SabotazNic Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 2 ώρες πριν, Devastor είπε Βρήκες και εσύ εποχη για αναβάθμιση tFAW = 4x TRRDS είναι νόμος αυτό Γαμωτο! Και ελεγα ξεχασα καποιον "κανονα"
SabotazNic Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Λιγο χαμηλο το cpu score στο time spy. Μηπως 1.34v για cpu stock ειναι λιγο?
Sakiz105 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 9 ώρες πριν, SabotazNic είπε Λιγο χαμηλο το cpu score στο time spy. Μηπως 1.34v για cpu stock ειναι λιγο? έβαλες καρφωτό vcore σε cpu stock?
Devastor Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 11 hours ago, SabotazNic said: Λιγο χαμηλο το cpu score στο time spy. Μηπως 1.34v για cpu stock ειναι λιγο? Θέλει 1.45, τα έξοδα κηδείας τα κάνω εγώ και ο @Sakiz105 βάζει τα κολυβα 1
SabotazNic Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Οχι, το ειχα κανει με ανρητικο offset. Εβαλα καρφωτο 1.35 και ειναι οκ. Αν το αφησω στοκ το core voltage, δινει 1.48-.150 μεγιστο και temps αρκετα μεγαλα. Μαλλον πρεπει να τσιμπησω και μια νεα aio γτ αυτη ειναι παλι που εχω (h50 απο τις πρωτες που βγηκαν)
Devastor Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 To CPU πότε θές να τον πάρεις στο χέρι? Αύριο καλά ειναι?
dem Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Οχι, το ειχα κανει με ανρητικο offset. Εβαλα καρφωτο 1.35 και ειναι οκ. Αν το αφησω στοκ το core voltage, δινει 1.48-.150 μεγιστο και temps αρκετα μεγαλα. Μαλλον πρεπει να τσιμπησω και μια νεα aio γτ αυτη ειναι παλι που εχω (h50 απο τις πρωτες που βγηκαν) Άστον auto , αν θέλεις βάλε και ένα αρνητικό offset μέχρι 0.05 για θερμοκρασίες και κλείσε pbo, για , εκτός αν το χρειάζεσαι κάπου αλλά δεν νομίζω. Τώρα για CPU bench μπορείς να δοκιμάσεις και με pbo έτσι για να δεις διαφορές. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2021 από dem
SabotazNic Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 15 λεπτά πριν, Devastor είπε To CPU πότε θές να τον πάρεις στο χέρι? Αύριο καλά ειναι? Βαζοντας λιγοτερο ρευμα? 2 λεπτά πριν, dem είπε Άστον auto , αν θέλεις βάλε και ένα αρνητικό offset μέχρι 0.05 για θερμοκρασίες και κλείσε pbo, για , εκτός αν το χρειάζεσαι κάπου αλλά δεν νομίζω. Τώρα για CPU bench μπορείς να δοκιμάσεις και με pbo έτσι για να δεις διαφορές. δλδ το pbo δεν ειναι απαραιτητο? Απλα το εχω σε "enabled". btw @Sakiz105 τα vddp/g που τα αλλαζω? Στο extreme tweaker εχει τιμες vddg ccd voltage control και vddg iod voltage control. Εχει ομως και στο amd cbs/amd overclocking vddp/vddg voltage control αλλα σε τιμεσ πχ 700. Εκει να βαλω 950 και 1000?
Devastor Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δεν μπορώ να καταλάβω που κολλάει το PBO με το manual 1.34 που έχεις βάλει... 2
SabotazNic Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Μόλις τώρα, Devastor είπε Δεν μπορώ να καταλάβω που κολλάει το PBO με το manual 1.34 που έχεις βάλει... Προφανως τα εχω κανει σκατα μιας και δεν βρηκα καναν οδηγο σωστο ακομα για oc 😛 btw Ποια η διαφορα core vid και vcore?
Sakiz105 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 22 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Βαζοντας λιγοτερο ρευμα? δλδ το pbo δεν ειναι απαραιτητο? Απλα το εχω σε "enabled". btw @Sakiz105 τα vddp/g που τα αλλαζω? Στο extreme tweaker εχει τιμες vddg ccd voltage control και vddg iod voltage control. Εχει ομως και στο amd cbs/amd overclocking vddp/vddg voltage control αλλα σε τιμεσ πχ 700. Εκει να βαλω 950 και 1000? το auto 1.5 είναι καλύτερο από καρφωτό 1.25. ΑΚόμα και undervolt είναι χειρότερο από auto (το ίδιο ισχύει και για τις κάρτες να το ξέρεις) Οπως έχει προστασίες για ρεύματα προς τα πάνω ο cpu έχει και για προς τα κάτω. Από cpu άστα όλα autο και κλείσε pbo. Ας φτάσει και 90 βαθμούς. ναι, τα "ελάχιστα" δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. βάλε 0,950 και 1,000 (θα δεις σε auto ειναι 1,000 και 1,100) 2
raul7 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 4 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Προφανως τα εχω κανει σκατα μιας και δεν βρηκα καναν οδηγο σωστο ακομα για oc 😛 btw Ποια η διαφορα core vid και vcore? Διάβασε εδώ: https://www.hwinfo.com/forum/threads/cpu-core-voltage-svi2-tfn-or-core-x-vid-or-what.6199/ Είναι από το forum του hwinfo64, όπου ο δημιουργός γράφει το εξής: You should always rely on the "CPU Core Voltage (SVI2 TFN)", this is the most accurate voltage. VID values are only what the CPU requests from VRM. Έχει μεγάλη διαφορά το ρεύμα που βλέπεις να δίνει όταν το έχεις στο auto, με αυτό που δίνεις εσύ καρφωτό. Στο auto, υπάρχει αλγόριθμος που εξετάζει δυναμικά κάθε στιγμή το φορτίο, το είδος της εργασίας, τη θερμοκρασία, την συχνότητα και χίλια δυο πράγματα και αυξομειώνει συνεχώς την τάση που δίνει. Οπότε τη μια στιγμή δίνει 1.45v επειδή κάνει ένα στιγμιαίο boost και είναι ok γιατί είναι χαλαρός ο cpu και χρησιμοποιεί μόνο έναν πυρήνα, την επόμενη που βρίσκει κάτι ζόρικο ρίχνει στο 1.2 για να προστατευθεί και να κατεβάσει θερμοκρασίες. Άρα νομίζω δεν είναι και πολύ σωστό επειδή βλέπεις ότι δίνει σε κάποιες φάσεις 1.45 μόνο του και να λες ότι το καρφωτό 1.35 είναι safe επειδή είναι λιγότερο, γιατί στα σενάρια που μόνος του θα έριχνε το voltage στα 1.2 ή και παρακάτω για να προστατευθεί, εσύ το αναγκάζεις να τρέχει full load με 1.35v. Για τα παραπάνω που γράφω δεν έχω τις φουλ τεχνικές γνώσεις, είναι αυτά που έχω καταλάβει εγώ από δικό μου ψάξιμο/διάβασμα/videos σχετικά με τις λειτουργίες των ryzen, ας με διορθώσει κάποιος αν έγραψα κάτι πολύ λάθος.. Στον δικό μου r5 3600 έκανα oc γιατί αποδίδει καλύτερα και πιο δροσερά στα 4.2ghz με max 1.25v απ'ότι σε στοκ/pbo, και στα 1.25v έχω την αίσθηση ότι είναι safe καθώς και η χρήση που κάνω δεν είναι κάτι που θα "σκίσει" τον cpu. Αν έκανα επεξεργασία video για ώρες ή whatever για επαγγελματική χρήση, θα προτιμούσα κάτι πιο κοντά σε στοκ. 4
SabotazNic Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε το auto 1.5 είναι καλύτερο από καρφωτό 1.25. ΑΚόμα και undervolt είναι χειρότερο από auto (το ίδιο ισχύει και για τις κάρτες να το ξέρεις) Οπως έχει προστασίες για ρεύματα προς τα πάνω ο cpu έχει και για προς τα κάτω. Από cpu άστα όλα autο και κλείσε pbo. Ας φτάσει και 90 βαθμούς. ναι, τα "ελάχιστα" δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. βάλε 0,950 και 1,000 (θα δεις σε auto ειναι 1,000 και 1,100) Λοιπον βρηκα ονλινε αυτα τα settings, και εκλεισα και το pbo και εβαλα αρνητικο offset -0.05 και οντως εχω καλυτερα Temps (prime 95 small ffts εφτανε πριν 90 βαθμους, τωρα <70 😛) Ναι ξερω ποιες ειναι οι τιμες τους σε auto, απλα δεν ειμαι σιγουρος ποιες απο τις 2 επιλογες να πειραξω. Τις μεν πρωτες που σου ειπα ειναι με δεκαδικα (0,950 και 1,000) οι αλλες θελουν τιμες 950 και 1.000 Global C-state Control = Enabled Power Supply Idle Control = Low Current Idle CPPC = Enabled CPPC Preferred Cores = Enabled AMD Cool'n'Quiet = Enabled PPC Adjustment = PState 0
Sakiz105 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2021 κλείσε το cool and quiet, τα άλλα άστα default
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα