elpenor Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, dem είπε Δώστε μια βοήθεια με το cpu/soc voltage για 3700Χ / Β450 tomahawk, πόσο υποτίθεται ότι πρέπει να δίνει το auto?.....1,1 που δίνει auto χρειάζεται ή έιναι πολύ ? 1.1V είναι η τιμή που βάζει κάποιος στο SOC ώστε να είναι σίγουρος ότι θα είναι σταθερός με όλα τα RAM OC και δεν θα χάνει σε επιδόσεις. Η εκτίμηση μου είναι ότι και με 1.025V / SOC LLC2 θα είσαι μια χαρά και θα είναι και πιο κρύο το CPU, πρέπει όμως να το επαληθεύσεις και με ram stability test και με benchmarks. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2021 από elpenor 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 9 hours ago, dem said: Δώστε μια βοήθεια με το cpu/soc voltage για 3700Χ / Β450 tomahawk, πόσο υποτίθεται ότι πρέπει να δίνει το auto?.....1,1 που δίνει auto χρειάζεται ή έιναι πολύ ? 1.125 δίνει το Auto στην Tomahawk και κάνει vdroop λόγο LLC Όσο για αυτό που είπε ο @elpenor κράτα υπόψην σου οτι αν το vSoC σου είναι χαμηλό δεν θα το δείς απο το TM5/HCI κλπ κλπ, μόνο LinX και P95 θα το δείξει Εδώ Μπορείς να δείς τα recommended vSoC 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Μου έχει τύχει πάντως να περάσει P95 και να σκάσει στο Karhu και μάλιστα σχετικά γρήγορα, και τελικά ήθελα ένα βήμα παραπάνω vsoc. Μπορεί να ήταν και τυχαίο βέβαια.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 12 minutes ago, yiannis1991 said: Μου έχει τύχει πάντως να περάσει P95 και να σκάσει στο Karhu και μάλιστα σχετικά γρήγορα, και τελικά ήθελα ένα βήμα παραπάνω vsoc. Μπορεί να ήταν και τυχαίο βέβαια.. Prime95 μπορεί να περάσει, LinX δύσκολα Karhu με Cache enabled? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Devastor είπε Prime95 μπορεί να περάσει, LinX δύσκολα Karhu με Cache enabled? Ναι. Βασικά είχα στείλει και mail στον ίδιο τον dev και μου είπε ότι αν έχω stock τον cpu και cache default να το αφήσω δεν πειράζει, αλλά με enabled το είχα τρέξει.. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2021 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Devastor είπε Εδώ Μπορείς να δείς τα recommended vSoC Αυτα ισχυοιυν και για τα 7nm? Λογικα αναφερεσαι στο ποστ #8,262 Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2021 από SabotazNic Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 27 minutes ago, SabotazNic said: Αυτα ισχυοιυν και για τα 7nm? Λογικα αναφερεσαι στο ποστ #8,262 Κάποιος δεν διαβάζει Quote ** both use 8 core for TDP bump comparison 3rd gen is pretty much identical in scaling * maximum frequency 3800MT/s hittable only < 36.9Ω procODT, rarely 40Ω Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2021 από Devastor 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, Devastor είπε Κάποιος δεν διαβάζει Παντως επισης λεει: ** both use 8 core for TDP bump comparison 3rd gen is pretty much identical in scaling * maximum frequency 3800MT/s hittable only < 36.9Ω procODT, rarely 40Ω Εχω 3800 και default το procodt ειναι στα 43.6 και το soc voltage τρεχει στα 1.025 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 40 minutes ago, SabotazNic said: Παντως επισης λεει: ** both use 8 core for TDP bump comparison 3rd gen is pretty much identical in scaling * maximum frequency 3800MT/s hittable only < 36.9Ω procODT, rarely 40Ω Εχω 3800 και default το procodt ειναι στα 43.6 και το soc voltage τρεχει στα 1.025 Που ακριβώς λέει για default στο συγκεκριμένο post?Είναι ξεκάθαρο τι λέει αμα διάβασεις Τα Auto βάζουνε οτι θέλουνε Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2021 από Devastor Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, Devastor είπε Που ακριβώς λέει για default στο συγκεκριμένο post? Τα δικα μου αναφερω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Devastor Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 1 minute ago, SabotazNic said: Τα δικα μου αναφερω. Ε 90% των μητρικών τόσο βάζει σε Auto, χωρίς να σημαίνει οτι είναι το σωστό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Δοκιμασα ppt 300 και tdc/edc 230 llc2 και μειωσα το αρνητικο offset. Καπως καλυτερα https://browser.geekbench.com/geekbench3/8921628 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dem Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Παίδες ήθελα να σας ρωτήσω εδώ και καιρό αλλά δεν είχα τον χρόνο..... , αν ρίξετε μια ματιά μπορείτε να βρείτε κάτι " χοντρό " μπας και τις φέρουμε ( 3200C14 16GTZR32GB DR ) σε 3600 A3/A2/B2 - Fast preset. Έβαλα και πήρα αυτά , αλλά δεν είναι σταθερό ... με 1.40 vdram μπλε οθόνη , με 1.42 set , real 1.44V , πολλά .... μπήκε αλλά βγάζει πολλά σφάλματα ΤΜ5 και πήρα τα παρακάτω σας δίνω και τα bios μήπως βοηθήσουν. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Οκ καταλαβαίνω ότι έιμαι μακριά από την σταθερότητα, ακόμα και με 1.42V (1.44V real ) ..... το οποίο με απονθαρρύνει ... οπότε ξαναγύρισα στα settings που είχα από τοτε που το έστησα δηλαδή τα παρακάτω. Τα οποία με μόνο με 1.36V δίνουν σε σχέση με τα προηγούμενα 67ns AIDA και 1-1,5 sec παραπάνω στο membench easy time παραπάνω, αντί για 112.83sec κάνει περίπου 114.3sec και λέω.... αξίζει ? Τι μπορώ να κάνω αν θέλω να βελτιώσω αυτά που έχω τώρα ? Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2021 από dem Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Σιγουρα ειναι Bdie και bin A3/2/B2? Βαλε και ss απο thaiphoon Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Deu164 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλύτερα κανε export το xmp profile σε html και ns από από τις μνήμες που έχεις απο το thaiphoon και μετά import στο calculator έτσι υπολογίζει με βάση και άλλα στοιχεία που είναι γραμμένα εκεί όπως ns, mem chip quality… Spoiler Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2021 από Deu164 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα