Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Spartan117

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Ναι και το γνωρίζω αυτό. Δοκίμασα για gmd off με clkdrvstr 30 και 60 και με procodt 40 (μετά και με trcdrd 20) και δεν bootαρει. 

Επέστρεψα στα sub και τώρα τρέχω tm5 με trtp 8. Μετά λογικά θα ρίξω το twtrl στο 10. Το trrds λέτε να πάει 3 ώστε να ρίξω και το tfaw 12?

Εμένα το GD Off ήθελε λίγο παραπάνω ρεύμα (1.38V -> 1.39V) και +1 σε tRCDRD (από 19 σε 20) / tRDWR (από 8 σε 9). Επίσης χρειάστηκε να πάω στο clkdrvstr 60. Άλλο chip βέβαια.

Επεξ/σία από elpenor
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, elpenor είπε

Εμένα το GD Off ήθελε λίγο παραπάνω ρεύμα

Στο BIOS το έχω 1.38 και στο hwinfo δίνει 1.395 τώρα που τρέχει το tm5. Λες να θέλει παραπάνω? Μόνο το ρεύμα δεν άλλαξα. Αλλά το ρεύμα θα φαινόταν αν ήταν θέμα στο tm5 πιστεύω, όχι να μην bootαρει καθόλου (ούτε bios). Κάνω λάθος? 

@elpenor έκανα edit στο μήνυμα 

Επεξ/σία από SabotazNic

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Στο BIOS το έχω 1.38 και στο hwinfo δίνει 1.395 τώρα που τρέχει το tm5. Λες να θέλει παραπάνω? Μόνο το ρεύμα δεν άλλαξα 

Εμένα μετά το 1.39V (δηλαδή 1.38 στο bios) δεν κάνουν scale τα rev.e, για τα CJR δεν ξέρω ούτε πόσο αντέχουν ούτε μέχρι πόσο και ποια timings κάνουν scale.

Για να δούμε πόσο επηρεάζουν τα background apps αν θέλεις τρέξε ένα AIDA με τα windows σε selective startup (msconfig -> selective startup -> untick everything).

Επεξ/σία από elpenor

Καλησπέρα στην παρέα! Μπήκα στο τρυπάκι να πειράξω τις Ram μου για να δω που μπορώ να τς φτάσω safe και stable..

Σύστημα:  CPU: R7 2700X, MOBO: X470GamingProCarbon , Ram: 2x8 F4-3200c16-8GTZR της G.Skill....παραθέτω φωτογραφία από Thaiphoon και Ryzen Timing μετά από OC σε 3466MHZ. Θα μπορούσατε να μου δώσετε κάποιες συμβουλές μήπως θα μπορούσα να κάνω πιο tight τα timmem3466.jpg.25d6ca955e741d10593b27987c90f83b.jpgings ?? και αν θα δω κάποια βελτίωση φυσικά...Ευχαριστώ .Stability τεστ egine με HCI memTest και πέρασε στα νούμερα αυτά με επιτυχία. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

6 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Στο BIOS το έχω 1.38 και στο hwinfo δίνει 1.395 τώρα που τρέχει το tm5. Λες να θέλει παραπάνω? Μόνο το ρεύμα δεν άλλαξα. Αλλά το ρεύμα θα φαινόταν αν ήταν θέμα στο tm5 πιστεύω, όχι να μην bootαρει καθόλου (ούτε bios). Κάνω λάθος? 

tRCDRD = 20 βάλε και μετά δοκίμασε τα ClkDrvStr

Επίσης βάλε το δεύτερο στο CAD_BUS (AddrCmdDrvStr) = 20

1 λεπτό πριν, kkatzos είπε

Το δοκίμασα και το trcdrd 20. Θα ξανά δοκιμάσω μετά αν είναι, θα αφήσω να τελειώσει το tm5 με το trtp 8 μιας και είναι στο 5ο cycle

Κάποια στιγμή μετά το 8ο cycle οπότε το άφησα και έφυγα, μάλλον έκανε restart. Στο crash log δεν γράφει κάτι βέβαια. Μετά τα ~10 cycles αν δεν κάνω λάθος ίσως είναι θέμα trfc/volrages/temps, σωστά? 

Τώρα το ξανα έβαλα να δω τι error βγάζει 

38 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Κάποια στιγμή μετά το 8ο cycle οπότε το άφησα και έφυγα, μάλλον έκανε restart. Στο crash log δεν γράφει κάτι βέβαια. Μετά τα ~10 cycles αν δεν κάνω λάθος ίσως είναι θέμα trfc/volrages/temps, σωστά? 

Τώρα το ξανα έβαλα να δω τι error βγάζει 

bro !!δοκιμασε μετα δικα μου αν μπορεις να παιξεις χωρις το trfc χαμηλα η κανε καποιους συνδιασμους να κατεβεις latency

ghjhh.JPG

56 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε

bro !!δοκιμασε μετα δικα μου αν μπορεις να παιξεις χωρις το trfc χαμηλα η κανε καποιους συνδιασμους να κατεβεις latency

Settings από SR b-die σε DR CJR;

1 ώρα πριν, ultraex2003 είπε

ghjhh.JPG

Ούτε καν

Έχω αναφέρει ήδη πιο πάνω που τερματίζει στα primary τουλάχιστον

16 λεπτά πριν, elpenor είπε

Settings από SR b-die σε DR CJR;

ναι sory λαθος μου μπερδευτηκα

11 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Ούτε καν

Έχω αναφέρει ήδη πιο πάνω που τερματίζει στα primary τουλάχιστον

ναι sory λαθος μου μπερδευτηκα

3 ώρες πριν, elpenor είπε

Για να δούμε πόσο επηρεάζουν τα background apps αν θέλεις τρέξε ένα AIDA με τα windows σε selective startup (msconfig -> selective startup -> untick everything).

Το δοκιμασα αυτο και δεν μπορουσα να βαλω pin. το sign in options μου εβγαζε να κατεβασω κατι απο το store αλλα προφανως δεν γινοταν κατι. Ευτυχως μεσω 2 hard reset το βαλα σε recovery οποτε ολα οκ.

Fix “Something happened and your PIN isn't available” in Windows 10 |  Password Recovery

3 ώρες πριν, kkatzos είπε

Μπα ούτε έτσι bootαρει 

35 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Μπα ούτε έτσι bootαρει 

Ε, το αφήνεις. GDM=on και tRCDRD=19 είναι μια χαρά.

Βάλε το tRCDWR = 10 και μια χαρά timings έχεις.

Απλά κάτι σου χαλάει το latency. Ψάξε τις ρυθμίσεις της Asus στο BIOS. Βρες κάτι για BIAS CB15/20/Geekbench/AIDA και δες με ποιο έχεις καλύτερες επιδόσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 hours ago, kkatzos said:

Εξάλλου μια χαρά timings και επιδόσεις έχεις. Λόγω tRFC είσαι και λίγο καλύτερα από Micron Rev E.

Επειδή πριν από τα Rev E είχανε περάσει απο τα χέρια μου Hynix CJR μπορώ να σου πώ οτι τα Rev E είναι ένα τσικ ποιο γρήγορα (οχι κάτι σημαντικό, μιλάμε για διαφορές 0.2-0.4ns στην καλύτερη), ο λόγος είναι οτι τα Rev E είναι πολύ ποιο ανάλαφρα στον IMC οπότε κάνουνε καλύτερα timings. Τουλάχιστον στον 2600 

Τώρα όσο αφορά το GDM και τις αντιστάσεις χωρίς 30 clkdrvstr το TM5 πετάει error στο 2 (μπορεί στο 1ο run, μπορεί και στο 7ο), με 18 TRCD δεν παίζει ακόμα και με GDM ON. Με 0.9 VDDP απλά δεν πέρναγε P95 ενώ όλα τα άλλα τα πέρναγε μια χαρά

Τα παρακάτω settings έχουνε βγάλει ΤΜ5/HCI 1000%/Prime95 και κανα 2ωράκι BF5

ZenTimings_Screenshot2.png

Επεξ/σία από Devastor

Δώστε μια βοήθεια με το cpu/soc voltage για 3700Χ / Β450 tomahawk, 

πόσο υποτίθεται ότι πρέπει να δίνει το auto?.....1,1 που δίνει auto χρειάζεται ή έιναι πολύ ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...