DionGR Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, Molpadia είπε οκ.αλλά τι κερδίζεις στην πραγματικότητα; Δηλαδη το γεγονος οτι ο Ryzen 5 3600 μου στα 4.4Ghz βγαζει +7-15% performance απο εναν stock και τρεχει 10c λιγοτερα δεν ειναι κερδος;
kkatzos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Να μας τα παίρνουν οι εταιρίες κλειδώνοντας το ίδιο προϊόν (π.χ. 10400 vs 10600K, 3600 vs 3600XT) είναι καλά, ε; Να κάνουμε εμείς overclock όμως είναι επικίνδυνο 🤩😍🙃 Α, επί τη ευκαιρία δύο runs για καλή χρονιά, ένα suicide για να σπάσουμε τα 60ns και ένα σταθερό. Αφιερωμένα στο λάτρη του "στοκ" 😂 Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2021 από kkatzos 4 1
elpenor Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 2 ώρες πριν, Molpadia είπε οκ.αλλά τι κερδίζεις στην πραγματικότητα; 1 ώρα πριν, Molpadia είπε νομίζω ότι δεν αξίζει , καλύτερα να μαζέψεις χρήματα και να αγοράσεις καλύτερο hardware , γνώμη μου Για να σου εξηγήσω λίγο παραπάνω τι σου έγραψαν ήδη πρέπει να αναφέρω πρώτα δύο δεδομένα: α. Το κάθε chip έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, δύο chip ίδιου μοντέλου που βγήκαν από το εργοστάσιο το ένα μετά το άλλο είναι πολύ πιθανό να έχουν πολύ μεγάλες διαφορές. β. Οι προδιαγραφές που δίνει η εταιρεία για κάθε μοντέλο chip είναι τέτοιες ώστε να λειτουργούν απροβλημάτιστα ακόμα και στο χειρότερο chip του μοντέλου. Για αυτό αν αρχίσεις να ασχολείσαι με το αντικείμενο θα αρχίσεις να συναντάς τον όρο chip binning (η διαλογή των κομματιών που γίνεται πρώτα από τις εταιρείες παραγωγής, μετά από αυτές που χρησιμοποιούν τα chip σε κάποιο προϊόν και τέλος από εταιρείες που αγοράζουν χιλιάδες κομμάτια και πουλάνε τα καλύτερα bin πολύ πιο ακριβά). Επίσης πολλές φορές μία εταιρεία όταν ωριμάσει η μονάδα παραγωγής της μπορεί να έχει παρτίδες που το σύνολο να είναι πολύ καλά bin, επειδή όμως τα προϊόντα που θα πουλήσει τα ορίζει η ζήτηση θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει καλά bin σε προϊόντα που έχουν πολύ μικρότερες προδιαγραφές. Να σου φέρω ένα παράδειγμα, εγώ αγόρασα πολύ φτηνά 32GB Crucial Ballistix. Το chip που έχουν μέσα ( rev. e ) βγήκε από το εργοστάσιο καλύτερο από τις προσδοκίες τους. Εγώ επέλεξα τις φτηνές 3200Mhz/16 όμως μετά από λίγες δοκιμές αντιλήφθηκα ότι το chip έχει τις δυνατότητες να τρέξει με ελάχιστο ρεύμα στα 3800/16. Επειδή οι AMD Zen2 ωφελούνται πολύ από τις γρήγορες RAM κέρδισα αρκετές επιδόσεις. Αν όπως γράφεις ήθελα να αγοράσω καλύτερο hardware (RAM) το οποίο να δουλεύει plug n play χωρίς να χρειαστώ εγώ να κάνω κάτι θα έπρεπε αντί για 140 ευρώ που έδωσα για RAM να δώσω 486 ευρώ για να πάρω b-die 3800/14 (ασύγκριτα πιο γρήγορα αλλά και ασύγκριτα πιο ακριβά). Γενικότερα είναι πραγματικά κρίμα να μην κάνεις OC τις RAM, επειδή η ταχύτητα τους εξαρτάται από πολλές παραμέτρους (CPU IMC / MB / Bin ) και επειδή τα subtimings τα βάζει αυτόματα η μητρική η διαφορά με το manual OC είναι πάρα πολύ μεγάλη. 37 λεπτά πριν, kkatzos είπε Να μας τα παίρνουν οι εταιρίες κλειδώνοντας το ίδιο προϊόν (π.χ. 10400 vs 10600K, 3600 vs 3600XT) είναι καλά, ε; Να κάνουμε εμείς overclock όμως είναι επικίνδυνο 🤩😍🙃 Α, επί τη ευκαιρία δύο runs για καλή χρονιά, ένα suicide για να σπάσουμε τα 60ns και ένα σταθερό. Αφιερωμένα στο λάτρη του "στοκ" 😂 Πως....... 2 1
DionGR Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 EDIT: Αμα εχετε να μου προτεινετε κατι ελευθερα, οπως παντα. Τα timings της RAM τα βλεπω λιγο περιεργα... 2
BaamBam Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Καλη χρονια με υγεια ευχιμαι σε ολους!! Εχω το συστημα της υπογραφης, μεσω Dram calculator ειχα τις μνημες 3800cl 16 1.38v, ειχα τρεξει memtest64 1 ωρα χωρις error, κανω bios update βαζω ακριβως ιδιες ρυθμισεις και timmings και πεταει ερορ κατευθειαν τι μπορει να αλλαξε και τι μποορω να κανω τωρα??
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, BaamBam είπε Καλη χρονια με υγεια ευχιμαι σε ολους!! Εχω το συστημα της υπογραφης, μεσω Dram calculator ειχα τις μνημες 3800cl 16 1.38v, ειχα τρεξει memtest64 1 ωρα χωρις error, κανω bios update βαζω ακριβως ιδιες ρυθμισεις και timmings και πεταει ερορ κατευθειαν τι μπορει να αλλαξε και τι μποορω να κανω τωρα?? Άλλαξε κάτι, το BIOS Σοβαρά πάντως δεν χρειάζεται να κάνεις bios update αν δεν έχει κάποιο πρόβλημα αυτό που έχεις τώρα ή δεν θέλεις να βάλεις cpu που να το απαιτεί.. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2021 από Επισκέπτης
DionGR Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 9 ώρες πριν, kkatzos είπε Πήρες το κολάι τωρα. Αν θες τη μέγιστη απόδοση δες αν είσαι σταθερός με αυτά στα 3733 (3733/3800 με 1:1:1 ειναι οι ιδανικές συχνότητες για Ryzen 3xxx). Μπορει να χρειαστεί να ανεβάσεις ταση ή primary timings για να εισαι σταθερός. 3733 με σκετο ανεβασμα τασης instant BSOD οταν ανοιξα στο desktop
nickk0kkav Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, BaamBam είπε Καλη χρονια με υγεια ευχιμαι σε ολους!! Εχω το συστημα της υπογραφης, μεσω Dram calculator ειχα τις μνημες 3800cl 16 1.38v, ειχα τρεξει memtest64 1 ωρα χωρις error, κανω bios update βαζω ακριβως ιδιες ρυθμισεις και timmings και πεταει ερορ κατευθειαν τι μπορει να αλλαξε και τι μποορω να κανω τωρα?? Κανονικά αφου δε δουλεύουν οι παλιες ρυθμίσεις πρεπει να κάνεις σεταρισμα από το μηδέν να δεις τι ρυθμιση πεταει το νέο bios. Χωρίς να έχω ιδέα πως δουλευει το memtest64 μπορείς να δοκιμάσεις τα εξής για να γλιτώσεις χρόνο 1) βάζεις + 0.01v ίδιες ρυθμίσεις 2) εξετάζεις τις ρυθμίσεις που κ τωρα κ πριν τις είχες auto (καλώς ή κακώς ) κ βάζεις καρφωτα τις τιμές του calculator Πχ vsoc, vdd κτλ (δε ψάχνω τώρα πως γραφεται κατάλαβες τα volt ) / αντιστάσεις / dvstrenth ή όπως λέγεται 2 λεπτά πριν, DionGR είπε 3733 με σκετο ανεβασμα τασης instant BSOD οταν ανοιξα στο desktop Λογικό είναι όταν ανεβάζεις συχνότητα πρεπει να προσαρμοσεις αντίστοιχα και τα timings. Πρώτα απο ολα το trfc , τα αλλά μπορεί κ να παιξουν . Τα volt παίζει να μείνουν κ ίδια δεν είναι σίγουρο ότι θα χρειαστείς μεγαλυτερη τάση Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2021 από nickk0kkav 1
Devastor Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 3 hours ago, kkatzos said: Να μας τα παίρνουν οι εταιρίες κλειδώνοντας το ίδιο προϊόν (π.χ. 10400 vs 10600K, 3600 vs 3600XT) είναι καλά, ε; Να κάνουμε εμείς overclock όμως είναι επικίνδυνο 🤩😍🙃 Α, επί τη ευκαιρία δύο runs για καλή χρονιά, ένα suicide για να σπάσουμε τα 60ns και ένα σταθερό. Αφιερωμένα στο λάτρη του "στοκ" 😂 60.3 στα 3266 με Dual Rank ορέ? Το τέντωσες το μηχάνημα 1
elpenor Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, BaamBam είπε Καλη χρονια με υγεια ευχιμαι σε ολους!! Εχω το συστημα της υπογραφης, μεσω Dram calculator ειχα τις μνημες 3800cl 16 1.38v, ειχα τρεξει memtest64 1 ωρα χωρις error, κανω bios update βαζω ακριβως ιδιες ρυθμισεις και timmings και πεταει ερορ κατευθειαν τι μπορει να αλλαξε και τι μποορω να κανω τωρα?? Πολύ πιθανό να άλλαξε τιμές σε termination ή/και σε drive strength. Δοκίμασε να περάσεις με το χέρι procODT/RTT_NOM/RTT_WR/RTT_PARK/ClkDrv/AddrCmdDrv/CsOdtDrv/CkeDrv. Επίσης πιθανό να έχει φάει κανένα bug όπως έπαθα πρόσφατα με μία Asus, εκεί για να βγάλω άκρη αναγκάστηκα να αφήσω στο AUTO όλα τα subtimings που έχει η μητρική μετά το tRTP όπως και όλα τα termination / drive strength. 1
dem Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 18 ώρες πριν, DionGR είπε @Devastor @parsifal Περασε! 3600Mhz - XMP Off με αυτα τα settings: Mε τα παραπάνω έβγαλες τελικά τα παρακάτω αλλά με 3600 ? Γιατί στο calculator αυτά είναι μπούσουλας για 3800 freq.... 4 ώρες πριν, DionGR είπε EDIT: Αμα εχετε να μου προτεινετε κατι ελευθερα, οπως παντα. Τα timings της RAM τα βλεπω λιγο περιεργα... Αυτά είναι με 3600 .. τι tRFC και tFAW είναι και πόση dram voltage ? πάντως καλό είναι , τρέξε και MEMbench easy mode από το calculator και δες σε πόσα sec σου βγάζει στο time είναι imo πιο αντιπροσωπευτικό real επιδόσεων από το Latency του AIDA. 1
DionGR Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 12 λεπτά πριν, dem είπε Mε τα παραπάνω έβγαλες τελικά τα παρακάτω αλλά με 3600 ? Γιατί στο calculator αυτά είναι μπούσουλας για 3800 freq.... Αυτά είναι με 3600 .. τι tRFC και tFAW είναι και πόση dram voltage ? πάντως καλό είναι , τρέξε και MEMbench easy mode από το calculator και δες σε πόσα sec σου βγάζει στο time είναι imo πιο αντιπροσωπευτικό real επιδόσεων από το Latency του AIDA. Ναι, στα 3600Mhz με τα settings του screenshot.
dem Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Στα CJR/DJR safe preset σου βγάζει αυτά δεν ξέρω με τι κρητήρια επέλεξες να βάλεις τα prim sub σου , έχεις πολλές διαφορές με το calc 1.7.3 που έχεις. πχ στο trfc δεν κατεβαίνει άλλο στο προς το 486?
DionGR Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 25 λεπτά πριν, dem είπε Στα CJR/DJR safe preset σου βγάζει αυτά δεν ξέρω με τι κρητήρια επέλεξες να βάλεις τα prim sub σου , έχεις πολλές διαφορές με το calc 1.7.3 που έχεις. πχ στο trfc δεν κατεβαίνει άλλο στο προς το 486? Δεν τα εβαλα με καποιο κριτηριο. Οτι γραφει το Safe Preset για 3800 εβαλα και αυτο μου το προτειναν επειδη ειχα θεμα με το XMP.
dem Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 τελοσπαντων δεν σε καταλαβαίνω .. σου είπαν να βάλεις απο calculator timings από 3800 αλλά με 3600 freq επειδή δεν έπαιξαν με XMP? ποιος ο λόγος ? δεν ξέρω , ρωτάω τα XMP που βάζει η μητρική σου , τα safe preset που προτείνει το calc σε 3600 και 3800 είναι 3 διαφορετικά πραγματα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα