Devastor Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 58 minutes ago, SabotazNic said: Σιγουρα ειναι Bdie και bin A3/2/B2? Βαλε και ss απο thaiphoon Ναι γιατί το thaiphoon θα τα λέει σωστά ρε.... Εγώ πάντως πάντα κοιτάω τα dimms για να δω τι pcb είναι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dem Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Deu164 είπε Καλύτερα κανε export το xmp profile σε html και ns από από τις μνήμες που έχεις απο το thaiphoon και μετά import στο calculator έτσι υπολογίζει με βάση και άλλα στοιχεία που είναι γραμμένα εκεί όπως ns, mem chip quality… Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Οκ θα το κάνω , εδώ τι παίζει ? Ένα χρόνο έτσι με 1.36V και τα υπόλοιπα τα βασικά τα βλέπεις , αντιστάσεις έχω όλα 24αρια στο Cad bus βάζω 3733 και τσιμπάω αρκετά τάσεις έτσι για να είμαι σίγουρος ωστε να ρίξω μια ματιά AIDA κτλ .... και παιρνω χειρότερο latency ----------------------------------------------------------------------------------------------- Edit: @Devastor Με import απο ty είναι ελάχιστα πιο χαλαρά αλλά και πάλι δύσκολο με βλέπω Για το gear Down mode έχει επιλογή [Gear down mode] [1T] [2T] [Auto] πως το κάνω enabled ή disabled που λέει το calc? Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2021 από dem Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Στην δεύτερη περίπτωση το north bridge clock λέει 933 και όχι 1866. Αν δεν κάνω λάθος αυτό είναι το infinity fabric clock. Πρέπει να είναι ίδιο με την ταχύτητα της ram/2 αλλιώς έχεις πολύ latency.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Συμφορουμίτες, δουλεύει κανένας 3900X ή 3900XT με AIO 280 ή 360mm; Αν ναι, θα ήθελα μια χάρη: υποπτεύομαι ότι δεν έχω σωστό mounting στο block. Πριν ξεκινήσω να λύνω/δένω πάλι, μπορείτε να μου δείξετε ένα screenshot από HWiNFO64 με min-max-avg από Tctl/Tdie, αφήνοντας το PC σε εντελώς idle για περίπου 15 λεπτά; Με τις παρακάτω ρυθμίσεις για averaging: Τα δικά μου μετά από 15min idle με θερμοκρασία δωματίου περίπου 20.5 C : Το minimum Tdie είναι δηλαδή +7 C από ambient. Με τον 2700X, ίδιο AIO, ίδιο case+fans+fan curve, είχα min Tdie μόλις +1.4 C από ambient. ΟΚ, άλλο 7nm, άλλο 12nm αλλά εδώ εξετάζω minimum θερμοκρασία σε idle που δε θα έπρεπε να έχει τόσο μεγάλη διαφορά νομίζω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, dem είπε Οκ θα το κάνω , εδώ τι παίζει ? Ένα χρόνο έτσι με 1.36V και τα υπόλοιπα τα βασικά τα βλέπεις , αντιστάσεις έχω όλα 24αρια στο Cad bus βάζω 3733 και τσιμπάω αρκετά τάσεις έτσι για να είμαι σίγουρος ωστε να ρίξω μια ματιά AIDA κτλ .... και παιρνω χειρότερο latency ----------------------------------------------------------------------------------------------- Edit: @Devastor Με import απο ty είναι ελάχιστα πιο χαλαρά αλλά και πάλι δύσκολο με βλέπω Για το gear Down mode έχει επιλογή [Gear down mode] [1T] [2T] [Auto] πως το κάνω enabled ή disabled που λέει το calc? μαλλον το εχεις στο auto και κατεβηκε το infinity fabric (fclk) στο 933 βαλτο στο 1867 οπως δειχνειι το σκρινακι μου για τα 3733 Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2021 από ultraex2003 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dem Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 9 ώρες πριν, ultraex2003 είπε μαλλον το εχεις στο auto και κατεβηκε το infinity fabric (fclk) στο 933 βαλτο στο 1867 οπως δειχνειι το σκρινακι μου για τα 3733 bro έχεις δίκιο , παίζω μπάλα εδώ , vdimm μπορεί να κατεβαίνει κι αλλό, δεν το έχω ψάξει τλχ ΤΜ5 φάινεται σταθερό αλλά αρχικά φαίνεται ότι κάτι κάνει , 50λεπτο έχει τώρα χωρίς error. και εδώ, με 1.36V άφοβα, αυτό είναι δοκιμασμένο, σταθερό. Με αυτά δεεενννννν , εκτός αν θέλει πολύ πάνω από 1.4V με 1.42, 3600 και tcl 14 δεν μπαίνει καν windows , αρχίζει τα restart , repair μαύρες μπλε οθόνες κτλ τα import είναι από thphn , 12 ώρες πριν, SabotazNic είπε Σιγουρα ειναι Bdie και bin A3/2/B2? Βαλε και ss απο thaiphoon Bdie είναι σίγουρα, αυτό φάινεται εύκολα και από τα νούμερα και από τα χαρακτηριστικά τι bin δεν ξέρω, το profile V1 από το 1.7.0 το βγάζει, 3600/3733 και από το 1.7.3 μπορούν και καλύτερα από Α0/Β0, αλλά το Α3/Α2/Β2 μου φαίνονται τραβηγμένο για zen 2 - bdies - 450/470 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 @parsifal ίδια ακριβώς συμπεριφορά έχει και ένας 3900Χ γνωστού (έχει αερόψυξη όμως, D15). Τα Idle είναι αρκετά τσιμπημένα σε σχέση με τον 2700Χ που είχε ποιο πριν. Μια "λογική" μου εξήγηση είναι οτι ίσως είναι το die design και τα παραπάνω cores. Πάντως όταν βγάλαμε την ψύχτρα το spread ητανε μια χαρά @dem Ελπίζω να κάνεις τα test σου με το memory fast boot σε Enabled αλλιώς σε βλέπω να ψάχνεις γιατί έχεις αστάθεια ενώ πέρασες όλα τα test Ένα επίσης πάρα πολύ καλό test να δείς αν είσαι σταθερός σε CPU/RAM είναι το Photoshop benchmark που ανέφερε ο @akoinonitos στο άλλο νήμα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Τελικά τα Micron rev.e κάνουν scale και μετά από το 1.4V. Μετά από πολύωρες προσπάθειες κατάφερα να βγάλω 5 κύκλους 1usmus σε 3800/15, χρειάστηκε 1.48V vdimm, 1.125 vsoc και 32ohm procODT. Δυστυχώς τα οφέλη ήταν πολύ μικρά και το ρεύμα ίσως να είναι πάνω από το όριο για daily. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2021 από elpenor 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrisde Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 16 λεπτά πριν, elpenor είπε Τελικά τα Micron rev.e κάνουν scale και μετά από το 1.4V. Μετά από πολύωρες προσπάθειες κατάφερα να βγάλω 5 κύκλους 1usmus σε 3800/15, χρειάστηκε 1.48V vdimm, 1.125 vsoc και 32ohm procODT. Δυστυχώς τα οφέλη ήταν πολύ μικρά και το ρεύμα ίσως να είναι πάνω από το όριο για daily. Είμαι περίεργος αν θα βγάλει 30 κύκλους. Gear Down Enable vs Disable έχουν διαφορές; Να το σκαλίσω ή δεν αξίζει τον κόπο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 20 minutes ago, elpenor said: Τελικά τα Micron rev.e κάνουν scale και μετά από το 1.4V. Μετά από πολύωρες προσπάθειες κατάφερα να βγάλω 5 κύκλους 1usmus σε 3800/15, χρειάστηκε 1.48V vdimm, 1.125 vsoc και 32ohm procODT. Δυστυχώς τα οφέλη ήταν πολύ μικρά και το ρεύμα ίσως να είναι πάνω από το όριο για daily. Είμαι περίεργος αν θα βγάλει 30 κύκλους. Πόσο vDIMM/vSoC ήθελες για CL16? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, chrisde είπε Gear Down Enable vs Disable έχουν διαφορές; Να το σκαλίσω ή δεν αξίζει τον κόπο; Τα οφέλη μετά το 3800-16-16-19-16 GD on είναι πολύ μικρά. Το κάθε βήμα από εκεί και πέρα εμένα προσωπικά με δυσκόλεψε πολύ και το όφελος ήταν μόνο 1 - 1.5ns latency με μικρότερο όμως read write. Γενικά δεν αξίζει τον κόπο εκτός αν σε ευχαριστεί, αν θέλεις πιο γρήγορες RAM ( και έχεις ήδη κορυφαία GPU) πάρε b-die. 1 λεπτό πριν, Devastor είπε Πόσο vDIMM/vSoC ήθελες για CL16? 1.38V vdimm, 1.025V vsoc. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 1 minute ago, elpenor said: 1.38V vdimm, 1.025V vsoc. Το καταλαβαίνω να θές παραπάνω vDIMM αλλά το οτι ήθελες 100 ολόκληρα mv vSoC οχι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Devastor είπε Το καταλαβαίνω να θές παραπάνω vDIMM αλλά το οτι ήθελες 100 ολόκληρα mv vSoC οχι. To vdimm ανά 0.1v το δοκίμαζα... μέχρι 1.46v δεν έβγαζε ούτε 20 δευτερόλεπτα TM5, στο 1.47v έβγαζε κανονικά τους κύκλους αλλά μία φορά μου κόλλησε το PC, στο 1.48V φαίνεται βράχος. Να δούμε αν θα περάσει τώρα όλα τα stress test. To vsoc ίσως να μην χρειάζεται τόσο, απλά το έβαλα 1.1V και είδα μεγάλη βελτίωση από το 1.025V και μετά πριν ανεβάσω και άλλο τις RAM λέω δεν το ανεβάζω λίγο ακόμα. Θα δοκιμάσω να το ρίξω. Από ότι βλέπω στο internet το 64.8ns είναι κορυφαίο latency για DR rev. e! Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2021 από elpenor 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dem Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, Devastor είπε @dem Ελπίζω να κάνεις τα test σου με το memory fast boot σε Enabled αλλιώς σε βλέπω να ψάχνεις γιατί έχεις αστάθεια ενώ πέρασες όλα τα test από το bios , το memory fast boot ήταν enabled , αν έπρεπε να κάνω τα test με disabled την επιλογή , μας έσκισες. 😁 @elpenor τι bdies ? τα micron με 65ns μου φαίνονται super, για κάθε μέρα με νορμαλ τάσεις τι latency έχεις? Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2021 από dem Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2021 4 λεπτά πριν, dem είπε από το bios , το memory fast boot ήταν enabled , αν έπρεπε να κάνω τα test με disabled την επιλογή , μας έσκισες. 😁 @elpenor τι bdies ? τα micron με 65ns μου φαίνονται super, για κάθε μέρα με νορμαλ τάσεις τι latency έχεις? Χωρίς CPU OC και με ρεύμα κάτω από 1.4V είμαι περίπου στα 66.2ns. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα