kostas_anes Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, DionGR είπε Δηλαδη με 1 fan λιγοτερο η διαφορα ηταν 3-4c μονο? Τουλάχιστον στα καθημερινά σενάρια χρήσης που περιλαμβάνουν παιχνίδια, matlab και editing/rendering από 0 έως 4 βαθμούς διαφορά είδα. 2
DionGR Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Κριμα που οι crucial ballistix δεν ειναι αμεσα διαθεσιμες κυριολεκτικα πουθενα.
kostas_anes Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, vins είπε Και τη διπλή τιμη όμως ε; 😛 Ναι το αναφέρω και στο review, διπλή τιμή, αλλά είναι premium και το premium το πληρώνεις. Προσωπικά τα έδινα τα 50 παραπάνω γιατί να βάλεις μόνο το βίδωμα-ξεβίδωμα που πλέον είναι η μισή ζωή μου (και πρακτικά ο λόγος που δεν έχω χρόνο να γράφω εδώ μέσα), πρακτικά με γλυτώνεις από πολλάαααααα καντήλια. Η Freezer 50 γενικά είναι λιιιιγο ανώμαλη στο mount. Κυρίως στο γεγονός ότι το μεσαίο fan αφαιρείται αρκετά δύσκολα, πόσο μάλλον όταν έχεις clearance ίσα για να χωρέσουν τα δάχτυλά σου να τραβήξεις τα κλιπάκια. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2021 από kostas_anes 1
vins Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Μόλις τώρα, kostas_anes είπε Ναι το αναφέρω και στο review, διπλή τιμή, αλλά είναι premium και το premium το πληρώνεις. Προσωπικά τα έδινα τα 50 παραπάνω γιατί να βάλεις μόνο το βίδωμα-ξεβίδωμα που πλέον είναι η μισή ζωή μου (και πρακτικά ο λόγος που δεν έχω χρόνο να γράφω εδώ μέσα πλέον), πρακτικά με γλυτώνεις από πολλάαααααα καντήλια. Η Freezer 50 γενικά είναι λιιιιγο ανώμαλη στο mount. Κυρίως στο γεγονός ότι το μεσαίο fan αφαιρείται αρκετά δύσκολα, πόσο μάλλον όταν έχεις clearance ίσα για να χωρέσουν τα δάχτηλά σου να τραβήξεις τα κλιπάκια. Ε η arctic γενικα το'χει με την ψυξη, με το mounting όμως δεν... Την περιμενω την 50 από βδομάδα λογικα αν δε μου τη χάσει κι αυτήν το αμαζον 😄
elpenor Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Και εγώ NH-D15 με Ballistix έχω σε ένα P600S, οι θερμοκρασίες που έχω είναι υπερβολικά καλές (λίγο πάνω από 60 σε AIDA stress με 3700Χ +PBO με 10Χ scallar) όμως πιστεύω ότι παίζουν μεγάλο ρόλο τα 5 fans intake + 2 exhaust που έχω στο κουτί. Μόλις αλλάξω CPU έχω βάλει στο μάτι το Enthoo Pro2 με ένα καλό AIO για να χωράνε b-die με καλές ψύκτρες. Οι Ballistix φτάνουν καλά Mhz αλλά από tRFC και γενικά subtimings είναι χάλια. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2021 από elpenor 1
SabotazNic Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 @DionGR Αν και συνεχιζω να βγαινω offtopic, θα δοκιμαζα να τοποθετησω κατι ωστε να δημιουργησω μεγαλυτερο κενο μεταξυ fan blades & fins (δλδ κατι στις 4 γωνιες του καθε fan). Ισως ο θορυβος που ακουγεται να οφειλεται στο οτι τα fan blades ειναι αρκετα κοντα στα fins σε pull, ενω σε Push υπαρχουν τα πλαστικα Γενικα δεν βρηκα και παρα πολλα reports, οποτε ισως να μην σου τυχει κιολας /offtopic 1
kostas_anes Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, vins είπε Ε η arctic γενικα το'χει με την ψυξη, με το mounting όμως δεν... Την περιμενω την 50 από βδομάδα λογικα αν δε μου τη χάσει κι αυτήν το αμαζον 😄 Δεν είναι θέμα ότι δεν το έχει με το mounting είναι ότι έχεις 50 ευρώ budget για να φτιάξεις κάτι που ανταγωνίζεται όλους τους hard hitters που παίζουν ακόμα και σε διπλάσιες τιμές. Aka, μέτριας προς κακής ποιότητας πλαστικό το οποίο είναι και μέρος του mouting mechanism, που εντωμεταξύ, επειδή μιλάμε για τρομερά περιορισμένο budget, είναι all in one για να πιάνει όλα τα σόκετ. Δεν τους κακολογώ, ίσα ίσα μένω έκπληκτος που στα 50 ευρώ κατάφεραν να χτυπήσουν D15 και το μόνο "πρόβλημα" να είναι το mounting. Στις υδροψύξεις από την άλλη πιστεύω πως έχουν τρομερά εύκολο σύστημα.
vins Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, kostas_anes είπε Δεν είναι θέμα ότι δεν το έχει με το mounting είναι ότι έχεις 50 ευρώ budget για να φτιάξεις κάτι που ανταγωνίζεται όλους τους hard hitters που παίζουν ακόμα και σε διπλάσιες τιμές. Aka, μέτριας προς κακής ποιότητας πλαστικό το οποίο είναι και μέρος του mouting mechanism, που εντωμεταξύ, επειδή μιλάμε για τρομερά περιορισμένο budget, είναι all in one για να πιάνει όλα τα σόκετ. Δεν τους κακολογώ, ίσα ίσα μένω έκπληκτος που στα 50 ευρώ κατάφεραν να χτυπήσουν D15 και το μόνο "πρόβλημα" να είναι το mounting. Στις υδροψύξεις από την άλλη πιστεύω πως έχουν τρομερά εύκολο σύστημα. Spoiler Δίκιο έχεις σε αυτό... Καλα η freezer ii σε am4 δεν ήταν και τρομερά εύκολη βέβαια, νομίζω εβγαλαν/βγαζουν και rev γι αυτο το λογο Συνέχισε την καλή δουλειά btw, σε παρακολουθώ στο yt και το περιεχόμενό σου είναι πολύ καλό και όχι μόνο για ελληνικά δεδομένα! Ωραίος! 1
kostas_anes Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Και για να κλείσω το long chain of offtopic, με τον 3700Χ τουλάχιστον... δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η ψύκτρα. Πραγματικά αυτό το τσιπάκι σε κάνει να απογοητεύεσαι τρομερά με την αγορά σου γιατί απλώς δεν νιώθει λόγω του ενός CCD. Πήγα από DR4 (όχι την Pro) σε NH-D15 και πραγματικά μπορώ να πω ότι η διαφορά που παρατήρησα ήταν γελοία αν σκεφτεί κανείς το μέγεθος/τιμη του κάθε cooler. 1
DionGR Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 6 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Και για να κλείσω το long chain of offtopic, με τον 3700Χ τουλάχιστον... δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η ψύκτρα. Πραγματικά αυτό το τσιπάκι σε κάνει να απογοητεύεσαι τρομερά με την αγορά σου γιατί απλώς δεν νιώθει λόγω του ενός CCD. Πήγα από DR4 (όχι την Pro) σε NH-D15 και πραγματικά μπορώ να πω ότι η διαφορά που παρατήρησα ήταν γελοία αν σκεφτεί κανείς το μέγεθος/τιμη του κάθε cooler. Δεν ξερω, εμενα ο 3600 με ελιωνε σε temps πολυ ασχημα. Και εχω κανει 2-3 reseat και εφαρμογες παστας. Παιζει μεγαλο ρολο η μητρικη; 1
elpenor Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, kostas_anes είπε Και για να κλείσω το long chain of offtopic, με τον 3700Χ τουλάχιστον... δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η ψύκτρα. Πραγματικά αυτό το τσιπάκι σε κάνει να απογοητεύεσαι τρομερά με την αγορά σου γιατί απλώς δεν νιώθει λόγω του ενός CCD. Πήγα από DR4 (όχι την Pro) σε NH-D15 και πραγματικά μπορώ να πω ότι η διαφορά που παρατήρησα ήταν γελοία αν σκεφτεί κανείς το μέγεθος/τιμη του κάθε cooler. Έτσι είναι, η D15 έχει φτιαχτεί για πολλά watt. Πάντως θέλω να σχολιάσω στο θέμα ότι κάποια fans της Arctic που τα έχω μόνο λίγους μήνες ήδη άρχισαν κάνουν θόρυβο σε κάποιες στροφές (αυτά που είναι στο πάνω μέρος του κουτιού). Μπορεί να είναι τζάμπα και με εξίσου καλές επιδόσεις αλλά με το χρόνο φαίνεται η διαφορά στην ποιότητα. 1
kostas_anes Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Μόλις τώρα, DionGR είπε Παιζει μεγαλο ρολο η μητρικη; In what sense?
elpenor Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Μόλις τώρα, DionGR είπε Δεν ξερω, εμενα ο 3600 με ελιωνε σε temps πολυ ασχημα. Και εχω κανει 2-3 reseat και εφαρμογες παστας. Παιζει μεγαλο ρολο η μητρικη; Παίζει μεγάλο ρόλο πόσο καλά έχουν μπει οι σιλικόνες στο IHS, η συχνότητα και η τάση. Αν πχ τον δουλεύεις με all core στα 4.5ghz μην περιμένεις καλές θερμοκρασίες....
kostas_anes Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Μόλις τώρα, elpenor είπε Πάντως θέλω να σχολιάσω στο θέμα ότι κάποια fans της Arctic που τα έχω μόνο λίγους μήνες ήδη άρχισαν κάνουν θόρυβο σε κάποιες στροφές (αυτά που είναι στο πάνω μέρος του κουτιού). Μπορεί να είναι τζάμπα και με εξίσου καλές επιδόσεις αλλά με το χρόνο φαίνεται η διαφορά στην ποιότητα. Είναι τα sleeve bearing ή τα ball bearing (CO); Από τα CO που έχω εμπειρία μερικά χρόνια τώρα (καμιά 10αριά σύνολο, σε δύο PC) δεν έχω συναντήσει κάτι παρόμοιο.
DionGR Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, elpenor είπε Παίζει μεγάλο ρόλο πόσο καλά έχουν μπει οι σιλικόνες στο IHS, η συχνότητα και η τάση. Αν πχ τον δουλεύεις με all core στα 4.5ghz μην περιμένεις καλές θερμοκρασίες.... Stock 3600 ειχα χειροτερα temps σε benchmarks απ' οτι με 4.4Ghz all core @ 1.275V.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα