Devastor Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 25 minutes ago, Molpadia said: αν κατάλαβα καλά , κάνετε υπερχρονισμό στα πάντα , επεξεργαστές-μνήμες-κάρτες γραφικών, και κατά πόσο μειώνεται ο χρόνος ζωής τους; ή απλά τα πουλάτε σε κάποιον "καημένο¨ λέγοντας φυσικά ότι ποτέ δεν τα υπερχρονίσατε και είναι σε άριστη κατάσταση και εσείς αγοράζετε καινούργια και άντε πάλι απο την αρχή!!! Νταξ το βρήκες το φως στο τούνελ αδερφέ?
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, niko13 είπε Καλα.. θα σας δειξω εγω.. Θα δειτε τι θα παθετε.. 😁. Δεν εχει αδερφε μου λογικη αυτο που λες κ ελπιζω να μην παρεξηγηθεις. Ειναι σαν να λες σε καποιον να μην ανεβαζει στροφες στο αμαξι γιατι το καταστρεφει για τον επομενο.Ακομα κ οι ιδιες οι εταιριες προωθουν το oc.. Ειτε μεσο οc tools για gpu, ryzen master για cpu κτλ...Δεν γινεται κανα mod στο hardware αλλα παιχνιδι με τα ορια προδιαγεγραμενων δυνατοτητων απο τον κατασκευαστη. "Καλα.. θα σας δειξω εγω.. Θα δειτε τι θα παθετε"ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΓΩ;;;;;;;; για ποιό λόγο όμως κάνει κάποιος υπερχρονισμό; καταπονεί το harware <διόρθωσε με αν κάνω λάθος> έτσι δεν είναι; άρα ποιά η λογική εκτός απο το κέφι του; το να ανεβάζεις στροφές δεν έχει σχέση , το να πειράξεις τον κινητήρα όμως ή τι άλλο , ναι, τότε καταστρέφεις το αμάξι. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2021 από Molpadia
niko13 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, Molpadia είπε "Καλα.. θα σας δειξω εγω.. Θα δειτε τι θα παθετε"ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΓΩ;;;;;;;; για ποιό λόγο όμως κάνει κάποιος υπερχρονισμό; καταπονεί το harware <διόρθωσε με αν κάνω λάθος> έτσι δεν είναι; άρα ποιά η λογική εκτός απο το κέφι του; το να ανεβάζεις στροφές δεν έχει σχέση , το να πειράξεις τον κινητήρα όμως ή τι άλλο , ναι, τότε καταστρέφεις το αμάξι. Χαζο αστειο με χλαπατσα λογο προχωρημενης ωρας, συγνωμη.. Το μονο οριο που θετουν οι ιδιοι οι κατασκευαστες για την προστασια του προιοντος τους σε επιπεδο bios ειναι η θερμοκρασια. Εκει ειναι η φθορα. Ανετα θα προτιμουσα ενα oced cpu που εμεινε σε normal θερμοκρασιες απο τον προηγουμενο κατοχο απο ενα που ηταν σε ενα σκονισμενο pc γραφειου κ εβραζε σαν παραδειγμα. Επειδη ειναι αδυνατο για την εκαστωτε amd να ξερει σε τι συστημα θα μπει το προιον της (κουτι, cpu cooler, mobo) θετει καποιες παραμετρους λειτουργιας που ο καθενας παλευει να φερει στα μετρα του ωστε να παρει το max.Επιμενω στο παραδειγμα μου γιατι το πειραγμα του αυτοκινητου που αναφερεις ειναι το αντιστοιχο mod στο hardware, να αλλαξεις δηλαδη τελειως τα ορια ρευματος που μπορει να τραβηξει το καθε εξαρτημα τροποποιωντας η αλλαζοντας κατι.Οπως την ιπποδυναμη του αυτοκινητου. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2021 από niko13 1
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, niko13 είπε Το μονο οριο που θετουν οι ιδιοι οι κατασκευαστες για την προστασια του προιοντος τους σε επιπεδο bios ειναι η θερμοκρασια. Εκει ειναι η φθορα. Ανετα θα προτιμουσα ενα oced cpu που εμεινε σε normal θερμοκρασιες απο τον προηγουμενο κατοχο απο ενα που ηταν σε ενα σκονισμενο pc γραφειου κ εβραζε σαν παραδειγμα. Επειδη ειναι αδυνατο για την εκαστωτε amd να ξερει σε τι συστημα θα μπει το προιον της (κουτι, cpu cooler, mobo) θετει καποιες παραμετρους λειτουργιας που ο καθενας παλευει να φερει στα μετρα του ωστε να παρει το max.Επιμενω στο παραδειγμα μου γιατι το πειραγμα του αυτοκινητου που αναφερεις ειναι το αντιστοιχο mod στο hardware, να αλλαξεις δηλαδη τελειως τα ορια ρευματος που μπορει να τραβηξει το καθε εξαρτημα.Οπως την ιπποδυναμη του αυτοκινητου. ok. σεβαστό αυτό που γράφεις ,
elpenor Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, Molpadia είπε αν κατάλαβα καλά , κάνετε υπερχρονισμό στα πάντα , επεξεργαστές-μνήμες-κάρτες γραφικών, και κατά πόσο μειώνεται ο χρόνος ζωής τους; ή απλά τα πουλάτε σε κάποιον "καημένο¨ λέγοντας φυσικά ότι ποτέ δεν τα υπερχρονίσατε και είναι σε άριστη κατάσταση και εσείς αγοράζετε καινούργια και άντε πάλι απο την αρχή!!! Καταρχάς δεν διαφωνώ μαζί σου ότι είναι άσχημο να πουλήσεις σε κάποιον hardware που του έχεις πιει το αίμα. Εκεί που διαφωνώ είναι στο τι πραγματικά καταπονεί το hardware. Όταν έχεις ένα PC με ένα άριστο τροφοδοτικό, με μία πολύ καλή ψύξη που δεν επιτρέπει στο CPU να περάσει τους 60 βαθμούς και κρατάει όλα τα parts κρύα, κάνεις OC τις μνήμες με μόνο 1.35V-1.4V, στο CPU ουσιαστικά δίνεις λιγότερο voltage από ότι θα έπαιρνε κανονικά και πάνω από όλα δεν κάνεις σκληρή χρήση τότε σύμφωνα με την εμπειρία μου το hardware δεν παθαίνει απολύτως τίποτα. Από την άλλη όταν έχεις ένα φτηνό τροφοδοτικό, ένα φτηνό κουτί και το stock cooler και χρησιμοποιείς το PC για να κάνεις πολύωρα render με τις stock ρυθμίσεις μετά από λίγα χρόνια θα έχει πάθει πολύ σοβαρό degrade. Όπως καταλαβαίνεις όλα είναι σχετικά, πέρα από αυτό εγώ ούτε αγοράζω ούτε πουλάω μεταχειρισμένα parts, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι να τα χαρίσω. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2021 από elpenor 1
kkatzos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 6 ώρες πριν, DionGR είπε Περασε! 3600Mhz - XMP Off με αυτα τα settings: Πήρες το κολάι τωρα. Αν θες τη μέγιστη απόδοση δες αν είσαι σταθερός με αυτά στα 3733 (3733/3800 με 1:1:1 ειναι οι ιδανικές συχνότητες για Ryzen 3xxx). Μπορει να χρειαστεί να ανεβάσεις ταση ή primary timings για να εισαι σταθερός. 2
ultraex2003 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 1 γρηγορο run για το καλο του χρονου !!! 4
dem Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Molpadia είπε αν κατάλαβα καλά , κάνετε υπερχρονισμό στα πάντα , επεξεργαστές-μνήμες-κάρτες γραφικών, και κατά πόσο μειώνεται ο χρόνος ζωής τους; ή απλά τα πουλάτε σε κάποιον "καημένο¨ λέγοντας φυσικά ότι ποτέ δεν τα υπερχρονίσατε και είναι σε άριστη κατάσταση και εσείς αγοράζετε καινούργια και άντε πάλι απο την αρχή!!! Nα σου δώσω ένα παράδειγμα προσωπικό στις RAM 3200C14 XMP στο αυτόματο η μητρική δίνει πάνω 1.4V δεν θυμάμαι πόσο. τις έχω 3600C16 με κάποια tuned timings με 1.35V και θερμοκρασίες 40C με φορτίο και χαμηλότερες απ όσο στο αυτόματο, με αρκετά καλύτερες επιδόσεις απ οτι στο auto / xmp και είναι μεσα σ ενα κουτί το οποίο είναι πιο καθαρό και απ τα χέρια μου μετά από πλύσιμο με αντισυπτικό για covid, με airflow προσεγμένο σε ψυχαναγκαστικό βαθμό, με UPS που υπερκαλύπτει το PSU το cpu παίζει με μείον τάση - 0.05 ... - 0.075V και PBO off με push pull AIO 280 και οι θερμοκρασίες πχ στο GTO φτάνουν 40-45C, η 3080RTX δεν ανοίγει καν σε αυτό το παιχνίδι xexexe (μόνο αυτό παίζω κανα ΣΚ) , λειτουργεί στοκ optimal performance κάτω και από τα default base clock με θερμοκρασίες 40-45C load με 2 fan αποκλειστικά δικά της ένα από κατω και ένα μπροστά της. E, θα προτιμούσα 1000φορές να τα πάρω από έναν τέτοιο χρήστη μτχ παρά από έναν που απλά τα πέταξε μέσα σε κουτί και τα άφησε στην τύχη τους με μούργα σκόνη μεσα τρίχες από γάτα και φτερά παπαγάλων. θέλω να σου πω ότι το tuning, το oc, συνδιασμένο με λίγη γνώση και αγάπη για το hw σου ,προσφέρουν στην μακροζωία α και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι όπως πχ ο @elpenor αν κάνεις tuning oc κρατώντας τις προτεινόμενες τάσεις (ή βάζεις χαμηλότερες και από auto) και κρατάς θερμοκρασίες χαμηλές προσφέρεις μακροζωία , ασε που στις gpu δεν μπορείς να κάνεις κάτι είναι κλειδωμένο το εύρος τάσης από τους κατασκευαστές και έχουν σένσορες θερμοκρασίας στις μνήμες core τροφοδοσία. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2021 από dem 2
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 8 λεπτά πριν, dem είπε Nα σου δώσω ένα παράδειγμα προσωπικό στις RAM 3200C14 XMP στο αυτόματο η μητρική δίνει πάνω 1.4V δεν θυμάμαι πόσο. τις έχω 3600C16 με κάποια tuned timings με 1.35V και θερμοκρασίες 40C με φορτίο και χαμηλότερες απ όσο στο αυτόματο, με αρκετά καλύτερες επιδόσεις απ οτι στο auto / xmp και είναι μεσα σ ενα κουτί το οποίο είναι πιο καθαρό και απ τα χέρια μου μετά από πλύσιμο με αντισυπτικό για covid, με airflow προσεγμένο σε ψυχαναγκαστικό βαθμό, με UPS που υπερκαλύπτει το PSU το cpu παίζει με μείον τάση - 0.05 ... - 0.075V και PBO off με push pull AIO 280 και οι θερμοκρασίες πχ στο GTO φτάνουν 40-45C, η 3080RTX δεν ανοίγει καν σε αυτό το παιχνίδι xexexe (μόνο αυτό παίζω κανα ΣΚ) , λειτουργεί στοκ optimal performance κάτω και από τα default base clock με θερμοκρασίες 40-45C load με 2 fan αποκλειστικά δικά της ένα από κατω και ένα μπροστά της. E, θα προτιμούσα 1000φορές να τα πάρω από έναν τέτοιο χρήστη μτχ παρά από έναν που απλά τα πέταξε μέσα σε κουτί και τα άφησε στην τύχη τους με μούργα σκόνη μεσα τρίχες από γάτα και φτερά παπαγάλων. θέλω να σου πω ότι το tuning, το oc, συνδιασμένο με λίγη γνώση και αγάπη για το hw σου ,προσφέρουν στην μακροζωία α και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι όπως πχ ο @elpenor αν κάνεις tuning oc κρατώντας τις προτεινόμενες τάσεις (ή βάζεις χαμηλότερες και από auto) και κρατάς θερμοκρασίες χαμηλές προσφέρεις μακροζωία , ασε που στις gpu δεν μπορείς να κάνεις κάτι είναι κλειδωμένο το εύρος τάσης από τους κατασκευαστές και έχουν σένσορες θερμοκρασίας στις μνήμες core τροφοδοσία. οκ.αλλά τι κερδίζεις στην πραγματικότητα;
dem Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, Molpadia είπε οκ.αλλά τι κερδίζεις στην πραγματικότητα; ε τώρα βρήκες χρήστη να ρωτήσεις ... εγώ τίποτα δεν χρησιμοποιώ καν το desktop με laptops δουλεύω από μικρόβιο το έχω και όσο προλαβαίνω κανά ΣΚ. αλλά μπορώ να σου απαντήσω 1-2 πράγματα και οι άλλοι εδώ μέσα μπορούν σαφώς περισσότερα. Κατ αρχήν γνώση για troubleshooting και γνωση για σωστό σετάρισμα και το πως λειτουργούν τα πράγματα (για μερικούς αυτό είναι και αγχολυτικό χεχε) Σε ανθρώπους που κάνουν rendering ας πούμε να παίρνουν το μέγιστο με όσο δυνατό λιγότερο χρόνο για τα project τους με τον σωστό τρόπο από Hw που έχουν χρησοπληρώσει και θέλουν να το κάνουν απόσβεση. Βεβαια σε πολύωρες εργασίες που αφήνεις το pc να δουλευει μόνο του προφανώς δεν έχουν ούτε καν XMP κάποοι για να είναι σίγουροι κτλ επίσης κατά περιπτώσεις με ένα εύκολο ram tuning oc με default ή ακόμα και χαμηλότερες τάσεις στις RAM στους Zen2 (και το έχω δει προσωπικά και για αυτό μπορώ να σου απαντήσω με βεβαιότητα ) μέχρι και 10-12% παραπάνω σε επιδόσεις εφόσον σε αφήνει το hw (οι ram δλδ και δεν έχεις bottleneck από cpu/gpu) Στα intel cpu με ΟC επίσεις μπορείς να πάρεις ένα Χ ποσοστό παραπάνω , αλλά δεν έχω intel δεν ξέρω να απαντήσω παραπάνω σε αυτό. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2021 από dem
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 13 λεπτά πριν, dem είπε ε τώρα βρήκες χρήστη να ρωτήσεις ... εγώ τίποτα δεν χρησιμοποιώ καν το desktop με laptops δουλεύω από μικρόβιο το έχω και όσο προλαβαίνω κανά ΣΚ. αλλά μπορώ να σου απαντήσω 1-2 πράγματα και οι άλλοι εδώ μέσα μπορούν σαφώς περισσότερα. Κατ αρχήν γνώση για troubleshooting και γνωση για σωστό σετάρισμα και το πως λειτουργούν τα πράγματα (για μερικούς αυτό είναι και αγχολυτικό χεχε) Σε ανθρώπους που κάνουν rendering ας πούμε να παίρνουν το μέγιστο με όσο δυνατό λιγότερο χρόνο για τα project τους με τον σωστό τρόπο από Hw που έχουν χρησοπληρώσει και θέλουν να το κάνουν απόσβεση. κατά περιπτώσεις με ένα εύκολο ram tuning oc με default ή ακόμα και χαμηλότερες τάσεις στις RAM στους Zen2 (και το έχω δει προσωπικά και για αυτό μπορώ να σου απαντήσω με βεβαιότητα ) μέχρι και 10-12% παραπάνω σε επιδόσεις εφόσον σε αφήνει το hw (οι ram δλδ και δεν έχεις bottleneck από cpu/gpu) Στα intel cpu με ΟC επίσεις μπορείς να πάρεις ένα Χ ποσοστό παραπάνω , αλλά δεν έχω intel δεν ξέρω να απαντήσω παραπάνω σε αυτό. νομίζω ότι δεν αξίζει , καλύτερα να μαζέψεις χρήματα και να αγοράσεις καλύτερο hardware , γνώμη μου
dem Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 9 λεπτά πριν, Molpadia είπε νομίζω ότι δεν αξίζει , καλύτερα να μαζέψεις χρήματα και να αγοράσεις καλύτερο hardware , γνώμη μου Ο καθένας πράτει όπως θέλει, αλλά σου λέω ότι αυτοί που το κάνουν , και όταν πάρουν καλύτερο hw πάλι θα το κάνουν για τους δικούς τους λόγους ο καθένας..., αλλά παραβγαίνουμε offtopic τώρα, αυτά από μένα.
Devastor Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 34 minutes ago, Molpadia said: νομίζω ότι δεν αξίζει , καλύτερα να μαζέψεις χρήματα και να αγοράσεις καλύτερο hardware , γνώμη μου Το να έχεις μαύρα μεσάνυχτα επι του θέματος οκ το καταλαβαίνω. Το να μπαίνεις και να κατηγορείς εμάς τους "κακούς overclockers" χωρίς να ξέρεις όμως είναι κάπως δεν νομίζεις? Ας αρχίσουμε με τα βασικά 1) Οι περισσότεροι επεξεργαστές πλέον έρχονται απο το εργοστάσιο με τρομερά υπερβολικό voltage, οπότε εμείς τους κάνουμε UNDERVOLT, και λιγότερη τάση και λιγότερη κατανάλωση οπότε πώς αυτό είναι κακό? 2) Το ίδιο ισχύει και για της μνήμες όταν βλέπεις κάτι XMP με 1.5V απο το εργοστάσιο και εμείς βάζουμε καλύτερη συχνότητα/timings με κατώτερο voltage 3) Σε κάρτες γραφικών υπάρχουνε όρια το πόσο voltage θα βάλεις και μάλιστα στις τελευταίες Nvidia το να ανεβάσεις το voltage slider κάνει απολύτως μια τρύπα στο νερό Αν εσύ αγόρασες κάτι απο κάποιον που το είχε "ψήσει" χωρίς να το ελέγξεις πριν το αγοράσεις πώς είναι δικό μας το λάθος?Αν το hardware σου επιτρέπει να πάς παραπάνω σε επιδόσεις και μάλιστα ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΡΙΟ ΖΩΗΣ TOY γιατί να μην το κάνεις? 1
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Ειδικά στις κάρτες γραφικών δεν μπορείς να αυξήσεις το voltage, αυτό που κάνει το slider στις NVIDIA είναι απλά να δίνει μεγαλύτερο ποσοστό επί του μέγιστου επιτρεπόμενου voltage πιο νωρίς, δηλαδή σε χαμηλότερη συχνότητα. Όλα τα parts έχουν κάποια safe voltages, όσο παίζεις εκεί είναι απίθανο να πάθεις degrade ή και ακόμη και αν πάθεις μπορεί να είναι μετά από 7 χρόνια ξέρω 'γω, που έτσι και αλλιώς θα τα έχεις αλλάξει..
acalm Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Καλα με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα πραγματικά μου κάνει εντύπωση που δεν ανατινάχθηκε το 4820K 4.5ghz + 2400mhz CL10 (2133stock) παλιό PC μου εδώ και 7 χρόνια.. 😅 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα