείσω εντελώς.. Απο θερμοκρασίες είμαι πολύ καλά. Idle ειμαι 28-35 και το Max που έχω δεί μέχρι στιγμής είναι 70.. Το δουλεύω με aio Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Χαρμανης είπε Καλησπέρα παίδες μια ερώτηση. Επειδή πρόσφατα έφτιαξα ενα Pc με ryzen 5 3600xt και tomahawk b450 max μητρική. δεν γνωρίζω και πολύ καλά την φάση με τους amd .. Στις ρυθμίσεις της μητρικής το pbo ήταν στο auto, To αφήνω ως έχει η να το κάνω Enable. και τι διαφορές θα δώ ? Εκτός αν πρέπει να το κλείσω εντελώς.. Απο θερμοκρασίες είμαι πολύ καλά. Idle ειμαι 28-35 και το Max που έχω δεί μέχρι στιγμής είναι 70.. Το δουλεύω με aio Κανονικά το auto είναι disabled. Έχει νόημα να το κάνεις enable αν θέλεις να κάνεις render, αν θέλεις να τρέξεις benchmarks ή αν θέλεις να χάσεις χρόνο ψάχνοντας τα συγκεκριμένα settings που μπορούν να σου δώσουν 1% σε fps. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2021 από elpenor 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Χαρμανης Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, elpenor είπε Κανονικά το auto είναι disabled. Νόημα να το κάνεις enable έχει κυρίως αν θέλεις να κάνεις κανένα render, αν θέλεις να τρέξεις benchmarks ή αν θέλεις να χάσεις χρόνο ψάχνοντας τα συγκεκριμένα settings που μπορούν να σου δώσουν 1% σε fps. Οχι δεν έχω σκοπό να κανω render ουτε να κάτσω να ασχοληθώ με benchmarks προς το παρόν..Και αφού το κέρδος θα είναι 1 -2 fps τοτε το αφήνω ως έχει . Δεν αξίζει να τα σκαλίσω και να κάνω και καμιά χαζομάρα. Έτσι και αλλιώς όπως είναι Out of the box δουλεύει ρολόι 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Πόσο είναι το safe daily για zen+; 1.35v; εκεί γύρω; Μιας και δεν έχω ασχοληθεί και πολύ με το CPU OC λέω να δω μέχρι που πάει, αφού με τέτοιες τιμές δεν παίζει να αλλάξω σύντομα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 @yiannis1991 1.35 - 1.375V αν θυμάμαι καλά, εξαρτάται και από την ψύξη, αλλά για πιο σίγουρα μπορείς να ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία για εύρεση FITT voltage σε Zen 2. Και μια ερώτηση από μένα: έχει παίξει κανείς με το CTR του 1usmus; Σήμερα έγινε public release η έκδοση 2.0 και δεν καταλαβαίνω γιατί τρώω αμέσως reboot στο δεύτερο βήμα (Tuning). Το πρώτο βήμα (Diagnostic) ολοκληρώνεται χωρίς προβλήματα. Υποπτεύομαι ότι στο Tuning υπερεκτιμά τις δυνατότητες του chip και ξεκινά από πολύ ψηλά. Ξέρει κανείς ποια ρύθμιση πειράζουμε για να το φέρουμε στα ίσα του; Είναι το πεδίο Reference Frequency ή κάποιο άλλο; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 1 hour ago, yiannis1991 said: Πόσο είναι το safe daily για zen+; 1.35v; εκεί γύρω; Μιας και δεν έχω ασχοληθεί και πολύ με το CPU OC λέω να δω μέχρι που πάει, αφού με τέτοιες τιμές δεν παίζει να αλλάξω σύντομα.. 1.375 αν είσαι κάτω απο 60 βαθμούς, εγώ προσωπικά πάνω απο 1.35 δεν θα έβαζα (1.35 στο BIOS έτσι). Μια χαρά είσαι με τον 2600 και B-Dies για πολλά χρόνια ακόμα. Για μτχ Ζεν2/Ζεν3 ούτε λόγος ε.. οι περισσότεροι ειναι ψημένοι 3 minutes ago, parsifal said: @yiannis1991 1.35 - 1.375V αν θυμάμαι καλά, εξαρτάται και από την ψύξη, αλλά για πιο σίγουρα μπορείς να ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία για εύρεση FITT voltage σε Zen 2. Και μια ερώτηση από μένα: έχει παίξει κανείς με το CTR του 1usmus; Σήμερα έγινε public release η έκδοση 2.0 και δεν καταλαβαίνω γιατί τρώω αμέσως reboot στο δεύτερο βήμα (Tuning). Το πρώτο βήμα (Diagnostic) ολοκληρώνεται χωρίς προβλήματα. Υποπτεύομαι ότι στο Tuning υπερεκτιμά τις δυνατότητες του chip και ξεκινά από πολύ ψηλά. Ξέρει κανείς ποια ρύθμιση πειράζουμε για να το φέρουμε στα ίσα του; Είναι το πεδίο Reference Frequency ή κάποιο άλλο; Δεν μπορείς να βρείς FIT limits στα Non X SKU, δεν έχουνε PBO.Αν βάλεις μνήμη σε stock σου περνάει το CTR? Παρόμοια φάση είχε ένας γνωστός που δεν ήτανε σταθερός στην μνήμη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 1.35v έβαλα και φαίνεται μέχρι 4.05 να πηγαίνει.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 6 minutes ago, yiannis1991 said: 1.35v έβαλα και φαίνεται μέχρι 4.05 να πηγαίνει.. Έχεις κακό chip, το LLC Auto? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, Devastor είπε Έχεις κακό chip, το LLC Auto? Ναι, ξέρω σάπιο. Auto LLC ναι.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 22 minutes ago, yiannis1991 said: Ναι, ξέρω σάπιο. Auto LLC ναι.. Ντάξ υπάρχουνε και χειρότερα. Έχεις vdroop λογικά κάπου στο 1.3 είσαι σε P95 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 48 λεπτά πριν, Devastor είπε Ντάξ υπάρχουνε και χειρότερα. Έχεις vdroop λογικά κάπου στο 1.3 είσαι σε P95 ~1.31, ενώ σε blender/cinebench 1.32-1.33.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα