Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vins είπε

Αν θες να πας all in στο pc, μην κάνεις εκπτώσεις στη ραμ λόγω ψύκτρας είναι η άποψή μου

Ή δούλεψέ την single, ή pull, ή βάλε μια aio και πάνε σε μνήμες που σε καλύπτουν.

Ούτως ή άλλως ο 5600x δεν πρόκειται να σου δημιουργήσει θέμα θερμοκρασιών αν είσαι με 1 φαν

O 5600X γυρω στα ιδια temps δεν ειναι με τον 3600?

• Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρονια πολλα σε ολους παιδια. Θελω λιγο τα φωτα σας οσοι εχετε καει λιγο παραπανω με τον 3700x.Οτι ryzen 3000 εχει πεσει στα χερια μου ηταν για pc φιλων οποτε pbo k offset να εχω το κεφαλι μου ησυχο... Εφτιαξα προσφατα για μενα ενα pc στο nr200 οποτε μιλαμε για mini itx mobo με 3700x.. αυτα που φτανω σε cinebench20 με manual oc δεν μπορω να τα πλησιασω με pbo ακομα κ χωρις offset.... Δηλαδη με manual 4.3 ghz στα 1.26v χτυπαω cinebench 20 περιπου 5200 points (max 65 c)  k με pbo καπου 4950 (70c)..Επειδη μου εχει καρφωθει να δουλευει αυτο το pc οσο πιο stock γινεται υπαρχει τροπος να φτασω σε τετοια αποδοση με pbo.? ...ευχαριστω

Επεξ/σία από niko13
Δημοσ.
42 minutes ago, niko13 said:

Χρονια πολλα σε ολους παιδια. Θελω λιγο τα φωτα σας οσοι εχετε καει λιγο παραπανω με τον 3700x.Οτι ryzen 3000 εχει πεσει στα χερια μου ηταν για pc φιλων οποτε pbo k offset να εχω το κεφαλι μου ησυχο... Εφτιαξα προσφατα για μενα ενα pc στο nr200 οποτε μιλαμε για mini itx mobo με 3700x.. αυτα που φτανω σε cinebench20 με manual oc δεν μπορω να τα πλησιασω με pbo ακομα κ χωρις offset.... Δηλαδη με manual 4.3 ghz στα 1.24v χτυπαω cinebench 20 περιπου 5200 points (max 65 c)  k με pbo καπου 4950 (70c)..Επειδη μου εχει καρφωθει να δουλευει αυτο το pc οσο πιο stock γινεται υπαρχει τροπος να φτασω σε τετοια αποδοση με pbo.? ...ευχαριστω

Μήπως το Offset σου χάνει? Το PBO είναι και καθαρά θέμα ψύξης επίσης αλλά Εδώ μπορείς να δείς έναν 3700Χ ενός συμφορουμίτη με 3700Χ και PBO

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Devastor είπε

Μήπως το Offset σου χάνει? Το PBO είναι και καθαρά θέμα ψύξης επίσης αλλά Εδώ μπορείς να δείς έναν 3700Χ ενός συμφορουμίτη με 3700Χ και PBO

Κ χωρις offset δεν πλησιαζει.. Ευχαριστω φιλε μου..Nομιζω δεν ειναι αμεσα συγκρισιμα τα συστηματα σε ram. Ο φιλος του link ειναι 3800 cl 15 εγω 3600 cl17.. Kαι σε ryzen μετραει.. Δεν ειναι χαμηλα τα νουμερα για αυτα που εχω (cpu cooler, ram)  απο οσο εχω δει online. Αυτο που με τρελαινει ειναι γιατι δεν μπορω να κανω το pbo να φτασει τα manual.θα συνεχισω το σκαλισμα να εισαι καλα

Επεξ/σία από niko13
Δημοσ.
1 ώρα πριν, niko13 είπε

Χρονια πολλα σε ολους παιδια. Θελω λιγο τα φωτα σας οσοι εχετε καει λιγο παραπανω με τον 3700x.Οτι ryzen 3000 εχει πεσει στα χερια μου ηταν για pc φιλων οποτε pbo k offset να εχω το κεφαλι μου ησυχο... Εφτιαξα προσφατα για μενα ενα pc στο nr200 οποτε μιλαμε για mini itx mobo με 3700x.. αυτα που φτανω σε cinebench20 με manual oc δεν μπορω να τα πλησιασω με pbo ακομα κ χωρις offset.... Δηλαδη με manual 4.3 ghz στα 1.24v χτυπαω cinebench 20 περιπου 5200 points (max 65 c)  k με pbo καπου 4950 (70c)..Επειδη μου εχει καρφωθει να δουλευει αυτο το pc οσο πιο stock γινεται υπαρχει τροπος να φτασω σε τετοια αποδοση με pbo.? ...ευχαριστω

Από προσωπική εμπειρία, όχι δεν είναι εφικτό. Εγώ έχω καρφώσει manual στα 4.325/4.35 καιρό τώρα και δεν ασχολήθηκα παραπάνω. Ντάξει, χάνω 50MHz στο single core boost, αλλά πίστεψε με τα έξτρα 100MHz στο all core μου είναι πολύ πιο χρήσιμα :P 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Από προσωπική εμπειρία, όχι δεν είναι εφικτό. Εγώ έχω καρφώσει manual στα 4.325/4.35 καιρό τώρα και δεν ασχολήθηκα παραπάνω. Ντάξει, χάνω 50MHz στο single core boost, αλλά πίστεψε με τα έξτρα 100MHz στο all core μου είναι πολύ πιο χρήσιμα :P 

Να σαι καλα αδερφε.. Μαλλον με γλιτωσες απο περισσοτερες ωρες καψιματος... Θα κρατησω κ εγω το manual τοτε να τελειωνω, δεν παω για ρεκορ.. Νομιζω αληθωρισα για σημερα.. Απο αυριο τρελο stability test.. (Λεμε επιστημονικα στον χωριο  μου το πολυωρο gaming.. 😁).. Ευχαριστω κ παλι για το χρονο σας @kostas_anes, @Devastor

Επεξ/σία από niko13
  • Thanks 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, niko13 είπε

Να σαι καλα αδερφε.. Μαλλον με γλιτωσες απο περισσοτερες ωρες καψιματος... Θα κρατησω κ εγω το manual τοτε να τελειωνω, δεν παω για ρεκορ.. Νομιζω αληθωρισα για σημερα.. Απο αυριο τρελο stability test.. (Λεμε επιστημονικα στον χωριο  μου το πολυωρο gaming.. 😁).. Ευχαριστω κ παλι για το χρονο σας @kostas_anes, @Devastor

ποια μητρικη εχεις ?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

ποια μητρικη εχεις ?

Gigabyte b550i pro ax αδερφε μου.. Εκει που δεν εβαλα χερι ειναι να βαλω το pbo manual k να πειραξω τις ρυθμισεις του. 

Επεξ/σία από niko13
Δημοσ.
12 hours ago, niko13 said:

Δεν κάνει τίποτα φίλος, απλά η λογική λέει οτι αμα μπορείς με το manual overclock να περάσεις το Single Core boost τότε αναμφίβολα είναι καλύτερο (φυσικά μέσα σε ασφαλή όρια Voltage). Έχεις πολύ καλο chip οπότε μείνε με το manual overclock 

Η μητρική σου έχει LLC?

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Ανεβασα απο 3400 σε 3466 χωρις να αλλαξω κατι και πεταξε error το 10ο. Τι να ανεβασω απο τα trcdwr/rd, trdwr/rd, trp?

image.png.dd85e1de65f20779788e12108cbf53e5.png

βαλε το tcl 16/ tras 36 trc 56

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Devastor είπε

Δεν κάνει τίποτα φίλος, απλά η λογική λέει οτι αμα μπορείς με το manual overclock να περάσεις το Single Core boost τότε αναμφίβολα είναι καλύτερο (φυσικά μέσα σε ασφαλή όρια Voltage). Έχεις πολύ καλο chip οπότε μείνε με το manual overclock 

Η μητρική σου έχει LLC?

Δυστυχως για να φτασω το single core  (4.4) θελω διαστημικα volt 1.4+ και δεν το εχω καν τεσταρει για φουλ σταθεροτητα εκει..ενα cinebench βγαζει.. το llc το εχω βαλει να εχει χαμηλο vdroop..Επειδη ειναι κ μικρο  κουτι ειπα να μην δοκιμασω καν τοσο τσιτα..Δεν με ενοχλει να χανω λιγο single core, δεν μπορεις να τα εχεις ολα😁..ευχαριστω κ παλι

Επεξ/σία από niko13
Δημοσ.

Εγώ αυτή τη στιγμή έχω τον 3600 στα 4.2 ghz με voltage που πηγαίνει μεταξύ 1.25v και 1.26v ανάλογα το φορτίο. Για να ανέβει πάνω από 4.2 θέλει περισσότερο ρεύμα αλλά δεν ψήνομαι να του δώσω :P.

Σαν συχνότητα και επιδόσεις είναι καλύτερο έτσι από stock/pbo και σε single και σε all core, μιας και το μεγαλύτερο που έχω δει σε boost είναι 4150 σε browsing και 4025 σε games. Θερμοκρασίες επίσης κάπως καλύτερες γενικά με το oc.

Εντωμεταξύ χωρίς oc σε stress test που δοκίμαζα νομίζω έδινε κάτι 1.35v και κατέβαζε την συχνότητα στα 3925Mhz, ενώ σε prime 95 small έχω δει να κατεβάζει το voltage στα 1.2v περίπου αλλά και την συχνότητα μαζί στα 3750Mhz περίπου..

Σε χρήση καθημερινή τύπου gaming/browsing/videos/office υπάρχει κάποιο φορτίο που να καθιστά τα 1.25v επικίνδυνα;

Δηλαδή αν κάποιο game τύπου cyberpunk τον ζορίσει, λέτε να έχει θέμα που θα τρέχει με τα 1.25 ακόμη αν και οι θερμοκρασίες είναι στα 70C και κάτω;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, raul7 είπε

Εγώ αυτή τη στιγμή έχω τον 3600 στα 4.2 ghz με voltage που πηγαίνει μεταξύ 1.25v και 1.26v ανάλογα το φορτίο. Για να ανέβει πάνω από 4.2 θέλει περισσότερο ρεύμα αλλά δεν ψήνομαι να του δώσω :P.

Σαν συχνότητα και επιδόσεις είναι καλύτερο έτσι από stock/pbo και σε single και σε all core, μιας και το μεγαλύτερο που έχω δει σε boost είναι 4150 σε browsing και 4025 σε games. Θερμοκρασίες επίσης κάπως καλύτερες γενικά με το oc.

Εντωμεταξύ χωρίς oc σε stress test που δοκίμαζα νομίζω έδινε κάτι 1.35v και κατέβαζε την συχνότητα στα 3925Mhz, ενώ σε prime 95 small έχω δει να κατεβάζει το voltage στα 1.2v περίπου αλλά και την συχνότητα μαζί στα 3750Mhz περίπου..

Σε χρήση καθημερινή τύπου gaming/browsing/videos/office υπάρχει κάποιο φορτίο που να καθιστά τα 1.25v επικίνδυνα;

Δηλαδή αν κάποιο game τύπου cyberpunk τον ζορίσει, λέτε να έχει θέμα που θα τρέχει με τα 1.25 ακόμη αν και οι θερμοκρασίες είναι στα 70C και κάτω;

Mπα, κομπλε θα εισαι.

Μεχρι 75c για Ryzen ειναι κομπλε. Εγω με 1.26v εχω 30-40 idle temps, 50-65 gaming, 70-80 prime95.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, DionGR είπε

Mπα, κομπλε θα εισαι.

Μεχρι 75c για Ryzen ειναι κομπλε. Εγω με 1.26v εχω 30-40 idle temps, 50-65 gaming, 70-80 prime95.

Ναι για τη θερμοκρασία ξέρω ότι ειναι οκ, πιο πολύ για το ρεύμα ρωτάω. Αν υπάρχει δηλαδή κάποια χρήση από αυτές που ανέφερα που να χρειάζεται να ρίξει voltage ο επεξεργαστής για να μην φάει degrade, πχ τα games (αν και δεν νομίζω, συνήθως τον cpu τον τεντώνουν άλλες πιο "παραγωγικές" εργασίες..)

Το εύρος που παίζει γενικά είναι 1.24-1.26 το οποίο από ότι καταλαβαίνω είναι σχετικά safe αν δεν κάνει κάτι extreme ο cpu, απλά το γράφω μήπως έχει κάποιος διαφορετική εμπειρία/γνώσεις πάνω στο θέμα..

Αν και μου φαίνεται τσάμπα ανησυχώ, εδώ βλέπω σε διάφορα σχόλια βίντεο/φορουμ ότι άλλοι θεωρούν τα 1.3v+ φουλ νορμάλ ξέρω γω και δεν τα έχουν πάρει ακόμα στο χέρι, άρα καλά είμαστε 😁

Επεξ/σία από raul7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...