DionGR Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Μόλις τώρα, akoinonitos είπε Άμα κρασάρει σε large μάλλον φταίει κάτι προς imc ,μνήμες. Nαι, αυτο υποθετω και εγω, επειδη οπως ειπα πιο πριν οταν ειχα θεμα με RAM, ετρωγα AIDA64 - Cache Stress crashes, ενω στα unstable overclocks το FPU crashare, το οποιο τωρα τρεχει χαλαρα αρκετη ωρα. Πως προτεινεις να προχωρησω; Μόλις τώρα, Sakiz105 είπε η θερμοκασία δεν έχει να κάνει με degrade. Και σε 20c κάνει degrade Χμ, δεκτο. Δες μια τι ειπαμε με τον @akoinonitos. Δεν φαινεται πιο πιθανο το σεναριο;
vins Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Εγώ ξαναλέω, κανε reseat το cpu και βάλε ψυκτρα σωστα, απλά για να το βγάλεις από το checklist. Μπορει να μην κάνει τπτ, μπορει και να στα λυσει όλα να ξέρεις.
akoinonitos Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, DionGR είπε Nαι, αυτο υποθετω και εγω, επειδη οπως ειπα πιο πριν οταν ειχα θεμα με RAM, ετρωγα AIDA64 - Cache Stress crashes, ενω στα unstable overclocks το FPU crashare, το οποιο τωρα τρεχει χαλαρα αρκετη ωρα. Πως προτεινεις να προχωρησω; Χμ, δεκτο. Δες μια τι ειπαμε με τον @akoinonitos. Δεν φαινεται πιο πιθανο το σεναριο; Aρχικα δοκίμασε να ανεβάσεις λίγο την τάση στη cpu ,επίσης με τι LLC έχεις το overclock αυτό? 1 λεπτό πριν, vins είπε Εγώ ξαναλέω, κανε reseat το cpu και βάλε ψυκτρα σωστα, απλά για να το βγάλεις από το checklist. Μπορει να μην κάνει τπτ, μπορει και να στα λυσει όλα να ξέρεις. Άμα υπήρχε τέτοιο πρόβλημα, θα είχε θέμα και στοκ
Devastor Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Και σε -70 μπορεί να κάνει degrade. Το Small FFT δεν χρησιμοποιεί μνήμη πέρα απο την Cache. Επίσης το AIDA δεν είναι καλό stress test Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2021 από Devastor
vins Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε Aρχικα δοκίμασε να ανεβάσεις λίγο την τάση στη cpu ,επίσης με τι LLC έχεις το overclock αυτό? Άμα υπήρχε τέτοιο πρόβλημα, θα είχε θέμα και στοκ Σε μένα στοκ κομπλε ήταν
akoinonitos Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, vins είπε Σε μένα στοκ κομπλε ήταν Τι θέμα είχες εσύ?
DionGR Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Μόλις τώρα, akoinonitos είπε Aρχικα δοκίμασε να ανεβάσεις λίγο την τάση στη cpu ,επίσης με τι LLC έχεις το overclock αυτό? Δεν εχω πειραξει καποια τετοια ρυθμιση. Μόλις τώρα, vins είπε Εγώ ξαναλέω, κανε reseat το cpu και βάλε ψυκτρα σωστα, απλά για να το βγάλεις από το checklist. Μπορει να μην κάνει τπτ, μπορει και να στα λυσει όλα να ξέρεις. Το συστημα ειναι ετσι κανα 3μηνο τωρα... Ξαφνικα να θελει reseat? -------------------- Μπορει να λεω παπατζες... Αλλα οπως ειπα, εαν κανω clear κανα pagefile/memory cache, αν γινεται φυσικα το δευτερο, λετε να λυθει τιποτα;
vins Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Μόλις τώρα, akoinonitos είπε Τι θέμα είχες εσύ? Είχα σκουντηξει το block παλιότερα (όπως αποδείχθηκε αργότερα, και αφού είχα κάνει τα παντα), και δεν έπαιρνε τα fast timings. Με reseat του cpu και του block problem solved 1
DionGR Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Νομιζω επιβεβαιωμενα ειναι η RAM. Ολα τα CPU stresstests περνανε αψογα, και με XMP η RAM (συγκεκριμενα το cache) βγαζει προβλημα. Υπαρχει περιπτωση το θεμα να ειναι στην μητρικη και οχι στην ιδια την RAM?
SabotazNic Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, DionGR είπε Νομιζω επιβεβαιωμενα ειναι η RAM. Ολα τα CPU stresstests περνανε αψογα, και με XMP η RAM (συγκεκριμενα το cache) βγαζει προβλημα. Υπαρχει περιπτωση το θεμα να ειναι στην μητρικη και οχι στην ιδια την RAM? Αν εχεις 2 modules, θα μπορουσες να δοκιμασεις να τα αλλαξεις θεση Αν εχεις 4, δοκιμασε τα σε ζευγαρια Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2021 από SabotazNic
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα και καλή χρονιά!! Χθες ανέβηκα στην ταράτσα να δω το θέαμα και μετά μόλις είπαμε τα χρόνια πολλά λέω να περάσω το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς φτιάχνοντας δεινόσαυρους στο Jurassic World Evolution (thanks Epic), μιας και δεν μπορούμε να πάμε πουθενά. Μετά από κάνα τέταρτο λοιπόν τρώω crash στο deskop, λέω θα είναι η GPU, την βάζω stock και ξανά CTD μετά από κάνα 10λεπτο. Ψάχνω λίγο στο google είχαν και άλλοι θέματα με crashes. Ξαναβάζω το game και μετά από λίγο τρώω το δεύτερο Blue Screen (less_than_or_equal something) εδώ και 1 χρόνο και 9 μήνες που έχω το σύστημα. Από το καλοκαίρι έχω παίξει τα πάντα σταθερός με 4GHz και 3400 ram και έχει περάσει από 3 loops p95 settings για cpu και για ram, y cruncher, tm5 30 κύκλους ακόμη και Karhu 12000% cache enabled. Τα έβαλα όλα stock στο bios με XMP έπαιξα κάνα 3ωρο συνεχόμενο σήμερα και μια χαρά. Ωραία μπήκε η χρονιά
Sakiz105 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 9 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Καλησπέρα και καλή χρονιά!! Χθες ανέβηκα στην ταράτσα να δω το θέαμα και μετά μόλις είπαμε τα χρόνια πολλά λέω να περάσω το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς φτιάχνοντας δεινόσαυρους στο Jurassic World Evolution (thanks Epic), μιας και δεν μπορούμε να πάμε πουθενά. Μετά από κάνα τέταρτο λοιπόν τρώω crash στο deskop, λέω θα είναι η GPU, την βάζω stock και ξανά CTD μετά από κάνα 10λεπτο. Ψάχνω λίγο στο google είχαν και άλλοι θέματα με crashes. Ξαναβάζω το game και μετά από λίγο τρώω το δεύτερο Blue Screen (less_than_or_equal something) εδώ και 1 χρόνο και 9 μήνες που έχω το σύστημα. Από το καλοκαίρι έχω παίξει τα πάντα σταθερός με 4GHz και 3400 ram και έχει περάσει από 3 loops p95 settings για cpu και για ram, y cruncher, tm5 30 κύκλους ακόμη και Karhu 12000% cache enabled. Τα έβαλα όλα stock στο bios με XMP έπαιξα κάνα 3ωρο συνεχόμενο σήμερα και μια χαρά. Ωραία μπήκε η χρονιά Μερικά games δεν σηκώνουν o.c σε cpu ή ram. Κυρίως τα simulation.
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε Μερικά games δεν σηκώνουν o.c σε cpu ή ram. Κυρίως τα simulation. Μου κάνει εντύπωση που δεν έσκασε στα AC και στο FS2020 που η CPU είναι συνέχεια στην τσίτα και έσκασε στο Jurassic που με το ζόρι πάει πάνω από 30%.. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2021 από Επισκέπτης
Sakiz105 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, yiannis1991 είπε Μου κάνει εντύπωση που δεν έσκασε στα AC και στο FS2020 που η CPU είναι συνέχεια στην τσίτα και έσκασε στο Jurassic που με το ζόρι πάει πάνω από 30%.. διαφορετικά εξτενσιον
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε διαφορετικά εξτενσιον Τι εννοείς; Δεν κατάλαβα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα