kkatzos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 1/1/2021 στις 1:09 ΠΜ, DionGR είπε Πωωωωω ήταν το μόνο settingsπουε ειχα ξεχάσει. Ευχαριστώ. Κάτι ακόμα περίεργο.... Ο επεξεργαστής μετά το CMOS reset δεν αντέχει τα ίδια ρολόγια στα ίδια voltage... Τι παίζει να έχει συμβεί; Δεν έχω κάτσει να διαβάσω τα σεντόνια που έχουν γραφτεί αλλά ... σου είπε ο @elpenor ότι με το SVM = on που είχες παλιά το Bus clock είναι αρκετά χαμηλότερο από 100. Είναι bug του bios, το διαπιστώνω και στη δική μου MSI μητρική. Οπότε παλιότερα τα τεστ που είχες κάνει και έλεγες "4.35GHz @ 1.25V" δεν ήταν καθόλου έτσι. Θυμάμαι σε κάτι screenshots ήσουν κάτω από 4.3 πραγματική συχνότητα. Τώρα λοιπόν που απενεργοποίησες το SVM έχεις bus clock = 100 άρα έχεις πραγματικά 4.35GHz. Αυτό ισχύει και για τις μνήμες, δούλευαν και αυτές σε χαμηλότερη συχνότητα όταν έκανες testing ενώ τώρα δουλεύουν ακριβώς στη συχνότητα που ορίζεις. Συνεπώς πρέπει να κάνεις ΕΚ ΝΕΟΥ stress testing με διαφορετικές τάσεις/ρυθμίσεις. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2021 από kkatzos
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Το SVM κατεβάζει το BUS Clock; Λολ, γιατί;
Devastor Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 12 minutes ago, yiannis1991 said: Το SVM κατεβάζει το BUS Clock; Λολ, γιατί; Ναι ρε, Bug εδώ και καιρό
DionGR Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 2 ώρες πριν, kkatzos είπε Δεν έχω κάτσει να διαβάσω τα σεντόνια που έχουν γραφτεί αλλά ... σου είπε ο @elpenor ότι με το SVM = on που είχες παλιά το Bus clock είναι αρκετά χαμηλότερο από 100. Είναι bug του bios, το διαπιστώνω και στη δική μου MSI μητρική. Οπότε παλιότερα τα τεστ που είχες κάνει και έλεγες "4.35GHz @ 1.25V" δεν ήταν καθόλου έτσι. Θυμάμαι σε κάτι screenshots ήσουν κάτω από 4.3 πραγματική συχνότητα. Τώρα λοιπόν που απενεργοποίησες το SVM έχεις bus clock = 100 άρα έχεις πραγματικά 4.35GHz. Αυτό ισχύει και για τις μνήμες, δούλευαν και αυτές σε χαμηλότερη συχνότητα όταν έκανες testing ενώ τώρα δουλεύουν ακριβώς στη συχνότητα που ορίζεις. Συνεπώς πρέπει να κάνεις ΕΚ ΝΕΟΥ stress testing με διαφορετικές τάσεις/ρυθμίσεις. Ναι, όχι... Όπως είπα και πιο πάνω, ήμουν 4.4Ghz @ 1.275 @ 100 Bus με XMP σταθεροτατος. Τώρα δεν σηκώνει XMP ούτε με όλα stock. Ετρεξα memtest χωρίς XMP ολόκληρο, κανένα ερρορ. Με XMP πετάει μέσα σε λίγα λεπτά αρκετά. Ουτε στα 1.4v δεν το δεχεται το XMP.
vins Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 29 λεπτά πριν, DionGR είπε Ναι, όχι... Όπως είπα και πιο πάνω, ήμουν 4.4Ghz @ 1.275 @ 100 Bus με XMP σταθεροτατος. Τώρα δεν σηκώνει XMP ούτε με όλα stock. Ετρεξα memtest χωρίς XMP ολόκληρο, κανένα ερρορ. Με XMP πετάει μέσα σε λίγα λεπτά αρκετά. Κοίτα, από τη στιγμή που έβαλες πιο δυνατή gpu, σίγουρα έπαιξε ρόλο καθώς η cpu εχει να διαχειριστεί πιο "βαριά " πράγματα. Επίσης, MSI.. μπορει σε 3 μέρες να τα παρει 😂 Τελος, κανε το ρημαδι το reseat ετσι για το γμτ να πεις ότι το έκανες κι αυτο κι ας μη γίνει τπτ😛😛😛
DionGR Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, vins είπε Κοίτα, από τη στιγμή που έβαλες πιο δυνατή gpu, σίγουρα έπαιξε ρόλο καθώς η cpu εχει να διαχειριστεί πιο "βαριά " πράγματα. Επίσης, MSI.. μπορει σε 3 μέρες να τα παρει 😂 Τελος, κανε το ρημαδι το reseat ετσι για το γμτ να πεις ότι το έκανες κι αυτο κι ας μη γίνει τπτ😛😛😛 Είναι βάσανο το reseat... Και εν τέλει το κόμπλεξ το βγάζει η RAM, όχι ο CPU... Έτσι δείχνουν τα memtest, aida64, prime 95... Και με τη νέα κάρτα ήταν σταθερό επί 2 μέρες. Μετά το CMOS reset μπουρδελιασαν ολα
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, DionGR είπε Είναι βάσανο το reseat... Γιατί; Custom loop έχεις;
DionGR Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Μόλις τώρα, yiannis1991 είπε Γιατί; Custom loop έχεις; Noctua NHD15, το mounting είναι σκέτος καρκίνος για κάποιο λόγο. Πρέπει να βρω ένα άτομο να δοκιμάσω τις RAM για να δω αν φταίνε αυτές η η μητρική.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, DionGR είπε Noctua NHD15, το mounting είναι σκέτος καρκίνος για κάποιο λόγο. Πρέπει να βρω ένα άτομο να δοκιμάσω τις RAM για να δω αν φταίνε αυτές η η μητρική. Δύο βίδες βλέπω να έχει όπως η δικιά μου. 5 λεπτά δουλειά, και αν..
vins Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, DionGR είπε Noctua NHD15, το mounting είναι σκέτος καρκίνος για κάποιο λόγο. Πρέπει να βρω ένα άτομο να δοκιμάσω τις RAM για να δω αν φταίνε αυτές η η μητρική. Ή ο cpu, που σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί ούτως ή άλλως να τον βγάλεις 😅
DionGR Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Δύο βίδες βλέπω να έχει όπως η δικιά μου. 5 λεπτά δουλειά, και αν.. Οταν το ειχα πρωτοβαλει μου ειχε βγαλει την ψυχη... 1 λεπτό πριν, vins είπε Ή ο cpu, που σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί ούτως ή άλλως να τον βγάλεις 😅 Kοιτα, λογικα μεσα στις επομενες μερες λογικα θα αλλαξω case/CPU/PSU. Ο CPU εχει φαει ηδη εντονο benchmarking χωρις να εμφανισει καποιο προβλημα... Αυτη τη στιγμη τρεχω τις RAM 1.4V @ 3000Mhz και φαινεται stable. Θα δω ποσο μπορω να τις προχωρησω. Παιζει ξαφνικα να μην μου παιρνει τα 3600Mhz?
vins Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, DionGR είπε Οταν το ειχα πρωτοβαλει μου ειχε βγαλει την ψυχη... Kοιτα, λογικα μεσα στις επομενες μερες λογικα θα αλλαξω case/CPU/PSU. Ο CPU εχει φαει ηδη εντονο benchmarking χωρις να εμφανισει καποιο προβλημα... Αυτη τη στιγμη τρεχω τις RAM 1.4V @ 3000Mhz και φαινεται stable. Θα δω ποσο μπορω να τις προχωρησω. Παιζει ξαφνικα να μην μου παιρνει τα 3600Mhz? 1.4 στα 3000 δεν το θεωρώ stable προσωπικά κι ας μη σου βγαζει errors. Κάτι παίχτηκε 1
DionGR Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, vins είπε 1.4 στα 3000 δεν το θεωρώ stable προσωπικά κι ας μη σου βγαζει errors. Κάτι παίχτηκε Μαζί σου... Απλά μου μυρίζει η όλη κατάσταση.. η ram δεν έχει βασανιστεί από μένα, πάντα με απλό XMP ηταν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα