Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 minutes ago, elpenor said:

To vdimm ανά 0.1v το δοκίμαζα... μέχρι 1.46v δεν έβγαζε ούτε 20 δευτερόλεπτα TM5, στο 1.47v έβγαζε κανονικά τους κύκλους αλλά μία φορά μου κόλλησε το PC, στο 1.48V φαίνεται βράχος. Να δούμε αν θα περάσει τώρα όλα τα stress test.

To vsoc ίσως να μην χρειάζεται τόσο, απλά το έβαλα 1.1V και είδα μεγάλη βελτίωση από το 1.025V και μετά πριν ανεβάσω και άλλο τις RAM λέω δεν το ανεβάζω λίγο ακόμα. Θα δοκιμάσω να το ρίξω.

Από ότι βλέπω στο internet το 64.8ns είναι κορυφαίο latency για DR rev. e!

Δεν νομίζω να θές τόσο vSoC ρε σύ, άντε να θές 1.1 με Flat LLC. Εγώ προσωπικά δοκίμασα με 1.025 LLC2 και ενώ πέρασε τα test παρατήρησα οτι έχω κατώτερες επιδόσεις από οτι με 1.05 Auto LLC

5 minutes ago, dem said:

από το bios , το memory fast boot ήταν enabled , αν έπρεπε να κάνω τα test με disabled την επιλογή , μας έσκισες. 😁

@elpenor τι bdies ?  τα micron με  65ns μου φαίνονται super, για κάθε μέρα με νορμαλ τάσεις τι latency έχεις? 

Τα έχω γράψει αυτά ίσα με 50 φορές ρε σύ

• Like 2
  • Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εντάξ αρχίζω να τα ψιλο θυμάμαι.... αλλά 

Το GDM πως το κάνω disable? 

έχει επιλογή 

[Gear down mode] που μαλλον είναι  το enable  

[1T] 

[2T] 

[Auto] 

το dis able πως γίνεται :P ? 

Επίσης είμαι εδώ με 1.36V  , η λογική κίνηση μετά  ποια είναι ? ανεβάζω συχνότητα ?

και είμαι σταθερός εδώ και ένα χρόνο.....ΑΝ πάω και βάλω πχ tCL 14 τρωω φάπα instantly.

Ενώ αν βάλω πχ  3733 έτσι όπως είναι  με 1.4 έτσι για δοκιμή, βγάζει 2 ώρες TM5  

ENA.jpg.972ffe840f1dcdcc53b8fe8ccc75e3f4.jpg

και 114sec 

ENA1.jpg.28f3050afd4a8302b668bcfe3ce0d0e0.jpg

Επεξ/σία από dem
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, dem είπε

Εντάξ αρχίζω να τα ψιλο θυμάμαι.... αλλά 

Το GDM πως το κάνω disable? 

έχει επιλογή 

[Gear down mode] που μαλλον είναι  το enable  

[1T] 

[2T] 

[Auto] 

το dis able πως γίνεται :P ? 

Επίσης είμαι εδώ με 1.36V  , η λογική κίνηση μετά  ποια είναι ? ανεβάζω συχνότητα ?

και είμαι σταθερός εδώ και ένα χρόνο.....ΑΝ πάω και βάλω πχ tCL 14 τρωω φάπα instantly.

Ενώ αν βάλω πχ  3733 έτσι όπως είναι  με 1.4 έτσι για δοκιμή, βγάζει 2 ώρες TM5  

ENA.jpg.972ffe840f1dcdcc53b8fe8ccc75e3f4.jpg

και 114sec 

ENA1.jpg.28f3050afd4a8302b668bcfe3ce0d0e0.jpg

1T σημαίνει gd disable. Τεχνικά κ το 2T είναι  gd disable αλλά έχει χειρότερες επιδόσεις σε σχέση με το  gd enable οπότε δεν ασχολείσαι. Και να έχεις κ ενα κατσαβίδι έτοιμο σε περιπτωση που δε κανεις boot 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Devastor είπε

Δεν νομίζω να θές τόσο vSoC ρε σύ, άντε να θές 1.1 με Flat LLC.

Και όμως με 1.1V vSOC (με auto ή LLC2) δεν βγάζει ούτε ένα κύκλο! Είναι γενικά μια φοβερά οριακή κατάσταση σε ρεύματα και αντιστάσεις. Με VDDG 0.950V αντί για 0.900V πάλι δεν βγάζει κύκλο, γενικά ότι και να πειράξω έστω και ελάχιστα το error βγαίνει στα 20 secs.

Κατέβασα και λίγο το tRAS και φαίνεται μια χαρά. Έβαλα και LLC5 στο vSOC για να το χαλαρώσω λίγο.

micron-rev-e-3800-15_tmp5_zen.png.d5e1307d8a05f768897dfeb310186592.png

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
Δημοσ.
21 minutes ago, elpenor said:

Και όμως με 1.1V vSOC (με auto ή LLC2) δεν βγάζει ούτε ένα κύκλο! Είναι γενικά μια φοβερά οριακή κατάσταση σε ρεύματα και αντιστάσεις. Με VDDG 0.950V αντί για 0.900V πάλι δεν βγάζει κύκλο, γενικά ότι και να πειράξω έστω και ελάχιστα το error βγαίνει στα 20 secs.

Κατέβασα και λίγο το tRAS και φαίνεται μια χαρά. Έβαλα και LLC5 στο vSOC για να το χαλαρώσω λίγο.

micron-rev-e-3800-15_tmp5_zen.png.b02a9f5f02ac06adaa3869415d770308.png

Fast boot το έβγαλες? Βασικά από οτι έχω δεί το 1usmus  δεν είναι και τόσο ευαίσθητο στα ρεύματα σαν το anta. Επίσης εγώ αυτό που κάνω να είμαι 1000% σίγουρος είναι να τρέχω το οτιδήποτε stress test σε safe mode ή selective startup με page file off

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Devastor είπε

Fast boot το έβγαλες? Βασικά από οτι έχω δεί το 1usmus  δεν είναι και τόσο ευαίσθητο στα ρεύματα σαν το anta. Επίσης εγώ αυτό που κάνω να είμαι 1000% σίγουρος είναι να τρέχω το οτιδήποτε stress test σε safe mode ή selective startup με page file off

Fast boot έχω disabled. Τώρα που πέρασα 30+ cycles 1usmus θα τρέξω anta και P95. Οι μνήμες παίρνουν 1.492V αναρωτιέμαι πόσο θα αντέξουν.

Και ένα ακόμα aida

Spoiler

micron-rev-e-3800-15_2.png.9fefd80914e0e3be6719816a758b4dcc.png

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.
1 minute ago, elpenor said:

Fast boot έχω disabled. Τώρα που πέρασα 30+ cycles 1usmus θα τρέξω anta και P95. Οι μνήμες παίρνουν 1.492V αναρωτιέμαι πόσο θα αντέξουν.

Θεωρητικά μέχρι 1.5 είσαι ok, αν είχες θέμα με την θερμοκρασία θα στα έσκαγε το ΤΜ5

Δεν ξέρω τι Prime settings βάζεις αλλά μετά απο αρκετά τεστ παρατήρησα οτι το 512-1024 με 90% ram και default timer (6) είναι οτι ποιο βαρύ, τα άλλα απλά είναι κρυα σε σχέση με αυτό

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Devastor είπε

Θεωρητικά μέχρι 1.5 είσαι ok, αν είχες θέμα με την θερμοκρασία θα στα έσκαγε το ΤΜ5

Δεν ξέρω τι Prime settings βάζεις αλλά μετά απο αρκετά τεστ παρατήρησα οτι το 512-1024 με 90% ram και default timer (6) είναι οτι ποιο βαρύ, τα άλλα απλά είναι κρυα σε σχέση με αυτό

Θα το δοκιμάσω, thx.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Devastor είπε

@parsifal ίδια ακριβώς συμπεριφορά έχει και ένας 3900Χ γνωστού (έχει αερόψυξη όμως, D15). Τα Idle είναι αρκετά τσιμπημένα σε σχέση με τον 2700Χ που είχε ποιο πριν. Μια "λογική" μου εξήγηση είναι οτι ίσως είναι το die design και τα παραπάνω cores. Πάντως όταν βγάλαμε την ψύχτρα το spread ητανε μια χαρά

Πριν λίγες ώρες μετέφερα τον περισσευούμενο 2700X στο PC της συζύγου και επί τη ευκαιρία, έκανα πολύ προσεκτικό remounting του AIO στο δικό μου PC, με μπόλικη ποσότητα πάστας σε full IHS spread με σπατουλάκι. Δεν είδα σημαντική διαφορά, άρα το αποδίδω όντως στη διαφορά thermal density μεταξύ Zen+ και Zen2.

Τα παρακάτω είναι μετά από IBT Very High 10 runs, average τα τελευταία 10min. Ο 3900XT είναι με PBO 175W-230A-230A-rest auto:

image.png.cfee93149390ddc0478aaaa5fb37a818.png

Πρώτη σειρά χθες βράδυ πριν το remounting, με Kryonaut. Δεύτερη σειρά μετά το remounting, με Arctic MX-2. Χαζογελούσα λίγο κιόλας όταν το είδα, θυμήθηκα έναν συμφορουμίτη πριν κάτι μήνες που ήταν φανατικός υποστηρικτής των ακριβών/καλών θερμοαγώγιμων και πόσους βαθμούς διαφορά μπορούν να δώσουν σε σχέση με τις φθηνότερες Arctic MX. 😄

• Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, parsifal said:

Πριν λίγες ώρες μετέφερα τον περισσευούμενο 2700X στο PC της συζύγου και επί τη ευκαιρία, έκανα πολύ προσεκτικό remounting του AIO στο δικό μου PC, με μπόλικη ποσότητα πάστας σε full IHS spread με σπατουλάκι. Δεν είδα σημαντική διαφορά, άρα το αποδίδω όντως στη διαφορά thermal density μεταξύ Zen+ και Zen2.

Τα παρακάτω είναι μετά από IBT Very High 10 runs, average τα τελευταία 10min:

image.png.cfee93149390ddc0478aaaa5fb37a818.png

Πρώτη σειρά χθες βράδυ πριν το remounting, με Kryonaut. Δεύτερη σειρά μετά το remounting, με Arctic MX-2. Χαζογελούσα λίγο κιόλας όταν το είδα, θυμήθηκα έναν συμφορουμίτη πριν κάτι μήνες που ήταν φανατικός υποστηρικτής των ακριβών/καλών θερμοαγώγιμων και πόσους βαθμούς διαφορά μπορούν να δώσουν σε σχέση με τις φθηνότερες Arctic MX. 😄

Κάπως έτσι, Thermal Density και τα 4 extra cores. Η Kryonaut ΙΣΩΣ κάνει διαφορά σε γυμνά die (Laptop/GPU) αλλά σίγουρα για την διαφορά τιμής δεν αξίζει

Δημοσ.

Μετά από 1-2 ώρες το P95 έκανε freeze την οθόνη.... και έτρεχε ακόμα από ότι έδειχνε η θερμοκρασία στο LED.

Δεν ξέρω τι να αλλάξω για να το διορθώσω... όλα είναι στο όριο :mad:

Δημοσ.
23 minutes ago, elpenor said:

Μετά από 1-2 ώρες το P95 έκανε freeze την οθόνη.... και έτρεχε ακόμα από ότι έδειχνε η θερμοκρασία στο LED.

Δεν ξέρω τι να αλλάξω για να το διορθώσω... όλα είναι στο όριο :mad:

Αυτό δεν ειναι RAM ρε σύ.. τόσο χοντρό να σου freezarei η οθόνη απο RAM? κάτι παίζει με τα main voltages, στο results.txt μπορείς να δείς αν ήτανε rounding error 

Το RUN FFT in place το είχες off?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Devastor είπε

Αυτό δεν ειναι RAM ρε σύ.. τόσο χοντρό να σου freezarei η οθόνη απο RAM? κάτι παίζει με τα main voltages, στο results.txt μπορείς να δείς αν ήτανε rounding error 

Το RUN FFT in place το είχες off?

Ναι off ήταν. Υπάρχει άραγε περίπτωση τώρα που ανέβασα τη RAM και το vSOC να πρέπει να μειώσω το negative offset στο vCore;

Επεξ/σία από elpenor

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...