vins Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Επίσης, αν δε σου κάνει κόπο, βγάλε φωτο και ανέβασε όλες τις καρτέλες που έχεις στο bios σε cpu stock και ram xmp. Τέλος κανεις και το reseat και δεν υπάρχει αλλαγή, μέχρι να μπορείς να τσεκάρεις τι φταίει, μην προσπαθείς να δώσεις frequency στη ram, μπες στα 3200 ή 3000 και σφίξε timings όσο μπορεις
DionGR Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 23 λεπτά πριν, Devastor είπε Έχω απορία πώς σε 1 ώρα κατάφερες να κάνεις 5 τεστς Τα crashes ηταν instant οταν υπηρχαν. Το stability του 4.4Ghz 1.275V CPU + Stock non-XMP ram εχει δοκιμαστει απο εχθες επι ωρες. 23 λεπτά πριν, vins είπε Επίσης, αν δε σου κάνει κόπο, βγάλε φωτο και ανέβασε όλες τις καρτέλες που έχεις στο bios σε cpu stock και ram xmp. Τέλος κανεις και το reseat και δεν υπάρχει αλλαγή, μέχρι να μπορείς να τσεκάρεις τι φταίει, μην προσπαθείς να δώσεις frequency στη ram, μπες στα 3200 ή 3000 και σφίξε timings όσο μπορεις ΟΚ, μισο λεπτο να βγαλω φωτο.
Devastor Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Just now, DionGR said: Τα crashes ηταν instant οταν υπηρχαν. Το stability του 4.4Ghz 1.275V CPU + Stock non-XMP ram εχει δοκιμαστει απο εχθες επι ωρες. Ωραία τώρα, πέρνα όλα τα τεστ με cpu Stock και μετά βλέπουμε. Όταν και εφόσον βρείς σταθερό ram overclock μόνο τότε πειράζεις CPU 1
DionGR Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 29 λεπτά πριν, vins είπε Επίσης, αν δε σου κάνει κόπο, βγάλε φωτο και ανέβασε όλες τις καρτέλες που έχεις στο bios σε cpu stock και ram xmp. Τέλος κανεις και το reseat και δεν υπάρχει αλλαγή, μέχρι να μπορείς να τσεκάρεις τι φταίει, μην προσπαθείς να δώσεις frequency στη ram, μπες στα 3200 ή 3000 και σφίξε timings όσο μπορεις https://imgur.com/a/KxL0izH Συνήθως είμαι με PBO Off 19 λεπτά πριν, Devastor είπε Ωραία τώρα, πέρνα όλα τα τεστ με cpu Stock και μετά βλέπουμε. Όταν και εφόσον βρείς σταθερό ram overclock μόνο τότε πειράζεις CPU Kαι με stock CPU ειναι ολα ελεγχμενα απο την πρωτη στιγμη...
vins Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 26 λεπτά πριν, DionGR είπε https://imgur.com/a/KxL0izH Συνήθως είμαι με PBO Off Kαι με stock CPU ειναι ολα ελεγχμενα απο την πρωτη στιγμη... SoC γιατί είναι χερατο;
Steliosviper Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εγώ βλέπω χαμηλό ρεύμα στις μνήμες... βάλε 1.4 εσύ χωρίς το xmp επανεκκίνηση δεν αν πήρε το ρεύμα στις μνήμες και μετά βάλε xmp να δεις αν είναι οκ. Επίσης FCLK+UCLK βάλε auto. Εγώ αυτά θα δοκίμαζα. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2021 από Steliosviper
Devastor Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 48 minutes ago, DionGR said: Kαι με stock CPU ειναι ολα ελεγχμενα απο την πρωτη στιγμη... Ωραία, δεν μπορώ να καταλάβω το πρόβλημα ποιο είναι? Οτι δεν δουλεύει το XMP? Λογικότατο Έχεις 50 tools να τεστάρεις την μνήμη σου και μάλιστα το 1 απο αυτά σου λέει και τι ακριβώς έχεις κάνει λάθος Απο την στιγμή που είπες οτι stressares το CPU(Αν το έκανες με AIDA απλά κάντο με P95) και όλα κομπλέ δεν μπορώ να καταλάβω 1 minute ago, Steliosviper said: Εγώ βλέπω χαμηλό ρεύμα στις μνήμες... βάλε 1.4 εσύ χωρίς το xmp επανεκκίνηση δεν αν πήρε το ρεύμα στις μνήμες και μετά βάλε xmp να δεις αν είναι οκ. Επίσης FCLK+UCLK βάλε auto. Εγώ αυτά θα δοκίμαζα. Τα XMP δεν μπορούνε να δουλεύουνε παντού και πάντα, και μάλιστα το RMA δεν θα δεχτεί μνήμες που δεν παίζουνε σε XMP 1
DionGR Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 49 λεπτά πριν, Devastor είπε Ωραία, δεν μπορώ να καταλάβω το πρόβλημα ποιο είναι? Οτι δεν δουλεύει το XMP? Λογικότατο Έχεις 50 tools να τεστάρεις την μνήμη σου και μάλιστα το 1 απο αυτά σου λέει και τι ακριβώς έχεις κάνει λάθος Απο την στιγμή που είπες οτι stressares το CPU(Αν το έκανες με AIDA απλά κάντο με P95) και όλα κομπλέ δεν μπορώ να καταλάβω Τα XMP δεν μπορούνε να δουλεύουνε παντού και πάντα, και μάλιστα το RMA δεν θα δεχτεί μνήμες που δεν παίζουνε σε XMP Mαγκες δεν εχετε διαβασει το προβλημα μου; Ολα επαιζα ρολοι μεχρι που επεσε CMOS reset. Μετα αρχισε να μην δεχεται XMP. Ποιο tool μου λεει το εχω κανει λαθος? 51 λεπτά πριν, Steliosviper είπε Εγώ βλέπω χαμηλό ρεύμα στις μνήμες... βάλε 1.4 εσύ χωρίς το xmp επανεκκίνηση δεν αν πήρε το ρεύμα στις μνήμες και μετά βάλε xmp να δεις αν είναι οκ. Επίσης FCLK+UCLK βάλε auto. Εγώ αυτά θα δοκίμαζα. Το εχω δοκιμασει. 1 ώρα πριν, vins είπε SoC γιατί είναι χερατο; Δεν θυμαμαι να σου πω την αληθεια, αλλα ολα λειτουργουσαν οταν ηταν ετσι...
vins Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 10 λεπτά πριν, DionGR είπε Mαγκες δεν εχετε διαβασει το προβλημα μου; Ολα επαιζα ρολοι μεχρι που επεσε CMOS reset. Μετα αρχισε να μην δεχεται XMP. Ποιο tool μου λεει το εχω κανει λαθος? Το εχω δοκιμασει. Δεν θυμαμαι να σου πω την αληθεια, αλλα ολα λειτουργουσαν οταν ηταν ετσι... Κάτσε γιατί θα με τρελάνεις. Φλασαρες bios και μετά άρχισες πάλι να βάζεις τα δικά σου; Κανε ένα reset τα settings στο bios. Και μην πειράζεις τπτ άλλο. Και απλά βάλε xmp prof
DionGR Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Μόλις τώρα, vins είπε Κάτσε γιατί θα με τρελάνεις. Φλασαρες bios και μετά άρχισες πάλι να βάζεις τα δικά σου; Κανε ένα reset τα settings στο bios. Και μην πειράζεις τπτ άλλο. Και απλά βάλε xmp prof Oχι, αυτο μετα... Εχω δοκιμασει φρεσκο BIOS + XMP only, τζιφος.
Devastor Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Είχες SVM on όπως προείπαμε Το TM5 σου λέει τι βαράει και που, ψάξε στο forum έχω βάλει ολόκληρο αναλυτικό οδηγό για τα λάθη που πετάει
DionGR Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Μόλις τώρα, Devastor είπε Είχες SVM on όπως προείπαμε Το TM5 σου λέει τι βαράει και που, ψάξε στο forum έχω βάλει ολόκληρο αναλυτικό οδηγό για τα λάθη που πετάει TM5? Eπισης, οχι, το SVM ηταν Off πριν το CMOS reset.
vins Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, Devastor είπε Είχες SVM on όπως προείπαμε Το TM5 σου λέει τι βαράει και που, ψάξε στο forum έχω βάλει ολόκληρο αναλυτικό οδηγό για τα λάθη που πετάει Τι σχέση έχει το svm αμα δεν μπορεί ν τρέξει xmp με στοκ settings? Επίσης όταν λες δεν παίρνει xmp, εννοείς ότι δεν το παίρνει, ή bootάρεις κανονικά και βγάζει errors σε μεμτεστ;
Devastor Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 1 minute ago, vins said: Τι σχέση έχει το svm αμα δεν μπορεί ν τρέξει xmp με στοκ settings? Έχει, το SVM σε MSI κατεβάζει BCLK 2 minutes ago, DionGR said: TM5? Eπισης, οχι, το SVM ηταν Off πριν το CMOS reset. Δεν ξέρεις τι είναι το TM5? Με τι τεστάρεις τις μνήμες σου τόσο καιρό? 1
DionGR Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Kατι περιεργο. XMP On + CPU με το τεσταρισμενο OC της (4.4 @ 1.275) αλλα αλλαξα το frequency σε 3533 αντι για 3600 @ 1.4V. Το prime95 τρεχει ηδη εδω και μερικα λεπτακια, σε αντιθεση με το σχεδον-αμεσως error που πεταγε @3600Mhz. Φυσικα πρεπει να το περασω ολονυχτιο memtest, αλλα γουατ δε φακ.... 1 λεπτό πριν, Devastor είπε Έχει, το SVM σε MSI κατεβάζει BCLK Δεν ξέρεις τι είναι το TM5? Με τι τεστάρεις τις μνήμες σου τόσο καιρό? Τα γρηγορα crashes τα ετρωγα σε prime95 Large FTT + Aida64 Stress Cache. Ηξερα οτι αμα κρασαρει αμεσως ειναι αρκετα unstable. Αμα ηταν stable για 10 λεπτα σε αυτο, μετα τα περναω ολονυχτιο memtest86. 4 λεπτά πριν, vins είπε Τι σχέση έχει το svm αμα δεν μπορεί ν τρέξει xmp με στοκ settings? Επίσης όταν λες δεν παίρνει xmp, εννοείς ότι δεν το παίρνει, ή bootάρεις κανονικά και βγάζει errors σε μεμτεστ; Boot κανονικα και σχεδον αμεσως crash error σε Large FTTs prime95 και "Cache Stressing" AIDA64. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2021 από DionGR
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα