DionGR Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, vins είπε Καλη χρονια με υγεία σε όλους! MSI κι εγω, πηγα να σφίξω μια φορά κι αλλο τα timings, κρασαρε, clear cmos και μετά δεν έπαιρνε τα τεσταρισμενα stable. Χαλαρώνω timings, μένω ετσι κανα 2-3 μέρες, μετα λεω δεν μπορει... δίνω 1 σκάλα πάνω cpu, περνάνε τα σφιχτά timings και μετά από 1 μερα ρίχνω cpu και τα κρατησε και πέρασα και κανα 5ωρο memtest και tm5. Περιεργο μου φάνηκε αλλα δεν έδωσα έκταση αφού εκατσε Ίσως να το αφήσω να ηρεμισει κάνα 5μερο... Πάντως πολύ concerning επειδή είχα πολύ καλό undervolt με OC...
vins Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, DionGR είπε Ίσως να το αφήσω να ηρεμισει κάνα 5μερο... Πάντως πολύ concerning επειδή είχα πολύ καλό undervolt με OC... Αν τυχόν επίσης πειραξες καμια ψυκτρα κλπ, κανε ένα reseat το cpu και ξαναπερνα την, παλιότερα μου ειχε συμβεί με απλό κούνημα του block
DionGR Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, vins είπε Αν τυχόν επίσης πειραξες καμια ψυκτρα κλπ, κανε ένα reseat το cpu και ξαναπερνα την, παλιότερα μου ειχε συμβεί με απλό κούνημα του block Μπα, έβγαλα GPU, CMOS reset, αυτά... Ποιος ξέρει, ίσως απλά μου βγάζει κόμπλεξ ξαφνικά το AIDA64... Χλωμό το βλέπω όμως.... Επίσης, η μητρική πόσο μεγάλο ρόλο παίζει στο OC? Έχω μια MSI MPGGaming GAMING X570 και γενικά έχει πολύ μέτρια thermals, λέτε να την αλλάξω για καμία καλύτερη για OCing και την αναβάθμιση στον 5600Χ?
DionGR Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Προσθετω: Το AIDA64 κρασαρει μονο στο "Stress CPU Cache" - Hardware Failed - αλλα το prime95 μου τρεχει κομλε... Δεν εχω ιδεα τι παιζει...
Devastor Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 17 hours ago, DionGR said: Πωωωωω ήταν το μόνο settingsπουε ειχα ξεχάσει. Ευχαριστώ. Κάτι ακόμα περίεργο.... Ο επεξεργαστής μετά το CMOS reset δεν αντέχει τα ίδια ρολόγια στα ίδια voltage... Τι παίζει να έχει συμβεί; Για τι voltage μιλάμε? Το να μην αντέχει πάντως μυρίζει η υπόθεση
DionGR Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μόλις τώρα, Devastor είπε Για τι voltage μιλάμε? Το να μην αντέχει πάντως μυρίζει η υπόθεση 1.20-1.25V. Συγκεκριμενα, κρασαρει το "Stress Cache" του AIDA64. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2021 από DionGR
Devastor Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Just now, DionGR said: 1.25 Ήσουν σταθερός με 1.25 και τώρα δεν είσαι? Ε μόνο για degrade κάνει η υπόθεση ή πολύ απλά ΔΕΝ ήσουν σταθερός.. μήπως είχες πειράξει τίποτα LLC?
DionGR Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Μόλις τώρα, Devastor είπε Ήσουν σταθερός με 1.25 και τώρα δεν είσαι? Ε μόνο για degrade κάνει η υπόθεση ή πολύ απλά ΔΕΝ ήσουν σταθερός.. μήπως είχες πειράξει τίποτα LLC? Δεν εχω πειραξει κατι. Ημουν σταθερος. Δες μια το edit... Παιζει να φταιει η RAM? Την προηγουμενη φορα που ειχα θεμα με RAM κρασαρε το AIDA64 CPU Cache Stress Επίσης, Large FTT's κρασαρει στο prime95 ενω Small/Smallest οχι.
Devastor Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Just now, DionGR said: Δεν εχω πειραξει κατι. Ημουν σταθερος. Δες μια το edit... Παιζει να φταιει η RAM? Την προηγουμενη φορα που ειχα θεμα με RAM κρασαρε το AIDA64 CPU Cache Stress Δηλαδή έκανες OC μνήμη και CPU μαζί? Κάνε πρώτα σωστό stress test την μνήμη με το CPU Stock και μετά κάνε το CPU
DionGR Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Μόλις τώρα, Devastor είπε Δηλαδή έκανες OC μνήμη και CPU μαζί? Κάνε πρώτα σωστό stress test την μνήμη με το CPU Stock και μετά κάνε το CPU CPU Stock χωρις XMP δεν κρασαρε. CPU Stock με XMP κρασαρε. Πριν αυτο δεν συνεβαινε.
Sakiz105 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, DionGR είπε CPU Stock χωρις XMP δεν κρασαρε. CPU Stock με XMP κρασαρε. Πριν αυτο δεν συνεβαινε. do i shcmell... degrade?
Devastor Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 1 minute ago, DionGR said: CPU Stock χωρις XMP δεν κρασαρε. CPU Stock με XMP κρασαρε. Πριν αυτο δεν συνεβαινε. Το XMP δεν είναι εγγυημένο οτι θα δουλέψει
DionGR Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Μόλις τώρα, Sakiz105 είπε do i shcmell... degrade? Δεν ξερω, δυσκολο το κοβω. Ο CPU δεν χτυπησε ποτε θερμοκρασια πανω απο 80. Δεν τον αφησα ουτως η αλλως και ηταν monitored συνεχως. Οταν εφαγα το αρχικο crash ηταν κλασσικο crash unstable OC, με θερμοκρασια κατω απο 68c. Μόλις τώρα, Devastor είπε Το XMP δεν είναι εγγυημένο οτι θα δουλέψει Πριν δουλευαν ολα ρολοι. Μου κανει εντυπωση. Τωρα τρεχω 4.2Ghz χωρις XMP και ολα ρολοι. Και η μνημη περναει τα τεστακια aida64/prime95 που δεν περναγε πριν. Yπαρχει καποιος τροπος να γινει εκκαθαριση Memory Cache?
akoinonitos Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 8 λεπτά πριν, DionGR είπε Δεν εχω πειραξει κατι. Ημουν σταθερος. Δες μια το edit... Παιζει να φταιει η RAM? Την προηγουμενη φορα που ειχα θεμα με RAM κρασαρε το AIDA64 CPU Cache Stress Επίσης, Large FTT's κρασαρει στο prime95 ενω Small/Smallest οχι. Άμα κρασάρει σε large μάλλον φταίει κάτι προς imc ,μνήμες. 1
Sakiz105 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Μόλις τώρα, DionGR είπε Δεν ξερω, δυσκολο το κοβω. Ο CPU δεν χτυπησε ποτε θερμοκρασια πανω απο 80. Δεν τον αφησα ουτως η αλλως και ηταν monitored συνεχως. Οταν εφαγα το αρχικο crash ηταν κλασσικο crash unstable OC, με θερμοκρασια κατω απο 68c. Πριν δουλευαν ολα ρολοι. Μου κανει εντυπωση. Τωρα τρεχω 4.2Ghz χωρις XMP και ολα ρολοι. Και η μνημη περναει τα τεστακια aida64/prime95 που δεν περναγε πριν. Yπαρχει καποιος τροπος να γινει εκκαθαριση Memory Cache? η θερμοκασία δεν έχει να κάνει με degrade. Και σε 20c κάνει degrade 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα