Προς το περιεχόμενο

AM4 - Ryzen - CPU + RAM Overclocking Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@DionGR Εγώ πρέπει να έχω πολύ σημαντικό λόγο για να τρέξω ώρες Prime95 / Aida Stress. Θεωρώ ότι είναι πολύ σκληρά test και ακόμα και σε ιδανικά settings μετά από ώρες υπάρχει περίπτωση να μου κάνουν degrade το PC. Ιδίως σε manual OC που δεν φροντίζει ο αλγόριθμός της AMD την υγεία του CPU απλά δεν τα τρέχω, είμαι υπερβολικός... μπορεί, better safe than sorry.

Από κάτω το πινακάκι που ο Devastor έχει σημειώσει όλες τις πληροφορίες για τα error του TM5 με 1usmus profile. Εγώ τρέχω 10 cycles όταν ψάχνω ρυθμίσεις, όταν πλησιάζω στο final OC τρέχω 30+ cycles και μετά 10 cycles anta777 extreme profile.

TM5Errors.png.cabe1377b7c408a905e9dbcc47df32c1.png

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Sakiz105 είπε

ολο και μικραίνει το καημένο. Σε λίγο θα κόβουμε και τα πρώτα γράμματα

Εγώ δεν το πείραξα, είναι όπως το είχα κατεβάσει.

@DionGR Κάτι ακόμα, στο pack που έχεις κατεβάσει πρέπει να κάνεις edit το 1usmus conf και να βάλεις το Language=0 για να βγάζει λιγότερα κινέζικα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άσχετο, έχω αρχίσει να υποψιάζομαι ότι και στα δύο PC που παίζω με RAM OC ( 3700Χ / 2400G ) όταν βάζω GD Off (σε 3800/16 rev.e και 3400/14 b-dies αντίστοιχα) αυτό που με εμποδίζει να σφίξω περισσότερο τα sub timings είναι οι IMC. Από την εμπειρία σας είναι λογικό το συμπέρασμα μου ή να το κοιτάξω περισσότερο;

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 minutes ago, elpenor said:

Άσχετο, έχω αρχίσει να υποψιάζομαι ότι και στα δύο PC που παίζω με RAM OC ( 3700Χ / 2400G ) όταν βάζω GD Off (σε 3800/16 rev.e και 3400/14 b-dies αντίστοιχα) αυτό που με εμποδίζει να σφίξω περισσότερο τα sub timings είναι οι IMC. Από την εμπειρία σας είναι λογικό το συμπέρασμα μου ή να το κοιτάξω περισσότερο;

Λογικότατο, επίσης δωράκι για την καλη χρονιά Εδώ

Απο περιέργεια και μόνο για τι ταχύτητα μιλάμε σε μνήμες με τον 2400G?

@DionGR @Sakiz105 πάρτε το

Επεξ/σία από Devastor
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Devastor είπε

Λογικότατο, επίσης δωράκι για την καλη χρονιά Εδώ

@DionGR @Sakiz105 πάρτε το

Ωραίος! Τίποτα δεν κατάλαβα αλλά καλό φαίνεται! 

Το τεστ με XMP @ 3600 1.4V 

Errors:  (800+)

0, 1, 2, 6, 10, 11, 12, 13

Δημοσ.
2 minutes ago, DionGR said:

Βαράει voltage (DRAM voltage), ο IMC και κάποιες αντιστάσεις

Οι συγκεκριμένες μνήμες έχουνε temperature sensor? 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, DionGR είπε

TM5?

Eπισης, οχι, το SVM ηταν Off πριν το CMOS reset. 

Πότε ακριβώς;

Γιατί εδώ είσαι εμφανώς με SVM = on. Με 43x multiplier έχεις 4245MHz μνήμες στα 1777, ήτοι 98,7Mhz bus clock.

35 λεπτά πριν, DionGR είπε

Όταν έχεις πολλάααα λάθη δε χρειάζεται να τα καταγράφεις. Απλά σταματάς το τεστ.

Σημαίνει ότι πολλά πράγματα πάνε στραβά. Η καταγραφή έχει νόημα μόνο με ελάχιστα (μονοψήφιο αριθμό) errors όπου πραγματικά θα σε βοηθήσει το πινακάκι.

Ανάρτησε ZenTimings με τα Auto στο XMP.

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Πότε ακριβώς;

Γιατί εδώ είσαι εμφανώς με SVM = on. Με 43x multiplier έχεις 4245MHz μνήμες στα 1777, ήτοι 98,7Mhz bus clock.

Όταν έχεις πολλάααα λάθη δε χρειάζεται να τα καταγράφεις. Απλά σταματάς το τεστ.

Σημαίνει ότι πολλά πράγματα πάνε στραβά. Η καταγραφή έχει νόημα μόνο με ελάχιστα (μονοψήφιο αριθμό) errors όπου πραγματικά θα σε βοηθήσει το πινακάκι.

Αμέσως σχεδόν μετά το έφτιαξα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Devastor είπε

Απο περιέργεια και μόνο για τι ταχύτητα μιλάμε σε μνήμες με τον 2400G?

3400/14

Το περίεργο είναι ότι με GD Off περνάει TM5 αλλά κολλάει στα games.

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.
19 minutes ago, elpenor said:

3400/14

Το περίεργο είναι ότι με GD Off περνάει TM5 αλλά κολλάει στα games.

Για δοκίμασε με 15 και GD off, βασικά εμένα τα 3400 με tCL15 μου βγάζανε λιγότερο Latency στο AIDA..

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Devastor είπε

Για δοκίμασε με 15 και GD off, βασικά εμένα τα 3400 με tCL15 μου βγάζανε λιγότερο Latency στο AIDA..

Θα το έχω υπόψη μου thanks.

Δημοσ.

@Devastor

XMP Off: 0 Errors

XMP On - 3533Mhz - 1.4V: 1, 2, 6, 10, 13 ERROR codes αλλα σε ανθρωπινο αριθμο, οχι 800+ οπως πριν με σκετο XMP στα 3600.

1 ώρα πριν, kkatzos είπε

Πότε ακριβώς;

image.png.853e94d93486fba8809855cec991b7f8.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...